- Milyen házat vegyek?
- iPad topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
rtom
senior tag
válasz Xmodule #13008 üzenetére
Igen, a 32 bit-es rendszerek összesen 4 Gb memóriát tudnak címezni, de ebben benne van a video RAM is, ezért látszik csak 3,2. Lehetőségeid:
- PAE funkciós kernel fordítása (ezzel az ember a nyakába vesz mindenféle gondot, mert kompatibilitási problémái lehetnek nvidia driverrel, különböző inteles és wifi meghajtókkal - bár ezt csak olvastam, saját tapasztalatom nincs)
- 64 bit-es rendszer telepítése
- szerver kernel telepítése - ez tűnik a legkönnyebnek:$ sudo apt-get update
$ sudo sudo apt-get install linux-headers-server linux-image-server linux-server -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Xmodule #13067 üzenetére
Megpróbáltam xubuntut tenni a kis P3-ra. Minden azonos volt ubival, gondoltam ubis xorg.conf majd itt is segít, de EE device not detect lett az eredménye. Gép nem változott...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Xmodule #13069 üzenetére
Jah, igen. Amúgy nem érzem gyorsabbnak az xubuntut, korábban mikor próbáltam, akkor sem tűnt gyorsabbnak, szal inkább nem állok neki mamáméknál még azt az idióta nyomtatót is újra bevarázsolni linux alá, marad a rendes Ubi, viszont mindkét gép kap 1-1 rendes P3-at 1GHz fölött.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
pc-user
senior tag
válasz Xmodule #13075 üzenetére
Na én is valami ilyet olvastam, pont most szerettem volna leírni; nincs külön lomtár az lxde-ben...
A panelra, vagy az asztalra szeretnék kitenni valami elfogadható ikont a firefox-nak (pl. a sajátját), de egyenlőre nem sikerül...
A Gnome-hoz képest elég szűkreszabottak a lehetőségek...
[ Szerkesztve ]
-
-
MODERÁTOR
válasz Xmodule #29669 üzenetére
1. Lejátsza (Mért is ne tenné?).
2. Megfelelő lejátszóval biztosan nem lesz gond.
3. Mért ne játszaná le, főleg ha elég erős hozzá a hardver, vagy ha van gyorsítás? Nekem a monitorom pont ekkora, nem volt még gondom a FullHD videók lejátszásával sem. SMPlayer és VLC amit ajánlani tudok, a kimeneteket jól megválasztva. -
harry
veterán
válasz Xmodule #29688 üzenetére
Telepítésnél azt hiszem a legelső lemez MBR-be rakja a grubot alapból, tehát belepiszkál, de tudtommal lehet partícióra is telepíteni, és akkor nincs ilyen probléma. De ezzel még nem játszottam, nem tudom.
Szerintem nincs különösebb értelme a 64bitnek, nálam az a rendszer némileg több ramot is evett, és flash/java gondok is voltak. 32biten is össze lehet hozni, hogy kezeljen 4gb ramot, a kernelt kell kicsit módosítani, hogy legyen PAE támogatás (ha jól emlékszem). Vagy server kernelt használsz, ami ezt alapból tudja, de nem tudom mennyire praktikus egy asztali gépen.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
MODERÁTOR
válasz Xmodule #29895 üzenetére
Hát, ez könnyen elképzelhető, persze. De csak úgy tudsz megbizonyosodni róla 100%-osan, ha SATA csatival is összekötöd a vinyót a lappal (mert hát a külső házból bizonyára kiszedhető a HDD). Telepítetted egyébként a gépedre az Ubuntut belső merevlemezre is? Mert akkor azt is összevetheted a külső vinyóval.
-
MODERÁTOR
válasz Xmodule #29908 üzenetére
Az MoonLight és van külön Chrome-ra belőle plugin. Mondjuk annak a telepítését és beüzemelését nem tudom leírni, mert az kicsit másabb mint az Operás és Firefoxos, de a lényeg, hogy a legújabb verza kell, hogy az RTL Mostos videók menjenek. Nálam remekül viszi őket most mindkét böngészőben, jobb mint a régebbi flash videók.
-
MODERÁTOR
válasz Xmodule #29914 üzenetére
Szal letöltöd akkor a novell-moonlight-2.99.0.8-x86_64.xpi nevű fájlt. Archívumkezelővel nyisd meg és csomagold ki belőle a plugins könyvtárból a moonlight könyvtárat és a libmoonloaderxpi.so fájlt a /usr/lib/mozilla/plugins könyvtárba.
Nyisd meg a Firefoxot, navigálj el az RTL Most oldalára, ott próbálj lejátszani egy ilyen Silverlightos videót. Először a kodekeket tölti le és telepíti, majd ha végzett, akkor nyomj egy F5 billentyűt az oldal újratöltéséhez. Ekkor már rendben lefogja játszani a videót.
Ennyi lenne a dolog. Amúgy nem tudom, hogy hivatalosan hogyan kellene telepíteni (de bizonyára nem így), én csak belenéztem ebbe az xpi-s fájlba és ösztönösen cselekedtem. -
PuMbA
titán
válasz Xmodule #29957 üzenetére
A 10.04-ben lévő ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) még nem támogatja a GT2xx-eken lévő hangchipet. 10.10 alpha-val próbálkozhatsz.
-
MODERÁTOR
válasz Xmodule #29966 üzenetére
Hülye kérdés, de nincs a Flashblock beüzemelve nálad? Mert akkor nem játsza le egyből, csak ha külön rákattintasz.
Ezt így nem lehet kijelenteni, hogy nincs szükség rá, mert könnyen összelehet hozni olyan szituációt, amikor bizony jól jönne. De normál használat mellett általában a 4 GB-ból nehéz kifutni. -
MODERÁTOR
válasz Xmodule #29968 üzenetére
Na most akkor összesítsük:
A /usr/lib/mozilla/plugins könyvtárban kell lennie egy könyvtárnak, melynek a neve moonlight. Ez fontos, hogy ott legyen, enélkül nem megy (persze tele tartalommal). Emellett még ott kell lennie a libmoonloaderxpi.so nevű fájlnak is.
Még egy dolog eszembe jutott, jó architektúrára töltötted le? Mert bizony az sem mindegy ugye. Én asszem a 64 bitest írtam, de ha minden igaz, akkor neked a 32 bites kell. -
MODERÁTOR
válasz Xmodule #29970 üzenetére
Szerintem egyszerűen ott a probléma, hogy nem jó verzióval próbálod. A Preview cuccot kell letölteni és azt telepíteni.
Megnéztem netbookon 32 bites Ubuntuval és simán megy. Amúgy rájöttem, hogy Firefoxból kattintva erre az xpi-s cuccra, egyből felajánlja, hogy települ.
Nem baj, az én módszerem jobb, mert így Operával is mükszik.[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz Xmodule #29978 üzenetére
Kimásoltam a saját conkyrc-mből az idevonatkozó részt:
${color lightgrey}CPU:$color ${execi 8 sensors | grep 'temp2' | cut -c15-16 | sed '/^$/d'} °C ::: ${color lightgrey}Core0:$color ${execi 8 sensors | grep -A 1 'Core 0' | cut -c15-16 | sed '/^$/d'} °C ${color lightgrey}Core1:$color ${execi 8 sensors | grep -A 1 'Core 1' | cut -c15-16 | sed '/^$/d'} °C
$color$stippled_hr${color lightgrey}Szerk: amint láthatod is, ez egy 2 magos procira van írva. Az ls-sensors fel kell rakni hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Xmodule #30361 üzenetére
Nem, a minimális lépések:
sudo apt-get autoremove --purge nvidia*
újraindítás, helyreállítás mód
sh ./....run
rebootHa gond lenne, akkor a /etc/modprobe.d/blacklist.conf fájlba írd be ezeket:
blacklist vga16fb
blacklist nouveau
blacklist rivafb
blacklist nvidiafb
blacklist rivatvDe ugye 10.04-ről van szó?
-
MODERÁTOR
válasz Xmodule #30479 üzenetére
A tanúsítványával gondok vannak, háromszor kellett a figyelmeztetést átlépnem. Operával eljutottam addig, hogy kattintgatni keljen aztán meg beírhattam a felhasználó azonosítót meg a jelszót. Ennél tovább nem jutok, mert nekem ilyenem nincs. Te idáig eljutottál?
Amúgy szerintem Safari kell neki - https://ibank.cib.hu/Applet2.html. -
-
ntomka
nagyúr
válasz Xmodule #30702 üzenetére
Ritkán használok ilyesmit. A TC után winről mind egy nagy csalódás, tiszta körülményes használni. Néha az mc-vel szórakozok terminálban, de abban lassúak a fájlműveletek, szóval kezdek parancsokra átszokni. Illetve grafikus felületen a KDE beépítettjét szoktam, ha gyorsan kell valamit különösebb root jogkör nélkül csinálni, mert ezt egy kattintással át lehet alakítani paneles módba is.
Egyébként meg Gnomeon a Nautilus teljesen jó, a Nautilus elementaryba ráadásul van beépített terminál is már és az új verzók is tudnak kétpaneles módot.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPad topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bestbuy játékok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban