- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
Engem az is erdekelt volna, hogyha mar APU akkor a memoria huzas hatasara mennyire nohetett az fps jatekban… Anno mikor APU-t hajtottam eleg sokat lehetett dobni ezen az erteken egy jo rammal. Tudom ez nem errol azolt most csak ha mar APU, eszembe jutott.
-
Csakhogy ez nem az "aktuális" 7000-es Ryzen széria, ahol a memóriavezérlő az IOD-n van, a CPU magok meg egy külön SOC-on (a CCD-n). Itt egy monolitikus chipről beszélünk, ahol egy SOC-on van a CPU mag és a memóriavezérlő...
Pont ezért tudnak vele sokkal jobb memória sebességeket elérni...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ez az effektív órajelről szólt, semmi másról.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
K0vasz
aktív tag
ez szép meg minden, de már rég letesztelték, hogy az aktuális ryzeneknél a memória órajelének túlhúzása gyk. semmi extra teljesítményt nem ad, pont azért, mert a latency olyan magas ezeken a szinteken
-
tibaimp
nagyúr
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Cyberboy42
senior tag
az oszciloszkópon is látszik a freknecia, kicsivel 5Ghz fölott van, ami efektiv 10ghz. De ez csak arra kelett hogy bizonyítsák a bugot miszerinta bclk növelésével nem lehet ujabb tizedmegaherceket kicsikarni.
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
kurta9999
tag
Szoftver fejlesztőként nekem addig volt érdekes ez az elért eredmény, amíg meg nem láttam a képet, hogy ezt a frekvenciát le is mérték külsőleg. Maga a mérő eszköz érdekesebb
https://www.valuetronics.com/product/dsa91304a-agilent-digital-oscilloscope-used
$33,995.00
[ Szerkesztve ]
-
Chiller
őstag
CL 50
-
aktív tag
Ez nem csak ennyiről szól, mert sort megnyitni "drága", megnyitott sorban írni-olvasni már "olcsóbb". Valahol cél is nyitva tartani, meg lezárni is, mert ha nem onnan kell a következő adat, akkor nő a késleltetés.
De gondolom cl1-es ddr5 nem menne. (Idő visszatölteni azt a rohadt kondit, legyünk megértőek az elektronokkal) -
podtibi
senior tag
Nem kizárt hogy naív a kérdésem, de nem jobb akkor már inkább egy 4000mhz cl14-el?
Ezt inkább rád bízom.
-
.mf
veterán
Meglep, hogy mennyire kommersz megoldásokkal érte el az eredményt: mATX lap, 8700G CPU, sima játékvíz - nem pedig szárazjég, LN2 vagy hasonló...
Freeapro: itt már régesrég nem frekvenciáról van szó, DDR óta csak marketing-szám, "olyan nagy a sávszél, mintha SDR ennyi MHz-en futna"... másik hír alá is írtam pár napja, hogy legjobb lenne ezt az egészet elfelejteni, és MT/s vagy GB/s-t használni.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
freeapro
senior tag
Itt tényleg frekvenciákról van szó?
Nem az adatszélességet növelik és a clock rate-et rontják, ami így fajlagosan növeli a bitrátát, de rontja az időzítést?SDR: 200MHz, CL=1
DDR: 400MHz CL=2
DDR2: 800MHz CL=4
DDR3: 1600MHz CL=8
DDR4: 3200MHz CL=16
DDR5: 6400MHz CL=32Ezek mind ugyanolyan cellasebességgel olvasnak kétszer több adatot.
-
-
tibaimp
nagyúr
Nem semmi eredmény! Grat nekik.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
11/10
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
Új hozzászólás Aktív témák
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Akvarisztika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...