- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
törölt tag
válasz fekeandras #9115 üzenetére
-
törölt tag
válasz Major Major #9114 üzenetére
nálam is ezt csinálta: kiléptem a windowsból, de sokáig a "windows kilép" felirat volt. meguntam>reset. Ubuntuban nem mountolt. Vissza Win, újra leállít, magától, rendesen, végig. Újra Ubuntu és megy.
-
-
törölt tag
válasz Wolfskin #9109 üzenetére
most esett csak le, mi a bajod a cd/dvd-tool-szal. akkor látsz majd itt bármi kiírható file-t, ha már előzőleg kijelölted lemezre írásra: akár egérrel megfogod, és rádobod az íróban lévő cd/dvd-lemezre. "köszi a segítséget, de részemről továbbra sem tartom felhasználóbarátnak a linuxot. sőt!">ez és a hasonló mondataid eszembe juttattak egy történetet, ami lehetne urban legend, ha nem magam láttam volna:
Japán turisták felszálltak a villamosra Bp-n. Jegy elő, be a jegykezelőbe, és várták, hogy történjen valami. Mivel nem történt, és - gondolom - már voltak ilyen irányú tapasztalataik, kivették a jegyet, és újra próbálkoztak, többször is. Mivel így sem sikerült érvényesíteni, tanácstalanul néztek körbe. Segítséget valószínűleg a magyar nyelvtudás hiánya miatt nem kértek. De szerencséjük volt, egy jólelkű fiatalember megszánta őket, és segített. Odament, becsúsztatta a jegyet, és lehúzta azt a nagy fekete izét, amibe a jegyet kell dugni. Nagy kattanás, és a jegy már kezelve is volt. A japók meg nézte, mint öcsi a moziban, és hálálkodtak, jó szokásuk szerint. Szóval ők addig a modern, automata lyukasztóval találkoztak, és azt várták. A párhuzam NEM az - általad valamilyen szinten működtetett - Windows "modernségéről" és a Linuxok - itt az Ubuntu Linux - "elmaradottságáról" szól, hanem arra akart volna rámutatni, hogy:
1. nem minden működik úgy a Linuxokon, mint a Windowsban - szerencsére!
Légyszi, próbáld végig, ezek közül mennyi működik DOS-ban:
[link]
ha esetleg találsz olyant, ami nem működik, akkor írj egy levelet Bill Gates-nek, hogy milyen bénajoe! Köszi
2. ha valamit nem értesz, olvass dokumentumokat. ha még mindig nem érted, kérdezz, ahogy ezt már többször is helyesen tetted, ne hirtelenkedve jelentsél ki butaságokat. -
törölt tag
válasz mob_zzz #9164 üzenetére
szóval szerinted a 1-2-4 Mb-es sávszélességedet befolyásolja, hogy ha a wifi routered 54MB-os adatátviteli képessége csak mondjuk 30MB? alig hiszem. ez a router és a géped közötti adatátviteli sebességet mutatja, és így is jelentősen magasabb (valószínűleg), mint a netes sávszélességed. valami más lehet ott. nálam a letöltési sebességgel semmi baj nincs, 20%-nál sem volt.
-
törölt tag
válasz fekeandras #9297 üzenetére
nemtom. én meg úgy készültem, hogy majd állítgatni kell, bedugtam a kábelt, és nyitottam volna ki a hálózatbeállítást, de mire rákattintottam, már volt is net. idén február óta van kábeltv és net.
-
törölt tag
válasz Feketelyuk #10461 üzenetére
esetleg alt+F2 és beütöd, enter
-
törölt tag
válasz Dark Archon #10508 üzenetére
melyik flasht? nálam megy. adobe-flashplugin 10.0.12.36-Intrepid2
(#10510) Kicsirics77: nálam is volt ilyen le nem állás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz cellpeti #10921 üzenetére
oldal közepe
azt hiszem, a 8.04-ben már alapból van NTFS írás-olvasás, ha felraktad, nem nagyon kell problémázni a doksikkal. de ha ez a mondatod "hogy lehet áthelyezni Linuxba a dokumentumokat a közös meghajtóra" úgy szól, hogy a Linuxból, akkor - ha a formátuma olyan, hogy a Windows is tudja kezelni - simán átmásolod. Ha konkrét dokumentumokra (pl. Word-ös .doc szerűre gondolsz), amiket az Openoffice-ban gyártottál, akkor érdemes M$ Offiece-os formátumba elmenteni, különben felesleges közös partíción lenniük.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz cellpeti #10923 üzenetére
Dokumentációt érdemes olvasgatni. Egyébként ha olyan kell, ami a tárolókban van, akkor válogathatsz uszkve 27000 csomagból. Kezdésnek mégis inkább jobb lesz az Alkalmazások>Hozzáadás/Eltávolítás. Egyelőre elég lesz. Installálni nem kell. A Linuxokon (így az Ubuntun is) a csomagkezelő letölti a csomagokat és a függőségeket, a letöltött csomagokat kibontja, telepíti és beállítja, majd szükség esetén (gyakorlatilag minden nap, amikor a neten vagy) figyeli a csomagok frissítéseit, és azokat is letölti, stb. az eltávolítás hasonló, csak fordított az irány. A pendrive megjelenik az asztalon, és egy filekezelő ablak is nyílik.
#10924) vamzi
Ujjlenyomathoz esetleg ez?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz cellpeti #10926 üzenetére
tök üres a gép? mármint mindkettő friss telepítés? és mi nem megy a partícionálásban?
szerk.: ahogy Vazsó írta+érdemes /-nak (mivel nagy a vinyó és később sokat telepítesz) mondjuk 15 GB, swapnak a ram*1,5 (bár aszongyák, 2GB felett szinte felesleges, ha nem használsz hibernálást), többi /home> így nem túl bonyolult.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz cellpeti #10933 üzenetére
Full Circle Ez nem MLM.
Már telepített rendszernél ugyan úgy a LiveCD-vel tudsz partíciókat kialakítani, mint új telepítésnél, csak nem olyan egészséges, mint újnál. (Bár én a múlt héten csökkentettem az XP-t, és növeltem az Ubuntu / partícióját, mert elfogyni látszott). És futó rendszeren TILOS! Csak LiveCD-vel. De van Gparted LIveCD is, letölthető, kiírható.
Újnál úgy működik:
1. elindítottad a telepítést
2. eljutottál a partícionáláshoz
3. asszem 3 verzió:
a) teljes merevlemez>ez ugye nem ajánlott, ha továbbra is akarod az XP-t is
b) irányított az üres területre>ezt nem használtam még
c) kézi>ezt választva kell majd megadnod egyenként a partíciók méretét és a csatolási pontot (ez a root, a home és swap: /, /home, swap), és formázni is kell a partíciót: ez leginkább ext3 (a / és a /home. a swap az swap). a /home az kb. a Windows-os Doc&settings-nek felel meg. ha egy közös WIn-Ubuntu partíciót akarsz, az lehet fat32 is vagy NTFS (bár ez utóbbit majd valami okosabb megmondja, jó-e, mert ugyan már van NTFS írás-olvasás, de én nem tudom, mennyire jó ez a WInnek)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #40553216 #10937 üzenetére
Ja, Full Circle magyarul is van.
-
törölt tag
válasz gabaly #11054 üzenetére
elvileg az első indításnál kiválaszthattad, hogy induljon bootoláskor. akkor ezt megteszi, neked nem kell. a log-fileok (pl. az előbb beírt is) tömörödnek és tárolódnak, de meg nem modóndom, meddig. amit én láttam, az kb. 2 hetes legrégibb állomány (az összes - 6 - tömörített logfile 1,2 MB, és jóval több, mint 50 sor . de majd az okosabbak. de a firestarter konkrétan nem tudom, meddig.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz Vikt0r #16531 üzenetére
ahogy Vladi írta. töltsd le megint, md5 vagy sha check, cd-re kiír a leglassabban, és újra megpróbál - ha eddig nem így volt. ha igen, akkor tán nem jó a cd-olvasó. mbr-rel és fdisk-kel jó esetben egyáltalán nem kell foglalkoznod. az elsővel igazából csak akkor kéne, ha az Ubuntu (bármilyen Linux) után újra telepíted a Window$t, a másodikkal meg telepítéskor meg többnyire akkor, ha kevésbé kezdőknek való disztokat telepítesz: Slackware, Archlinux, stb. vagy már a Linuxok feltelepítése után valamely problémák megoldására.
-
törölt tag
válasz Pubszon #16533 üzenetére
P3-on is VM fut? vagy ott a hd-re rakod?
a beállításokhoz szerintem simán kimásolod a /home/teneved mappát.
a file-ok (ha a telepített programokra gondolsz):
kimásolod a /var/cache/apt/archives tartalmát - ide tölti a programok tömörített csomagjait, bár előfordulhat, hogy kiüríti ezt a mappát. ha kevés csomagot találsz, azokat azért másold ki! terminálban:
dpkg --get-selection > csomagjaim (vagy bárnilyen név)
ezt a fájl is kimented, a másik rendszerre átrakod, a /var/cache/apt/archives tartalmát pedig bemásolod, ahova kell.
a feltelepített rendszeren pedig terminálban:
sudo dpkg --set-selections < /ahova/raktad/a/fájlt/csomagjaim (alapból a /home/teneved alatt találod. érdemes oda rakni az újban is, így kevesebbet kell gépelni)
ha a netre vagy kötve, akkor letölti azokat, amik nem voltak a /var/cache/apt/archives-ban
sudo aptitude update
sudo aptitude full-upgrade
ezek pedig frissítik, stb.
primitíven valami ilyesmi.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz Iginotus #16554 üzenetére
gondolom, igen: egy scriptet csinálsz, és azt rakod be. de minek, mikor naponta úgyis ellenőrzi a csomagokat? én pl. nem szoktam kikapcsolni, így nem is ellenőrizne. valamit másként állítottak, csak akkor értesít, ha biztonsági frissítések vannak. így lehet visszaállítani.
és még annyit, hogy a szoftverforrások>frissítések fülön válogathatsz.
na jó, lemaradtam az előzményekről, így vedd úgy, hogy nem szóltam.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gergő_ #16570 üzenetére
simán elfér!
mekkora a ram-od? akarod-e sleep/suspend-be tenni? mert ha igen, akkor a ramod mérete kell legalább swap-nak. azon kívül a rendszerpartíció alapból 3GB, de akkor túl sok plusz progit nem tudsz telepíteni. plusz kell /home, a saját beállításaid, dokumentumaid, stb. kerülnek ide. ebből látszik, hogy a vinyó nem túl nagy. de ha nem kell suspend/sleep, a ram lehet 6-700MB, vagy kisebb is. ahogy gondolod.
ja, szerintem ext3-ba.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gergő_ #16573 üzenetére
a jaunty alaptelepítésnél kb. 130MB ramot használ. de felrakhatod a crunchbang linuxot is. ez Ubuntu alapú, de nem Gnome/KDE, hanem OpenBoxot használ. 80-90MB alapból összesen. Programokat asztalon jobb klikkre felugró menüben találsz.
és igen: az effektek nem használnak sokat, bár 50-60MB azért sok 512 ramból. nekem is az volt először (bár 224MB shared videóval): az extra vizuális effekteket nem lehetett bekapcsolni. de külön kártyád van, bár itt nem kevés problémáról írnak ezzel kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-m kapcsolót nem találtam a man cfdisk-ben, csak m-et, ez meg:
"m
Maximize disk usage of the current partition. This command will recover the unused space between the partition table and the beginning of the partition, but at the cost of making the partition incompatible with DOS, OS/2 and possibly other operating systems. This option will toggle between maximal disk usage and DOS, OS/2, etc. compatible disk usage. The default when creating a partition is to create DOS, OS/2, etc. compatible partitions." -
törölt tag
válasz Csakénvagyok #16590 üzenetére
ikon a /usr/bin/firefox-3.5-re, vagy amit SLD írt.
vagy az Alkalmazások>Internet>Shiretoko[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Psychonaut #16618 üzenetére
/usr/bin-ben találod, oda kell mutatnia
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest