Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • demars

    addikt

    válasz zoli03 #3669 üzenetére

    Kérdésed jogos, ahogy csemberlen is írta örök vita ez.
    Szabvány nem tiltja. Szerelvények lehetővé teszik. Villamos felülvizsgáló tanfolyamon ha kérdezik ez nem vehető fel hibaként.
    Ha viszont a védővezető kilazul, kicsúszik, megszakad a felfűzésnél (az egyik dugaljnál) és ebből baleset (halál) lesz, a szerelőt meszelik el!
    Igazából jól csinálsz mindent, de ha baj van, te vagy a Fasz!
    Szabvány nincs ami pontosan kimondja, de logika igen, szabványos kötőelem?? Wago vagy KF1, aztán kb ennyi. Se forrasztás, se sima csavart kötés (amit faterom 50 évig használt) nem jó, hiába nem volt gond belőle, ha jól csinálták. A wagos kötést nem lehet elrontani, úgymond hülye biztos. De a csavaros kötés visszalazulhat...

    Szerk.: bojler téma. Nemrég kérdeztem ezt a nappali éjszakai átkapcsolást. Az áramot nem lopják, ha vezérelt helyett nappaliról menne, de tilos. Fix bekötés?? Hogyan? Még a régi fa lekváros dobozoknál is van a bojlernél külön diazed, meg sok esetben egy kapcsoló. Tehát nem az órába van kötve a bojler vezetéke!
    Nyilván én is teszek AVK t meg 2P kismegszakítót ha van rá lehetőség, de ezt nem tiltja semmi. Amit összekapartam infó:Ne dugvillás legyen, ne legyen belecsapolva a vezéreltbe(más készülék számára), nem lehet átkapcsolót használni (legutóbb átkötöttem nappalira, hogy legyen több melegvíz).

    [ Szerkesztve ]

    Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!

Új hozzászólás Aktív témák