Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kommy

    veterán

    Egy olyan problémám lenne, hogy napelemes rendszer telepítésére adtam a fejem, és jelenleg egy olyan problémába ütköztem, hogy 4 lakás van 1 betápon 4 órával. A betáp kábel légkábel és 25 mm2-es és sajnos ez a maximális vastagság légkábelen.

    Jelenlegi felállás.
    A betáp kábel (25 mm2) lejön egy biztosíték dobozba amiben van 3 késes biztosíték és innen megy egy másik dobozba ahonnan elágazik 2-2 lakáshoz a kábelek, tehát 2 lakás 1 kábelen van, az én oldalamon a szomszéd 2 éve kicseréltette a kábeleket 10 mm2-esre (réz sodrott), másik két lakáshoz még alumínium vezetékek mennek, és ott le is van szigetelve a ház.
    Azt már sejtem, hogy muszály lesz földkábelt kérni, mert nem lehet a légkábelt már vastagabbra kérni, ez menne ugye a késes biztosítékokhoz, most a kivitelező szeretné a szomszédok villanyóra szekrényeit is megnézni, de én őket szeretném kihagyni az egészből, mármint, hogy nekik ezért ne kelljen fizetni, ezért arra gondoltam, hogy a földkábeles bekötést kifizetném magam, ez nem egy nagy szakasz mert kb 4m-re (+ oszlop magasság) van az oszloptól a késes biztosíték, és én késes biztosítéktól kapnák egy új betápot másik nyomvonalon mint a régi, mert oda sem fér a csőbe vastagabb vezetékezés.
    Remélem érthető mit szeretnék.
    Ez így megvalósítható lehet?

Új hozzászólás Aktív témák