- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Egérpad topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Értem. És köszönöm. Tehát akkor egyben ilyeneket, hogy Zalman Reserator, meg Thermaltake Rocket, valóban nem is érdemes venni... Ha jól értelmezlek.
Ez esetben viszont tudnál-e (tudnátok-e) ajánlani 3 blokkot a CPU - GPU - VGA RAM trióra, 10-12mm-es csonkkal. (10mm átmérőjű csövem van itthon.)
HGyu7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
.mf
veterán
Nehéz dió.. Európában a 10/8-as csövezés elterjedt, Amerikában pedig a 1/2''-es (12.7mm belső). A 3/8'' (10-es belső) nem egy túl gyakori fajta, és sajnos 1/2''-akat is nehéz errefelé beszerezni. Viszont a blokkok jelentős részénél már cserélhető, általában G1/4-es a csonk, és lehet G1/4-1/2''-es csonkokat kapni pár helyen; talán G1/4-3/8''-eset is.
Milyen CPU és milyen VGA, milyen árkategória? (vga ramra szvsz a bordák is elegek, ha van egy kis légmozgás a házban.)Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
04ahgy
nagyúr
Szerintem nekem mindkét blokk jó. De inkább a 12,7mm-es. arra simán fel tudom tolni a szilikon csövemet, amúgy autósboltban vettem. Sőt, szerintem a 8-as csonkra is felrögzíthető, megfelelő bilinccsel. Blokk árkategória: hát, egy 12-15e-ből jó lenne, ha a CPU + GPU blokk meglenne...
Minden adatom a konfigomnál. A CPU egy X2 4200+ @ 1,55V / 2700MHz. De vízhűtéssel megpróbálnám az 1,7-1,8V-ot is. A VGA egy X1900XT, csökkentett fesz. és alapórajel, ez később lehet egy kicsit nagyobb étvágyú.
Légmozgás az van, mert ventiktől hemzseg a házam...
HGyu7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
jugeen
addikt
KOOLANCE CPU-330, 21k gold plated és KOOLANCE VID-282, solid copper water block with 21k gold plated
szép darab -
.mf
veterán
Az X1900XT-nek elég rendesen melegszik a fesz-szabályzója, ha jól tudom. Ha emeled a feszt, akkor vagy egy venti kell a közelébe, vagy egy nagyobb hűtőbordát ráeszkábálni, vagy érdemes jobban meggondolni a feteket is hűtő blokkok használatát, csak sajnos azok önmagukban kimerítik a keretet... [link]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
vlcvlc
tag
válasz RockHaRD #4636 üzenetére
Csatlakozom a többiekhez
TT UV lötyiből undoritó Zöld trutymó lesz.
Ráadásul A trutymósodás után jött a baj tömegesen amikor még azt hittem hogy a TT az tud vizhűtést csinálni.
Trutymó után fél órával szivattyú behalt, aztán szétqrtam az ocsmányplexitetős blokkokat is (Persze trutymóhoz ennek csak annyi köze volt, hogy nem nyúltam volna a rendszerhez ha minden szép és jó).
Trutymósodás nálam fél év volt...http://web.t-online.hu/tomika69/machines
-
-
Reac^
őstag
Aha értem...
Akkor van neked G1/4'' os csatid de 10es belsős csőhöz.
Ha ennél feljebb szeretnék menni csőméretben akkor az 1/4'' menet a korlátozó tényező... Jóvan. 3/8''osban gondolom van 10es ill 13as belsőhöz való verziója!?1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál | PH! megbízhatóság: 50+
-
rob210
nagyúr
tesztelés alatt a gts hűtője.
Egyenlőre pozítív érzelmekkel vagyok iránta.
A pontos adatokat még nem tudom belinkelni.
De a húzás terén is előrébb lépett a kártya.
Nem meglepő módon alacsonyabb hőmérsékleteken jobban húzható.
NA a hőmérsékleti adatokkal csütörtökön jövök.
Most már késő van holnap meg meló.Renault power
-
RockHaRD
addikt
Trutymó ezennel sztornó
Pénzem ugysincs rá
Viszont a maradék dolgokkal nemtom miért nem értetek egyet. -
04ahgy
nagyúr
Azt hiszem, megtaláltam a nekem való megoldást! Ugyebár az X1900XT gyári hűtőjének ''kijön'' a közepe, ami csak a magot hűti. Tehát elég azt kiszednem, és egy tetőcsatlakozós házi blokkot a helyére tenni. A maradék fém meg az, ami a RAM-okra felfekszik. A ventillátoros feszszabályzó hűtés pedig nálam megoldható. Ugyanis sokféle célra kellhet a vízhűtés. Nekem kettő ezek közül a következő: Nagyobb CPU feszültség esetén is jó hűtés ––> tuning, ezen kívül a CPU + VGA hő elvezetése a gép fizikai helyétől a szomszéd szobába. Nem célom viszont a csendesség.
-
.mf
veterán
-
Kuki1
csendes tag
Sziasztok!
Kéne a segitségetek, ugyanis totál kezdő vagyok vízhütés terén.
A probléma a következő: adott a cpu blokk, a chipset blokk, illetve a vga ezeket szeretném hütetni (késöbb esetleg a hdd-t) ,a radiátor pedig a Nexxxos ext. III l enne. A szivattyúval kapcsolatban kellene a segitségetek.
Hydor Seltz L20 illetve Eheim 1046 között vacillálok....
Melyik volna a jobb választás a 230v vagy a 12v ?? illetve a nagyobb teljesitményű vagy a másik.. esetleg egy teljesen más tipus.
Köszönöm előre is a segitséget....vízhütésben gondolkodsz??.... keresd Tody mestert
-
Mákos7észta
aktív tag
Hali!
Vízhűtés kialakításán töröm a fejem minnél kevesebb pénzből, a legkevesebb kompromisszumot elérve. A vizezést egy mini PC-ben fogom végrehajtani, így kisebb-nagyobb kihívás lesz nekem, de megoldom No csak szeretném levéleményezteti az elképzelésemet, és volna közben pár kérdésem:
- CPU blokk: MAG CPU blokk (6,5K) --> erről a blokkról tud vki vmit? Egy E6300-at képes volna elvinni egy duál radival?
- VGA blokk: Egy 1950 Pro kártyára kerülne egy blokk, RAM hűtő bordácskákkal ötvözve, így tényleg elsősorban csak a magot hűteném. Erre [link] a kártyára elég lenne ez a blokk? (6,25K)
- Szivattyú + 'tartály': Eheim Station 600 II 12V (16,5K)
- Radiátor: Nexxxos Extreme II radiátor (10,5K)
+ Csatlakozók, Anti Corro folyadék, csövek, ventik.
Vélemény? Előre is köszi! üdv.Csak óvatosan, még nem kávéztam..
-
tsar
aktív tag
M5-ös menetű csatlakozónak mekkora a belső átmérője?
-
.mf
veterán
A Hydor nem áll a megbízhatóság csúcsán és az Eheim 1046 is gyenge pumpa, inkább az 1048. 12V annyiban jobb, hogy rá tudod kötni a tápra, és akkor a géppel együtt indul és kapcsol ki; 240V-osnál vagy egy főkapcsolóra rakod a géppel és minden perifériával, vagy készítesz/szerzel egy relét, amivel a géppel együtt indul.
Meg még van a Laing DDC, ami kisebb, de erősebb és talán megbízhatóbb is mindháromnál (bár lehet, hogy az eheimek kicsivel halkabbak).Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz Mákos7észta #4674 üzenetére
A blokkokat nem ismerem, de valszeg elviszik a konfigot megfelelő pumpával és hűtéssel. Az 1950-nél ne feledkezz meg a feszszab hűtéséről sem.
A nexxxos extreme vastag radi, ajánlott hozzá erősebb 120×38-as ventiket használni, vagy mindkét oldalra szívó-fújó ventiket rakni, ha nem akarod magas fordulatszámon pörgetni a ventiket, vagy magas hőmérsékleteket kapni.
Ja és az anti korro-folyadék helyett:
90% desztvíz
10% glikol-alapú kocsi-fagyálló
pár csepp algaölő
Anti-corro folyadék akkor kell igazán, ha rezet és alut keversz a körben.
[Szerkesztve]Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
veterán
válasz sharKBITE #4633 üzenetére
ez a wincsis cucc, ey nagyon teccik.
Köszi a sok sok infót mindenkinek. Asszem intenzív pénzgyűjtésbe kezdek.
Ja, még valami. Kb mennyi az élettartalma egy vízhűtő rendszernek?
Ja igen, és cső árakat sehol sem láttam. Az kb mennyi? Meg az hogy van? Veszek 20 métert, meg 10 bilincset, magamnak méretre vágom, és kész? -
ssolitude
őstag
220V-os szivattyú:
1. Nem baj, ha nem vagy teljesen láma a villanyhoz! Mégiscsak 220.(230)
2. Feltöltéskor, leengedéskor, vagy légtelenítés alatt teljesen áramtalanítani lehet a gépet.(Kezdőknél nem kis előny!)
3. Kisebb fogyasztás.
12V-os szivattyú:
1. Géppel együtt indul.
2. Akár szoftveresen is szabályozható fordulat, illetve fordulatszám figyelés.''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
szacsee
nagyúr
Érdekes megoldás, de szerintem a puskával bolhára esete:[link]
-
sharKBITE
aktív tag
Egy vizes rendszer élettartama a karbantartástól is függ. Egy rendesen karbantartott cucc szerintem akár 8-10 évig is húzhatja, hacsak a pumpa előbb fel nem adja. De ez egy DDC esetében nem túl valószínű. Ha időnként (blokkoktól függően 3-6 hónap) szétszeded és kipucolgatod az alkatrészeket akkor sokáig biztonságosan üzemelhetnek.
Csöveket meg veszel kb 5 métert (annál több nem nagyon kellhet) meg gyorcsatikat és azzal oldod meg a rögzítést. Itt egy csati: [link] meg cső: [link]. A csövet méretre vágod és a csatikba belenyomod, rátekeres a bilincset és kész. -
juliabrilke
veterán
R.Zoli!
A téma egy kicsit elnapolva most.( kölföldön vagyok ) Annyi lesz, hogy kapok kölcsönbe egy rendszert, hogy megnézzük, hogy megéri-e nekem ennyit beruházni a rendszerbe, ill. hogy mennyire tudná lehűteni.. -
vlcvlc
tag
Akkor kicsit higitanom kell a rendszerem
Gépemhez már csak egy ilyen duplacsendescsillag kell, de mivel a csonkjaim meg a csövezésem nagyobb mint 8/10 igy valamit barkácsolnom kell a cuccal hogy ne csökkenjen a keresztmetszet sehol... Majd valami fűtésszerelős rézcsöves hollanderes csodás dolog lesz a vége...
[Szerkesztve]http://web.t-online.hu/tomika69/machines
-
sharKBITE
aktív tag
Egy CPU,NB,VGA,HDD blokkokból álló rendszert elvisz simán sorba kötve is egy DDC. Párhuzamosítani elég bonyolult dolog, mert ki kell számolni, hogy mekkora áramlást lehet létrehozni a különdöző ágakban. Tehát ha van mondjuk két egyforma ellenállású blokkod, akkor azokat könnyű párhuzamosan a rendszerbe kötni, és bár mindegyikben csökken az áramlási sebesség, de legalább mindkettő azonos hőmérsékletű (hűvösebb) vizet kap. Viszont egy rosszul párhuzamosított rendszerben lehet az egyik ágban szinte nulla is az áramlás, ami nem túl okos dolog. Általában nagyon sok blokk esetén érdemes ebben gondolkodni. Mert amúgy bekapcsolás után egy idő elteltével úgyis nagyjából egyforma lesz a vízhő az egész körben.
Amúgy általánosan ez a legjobb bekötési sorrend: radi => CPU => NB => VGA => HDD => tartály => pumpa => radi. -
Mákos7észta
aktív tag
Hali!
Körbenéztem R.Zoli háza táján, és már írtam arról, hogy hogy állítanám össze a rendszert. Igazából tényleg még mindig nem tudom megérné e 'MAG' cuccokat venni, mert nem tudok róluk semmit. Gondolom vki saját fejlesztése, vagy nem is tudom pontosan, de erről írhatna vki élménybeszámolót Ja és Egy Nexxxos Extreme III radiátor képes elvinni egy Eheim Station 600 II szivattyúval egy (E6420, Gigabyte P35-DS3P, X1950pro, WD 250GB) rendszert három ventivel a radiátoron? Vélemény? Előre is kössz
Üdv.Csak óvatosan, még nem kávéztam..
-
dikmen
tag
Hi!
Akinek E6300 körüli procija és kb 40K-s vízhűtése van az légyszi írja le mit ért el.(hőfokok)
Előre is köszi! -
sharKBITE
aktív tag
válasz Mákos7észta #4692 üzenetére
[link] A MAG CPU blokk kb 3-5 fokkal kap ki egy Nexxxos XP Bold-tól. Viszont amennyibe kerül, annyiért remek választás. Nekem van egy MAG HDD hűtőm, és 29 fokos szobában (kb 31-32 fokos vízhő mellett) 35 fokon tartja a vinyót úgy, hogy nincs se paszta, se hővezető párna, se semmi a vinyó és a blokk között, sőt még a csavar sem szorítja jól a blokkhoz a vinyót.
A Nexxxos extreme triple meg simán elviszi a cuccaid. -
RockHaRD
addikt
Sziasztok egy nagyon fontos kérdésem lenne. A konfigomat láthatjátok, most jött meg minden blokk, meg mindenféle jó a gépemhez. Elmondanám, h mik vannak, és kérdezném, h milyen sorrendbe kössem be.
cpu, vga, nb, sb, fat, 2 ramblokk, hdd blokk, tartyál, radi, pumpa. Párhuzamos rendszerről van szó, még anno Nyugdíjas csinált nekem egy rajzot, amin ugy mondta, h pumpa után szétmegy a viz, aztán egyik ág: hdd, cpu, vga másik ág: a többi.
Vki csinálna nekem egy egyszerű paintes rajzót, ami jó lehet, ehez a rendszerhez. A radi a ház kihajtható ajtaján lesz, és sztem a pumpa a ház ajjába, vagy a radi fölött (ezt még nemtom). A tartály az 2 5.25-ös helyen van, a többi alkatrész pedig a helyén
nagoyn fontos lenne. Előre is köszönöm. -
Reac^
őstag
válasz RockHaRD #4696 üzenetére
Eccerűség kedvéért a tartály legyen a legmagasabb helyen a pumpa pedig a legalacsonyabb helyen. Sokkal könnyebb lesz légteleníteni. Párhuzamosításban majd szólnak az okosok, bár én éppen a párhuzamosítástól akarok megszabadulni, de így 10es csonkosra kell cseréljem a blokkjaim...
Célszerű lenne a két ágat hasonló ellenállásúra tervezni, különben a víz az eccerűbbik utat fogja választani!1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál | PH! megbízhatóság: 50+
-
Reac^
őstag
Nem értem miért kell ''kinevetni'' az állításom.
Kérlexépen a víz jobban tudja bármelyikőnknél a fizikát és arra fog menni amerre a legkisebb az ellenállása.
Sőt ha szar vhol a blokkod tömítése vagy repedt a plexi tetőd akkor ott is ki fog jönni, a víz az egy köcsög dolog1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál | PH! megbízhatóság: 50+
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest