- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poki79
tag
Megjelent egy új frissítés, de mi ez az AFP?
-
Iga007
tag
Sziasztok! Tapasztalatok már olyat, h áramszünet, reboot vagy kikapcsolás esetén mindig be kell lépni a Twonky felületére és újra beállítani ott a megfeeleő mappákat ha a DLNA-n keresztül akarom elérni a zenéket / videókat?
[ Szerkesztve ]
-
steeveenson
újonc
válasz stickermajom #50 üzenetére
Bár nem kértem külön, de köszönöm az infókat! Valószínűleg én is beruházok egyre
;)
-
Poki79
tag
válasz steeveenson #2259 üzenetére
Az már elég régi hsz, az abban leírtak már nem aktuálisak, ettől függetlenül jól használható az eszköz. Mondom annak ellenére, hogy túl vagyok egy garis cserén és egy bricken is már. Utóbbi óta már nem félek tőle, ha valami install után megdöglene, de TM és Minidlna után már nincs más igényem
-
BullZeye
veterán
Ha a mélyponton túl vagy, onnan már csak kifelé vezet mióta brickelődött 2. alkalommal én is máshogy állok hozzá, ettől függetlenül haragszom rá gyakran, mert qrwa lassú tud lenni időnként, és idegesít, hogy 50es digi netet sem tudja kihasználni.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
matyi94
senior tag
Már nekem is kezd betelni a pohár. Sikerült beállítanom a port forwardingot és a canyouseeme is nyitottnak látja, meg a ddwrt is, ettől függetlenül a tm is és a tracker is zártnak látja a peer listening portot és seedelni sem tudok egyáltalán. Router reboot volt és a tm-et is 3-szor újraindítottam. A Mycloud összesen 3 napja ment rendesen, mikor egyik pillanatról a másikra produkálta ezt.
Mi a fenét csináljak én ezzel?
Egy informatikus ismerős ajánlotta, hogy b.sszam ki az ablakonLegyen szép napod!
-
Kroni1
veterán
válasz PistiSan #2264 üzenetére
Lekopogom, eddig nálam is kibirt minden frissitést, TM és egyéb felrakást és egyszer sem kellett ujrainditani vagy ilyesmi. A legnagyobb gondom az volt vele, hogy egy restart után sokáig inicializált, kb 5-10 percig asszem, de én egyenlőre (főleg ezért az árért) nagyon meg vagyok elégedve a My Cloud-al.
-
matyi94
senior tag
válasz PistiSan #2264 üzenetére
Köszi a felajánlást! Most már amúgy sem vagyok itthon csak 3 napig, addig nem baj ha áll a seed. Itt szerintem a routerrel lesz a baj, mert néha kiüríti az upnp listát és akkor nem tud utána csatlakozni a tm. (szerintem)
Az albérletemben a Technicolor routerrel több, mint egy hétig hibátlan volt, miután rájöttem, hogy konfiguráljam szóval alapvetően amennyiért vettem én is elégedett vagyok vele, csak ez zavar, hogy néha bármiféle előjel nélkül makacsolja meg magát a "rencer".Legyen szép napod!
-
matyi94
senior tag
válasz PistiSan #2267 üzenetére
Itthon muszáj bekapcsolva tartani a család többi tagja miatt. Albiban bekapcsoltam a portforwardingot és betonstabil volt, amíg az ünnepekre haza nem költöztem.
Egyébként csoda folytán ismét megy a seed. Szerintem valami nyűgje lehet a router fwjének, mert most néztem, hogy egy két éves beta verzió van rajta és elvileg csak rebootkor kellene a forwardokat törölnie.
Hagyom is már a fenébe az egészet.Legyen szép napod!
-
Asztee
aktív tag
Tegnap du.-n - véletlenül - kihuztam a konnektorból a My Cloud-om azután (kb 10 percet vártam) amikor visszadugtam elindult, de fehéren villog azóta is (15-16 órája), de minden működik rajta. (SSH, TM, DLNA, látja a Win is és a WebUI is bejön.)
Most akkor mi van ? Varjak még vele vagy inkább restart ?
( az a baj,hogy ma mindenképp ki kellene, hogy kapcsoljam , mert lenne itthon egy kis villany szerelés )''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
válasz PistiSan #2270 üzenetére
WebUI-ból ráküldtem egy restar-ot. Pár percre a villogó fehér állandó fehérre váltott. ( nagyon hosszú percek voltak ) , de azután jött a csodálatos kék led !!! Köszönöm !
Szerintem most már villanyt szerlni is áram alatt fogok, kell ez a kis adrenalin.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
Az miért lehet,hogy amikor újra indítom a TM-t ,akkor elkezd letölteni olyan cuccokat amiket már hónapokkal ezelőtt töröltem ( a TM-ből is meg a vinyóról is) ? Honnan veszi ezek a bejegyzéseket és hogy tudnám végleg törölni ezeket ? Az vele a baj ,hogy - még ha rögtön le is állítom - a HnR listámon egyből újra megjelennek.
Köszi.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Poki79
tag
Ezzel már én is találkoztam és ha jól emlékszem a root/Downloads könyvtárba rakja az ilyen dolgokat, amíg át nem állítod. Újraindításkor lehet azt tölti be először, mert csak az UI-ba vala belépés után írja át a config fájlt. De lehet hülyeséget írtam. Pistisan és Bullzeye tudja pontosan, ők már írtak több tutort is a TM-hez.
-
flegga92
senior tag
Teljesen jót írsz!
Asztee (#2273) Ha nem állítottad át a torrentek könyvtárát akkor innen kell kitörölni: /var/lib/transmission-daemon/info/torrents
Nekem is az volt a bajom, hogy hozzáadtam a torrenteket, majd utólag megváltoztattam a torrent fájlok helyét a leírás alapján máshova, és itt szépen mindig itt maradtak, újraindítás után újra előjöttek. Aztán az új mappának nem adtam megfelelő jogosultságot és szintén nem tudta törölni, szóval ez is közrejátszhat. -
Asztee
aktív tag
Ezen az útvonalon ( \\WDMYCLOUD\Public\Transmission\Config\torrents ) megtaláltam a torrent fájlokat és itt voltak azok is amiket már rég töröltem a TM GUI-ból. Szóval a'szem megoldódott.
''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Poki79
tag
válasz flegga92 #2275 üzenetére
Elég érdekes dologra lettem figyelmes a megosztásával kapcsolatban. Nekem a legtöbb eszköz wifin van, és ha két helyen kapcsolódok fel a cloudra akkor az már kapcsolódottat, pl TV megszakítja, leválasztja a cloudról. Ez egyedi probléma, és egy 54 Mbps Wifi hálózathoz kevés lehet, akár két egyidejű megosztáshoz ez a sebesség? De csak kapcsolódáshoz minek vesz el ekkora sávszélességet? (lehet már kérdeztem a dolgot)
-
vwThamas
csendes tag
Üdv mindenkinek,
(Elnezest de nincs ekezet a billentyüzetemen)
A nyaron vettem egy ilyen 2TB-s WD MyCloudot, azota folyamatosan csak a gondom van vele.
Macintos rendszer alol hasznalom/nam, ha nem tartana minden egyes belepesnel (Finderböl) percekig mire, felhasznalo nevet/kodot ker, amit masodjara jol beirva sem fogad el es siman belep vendeg felhasznalokent.
Strukturalisan mappakba rendezve kb. 45.000 kep van fent rajta, valamint a munkabol adodoan fajlok, de egy kin szenvedes akar le akar feltölteni valamit.
Dashbordbol szinten percek telnek el mire felhasznalot hozza lehet adni, vagy adott felhasznalo mappa megtekintesi jogait meg lehet adni.
iPhoto, iMovie abszolut semmilyen formaban nem hajlando együtt müködni vele.Uj Firmware frissites ota pedig, be sem lehet lepni, Finderböl egyaltalan semmilyen mappat nem jelez.
Par oldalt visszaolvastam a kommentekben es latom, hogy masnak is van vele gondja. Van esetleg valami megoldas vagy "megtanultatok" együtt elni vele?
[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
válasz vwThamas #2281 üzenetére
Aki nem használ DLNA-t és telefonos alkalmazásokat, azoknak nincs gondja az eszközzel, mert egyszerűen letiltjuk ezeket az erőforrás zabáló dolgokat és normális sebességgel működik utána minden.
A telefonos alkalmazásban hogy lásd a képeket, előbb a nas legenerálja az összes képed béjegkép méretre.
Mint irtad nagyon sok képed van, ezért ez sok időt és erőforrást emészt fel a nasból, nem tartom kizártnak hogy időnként automatán nem végzi el újra és újra ezeket a műveleteket.Ha ezek nélkül tudsz élni akkor lehet szeretni fogod az eszközt, bár egy próbát mindenképpen megér a dolog, hogy látsd tényleg ez okozza a problémát.
Lépj be ssh-n, add ki ezt a 2 parancsot.
update-rc.d wdphotodbmergerd disable
update-rc.d wdmcserverd disablemajd indítsd újra a nasod web felületről, vagy a reboot paranccsal ha már úgy is ssh-n bent vagy.
Újraindítulás után ezekt a folyamatok nem indulnak el.
A visszakapcsoláshoz ugyan ezeket a lépéseket kell megteni, csak a disable helyére enable kerül. -
PistiSan
addikt
válasz vwThamas #2283 üzenetére
Nas web felületére belépsz /beállítások/Hálózat majd itt az SSH-t be állásba kapcsolod.
Utána ez alapján a leírás alapján letöltöd a puttyot, vagy valamit ha nem windowsos van, és ugyan így a router ip címét adod meg kapcsolódáskor. [link] (A telnetes részt hagy ki, csak az ssh- kell)[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
Bocs, a Live-nál lehet választani a média típusok között is. Most nézem, hogy a Cloudnál csak azt lehet kiválasztani, hogy legyen-e média kiszolgálás vagy sem az adott megosztásból. De ennek működnie kéne SZVSZ. Ha be van kapcoslva, akkor aza dott megosztás tartalmát a Twonkynak mutatnia kellene.
-
isma
újonc
Sziasztok ,
Van nálam egy WD my cloud NAS (wd10000h1nc) uj HDD-t (1TB wd) szeretnék bele tenni. Beleszereltem és elindítottam .Nem kap ip címet a routertől nem találom a dhcp naploban nem találja a wd discovery sem.
Mit rontottam el ,miért nem működik. A két szélső fehér led -ből az eggyik világít a másik kb 5 másodpercenként villog.
Ha valaki tudja a megoldást kérem ossza meg velem.
Előre is köszönöm. -
isma
újonc
-
Poki79
tag
Még teljesen új winyóval nem próbáltam újra felépítést, de a régit, már csináltam (meg egy páran mások is innen). Új esetén csak be kell állítani a megfelelő partíciókat, utána már a brickelés megfelelő részét kell alkalmazni. Backspace nagyon jó leírást készített hozzá, tanulmányozd át: http://logout.hu/bejegyzes/backspace/guide_wd_my_cloud_unbrick.html
-
Poki79
tag
válasz matyi94 #2295 üzenetére
Nem akarlak rémítgetni, de én is így jártam. Ha számít a garancia, és nem vészes az adatvesztés, akkor gariba vidd vissza. Ha nem számít a gari és fontosak az adatok, akkor a szétszedést és újrarakást javaslom. Nem nehéz, csak rászánni magad. Ha a szétszedés mellett döntesz, akkor csavarhúzó ékelés helyett a hitelkártyát javaslom, mint ahogy azt BullZeye oldalán láttam (sajnos későn, és maradt néhány nyom a házam hátulján).
-
PistiSan
addikt
válasz matyi94 #2295 üzenetére
Ha ellenőrzés közben kirántod alóla az áramot, azzal lehet a legkönnyebben tönkre tenni, voltak páran már így itt. Amúgy nem tudom mi okozhat ilyet egyeseknél, mert nálam nyáron nagyon gáz volt az áramellátás, volt hogy napi 10 áramszünet is volt, ilyen 1mp-et meg nem haladó fajtából. (Az egész falu szenvedett tele, nem csak én)
Minden áramszünet után, néhány perccel bekapcsolt a nas.(#2297) Poki79
Az adatok simán lementhetőek róla, ha rákötöd gépre és csatolod a fájlrendszert linuxon?
Nincs valami külön titkosítás az adatok tárolásához?[ Szerkesztve ]
-
-
matyi94
senior tag
Már csak ez hiányzott erre a hétre. 3 féle nyavaját szedtem össze és bebuktam egy rakat vizsgát, most meg zenét se tudok hallgatni
Legyen szép napod!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest