Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz korcsi #19199 üzenetére
Mivel most lett bevezetve a topiktiltós rendszer épp a végleges kitiltások enyhítése miatt, ha valaki mégis azt kap, akkor ott nagyon oda kellett tennie magát hozzá. Ami nem olyan nehéz, mert nekem is húzták már fel az agyam könnyen arra a szintre, hogy leszartam a kitiltással való játékot is. Nekem még nem sikerült. Most meg már nem fog, mert eljutottam arra a szintre, ha valaki felhúz, akkor otthagyom a topikot szó nélkül. Értelmes tovább áll, marha ott marad.
Ha valakivel beszélni akar vissza tud jönni nem kell aggódni, de a régi topikokban esélytelen az újjáéledés, mert lebukik. Vagy csak gyötrelmesen lassan, idő múlásával, felejtéssel, annyit meg nem igazán ér a PH senkinek.
-
ViZion
félisten
válasz #90933760 #19201 üzenetére
Megértelek, igazad van. Jah, nekem is megvannak a "topikjaim", ahova nem megyek. A sok önjelölt hittérítő-megmondóember, meg a tudatlan tanácsadók kibasszák hamar a biztit, inkább be sem megyek. Akinek "segítenek" és esetleg vmit benéz, annak meg úgy kell, keressen szakembert. De már a segítéssel is felhagytam, egyszerűen fárasztó, h összefoglalót nem nézik és max. hetente ismétlődnek a kérdések FX-ben is. Inkább hagyom, van, aki áldoz rá időt, én röhögök, haladok tovább. És akkor vannak ugye az elméleti fizikusok, akik az elmélet vs. gyakorlat dolgokról hallani sem akar, tesztelni, kipróbálni nem akarja, de levezette papíron, szerinte neki van igaza... Ezekkel sem szabad foglalkozni, meggyőzni nem lehet. Ha az elmélet helyes is, IRL annyi változó van, amivel nem számolnak, de a végén billenti az eredményt... de erre sem szánok időt. Ilyen néha vizesben is van, itt jól kezeljük, máshol azért elég hamar jön a "ha nem tudsz segíteni akkó kussójá" és hasonlók...
Régen felvettem a fonalat, de jobb hagyni, az időm ennél többet ér, már tudom.
Vannak kellemes, érdekes topikok, vizest is követem, sok újdonság van -nekem-, gépek, kütyük, ami érdekel, de magam nem túrnám érte a netet. FX topik is elmegy, nézem miket érnek el, mivel tesztelnek, stb. Ezen túl még pár játék topik van, de inkább read only.Gyíkarc, ha olvasod: sajnálom. Nem tudom mit tettél, kinek szóltál be, RIP. Volt még pár arc, akit "elvesztettünk" és sajnálom nagyon. Több topikban is találkoztunk, kicsit csipkelődős voltál, de nem bunkó vagy ilyesmi, szal. nekem kicsit érthetetlen is. Ha egyszer visszatérsz, keress meg minket
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
törölt tag
válasz ViZion #19204 üzenetére
Fatal1ty is pihenőn van amúgy, bár ő csak 90 naposon. Mondjuk ő már egy éve nem volt a topikban. Én se néztem be 3 hónapja, nem tudok mit böffenteni rá, pénzem nincs már vizes gépre úgyhogy hagytam.
Azt meg már meguntam, hogy százszor kiszámoljam másoknak a radiátor felületet, ami eleve szubjektív kinek mi meleg, hangos szóval sokszor még kételyek is adódtak és persze legyen olcsó is...AMD az egy ilyen világ, a Ryzen alatt is megy a fika ezerrel, olyanoktól akik még csak képen látták a proci dobozát, de már szar. Értem én, hogy az FX nem sikerült jól, a Zennel is sokat késtek, sok volt a marketig bullshit meg az ígérgetés. De már unalmas ami megy ott is.
Én csak egy miatt szidom az AMD-t, hogy a rohadt APUk ennyire későn jönnek, pedig azt akarok mindenképp. -
Weareus
addikt
válasz #90933760 #19205 üzenetére
Nekem is van, hogy este egy-két-sok sör után a vizes v. egyéb topikokat olvasva kinyílik a virtuális bicska a zsebemben, de DigitXT kolléga mesélte, hogy milyen hasznos dolog a prémium, meg hogy szűrt mód és annyi. Lehet, én is előfizetek és akkor problem solved, no offense...
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
shteer
titán
megtörve a csendet megszégyenítem a topikot: vettem egy kompakt vizet
szerintem jónak tűnik..
-
ViZion
félisten
válasz shteer #19207 üzenetére
visszamennyééé!
Azzal kezdtem, kicsit ezt cseréltem, utána azt... Amúgy már vannak elég korrekt kompakt vagy bővíthető kitek is, a hőtermelés is csökken azért, szal. átlag usernek az épített vízluxushobbi valóban.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
shteer
titán
válasz hszilard666 #19215 üzenetére
Aha, de ez csak a próba setup
Cockpit megrendelve, illetve még ezek állványa van visszaszerintem jónak tűnik..
-
törölt tag
Hali,
gyiku megkert hogy linkeljem be ide is hatha valaki tamogatna
-
Weareus
addikt
válasz #45997568 #19221 üzenetére
Hú, ja. Én támogatnám, de nem vagyok fenn a twitteren.
A Facebookról meg fingom nincs, hogy mi.
Máshogy nem lehet?Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
gyiku
nagyúr
hüllő
-
gaborka8x8
aktív tag
Üdv!
Nemrég vásároltam használtan egy Corsair H80i vízhűtést, amit egy Thermaltake v5 black edition házba szeretnék beszerelni, beszereltetni.
Sajnos, több, nálam hozzáértőbb (gyakorlatilag mindenki az) személy is egymással ellentétes véleményen van arra vonatkozóan, hogy a levegőnek milyen irányba kell áramolnia a felszerelés után.
Tehát kérem azokat, akik ebben a kérdésben jártasak, legyenek szívesek írja már meg, a hűtő felszerelése után a levegőnek milyen irányból milyen irányba kell áramolni.
Azaz, a levegőt a ház belsejéből fújja rá a radiátorra a belső ventilátor és arról leszívja a külső ventilátor a meleg levegőt, és úgy fújja ki a házon kívülre, vagy a külső ventilátor szívja a házon kívüli levegőt, és fújja rá a radiátorra, majd a belső ventilátor pedig leszívja a meleg levegőt a radiátorról, és fújja befelé a számítógépházba, ahonnan a gép tetején lévő nagy ventilátor szívja ki az így befújt levegőt?
Tehát röviden, a vízhűtésnél a levegő belülről kifelé menjen, vagy kívülről befelé?Mindenkinek előre is köszönöm, aki válaszra méltat!
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
ViZion
félisten
válasz gaborka8x8 #19228 üzenetére
Mindegy. Ahogy jobb elhelyezni. Cuccaid nincsenek kitöltve, de a kompaktból azt gondolom, h nem valami delidelt-húzott kazán, így sokat nem oszt, ha van rendes ház szellőzés is.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
shteer
titán
válasz gaborka8x8 #19228 üzenetére
Legyen beáramló levegő és radin keresztül ki. Lehet próbálkozni de így megy a buildek 99%-a. A környezeti hőmérséklet többet befolyásol mint az elrendezés.
szerintem jónak tűnik..
-
gaborka8x8
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Magam is úgy gondoltam, hogy a házból kifelé kell áramolni a levegőnek, mint ezen a képen:
De mindenáron rá akartak beszélni, hogy fordítva menjen a levegő, mert úgy a kinti hidegebb levegőt fújja/szívja a venti a radiátorra, és nem a házban lévő melegebb levegőt.
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
shteer
titán
válasz gaborka8x8 #19231 üzenetére
utóbbit azért próbáld ki, ha nagy teljesítményű vga van a gépben ami felmelegíti akkor lehet benne ráció
szerintem jónak tűnik..
-
Bulitt
addikt
Tudna valaki ajánlani egy jó HDMI Splitter-t? A laptopot kívánom használni 3 monitoros munkaállomásnak
-
Weareus
addikt
válasz #90933760 #19226 üzenetére
Te nem Baltofarkas vagy Baltoafarkas kolléga voltál farkasos avatarral?
Mindegy, úgysem tudsz válaszolni, mert kitiltottak. Netán törölted magad?
Nahát.
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
pucz
senior tag
Sziasztok!
Mennyire éri meg beruházni egy EK vizes szettre? Egyelőre csak CPU terén gondolkodok, mert a kártya változni fog.
-
geotigris9
tag
Na itt is rég jártam!
Hosszú távon kinek mi vált be saját víz keveréknek?
Vagy inkább víz-hez adaléknak?Próbáltam már fagyállót, alkoholt, ezüstöt.
Persze lehett gond, hogy nem lett eltalálva a tökéletes arány adott esetben a 'víz' sem volt tökéletes és ezért nem tartott hosszú távon a jó vízminőség.Emlékeim szerint bő egy év után a legjobb esetnél és megjelentek algaszerű lerakódások.
Ki szeretném tólni min. két évre a jó vízminőséget, ne keljen cserélni tisztítani a vizet.
(Ami van saját magam által desztílált víz min. gyógyszertári minőségű.)
Alkatrészek 90 százalékban természetesen már használt alkatrészekből álnak - (tak).
Jelenleg csak 2 - 2,5 liter közötti a vízmennyiség a rendszerben.
(Gyárilag bekevert víz az Off.)
Most valami kalóriatartalmú adalékon gondolkodok, valaki próbálkozott hasonlóval?
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
ViZion
félisten
válasz geotigris9 #19249 üzenetére
Túl van ez gondolva nagyon. Soha nem gyógyszertári, csak teszkós ioncseréltet vettem, +Alkonek, erről írtam a topikban. Vettem szép rózsaszín fagyállót, egyszer azzal kevertem be, nekem "nem jött át". De a maradékból pótolgatok, ha kell. Néha az, néha víz. Csövek nem átlátszóak nálam, de alga nem látszik se tartályon, se máshol. Tiszta, mint az új. De kb 6-8 havonta le van cserélve, amikor takarítok.
az nem kalória, hanem klórtartalmú lesz sztem. Azt skippelném, nagyon agresszív anyag. Alkohol barátibb, cserélj csöveket esetleg, ha már durva a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz geotigris9 #19252 üzenetére
Ioncserélt víz plusz 5%-nyi alkohol, hibátlan volt a körülbelül másfél éves üzeme alatt.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
ViZion
félisten
válasz geotigris9 #19252 üzenetére
"(Az a víz azért nagyon tele van még ásványokkal amit használsz.)"
...és? Ami nem csapódik ki, az miért zavarna?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
TESCO-Zsömle
félisten
Nagyon sokat számít ,hogy mi a célod. Ha akárcsak részben is dekorációs céllal építed a vizet, reprezentatívan, akkor fél évente vízcsere és rendzsermosás. Pont.
Ha a cél az, hogy ne kelljen vele bíbelődni, akkor primitív (nem fojtólapos, mikrolamellás) blokk, nagy áramlási keresztmetszet és egy kis inhibitor a vízbe, egy rohadt nagy tartály és életed végéig nem kell többet hozzányúlnod.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Weareus
addikt
Mi az, hogy kalóriatartalmú adalék?
Amúgy meg az egyik legjobb kombó a nagy tisztaságú patikai tzisztított víz egy kis alkohollal keverve. ÉN 10% fölé is elmegyek az alkohol-aránnyal, biztos ami tuti.
Nálam egy ilyen kombó évekig problémamentesen keringett a rendszerben, szétszedéskor pedig csak felületi elszíneződés volt (a réz blokkon), lerakódás kb. zéró pont zéró.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Weareus #19257 üzenetére
+1 az alkoholra.
Valamiért gondoltam, h kipróbálom a fagyállót. G12, ahogy írták. G11 és G13 rézhez nem való elvileg.
Hígítva, szvsz 10% se volt.
Most végeztem a pucolással.
Fél óra alatt a színezék a blokkra rakodott, szűrő is megtelt.
Köszi, soha többet. Biztos van jobb minőségű G12 is, ez egy közepes volt.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
válasz #65675776 #19261 üzenetére
jah, még anno vettem, amikor nálam is vegyes cucc volt. leginkább a színe miatt akartam tenni egy próbát. sebaj, bő egy éve nem pucoltam, a paszta is kemény porréteg volt alatta.
-
Drag77
senior tag
Sziasztok, corsair h80i v2 hoz kersek 2011 hez való lefogatót. Esetleg valakinek felesleges vagy, hol tudnék venni?
Köszönöm
http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,
-
Speedy007
őstag
Sziasztok, kérdésem az lenne hogy AIO-k közül jó ér érték arányban mi ajánlotok 30-35k-ig?AM4-re?
-
bypass|HUN
aktív tag
Ahoj!
Ahogy látom nem egy túl aktív topik ez, de igazából nem találtam azt a topikot ami a leginkább passzolna....szóval teszek egy próbát itt...
[GTX780Ti]-re szeretnék folyadékhűtést vásárolni (lap, cső, radiátor, pumpa...szóval mindent ami kell). Tudom nem mai csirke, de mostanság egy ilyen retró cucc is aranyat ér.
Eddig bármit találtam (hűtőket), azokat egyiket se lehet már rendelni...szóval hátha valakinek fekszik egy szett a padláson, vagy ismer egy retró pc-s alkatrész boltot....vagy bármi használható ötlete van, az kérem segítsen. Baromi forró ez a vga, és levegővel nem igazán lehet 70 fok alá vinni...amúgy nekem a teljesítménye megfelelő arra amire nekem kell, csak a hőfokkal meg a "hajszárító" hanggal nem vagyok kibékülve.Üdv: bypass
[ Szerkesztve ]
"A globális mindenség nem tönkretehető." by Tiby
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz bypass|HUN #19265 üzenetére
Nekem mázlim volt, hogy pont belebotlottam egy FCBlokkba, nagyon megérte!
Remélem találsz te is hozzá! Legmelegebb pillanatában is 39°C így a kártya. egy 420as radiátor mellett.Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
musicproo
tag
Adott egy 120as ID COOLING kompakt hűtő aminek a működése fura nekem. Tudom a gyártó nem tölti teljesen levegőmentesre a rendszert + elvileg a tágulás miatt nem is szabad.
Itt is megvan a szokásos jelenség pl egy szerelés, mozgatás után indításnál a pumpa kerreg, szürcsöl. Viszont nagyon erőteljes a dolog, magától ritkán akarja kidolgozni magából a levegőt, a gépházat emelgetnem, mozgatnom kell, hogy nagy nehezen kimenjen belőle. Ilyenkor a pumpa fel is pörög mint az állat + a cpu hőfok kúszik felfele. Ez szerintetek normális? Szivárgásnak jelét nem látom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások