Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz tyielow #11447 üzenetére

    UseNu jelentkezem elso belevauba.

    Ha csak PEN vezetos a tasashaz es tenyleg nem erkezik be foldeles, akkor a betaplalast tekintve TN-C vedelmi rendszerrol beszelunk es KOTELEZO a lakas elosztoban elvegezni a PE vedo es N nulla vezetok szeparalasat. Majd az innen tovabb indulo halozatokra ki kell epoteni a szeparalt foldelos, TN-S vedelmi modot. Mert kulonben az AVK a veszelyhezetek feleben nem fog vedeni.

    A betaplalas TN-C, erre megfelelo, 1 fazisu TN-C tulfeszvedelmet van ertelme berakni, hogy a szomszedok benazasatol vedve legyen. Tarsashaz meretetol fuggoen T1+T2, vagy T2+T3. Az elosztoba a betap fazid nullat kell parhuzamositani a fokapcsoloval.

    Nagyon fontos, hogy ahol az ellenerzo muszered PE-t jelzett, kotelezo kiazonositani hogy miert. Ha nem muszer hiba es valoban be van kotve vezetek a vedo erintkezore, akkor surgosen ki kell keresni a kiindulo pontot.

    Ha valamelyik kotodobozban vagy dugalj mogott vegeztek el a PE vedo es N nulla vezetok szeparslasat egy sorkapoccsal, akkor a betap PEN vezeton szakadas eseten, ettol a kotesi ponttol a vedo vezetore feszultseg kerulhet es a dugaljba kotott berendezes fem feluleten keredsztul megol. Azert nem hivom tiltott nullazasnak, mert az irasod alapjsn jelenleg nincs megcsinalva a rendes nullazas, de a veszelyt tekimtve lehetne annak nevezni.

    Elosztoban fazist es nullat is csak modul sinre pattinthato eago tartoval elhelyezett eagoval dzabad toldani

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák