Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RudiSZT3

    csendes tag

    Üdv mindenkinek!

    A következő a problémám (ha egyáéltalán ez hiba):
    Vettem egy Corsair RM650x tápot, ami ugyebár félpasszív. A gyári specifikáció és a tesztek szerint a hőmérséklettől és a fogyasztástól is függ, hogy mikor kapcsol be a ventije, de - környezeti hőmérséklettől is függően - olyan 250-325 W között kellene valahol bekapcsolnia.
    Nálam viszont akkor sem pörög fel a táp ventije, ha fullon terhelem a gépet (Prime95 ver.27.9 és Furmark extreme burning stabilitás teszt egyidejűleg), vagy pl. nagy gépigényű játékkal terhelem.
    A gépem: i7 6700K, MSI GTX1070 Gaming X, Asus Sabertooth Z170S, 2 db DDR4, 2 db SSD, 1 HDD, 1 PCIe x1 hangkártya, 6 házhűtő venti. Úgy számoltam, hogy kb. 350-400 W-ot kéne fogyasztania a gépnek, amikor fullra terhelem. Mégsem indul el a táp ventije. Egyébként a gép indításakor felpörög, tehát maga a ventilátor működőképes.
    Szerintetek rossz lehet a táp venti szabályzójában valami? Mondjuk egy érzékelő? Vagy elképzelhető, hogy ezek az alkatrészek egyszerűen nem tudnak annyit elfogyasztani, hogy a táp annyira melegedjen, ami már pörögjön a venti?
    Mit gondoltok / javasoltok? Jó lenne valahonnan kölcsönvenni egy 980Ti fogyasztású kártyát, de nem nagyon találok itt Szegeden olyat, aki épp árulja az övét, és kölcsönadná egy órára...

Új hozzászólás Aktív témák