Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Necc

    addikt

    Üdv.
    Unokatesóm gépét diagnosztizáltam, mondanom se kell, hogy sulinetes - így a tápra már nem is térek ki (najó mégis: kodegány 300w 2004-es gyártású) - és a következőkre jutottam:
    Kimértem, hogy a táp - molex csatin keresztül - kikapcsolt (készenléti) állapotban is 0.2V -ot ad le az 5V-os ágon, gép sokat volt használva, állandóan áram alatt volt (alaplapon a kondik rendben, külsőleg, így az nem okozhat bajt, látszólag)
    Gép tünetei:
    - nekem 1. alkalommal el sem akart indulni, nem is csipogott, fél perc és resetre már reagált (ventik, vinyó, stb pörögtek)
    - beszámoló: a gép véletlenszerűen leáll, elmegy a kép

    Mondanom se kell, hogy táphiba (és ráadásul 9 hibás szektor is van a merevlemezen, nehogy má örüljünk), és itt jön képbe egy hatalmas gebasz: unokatesómat ismervén csakis és kizárólag akkor hajlandó néhány petákot kiadni a gépre, ha az már végszükséglet (integrált videokarival és 256MB RAM -mal vették a gépet 2004-ben már akkor könyörögtem neki, hogy adjon ki szaros 5K-t egy használt videokarira, szart rá 3-4 FPS-el játszogatott (néhány ősrégi játéknál azé a 10-15FPS is ment), ráadásul játékra (is) akarta használni a gépet...
    Mondanom se kell, hogy valamilyen csoda folytán 2007 elején beruházott +256MB RAM-ba és egy Mx440-be, ismétlem 2007-ben! De még persze mindig játék lenne az elsődleges, ma már csak DVD-t ír, amit asztalin megnéz, meg netre és annyi.

    Mint off-ban olvasható "smucigság" a gépből van dögivel és addig nem hajlandó a tápot lecserélni, amíg végképp tönkre nem megy (és ha ez bekövetkezik akkor tudjátok hogy mekkora árat fog fizetni), amíg "működik" addig rendben van elvet követi.

    Mást tehát nem kérhetek tőletek, mint jóslatokat, hogy meddig fogja bírni ez a táp, ugyanis nem tehetek mást, mint az utolsó kritikus pillanatban cseréltetem a tápot, vagy mondjatok olyan érveket amit egy haldokló gépnél egy "még jó, működik, amíg így van pénzt nem adok ki rá" elvet követő embernél is hatásosak.

    Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

Új hozzászólás Aktív témák