Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Palkova

    tag

    Üdv!
    Talán van aki még emlékszik a sirámaimra 11798 és 11893
    Azóta feladtam a harcot, lemondtam a kábelnetet és maradtam a drágább és lassabb ADSL -nél, de még aug. 11. én próbáltam írni a Nemzeti Hírközlési Felügyeletnek, de a levelek sorra visszapattantak. Tegnap előtt újra elküldtem a levelet:

    Tisztelt Hírközlési Felügyelet

    A következő panasz kivizsgálását kérem:

    *Van e joga az internet szolgáltatónak egy port blokkolásával egy legális magyar szolgáltatást elérhetetlenné tenni?*

    Hosszú évek óta vettem megelégedéssel igénybe az EXTERNET cég ADSL internet elérését. Négy éve elszámolási vitába keveredtem a T. vezetékes telefon szolgáltatóval és a vezetékes telefont lemondtam, és a VOIPSHOP nevű VOIP szolgáltatótól kapott földrajzi behívó számon tudnak elérni.

    Egy hónapja megrendeltem az EXTERNET cégnél az eddigi ADSL kapcsolatnál gyorsabb és olcsóbb kábelnet szolgáltatást. Mindkét szolgáltatás hurokátengedéssel a T. hálózatán bonyolódik. A T. szerelője behúzta a szükséges kábelt és telepített egy Cisco EPC 3925 típusú kábelmodem, router, VOIP ATA, IPTV eszközt. Amikor a kábelnet szolgáltatást aktiválták, kiderült, hogy a négy éve használt VOIPSHOP szolgáltatás a kábelnetes kapcsolat után kötött SIP ATA eszközömmel elérhetetlen. Ugyan ez az eszköz az ADSL kapcsolattal továbbra is hibátlanul működik. Három hetes, az EXTERNET ügyfélszolgálatával (amivel maximálisan elégedett vagyok) közös próbálkozások és kísérletezés után számomra nyilvánvalóvá vált, hogy a *T. által felszerelt eszköz blokkolja az 5060 –as portot*, ami a VOIPSHOP eléréséhez szükséges.(Az általam használt SIP ATA eszközön a port forward funkció az 5060 –as portra külső hibát jelez, míg más portoknál működik)

    Az EXTERNET ügyfélszolgálata szerint a T. nem hajlandó az eszközt egy sima kábelmodemre kicserélni (ami feltehetőleg megoldaná a problémát), mert az szerinte „rendeltetésszerűen” működik.

    Megpróbáltam felvenni a kapcsolatot a T. ügyfélszolgálatával, de mivel nem vagyok szerződésben velük, szóba se álltak velem.

    Még szeretném hozzátenni, hogy az előfizetés a lányom nevén van és én egy nyugdíjas matematika-fizika-informatika tanár vagyok.
    +elérhetőségeim

    Tegnap vissza is igazolták a levelet és már ma felhívott a T. hogy van másik két eszközük is és eljöhetnek e kipróbálni. Mondtam, hogy részemről semmi akadálya, de már nem él a szolgáltatásuk. erre mondták, hogy akkor problémás a dolog, mire én, hogy ne vicceljenek, csak egy telefonjukba kerül és a megfelelő helyen ülő operátor máris nyit egy kapcsolatot a vizsgálat idejére. Mire azt válaszolták, hogy erre engedélyt kell kérni (az ENSZ től és az Európai Uniótól?) a főnökségtől.
    Most várom a jelentkezésüket.

    Palkova

Új hozzászólás Aktív témák