Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    Sziasztok,

    A minap beszereztem egy Dell Precision T7600 munkaállomást 2db. Xeon E5-2687W (v0) processzorral (3.1GHz alap, 3.8 turbo, összesen 16 mag, 150W TDP / db.).
    [link]

    A gép szuper, a két proci durva teljesítményt produkál, viszont a gyári léghűtéssel ha a procik huzamosabb ideig 100%-on pörögnek, akkor kb. 88-93 fok között ingadozik a hőmérsékletük, ráadásul nem lehet a gép mellett megmaradni, olyan hangos. Első sorban 3D munkához vettem, hogy amíg az egyik jeleneten dolgozom, addig a háttérben renderelhessem a többit, így fontos, hogy találjak valami megoldást, amivel csöndesebbé tudom tenni 100% teljesítmény mellett is, illetve az intel ajánlása szerint huzamosabb ideig a prociknak sem tesz jót, ha 70-75 foknál magasabb hőfokon dolgoznak.

    A gép háza egyedi Dell, nincs rajta hely a belső radiátornak, sem extra szellőző nyílás a gép oldalán vagy tetején, így a vízhűtés nem csak annyi, hogy megveszem a kész kitet és beszerelem.
    Az újabb Dell típusokhoz (T7910) elméletileg már van gyári Dell folyadékhűtés, de azt egyrészt szinte lehetetlen beszerezni (nagyon kevés infó van róla még a dell site-on is), illetve hiába nagyon hasonló a két gép, valószínűtlen, hogy kompatibilis lenne egy már nem forgalmazott típussal.

    Két megoldás merül fel bennem:

    1. keresek olyan vízhűtést, ami jó dual xeon procikhoz (lga2011 tokozás) és külső radiátoros
    2. vagy veszek két ilyet: [link]
    meg egy külön oldalsó ajtót (ebayről) és vágok az ajtón két nyílást a radiátoroknak

    Az első megoldásnak az a hátránya, hogy fogalmam sincs, hogyan rakjak össze egy egyedi külső radiátoros vízhűtést, a másiknak meg, hogy ha bele is tudom aplikálni a radiátorokat az oldalsó ajtóba, nagyon nehéz lesz onnantól a gépet szerelni, mert ahányszor kinyitom a házat, annyiszor kell leszerelni az ajtóról a radiátorokat, hogy hozzáférjek a gép belsejéhez.

    Bármilyen ötletért, javaslatért hálás lennék.

Új hozzászólás Aktív témák