Hirdetés

2017. november 17., péntek

Hozzászólások

(#1) Gemil


Gemil
(tag)

Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy szombaton vettem a barátnőmnek a fent említett típusú routert.
Nagynehezen beállítottam, tudniillik eddig még nem volt dolgom kábel modem-es beállítással. Ezután minden rendben volt, az asztalin is volt net, meg a laptopján is tudtunk netezni, ez volt szombat délután... Aztán másnap felkeltünk, próbáltunk netezni, se asztalin se laptopon nem volt net. De csak net nem volt a LAN és WLAN működött. Nagy reset, újra beállítottam... délután megint elment. Este már frissítettem firmware-t, megváltoztattam a gyártó által javasolt MTU értékét 1500-ról 1492-re, átírtam az IP címet, meg minden. Reggel felkeltem, nem volt net. Már írtam egy kis levelet a supportnak de nem válaszoltak rá, mondjuk ez nem jelenti azt hogy nem is fognak.
Szóval van-e valakinek valami ötlete? Lehet hogy gyárilag nem jó, vagy csak én csinálok valamit rosszul? Legszívesebben visszavinném, mert ennek mégiscsak mennie kéne, de azon is gondolkodtam, hogy mivan akkor ha a modem miatt nem jó... kérlek segítsetek!

Minden PC Gamer PC, csak nem mindegy, hogy a pásziánsszal játszol rajta vagy a Crysis 3-mal!! - iPhone 5S

(#2) Gemil


Gemil
(tag)

Senkinek semmi ötlete?
vigyem vissza?
bennem van a baj?
Tp-link support visszaírt, de rajtuk csak röhögni tudtam. Megköszönték a visszajelzést, megdícsértek hogy tudok firmware-t frissíteni és bocsánatot kértek, hogy nem jó. De megoldást nem küldtek...ezt is 16 óra elteltével holott 24h support van. Ehhez sok idő kellett.

Minden PC Gamer PC, csak nem mindegy, hogy a pásziánsszal játszol rajta vagy a Crysis 3-mal!! - iPhone 5S

(#3) kali válasza Gemil (#1) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

nem valami sok infót adtál meg, de hozzávetőlegesen;
wan connection type megfelelően kiválasztva? (dynamic ip...stb!)
szükség esetén clone mac adress?
dhcp engedélyezve? tartomány jó? (alapon jó!)
az ip címet minek és mire írtad át?
a beállítások elmentése után minden esetben volt újraindítás, amikor a router kérte? majdnem minden módosítás után külön kéri!

(#4) Gemil válasza kali (#3) üzenetére


Gemil
(tag)

Szia!
Köszi a reakciót, kábel modeme van a barátnőmnek, úgy tudom ehhez static ip-re kell beállítani. Úgy csináltam ahogy a gyártó írta, clone mac address is megvolt, úgy ahogyan kell, dhcp-n nem változtattam, de az alapból be van állítva.
Azért változtattam az IP-n mert a TP-Link oldalán van egy kis FAQ kérdés, amiben 4 lépés van, az egyik az IP változtatás a másik az MTU méretének változtatása, a másik 2re sajnos most nem emlékszem, de azokat is elvégeztem.
192.168.1.2-re írta át bár én 2.1-re akartam, sejtésem szerint azért javasolják hátha a modem ipje is 1.1 .
Reboot persze mindig volt, mert akárhányszor beállítottam a wifi titkosítás miatt újra kellett indítani, hogy érvénybe lépjen.
De mint mondtam nem az a baj hogy nem tudom beállítani, tehát ideig óráig működik, egyszercsak off...

Minden PC Gamer PC, csak nem mindegy, hogy a pásziánsszal játszol rajta vagy a Crysis 3-mal!! - iPhone 5S

(#5) kali válasza Gemil (#4) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

kábelmodem esetén én dynamic ip beállítással próbálnám inkább... :U

(#6) Claude Leon válasza Gemil (#4) üzenetére


Claude Leon
(őstag)

Network - LAN -->192.168.2.1
Network - WAN --> dynamic IP
Network - MAC clone, ha kell
DHCP -->192.168.2.100-192.168.2.199
aztán restart!
MTU biztosan kell? (nálam UPC-hez maradhat a gyári)

(#7) Gemil válasza Claude Leon (#6) üzenetére


Gemil
(tag)

Úgy tűnik, kisebb fogalomzavarral küszködöm... Azt hittem a dynamic IP-nél az IP változik, ezek szerint nem... MRU gyárira vissza lesz állítva.

Minden PC Gamer PC, csak nem mindegy, hogy a pásziánsszal játszol rajta vagy a Crysis 3-mal!! - iPhone 5S

(#8) Claude Leon válasza Gemil (#7) üzenetére


Claude Leon
(őstag)

Ja, a címben felcserélted a számokat :))))

(#9) kali válasza Gemil (#7) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

dynamic ip esetén "dinamikusan" felveszi a router a szolgáltató által kiosztott ip címet - tehát voltozhat!

[ Szerkesztve ]

(#10) Gemil válasza kali (#9) üzenetére


Gemil
(tag)

Na jó, de akkor nem értem ha beállításnál mindig ugyanazt az ip-t adom meg, akkor hogy találja meg? vagy mindig ugyanaz az indulócím?

Minden PC Gamer PC, csak nem mindegy, hogy a pásziánsszal játszol rajta vagy a Crysis 3-mal!! - iPhone 5S

(#11) club1 válasza Gemil (#10) üzenetére


club1
(PH! kedvence)

Kábelnetes szolgáltatóknál többségében olyan dinamikus ip cím van, ami majdnem fix. Nekem pl. több mint egy évig volt egy ip címem. Mostanában 2-3 hetente változik, de ha a routert újraindítom, akkor többségében nem. Routert wan-on és lan-on keresztül is lehet konfigurálni, ez előbbit letiltjuk (fel ne nyomják). LAN-on keresztül persze, hogy mindig egy ip címen éred el, mert ő a dhcp kiszolgáló, annak ip címe fix (míg te kézzel át nem állítod). Ha WAN-on keresztül konfigurálod és ott éred el egy ip címmel, akkor nálatok sem izgatja magát az internet-szolgáltató a túl gyakori ip cím váltogatással.

(#12) Claude Leon válasza Gemil (#10) üzenetére


Claude Leon
(őstag)

Javaslom: http://hu.wikipedia.org/wiki/IP-cím

(#13) Gemil válasza Claude Leon (#12) üzenetére


Gemil
(tag)

Köszönöm, bár ennyire azért nem vagyok amatőr. Mindenesetre a dynamic IP-ről ez a cikk nem nyilatkozik... De tényleg kösz!

Minden PC Gamer PC, csak nem mindegy, hogy a pásziánsszal játszol rajta vagy a Crysis 3-mal!! - iPhone 5S

(#14) Claude Leon válasza Gemil (#13) üzenetére


Claude Leon
(őstag)

Akkor még annyit magyarázatnak, hogy WAN oldalon a routered egy kliens, minden paraméterét a hálózatból kapja (ezért "dynamic").
LAN oldalon pedig fel kell építeni egy hálózatot, amire van szabadon használható IP-tartomány.
A felépítésre szolgál néhány szabály, és ajánlás(pl. gateway, ez a routered mindkét irányban, erre az ajánlás az alhálózat 1 v 254-es címe a, innen a 192.168.x.1 szabadon felhasználható tartományból, ami néhány további következménnyel jár)

[ Szerkesztve ]

(#15) .:ZS:.


.:ZS:.
(senior tag)

Hi all!
Nem régiben beszereztem egy ilyen routert, szépen beállítottam, működik is, de időközönként elveszti a kábelmodemmel a kapcsolatot. A modemem egy T-Home-os Thomson TMC420. Ez úgy jelentkezik hogy a belső hálózat tökéletesen működik. de a modem valamiért nem érzékeli hogy rá lenne dugva valami és a felszinkronizációnál a PC Link ellenőrzésénél elakad. Ezen csak modem kikapcs, kábel kihúz, vissza dug, modem bekapcs segít. Frissítettem firmware, nagyon meg is örültem mert utána majd egy hétig nem csinálta, gondoltam megoldottam a gondot, de tegnap megint előjött. Amíg nem volt router nem volt ilyen probléma. Ötletek, tippek? Előre is köszönöm!

(#16) jagyugyaerik


jagyugyaerik
(tag)

Sziasztok,
Olyan problémám lenne a ruterral, hogy van egy Laptop amivel szeretnék internetezni és ehhez a routerhez kapcsolódik. Azonban a jelerősség a legmagasabb míg a adat forgalom mindössze 1mb/s. Ha van ötlet tipp mi okozhatja lécci írjatok.

(#17) Beri válasza .:ZS:. (#15) üzenetére


Beri
(PH! addikt)

Mondanám, hogy próbáld ki, szakad-e router nélkül is, de ha van rá példa, hogy egy hétig is rendben van minden, nem lenne túl egyszerű vállalkozás. A router admin felülete elérhető, amikor nincs net? Ha igen, akkor azon túl lesz a hiba (modem, vonal).

jagyugyaerik: Nem tudom nálad mit jelent a mb, de ha megabájtot, akkor egy (valószínűleg) g-s adaptertől nem annyira hihetetlenül kevés. Nézz körül, milyen csatornákon látszik a környezetedben más wifi hálózat, aztán lődd be a tiédet kézzel egy szép légüres térbe. A szemlélődésben segítségedre lehet a WirelessNetView nevű alkalmazás.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#18) adodaniel


adodaniel
(őstag)

Sziasztok!

Nekem olyan problémám van vele, hogy jól be lett állítva a DIGI nethez (MAC-klónozás, minden), de a wireless mégsem működik. Van amikor csak annyit ír a win7, hogy nincs internetkapcsolat, de van hogy csatlakozni se tudok, hanem egy piros x van ott. Kábellel működik amúgy, de amint kihúzom és wifi-n próbálnám, akkor nem. Dynamic IP, WPA titkosítás van beállítva. Vétel után egy napig működött, másnap reggelre nem.

(#19) Ferix_


Ferix_
(újonc)

en is a minap vettem egy ilyen routert de problema az van vele:) kibontottam a dobozbol egybol ddwrt kerult ra. nem nagyon akart megbaratkozni vele neha volt net neha nem. ezutan visszatelepitettem ra a gyari firmwaret abbol is a legujabbat. azzal tokeletesen megy a upc s kabelnet egyetlen egy hibaval. a wifi nek a sebessége valamilyen oknal fogva csak 5.5 Mbps
TX maximalis erteken vagy hagyva a router beallitasaban (150Mbps) 11bgn mixed modban van . amikor a wifi csatlakozik akkor 72mbps lesz az ertek de utana par masodpercre lecsokken. hiaba kezdek el tolteni lefele netrol nem akar 5.5mbps ertek fole menni pedig a net boven birja (15M) ahogy bedugom az utp t minden rendben megy.
valakinek van valami otlete? operacios rendszer hiba lehet? windows 7 x64 ultimate van a gépen. DW1501 Wireless-N WLAN Half-Mini Card halozatikartya es a routertol kb 5 meter. jeleroseg persze maximumom.
bar gyanitom h valami az en gepemmel lesz mert barki csatlakozik ra naluk rendesen megy minden csak nalam ilyen alacsony a csatlakozasi sebesseg!

[ Szerkesztve ]

(#20) zutyu


zutyu
(újonc)

Sziasztok!
Tegnap vettem egy ilyen routert. A problémám a következő vezetéken keresztül Digi kapcsolattal PPPOE-val állítom be. Egyszerűen nem ad netet a vezetékes gépemre. (adat áramlást látok) A wirelesse meg se próbálkoztam. El akadtam itt.A router beállítási felületén azt észlelem, hogy a LAN kapcsolat folyamatosan connecttel. Kell e valami extra felszerelés a gépembe? Egyszerű 10/100 Ethernet T-Base kártyám van vagy mi fene. Ötlet? Nem próbáltam ki be húzkodni a vezetékeket és olvastam valahol, hogy nem mindegy a sorrend ahogy össze kötöm a gépet. (egyébként van easy instalation segéd ahol ki írja, hogy kábel kapcsolat probléma.) Nem értem szar a vezeték? Előtte ezzel neteztem.

(#21) ballesz


ballesz
(újonc)

Mai napom vettem egy ilyen routert. Belőttem ahogy kell, először easy vel, de akkor nem ment végig. Rájöttem hogy mac clone baja van,, úgyhogy azt megcsináltam. Most mondanám, hogy hibátlan, de nem. Az asszony gépén (öreg fuji xp32 bit) Mindig talál wifit, és semmi baja vele. Nekem a gépem msi win7x64, még kábelen sem mindig, wifin pedig a legritkább esetben. Szerintetek hol keressem a problémát? valami 64 bites illesztés kellhet hozzá, vagy micsoda?

(#22) kali válasza zutyu (#20) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

net a router wan potrtjába, lan(1) csatira a gép hálókártyája, gépen böngésző megnyit, címsorba; 192.168.1.1 majd felhasználó és jelszó megad; admin / admin - ezzel be is léptél a router adminisztrációs felületére! network -> wan -> wan connection type; pppoe -> user name és password megad -> connect automatically -> save! minden újraindít, és eztán vezetéken már lesz net! szükség esetén törlendő a gépen a korábban létrehozott felhasználós/jelszavas kapcsolat, mert eztán a router fog direktben kapcsolódni a szolgáltatóhoz!
a wifi alapban kódolatlanul szór, bárki jelszó nélkül rácsatlakozhat, szóval arra is belövendő titkosítás (ellenoldali és oprendszeres képesség függvényében wpa vagy wpa2!)

ballesz; a routerhez nem kell külön illesztés, ott csak beállítási probléma lehetséges - illesztéses probléma csak a hálókártya és a wifi modul/alkalmazás esetén lehetséges az "msi" gépen! a problémás munkaállomás (msi) noti? van rá hivatalos gyártói 64 bit támogatás? illesztések rendben? más wifi hálózatra és kábeles kapcsolatra rendben csatlakozik?

[ Szerkesztve ]

(#23) ballesz válasza kali (#22) üzenetére


ballesz
(újonc)

Na igen itt kezdődnek a gondok. Van hivatalos driver mindenhez (32 bithez). Illetve hazudok, van párhoz 64 bites is, de nem mindegyikhez. A jelről nem ugrál re, meg nem az a baja sztem, hogy valamelyik hardware-t nem ismeri fel, hanem egyszerűen van jel, nem jelenik meg a háromszög felkiáltó jellel sem hogy nincs net, csak egyszerűen nincs net. A drivereket általában gyártó honlapjáról szedtem le 64 bit-hez. 2 nem volt fent az tuti, chipset, és a videókari. Ezt az nvidia-ról, meg valahonnan letöltöttem. A többinek elvileg van 64 bit illesztőprogija, csak nincs külön olyan telepítő, ezért próbáltam úgy, hogy az eszközkezelőben frissítem a hardware-t az x64 es progikkal, ahol kellett. Kábellel is össze van kötve a gépem, de azt is elveszti, amikor tudom, hogy amúgy van jel, mert tényleg asszonynak wifin VÉGIG megy a net. Direkt ma vettem ezt, mert a múltkorival nem tudtam belőni semilyen netet

Ja amúgy gx630x, x32 vel az a baj, hogy csak 3gb ot lát, pedig 4 van benne. Lehet visszaállok xp-re mert ez nagyon nem jó

[ Szerkesztve ]

(#24) kali válasza ballesz (#23) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

akkor az msi notin van a kutya elásva! hivatalosan nincs 64 bit támogatás, azok az illesztők meg nem mindig jók - nem működnek megfelelően -, amit az oprendszer alapban ad! a notira szabott illesztők kellenének - amit az msi nem nagyon biztosít -, sajnos a közvetlenül a chipset...stb gyártójától beszerzett illesztők sem mindig jók... sokszor találkoztam már olyannal, hogy a win 7 által alapban illesztett hálókártya/wifi modul nem működött megfelelően - annak ellenére sem, hogy az eszközkezelő szerint minden rendben volt! amúgy szerintem adott notira a win 7 32 bit a legjobb választás! esetleges xp esetén sp3 kell a wpa2 támogatás miatt! ja, az xp 32 bit sem "lát" több memóriát, mint a win 7 32 bit!

[ Szerkesztve ]

(#25) ballesz válasza kali (#24) üzenetére


ballesz
(újonc)

Az a bajo, hogy a gépben 4 giga ram van. Ha 32 bites rendszert rakok, nem lát csak 3 at. De igaz hogy nagy áterés, hogy nincs 64 bites driver. Tiszta gagyi. De érdekes, hogy ha közvetlen dugom a netet a gépre, akkor megy, de ha routeren keresztül dugom be, akkor szakad továbbra is.
Nem tudom mi a helyzet.

(#26) zutyu válasza ballesz (#23) üzenetére


zutyu
(újonc)

Mindent megcsináltam van wifi kapcsolat Lan kapcsolat és nem megy. Mintha ott álldigálna a net a routerben, és nincs internet, két napra beindult, de most újra ez a hiba.
Fogalmam sincs mit kell még beállítani, mindent beállítottam ahogy kell egy beállításnál.

(#27) zutyu válasza zutyu (#26) üzenetére


zutyu
(újonc)

DHCP beállítást nem kell végrehajtani? A router nem osztja szét a netet.

[ Szerkesztve ]

(#28) zutyu válasza kali (#22) üzenetére


zutyu
(újonc)

Mindent így csináltam, halott. Nem ad netet a router, LAN kapcslatnál 0.0.0. utánna olvastam, és azt jelenti elvileg, hogy egépeltem a felh.nevet és a jelszó valamelyikét.. Kb. 200 szor probáltam beírni..Wordből átmásolni, nehogy elgépeljem.reseteltem 4 szer semmi.újra beállít. Mindent úgy ahogy a nagykönyvben írva van.Unplugged.írja. HA az Easy instalation CD-vel probálkozom, akkor a második mezőben azt írja nem jó a az Ethernet kábelem. IP cím kérés a gépemen automatikusra állítva, elöző kapcsolat nincs, mert előtte is routerem volt, csak ez egy új. Létezik, hogy a kábelem nem megfelelő?Bár Netbookal is probáltam, másik vezetékről. Onnan se megy. Most egyenlőre Firmware frissítésén gondolkozom, de nemveszít így a gariból? Valakinek ötlet, hogy mi a baja a téglámnak?

(#29) Tosee válasza zutyu (#28) üzenetére


Tosee
(PH! addikt)

Szia!

Véletlenül nem kapcsoltad ki a routerben a DHCP server-t?
Esetleg aktiváltad a MAC filtering-et, és nem enged kapcsolódni?
Bár ha jól csináltad a resetet utána a minden visszaáll a gyári beállításokra, és újra kell konfigolni!

Az is előfordulhat, hogy a kábeled rossz! Tehát egy olyannal kellene próbálkozni, ami biztosan jó! A PC amiről próbálod elérni a routert, megfelelően van csatlakoztatva? Tehát a router LAN1 portjába?

Most egyenlőre Firmware frissítésén gondolkozom, de nem veszít így a gariból?
Nem veszít garanciát, amennyiben a gyártó weboldaláról letöltöttet teszed rá! Viszont ehhez el kellene érni az admin felületet, vagyis amíg nem tudsz belépni a router kezelőfelületére addig a frissítés sem megy!

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#30) zutyu válasza Tosee (#29) üzenetére


zutyu
(újonc)

Betudok lépni a router felületére. A gyártó honlapjáról töltöttem le, szóval akkor felrakom.A kábel jól van bedugva. A furcsa, hogy mikor hazavittem ez volt a probléma Majd kiszereltem egy napra a rendszerből, majd másnap újra konfiguráltam..akkor ment két napig és újra ezzel a hibával találkoztam...azóta ismét 4 reseten vagyok minimum túl.

[ Szerkesztve ]

(#31) Motion_Blur


Motion_Blur
(PH! félisten)

Hali!

Most jött meg a 741ND, be is üzemeltem, telepítés és beállítások megtörténtek.

Többszöri modem és router restart után is csak 6/0,1 mbps-et mérek, viszont ha router nélkül csatlakozom megvan a 13/0,9 mps. Megnéztem, bandwidth contorl nincs bekapcsolva.

Ötlet?

[ Szerkesztve ]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#32) Tosee válasza Motion_Blur (#31) üzenetére


Tosee
(PH! addikt)

Hello!

Ha esetleg még nem történt meg, akkor frissítsd a firmware-t a legújabbra!

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#33) Motion_Blur válasza Tosee (#32) üzenetére


Motion_Blur
(PH! félisten)

Letöltöttem a legújabbat, de az is volt rajta gyárilag.

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#34) Tosee válasza Motion_Blur (#33) üzenetére


Tosee
(PH! addikt)

Ezt a sebességet kábelen vagy wifi-n méred?

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#35) balintka


balintka
(őstag)

Sziasztok, kis segítség kéne. Vettem ma egy TP-LINK TL-WR741ND wireless routert. Bejelszavaztam a Wifis részét. Ha azonban a telómmal wi-fit keresek, látja a jelszavast, viszont van egy sima TP-LINK nevű, jelszó nélküli csatlakozás is, és azzal is fogja a netet. Hogy tudom ezt eltüntetni, vagy lejelszavazni, h illetéktelenek ne tudjanak erre rákapcsolódni? Köszi üdv.

Samsung Galaxy S7 edge Silver Titanium

(#36) dr.bubo válasza balintka (#35) üzenetére


dr.bubo
(őstag)

Ha a te a routeredben jól állítottad be a titkosítást más nem fog rá csatlakozni.
Viszont, az, hogy látsz egy nyitott tp-link nevű hálózatot, azt jelenti, hogy a közeledben(szomszéd, stb) van még egy tp-link router, aminek az SSID-je is Tp-link. Írd át a te routeredben az SSID-t másra.

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#37) balintka válasza dr.bubo (#36) üzenetére


balintka
(őstag)

Akkor lehet, h ez másé valóban, a másik topicban is ezt mondták, köszi.

Samsung Galaxy S7 edge Silver Titanium

(#38) Motion_Blur válasza Tosee (#34) üzenetére


Motion_Blur
(PH! félisten)

Kábelen.

De lényegtelen, mert úgy néz ki most rendben van :R

Új rendszert kellett raknom az SSD miatt és most már minden ok.
A fene érti... :)

[ Szerkesztve ]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#39) krystman


krystman
(őstag)

Sziasztok! Nekem is van egy ilyen router, és Digi netem van. A gond a következő. A hiába írom be a PPPoE részén a felhasználó nevet, és jelszót, egyszerűen nem csatlakozik a nethez. Már Reseteltem már vagy 20x megpróbáltam, és egyszerűen semmi. Próbáltam a Quick beállítással is, és egyszerűen semmi sem. Wi-FI- minden tökéletesen működik, csak egyszerűen nem kap IP címet a szolgáltató felől a Router. Tudna nekem valaki ebbe segíteni? Olyan is jó lenne aki Digi-el használja az ilyen routert.

(#40) shadow1901


shadow1901
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Az újabb "ufós" is ugyanolyan hűtéssel rendelkezik mint a szögletes társa?

[ Szerkesztve ]

Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!

(#41) v1rush válasza krystman (#39) üzenetére


v1rush
(újonc)

Ugyanez a problémám, TP-Link TL-WR741ND típusú routerem van, diginet, a wifit tökéletesen osztja, viszont a kábellel csatlakoztatott gépemre sehogy sem osztja meg a netet tegnap óta, ugyanis első nap még jó volt. Nem értem, mi lehet.. Mit kellene beállítani, mert azt tudom, hogy a diginél minden ki-bekapcsolásnál változik az IP cím, ez lehet a gáz?

(#42) v1rush válasza v1rush (#41) üzenetére


v1rush
(újonc)

Windows 7 Ultimate 64 bit oprendszerem van, a programmal is és a böngészővel is telepítettem már (direkt engedtem neki, hogy ő ismerje fel a csatlakozási típust, ami PPPoE), és így sem jó még mindig. Közvetlenül ha a netkábelt a gépbe dugom, akkor tökéletes a net, a routerbe dugva wifi van, a gépben viszont net nincs. (a routerhez kapott UTP kábellel kötöttem össze) Remélem van valaki, akinek sikerült beállítania, és tud segíteni.

(#43) Tosee válasza v1rush (#42) üzenetére


Tosee
(PH! addikt)

Üdv!

Tudomásom szerint nem kell, de próbáld meg a routerben Clonozni a számítógép MAC címét, aztán majd kiderül!
Network > MAC clone > Clone MAC Address > save

Ha jól olvasom akkor wifin megosztja a netet, csak a kábellel csatlakoztatott gépen nincs? Ha igen akkor a MAC clonozásos rész tárgytalan... Akkor ellenőrizd a beállításokat, MAC filtering, Parental Control Settings, Access Control!
IP-t és egyéb adatokat kap a géped a routertől?

Ha más nem, akkor állítsd vissza a gyári beállításokra a routert, majd állítsd be újra!

[ Szerkesztve ]

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#44) v1rush válasza Tosee (#43) üzenetére


v1rush
(újonc)

A Clone MAC Address-t is próbáltam, azzal sem volt jó. Reseteltem is, és úgy sem. Visszavittem a boltban, ott a srác rádugta a netre (ott más kapcsolódási típus volt - dinamikus ip), ott jó volt. Hazahoztam, itt még mindig szar újratelepítés után is. (wifi tökéletes)

A beállítások nagy részét lefotóztam:
http://v1rush.uw.hu/net/1.jpg
http://v1rush.uw.hu/net/2.jpg
http://v1rush.uw.hu/net/3.jpg
http://v1rush.uw.hu/net/4.jpg
http://v1rush.uw.hu/net/5.jpg
http://v1rush.uw.hu/net/6.jpg
http://v1rush.uw.hu/net/7.jpg
http://v1rush.uw.hu/net/8.jpg

[ Szerkesztve ]

(#45) Tosee válasza v1rush (#44) üzenetére


Tosee
(PH! addikt)

Router menüjében:
Parental Control, és az Access Control disableden van?

Esetleg a gépeden nem használsz valami tűzfalat vagy egyéb védelmi szoftvert ami letilthatta az internet hozzáférést?
Próbálj meg a géped helyére egy laptopot kábelen csatlakoztatni, ha azon menni fog akkor a géped beállításaival lesz a gond! Vagy ha nincs laptop akkor egy Linux live cd-vel bootolj, és próbáld arról!

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#46) v1rush válasza Tosee (#45) üzenetére


v1rush
(újonc)

Parental Control és Acces Control mindkettő disabled.

Windows tűzfal volt bekapcsolva, de most kikapcsoltam, és egy újraindítás után most van net a routeren keresztül. Ez a szar tiltotta volna le? Hihetetlen.

Köszi a segítséget, ha esetleg megint elmenne valamikor, akkor írok. :D

(#47) Cumpi


Cumpi
(újonc)

sziasztok!
Tegnap vettem egy ilyen típusú routert.
Mindent úgy csináltam ahogy a mellékelt papíron van, azonban a telepítés utolsó lépésénél nem enged tovább. a következő hibaüzenetet dobja ki:
[link]

Újraindítottam a routert, modemet számtalanszor, a kábelek jól vannak csatlakoztatva.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi a gond?

(#48) Womack


Womack
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Nekem is ugyanaz a bajom van a routerral mint az 1. hozzászólónak, végig olvastam a topicot de semmi sem segített. Vigyem vissza vagy van még valakinek valami ötlete?

Köszi a segítséget

(#49) benisti


benisti
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Vettem a minap egy ilyen routert, belépni nem tudok az admin felületére, mikor beírom a 192.168.1.1-t azonnal Username or Password is incorrect hibaüzenetet dob, még esélyt sem ad hogy beírjam a felhasználónevet-jelszót. Netet viszont betudtam állítani az easy setup assistant-al, szóval az működik, de bosszant hogy nem tudok egyáltalán belépni.
Olvastam, hogy egy kollégának szintén ilyen jellegű problémája volt...csak a megoldást nem találtam. Ötletek esetleg? Köszönöm előre is!

(#50) N95 8Gb


N95 8Gb
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Nekem is gond van a routerrel. Easy setup>Install router menüben a 2. pont piros X, és nem jutok tovább. 1 gép vezetékkel kapcsolódik a routerhez, van net. T-homi kábelmodemem van, reseteltem, széthúztam a vezetékeket, újra összedugtam, de semmi. A gép bekapcsoláskor nem indul elsőre, resetelnem kell (a gépet)! Csak fekete kép van, benne a kurzorral, ami mozgatható. Gép reset után feláll a Win xp, és müxik a net...
Ötlet?

http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=N95+8Gb&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#51) Claude Leon válasza benisti (#49) üzenetére


Claude Leon
(őstag)

Próbáld másik böngészőből, vagy a jelenlegiben töröld a 192.168...-hoz tartozó jelszót, amiből megjegyzett valami elócskultat.

(#50) N95 8Gb: Esetleg próbáld böngészőből a 192.168.1.1 címen, ott legalább mindent beállíthatsz. XP-dnek sokféle betegsége lehet, de nem a routertől kapta. Víruskergető van-e rajta, a router előtt is volt-e internetelérésed, és ha volt, hogyan volt, stb.?

(#52) szöcskepeti


szöcskepeti
(újonc)

Sziasztok! Ma vettem egy ilyen routert és gond nélkül ment a beállítás egészen a wifi-s mac adress filter beállításáig. Előtte egy tl-wr542g routerem volt és gond nélkül ment minden, de itt amint bekapcsolom a filtert nem engedi a gépet netre, pedig a kivételekben ott van a wifi kártya mac címe.Van valami ötlet? mindent megcsináltam ez http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=13299 alapján.

(#53) Tosee válasza szöcskepeti (#52) üzenetére


Tosee
(PH! addikt)

Üdv!

Wireless > Wireless MAC Filtering
Filtering Rules:
- Allow the stations not specified by any enabled entries in the list to access.
- Deny the stations not specified by any enabled entries in the list to access.

Melyikre állítóttad?

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#54) szöcskepeti válasza Tosee (#53) üzenetére


szöcskepeti
(újonc)

Deny. Elvileg az engedélyezi a megadott mac címeket

(#55) Tosee válasza szöcskepeti (#54) üzenetére


Tosee
(PH! addikt)

Ellenőrizd, hogy nem írtad-e el a MAC címet! Esetleg "-" helyett ":" al írtad...
Talán még azt tudom elképzelni, hogy véletlenül az Ethernet adapter (helyi kapcsolat) MAC címét adtad meg és nem a Vezeték nélküli kapcsolatét!
Megpróbálkozhatsz átállítani Allow-ra aztán majd kiderül, de annak Deny-n kell lennie ahogy nálad is be van állítva!

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#56) szöcskepeti válasza Tosee (#55) üzenetére


szöcskepeti
(újonc)

Ok. A mac címett 100-szor leellenőriztem, kb annyiszor újra be is gépeltem, de!!!
A laptopom gond nélkül működik filter alatt is. Nem lehet gond hogy bezavar a win7 saját drivere az én wifi kártyámhoz? Az igaz hogy hiába engedélyezem mind a kettő mac címét(gyári driverhez is dob egyet meg a win7 verzióhoz is) akkor sem akar működni. ÖTLET?

(#57) Tosee válasza szöcskepeti (#56) üzenetére


Tosee
(PH! addikt)

Ha a laptop megfelelően működik a MAC filter aktiválása után is, akkor nem a routerben kell a problémát keresni, hanem a másik kliensben!

A laptopom gond nélkül működik filter alatt is. Nem lehet gond hogy bezavar a win7 saját drivere az én wifi kártyámhoz?
Próbáld meg a gyártó által kiadott legfrissebb driverrel... bár nem tartom valószínűnek!
Windows eredeti vagy valami kókányolt verzió?

Az igaz hogy hiába engedélyezem mind a kettő mac címét(gyári driverhez is dob egyet meg a win7 verzióhoz is) akkor sem akar működni.
Ezt a mondatod pedig nem igazán értem... főleg a vastagon kiemelt részt!

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#58) szöcskepeti válasza Tosee (#57) üzenetére


szöcskepeti
(újonc)

Van egy PCI-os wifi kártya a gépben a gyári telepítő lemezen van hozzá driver, de win7 telepítésekor a telepítő felrakott nekem egy microsoft virtual wifi miniport adapter nevű cuccot aminek csak az utolsó számban tér el mac címe a wifi kártyáéhoz képest. Erre gondoltam hogy nem e ütközik a kettő.
Kép: http://kepfeltoltes.hu/view/111112/Wifi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Lehet hogy láma vagyok és elnéztem valamit? De akkor a laptop miér működik?

(#59) Tosee válasza szöcskepeti (#58) üzenetére


Tosee
(PH! addikt)

microsoft virtual wifi miniport adapter: Azt írja mellette, hogy az adathordozó leválasztva... tehát nem kavarhat be mivel nincs használatban!

Viszont a tényleges vezeték nélküli kapcsolattal (Ralink...) látszólag minden rendben! Kapcsolódik a routerhez, megkap minden szükséges adatot (ip, dns, átjáró), de net ezektől függetlenül nincs!
Én meg kezdek kifogyni az ötletekből! :U
Talán még egy másik driver-el lehetne próbálkozni! SSID nem tartalmaz ékezetes karaktert? Router wireless beállításainál a Mode bgn mixed -en van ugye? Mert ha N only -ra van állítva akkor nem fog kommunikálni G -s eszközzel! Mást nem állítottál a routeren (gondolok itt az Access control részre, vagy a Parental Control -ra)?

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#60) szöcskepeti válasza Tosee (#59) üzenetére


szöcskepeti
(újonc)

SSID-ben nincs ékezet és semmi mást nem állítottam be , mixed mode be van lőve. De ha másik drivert fogok feltenni attól még a MAC address ugyanaz marad nem? Miért működött a régebbi router ugyanezekkel a beállításokkal?

[ Szerkesztve ]

(#61) Mercutio_


Mercutio_
(PH! félisten)

Sziasztok!

Lehet-e IP-re és/vagy wifi-s kapcsolatok között sávszélesség - le és fel irányra - korlátozást beállítani, ha igen melyik menüpontban és hogyan?:R

Eladó/Cserélhető cuccok: http://tinyurl.com/o2gwwd5 Streacom ST-F7C mITX Ház, Panasonic 20mm F1.7 II. m4/3 obi, Parnis Pilóta, Bulova Mitilary, Seiko búvár Orient Chrono karóra, + 1000 hasznos holmi, iPhone 5/5S GAMER tok, Siemens C60

(#62) Claude Leon válasza Mercutio_ (#61) üzenetére


Claude Leon
(őstag)

Bandwth control
Becsekkolod, hogy enable, beírogatod, hogy mik a maximum sebességid.
Aztán a rules listben add new, és szépen beírogatod, hogy mit szeretnél

(#63) Mercutio_ válasza Claude Leon (#62) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

Megnézem, kösz:R

Még valami: torrent kliensben milyen limiteket kell megadni, hogy ne feküdjön meg a router? (Úgy látom a kölkök töltögetnek bőszen, aztán megy a rinya, hogy 1--2 naponta reboot-olni kell, mert lehal a net)

Eladó/Cserélhető cuccok: http://tinyurl.com/o2gwwd5 Streacom ST-F7C mITX Ház, Panasonic 20mm F1.7 II. m4/3 obi, Parnis Pilóta, Bulova Mitilary, Seiko búvár Orient Chrono karóra, + 1000 hasznos holmi, iPhone 5/5S GAMER tok, Siemens C60

(#64) Claude Leon válasza Mercutio_ (#63) üzenetére


Claude Leon
(őstag)

Nekem 240 global max. mellett megy gond nélkül.
Az is igaz,
- wifin használom, lehet, hogy vezetéken többet bírna
- a bandwith controlban is szabályozom (25/1,5 Mbit bejövővel), de ezt már csak azért, hogy semmiképp ne menjen egyéb tevékenységeim rovására:
TCP: min. 1000 /15000
6880 - 6900/UDP: max. 500/10000

szerk:
Esetleg ha kevés, dd-wrt-vel jobban bírja, csak nézz utána a hw.verziónak

[ Szerkesztve ]

(#65) mansion12


mansion12
(újonc)

Az előző hozzászólókhoz visszacsatolva nálam is jelentkezett az a probléma, hogy az admin felületre nem tudok belépni, azt írja rossz név/jelszó. Töröltem CCleanerrel mindent, mégse, aztán portable-ben leszedtem más böngészőket, akkor se működött, végül rájöttem, hogy az internet security tűzfala akadályozza meg a belépést.
A belépéshez próbáld meg lelőni a használt AV+tűzfal programot, vagy írd be az "kivételekbe" a router MAC address-ét. Ha egyik se megy, akkor töltsd le az Ubuntu live-cd-jét, azzal bootolj be, és onnan menni fog. Ez egyébként a Windows 7-re frissítésnél jelentkezett nálam, XP-nél semmi gond nem volt.

(#66) Atimester


Atimester
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Van valakinek magyar nyelvű leírása a Tp-link TL-WR741ND router beállításról?
Esetleg link, ahonnan letölthető?

Attila

(#67) dr.bubo válasza Atimester (#66) üzenetére


dr.bubo
(őstag)

Ha csak a router alapbeállításához kell leírás, akkor itt elolvashatod. :)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#68) Atimester válasza dr.bubo (#67) üzenetére


Atimester
(fanatikus tag)

Szia!

Köszi, ez jó. Most ott tartok, hogy sikerült beállítani a routert. Megy a hálózat: egy asztali gépre kapcsolódik. Wifin keresztül kapcsolódott a laptpomhoz és a telefonomhoz is. Ma anyám laptopját is rá akartam kapcsolni, de azt írja ki, hogy az IDENTITÁS ELLENÖRZÉSE folyamatban. Nem lép tovább, és nem kéri a jelszót….

Attila

(#69) dr.bubo válasza Atimester (#68) üzenetére


dr.bubo
(őstag)

Milyen laptop? Wifi benne milyen titkosítást kezel?
Esetleg a wifi driverének frissítése megoldhatja a problémát.

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#70) Atimester válasza dr.bubo (#69) üzenetére


Atimester
(fanatikus tag)

Felháborít, hogy úgy hoznak forgalomba eszközöket Magyarországon, hogy nincs hozzá magyar nyelvű leírás. És az interneten is csak hosszas keresgélés után találni egy-egy értelmes használható leírást. Miközben tucatnyi más fontos dolgom akad, és itt kell szarakodni egy-egy eszköz beállításával.

Anyám laptopja: Dell Studio 1555 (Model No:PP39L)
Titkosításból ezt választottam: Better Security (WEP-128bit)

Azt írja a laptopon, hogy: A windows nem talál tanusítványt, amellyel be tudna jelentkezni a hálózatba.

Attila

(#71) dr.bubo válasza Atimester (#70) üzenetére


dr.bubo
(őstag)

A routerben WEP-et állítottál be titkosításnak?

[ Szerkesztve ]

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#72) Atimester válasza Atimester (#70) üzenetére


Atimester
(fanatikus tag)

Ezek a hülye arcok beszúrodtak. Még egyszer:

Anyám laptopja: Dell Studio 1555 (Model No: PP39L)
A szomszéd titkosítatlan wifi-jére fel tud kapcsolódni, de az enyémre nem.
Továbbra is azt írja, hogy az identitás ellenőrzése.
Az én Laptopom meg most is simán felkapcsolódott....

Attila

(#73) dr.bubo válasza Atimester (#72) üzenetére


dr.bubo
(őstag)

A routerben milyen titkosítást állítottál be? VPA-PSK/VPA2-PSK-t vagy mást?

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#74) Atimester


Atimester
(fanatikus tag)

Ezt a titkosítást választottam:

Network Security Type: Better Security (WEP-128bit)

Attila

(#75) dr.bubo válasza Atimester (#74) üzenetére


dr.bubo
(őstag)

A routerben? Nincs is olyan elvileg benne:

Állítsál be titkosításnak:
WPA-PSK/WPA2-PSK-t
automatic version és encryption-nal.

[ Szerkesztve ]

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#76) Atimester válasza dr.bubo (#75) üzenetére


Atimester
(fanatikus tag)

Most ez van:

Attila

(#77) Atimester válasza Atimester (#76) üzenetére


Atimester
(fanatikus tag)

Tisztelt Dr. Bubo!

Előre is köszönöm, hogy időt szakítasz rám! :R
Most sajnos rohannom kell dolgozni, de este illetve holnap délelőtt folytatom a megoldás keresését. Esetleg írj még egy-két ötletet, linket, illetve, hogy mikor leszel megint itt a PH-n.

Még egyszer köszi, üdv:

[ Szerkesztve ]

Attila

(#78) dr.bubo válasza Atimester (#77) üzenetére


dr.bubo
(őstag)

Egyszerű :) , mint fentebb írtam a WPA-PSK/WPA2 PSK-t válaszd.
Valószinüleg este is fent leszek a ph-n.

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#79) buvartacsko


buvartacsko
(PH! addikt)

sziasztok, valaki megtudná mondani, hogy wifin milyen sebességet tud produkálni ez az eszköz?

(#80) kali válasza buvartacsko (#79) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

több tényező függvénye is, de valósan ~ 60 megabit/sec környékén számolj!

(#81) buvartacsko válasza kali (#80) üzenetére


buvartacsko
(PH! addikt)

ezt valamivel tudnad bizonyitani? esetleg egy speedtestet tudnál mutatni? nem az elméletre vagyok kíváncsi

(#82) kali válasza buvartacsko (#81) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

ezt ugye nem komolyan írtad/kérdezted? amennyiben igen, úgy majd leírom, hogy - szerintem - mi a gond a kér(d)éseddel...

[ Szerkesztve ]

(#83) buvartacsko válasza kali (#82) üzenetére


buvartacsko
(PH! addikt)

légyszíves, tudnál egy speedtestet mutatni, amennyiben 15 megabites vagy annál gyorsabb internet elérésed van, és ennek a routernek a wifijén lógsz, egy G-s vagy egy N-es géppel? köszönöm szépen!

én ezt szeretném megtudni, nem azt hogy mi a baj a kérdésemmel, ami alapvetően nem rosszindulatú volt, csak nem volt kedvem mézes mázasan megfogalmazni, de nembaj, így talán 1-2 nap múlva túl leszünk egy screenshoton.

[ Szerkesztve ]

(#84) kali válasza buvartacsko (#83) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

nagyon sok router megfordult már a kezemben, legalább egy konfigurálás/teszt idejére, ebből a típusból is rengeteg, ettől függetlenül 10 óra után kibontok egy ilyen routert, de hidd el, nem sokra fogsz menni a kapott értékkel, pláne nem 15 megabit/sec - vagy annál csak kicsit gyorsabb - net esetén, mert;
- g szabványos (névleges 54 megabit/sec) ellenoldal/eszközök esetén ~ 20 - 22 megabit/sec sebesség környékén realizálódik a valós/tényleges átvitel, úgymond fizikai korlát adott! (ez bármilyen két g szabványos eszköz között igaz, nem csak ezen router esetében!)
- a valós/tényleges átviteli sebesség nem csak a router függvénye, jelentősen számít az ellenoldal milyensége, annak illesztése, továbbá a beállítások, a környezeti tényezők [a két eszköz közötti távolság, nagyobb (fém)tárgyak, bútorzat, esetleges fal(ak) száma]...stb! ezért is nem szokás fix átviteli képességről beszélni, hiszen még adott router és ellenoldal párosítással is látványosan más átviteli sebesség születhet úgy, hogy két eltérő környezetben/helyszínen teszteled!
mellesleg (csak) 25/5 megabit/sec sebességű netem van, ha azt rászúrom adott router wan portjára, akkor a g szabványos wifi modullal rendelkező notira picivel több, mint 20 megabit/sec megy át - a már fent említett okok miatt -, a teljes 25 megabit/sec sebesség nem, ellenben az n szabványos wifi modullal rendelkező notira még 10 méterre, és két falon át is simán átmegy a netem teljes sebessége! amennyiben gyorsabb net lenne, ami a router valós wifi átviteli képessége környékén mozog, úgy a routerrel egy helyiségben még mondjuk adott lenne a maximális sebesség, de az ellenoldallal távolodva, és falakat beiktatva, már látványosan csökkenne a valós átvitel sebessége, így számtalan mérési eredmény prezentálható, mind valós, csak mondjuk mind más környezeti tényezők mellett realizálódott...
szóval bizonygatásra szerintem nincs szükség, nem fogható kézzel egy adott mérési eredmény, ami bárhol készül, hiszen más környezetben, más ellenoldallal, más beállításokkal...stb, már más eredmény születhet!

(#85) benvolio válasza buvartacsko (#83) üzenetére


benvolio
(őstag)

Ez most készült, g-s /54Mbps/ laptop wifi, 10/20-as diginetttel:

(#86) buvartacsko válasza benvolio (#85) üzenetére


buvartacsko
(PH! addikt)

köszönöm, ennyire lettem volna kíváncsi. :) itthon 15 megabit van, aztán a mostani routerem, kb 11 megabitet képes wifin teljesíteni, és kellene már valami erősebb. :) ha a 20/10 digit ki tudja szolgálni, akkor király..

(#87) Atimester válasza dr.bubo (#78) üzenetére


Atimester
(fanatikus tag)

Szia!

Köszi! A javasolt WPA-PSK/WPA2 PSK titkosítás választásával megoldódott a probléma. Most már az összes gépet feltudom csatlakoztatni a wifis hálózatomra.
:R

Attila

(#88) dr.bubo válasza Atimester (#87) üzenetére


dr.bubo
(őstag)

:) :R

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#89) Atimester


Atimester
(fanatikus tag)

A router elején lévő (zöld) QSS gombot hogyan kell használni?
Azt írják róla:
A TP-LINK TL-WR741ND wireless routeren található QSS gombbal azonnali hálózat titkosítás valósítható meg.

De hogy kell használni? Van erről valakinek tapasztalata?

Attila

(#90) UFO1


UFO1
(senior tag)

Segítséget kérnék a router 2 gépre van kötve kábelesen (Wifi letiltva) bármiféle le ill. feltöltés (akár 5kb/s) miatt úgy lelassul a NET hogy pl. a PH oldala 0,5-1 perc alatt tölt csak be (néha csak félig). Ha rádugom a modemet simán a gépre (sajna 5Mb/s ADSL) akkor ez nem jelentkezik. Újabban meg is szűnik a NET majd pár perc múlva helyreáll pedig kb. 3 hónapos a kütyü. Előre is kösz.

(#91) BenJoe80


BenJoe80
(senior tag)

Sziasztok!

Segítségre volna szükségem. Vettem egy TP-LINK TL-WR741ND routert, amit egy meglévő hálózatba kellene úgy berakni, hogy egy másik routeren keresztül menjen ki a NET-re.

A probléma, hogy nem tudom beállítani az alapértelmezett átjárót (Default Gateway) a LAN beállításoknál, mert egyrészt nincs ilyen "rubrika". Tud esetleg ebben valaki segíteni?

A válaszokat előre is köszönöm!

Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"

(#92) Claude Leon válasza BenJoe80 (#91) üzenetére


Claude Leon
(őstag)

Ez esetben:
1) a 741-es ip-címét beállítod a másik router tartományának szabad címére
2) dhcp letilt a 741-ben
3) lan-lan kapcsolat a 2 router között, 741 wan-ba nem dugsz semmit

(#93) BenJoe80 válasza Claude Leon (#92) üzenetére


BenJoe80
(senior tag)

És így fog működni a wireless és a LAN is?

Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"

(#94) Claude Leon válasza BenJoe80 (#93) üzenetére


Claude Leon
(őstag)

Így egyszerűen AP-nek használod a meglevő vezetékes hálózathoz illesztve, mivel nincs szükséged plusz gatewayre.
(otthon így fedem le a lakás nagyobb részét, mert egy rádó kevés)

Ha mégis külön alhálót szeretnél, akkor a 741-ed wan portjába dugd a másik router lan-ját, de ebben az esetben a 741-et(és hálózatát) más ip-tartományra kell lőnöd, hogy tudja az a szerencsétlen ip-cím alapján, hogy melyik oldalon keresse a megoldást.
Ebben az esetben a belső hálóból szépen nőnek majd a pingjeid a dupla áttételnek köszönhetően, a külső LAN-ra is lesz valamennyi rálátásod bentről, de viszont irányt csak úgy remélhetsz, ha a külsőben a routingon is beállítod, hogy van egy szomszéd hálózat, amit a belső router WAN portjának ip-címén ér el.
Hosszú volt, pedig egyszerű.

[ Szerkesztve ]

(#95) Grafy12


Grafy12
(fanatikus tag)

Szevasztok! Segítségeteket kérném: nem tudok belépni a routerbe beírtam a böngészőbe:192.168.1.1 -t de azt írja ki, hogy a weblap nem ismerhető fel. Próbáltam csökkentett módban, többféle böngészővel, volt reset, kihúztam a netet belőle, a vírusírtóban hozzá van adva az ip a kivételekhez(megjegyzem így már léptem egyszer be) a végeredmény mindig ugyanaz. A config lemez lefuttatja a beállításokat, az rendben van, de ha böngészőn keresztül próbálok belépni akkor a router nem válaszol....ötlet valakinek?
Előre is hálás köszönet!

Előbb utóbb ez vagy az lesz, így vagy úgy! Vagy esni fog vagy nem, de az biztos! :D

(#96) kali válasza Grafy12 (#95) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

melyik verziós router?

(#97) Grafy12 válasza kali (#96) üzenetére


Grafy12
(fanatikus tag)

TL-WR741ND VER.:4.3

[ Szerkesztve ]

Előbb utóbb ez vagy az lesz, így vagy úgy! Vagy esni fog vagy nem, de az biztos! :D

(#98) kali válasza Grafy12 (#97) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

a gyártói leírás szerint annak 192.168.0.1
lásd; link

(#99) Grafy12 válasza kali (#98) üzenetére


Grafy12
(fanatikus tag)

Isten vagy :R a legszebb az egészben, hogy a gyári papírján is rossz ip van megadva :W
a másik routerembe pedig be tudok lépni vele! Hálás köszönetem még egyszer!

Előbb utóbb ez vagy az lesz, így vagy úgy! Vagy esni fog vagy nem, de az biztos! :D

(#100) kali válasza Grafy12 (#99) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

a régebbi verzióknál 192.168.1.1, de ennél valamiért 192.168.0.1 lett a gyári alap!
amúgy nincs mit! :)

(#101) brian173


brian173
(újonc)

Sziasztok!

Én is most vettem egy ilyen készüléket, ezzel az Easy Setup Assistant-tal sikerül beállítani, így van Wifivel is net, de a belső menüjébe egyszerűen nem tudok belépni, így portot se tudok nyitni, se firmware-t frissíteni. Beírtam a 192.168.0.1-et, vagy a http://tplinklogin.net-et, mindkettőre ezt hozza ki:

[link]

Pedig semmilyen jelszavat nem írtam be előtte, én is próbáltam a Ccleaner-rel kitörölni mindent, de akkor se volt jó, ESET Smart Security-ben próbálkoztam (kikapcsoltam minden védelmet), de lehet ott lesz a gond, esetleg tudna segíteni ebben vki?

A válaszokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#102) weinmaker válasza Claude Leon (#94) üzenetére


weinmaker
(senior tag)

Szia! Látom, hogy te rendesen otthon vagy hálózatos témában. Segíts légyszi ha tudsz.
A szomszédtól egy edimax bridge-en jön át a net. Ez a bridge össze van kötve hálózati kábellel egy tp-link 841nd-vel úgy, hogy annak a lan portjába megy be.A tp-link841 egy másik lan portjából megy le a kábel a lenti routerre, ahol szintén annak a lan portjába van dugva.

A hálózat teljesen jól működik, csak az a baj, hogy a szomszéd és az én gépeim is mind látszanak a hálózaton. Ezt szeretném úgy összehozni, hogy a két hálózat különüljön el, vagyis csak a net jöjjön át valahogy. Sajnos nem vagyok otthon a hálózatokban.

Azt sejtem, hogy esetleg a saját dolgaimat más ip címre kellene tenni, csak nem tudom, hogy akkor működne-e, illetve, hogy oldjam meg pontosan.

Segítenél ebben? :R

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#103) napata2


napata2
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Ma vettem egy 741ND-t, amit elsőre sikerült beüzemelni. Egyelőre csak egy androidos telefonnal kapcsolódom WiFi-n az Internethez, később tervezem egy laptop vételét.
A DHCP Clients list-nél kiírja, hogy a csatlakozott telefon IP címe: 192.168.0.101. Ha ezt beírom a böngészőbe, akkor nem lát semmit. Ez azért an, mert egy okostelefon, és ha egy laptop csatlakozna hozzá, akkor már látná az IP címének böngészőbe való beírásával? Vagy hogyan lehet a routeren összekötött hálózatot látni?

Köszönöm előre is a segítséget!

(#104) brian173 válasza napata2 (#103) üzenetére


brian173
(újonc)

Ne azt írd be, hanem a 192.168.0.1-et. Aztán admin, admin. ;)

Többiek: Ja egyébként az én problémám pár szólással ezelőtt megoldódott, nem kell rá válaszolni :DD

[ Szerkesztve ]

(#105) napata2 válasza brian173 (#104) üzenetére


napata2
(kvázi-tag)

Szia!

A 192.168.0.1-nél a router admin oldala jön be, ezen keresztül állítottam be a routert. Ez OK, de én most a routerre kötött pc-ről szeretném látni pl. file másolás céljából a routerre wifin csatlakozott laptopot vagy android telefont. (Mint írtam, most csak a telefon van rajta, később lesz laptop véve.)

[ Szerkesztve ]

(#106) brian173 válasza napata2 (#105) üzenetére


brian173
(újonc)

Az sztem akkor nem fog így IP-vel müködni, amit látni akarsz az egyik gépen a másik gépről, azt megosztod rajta, és a másik már látja is :) Remélem erre gondolsz, mert ezt egyszerű összehozni.

(#107) fezsoo


fezsoo
(fanatikus tag)

Sziasztok.

Én is vettem ma egy ilyen routert.
Szenvedtem vele kicsit, mivel a leírása a http://192.168.1.1 -et adja. De csak a http://192.168.0.1/ jön be az admin felület. De ezen túl vagyok.

Viszont van egy ilyenem: kép
Ezzel mit tudok csinálni hogy ne identitás ellenőrzését írjon ?

Illetve egy kérdés. Ha mind ez megoldódik akkor tudom e a laptopot úgy használni hogy nem csatlakozik hozzá net kábel. Mivel most csak úgy van rajta internet ha be van dugva. Mert a telefonnal tudok a routeremre állni és netezni.
És igen, van WiFi a Laptopon. :)
MSI Vr601

Ha netán butaságot kérdeztem, akkor bocsi, de még ilyent sosem csináltam eddig.
Előre is köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

Lg G3 D855 3/32gb; HP 6530b;

(#108) acsjanos


acsjanos
(újonc)

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan állítom be a jelszót rajta mert ha bepróbálom állítani elmegy az egész az asztali gépen lesz net de a laptopon nem. Akkora szar az egész, hogy az valami hihetetlen. Remélem valaki tud segíteni. Előre is kösziii..

(#109) brian173 válasza acsjanos (#108) üzenetére


brian173
(újonc)

Gondolom a wifi jelszavára gondolsz. A telepítő cd-jével is nagyon egyszerű, de ha belelépsz a belső menüjébe, ott is meg lehet oldani. A cd-t ajánlom, én azzal csináltam, és egyből ment minden simán. Ha telepíted, szépen sorban jön minden, ez is a vége felé sorra kerül, tehát a hogyanra is kaptál választ. Esetleg olyat lehet, hogy megpróbálsz egy másik jelszavat, és utána a laptopon a csatlakozáshoz is beírod újra, értelemszerűen már az új jelszavat. Remélem tudtam segíteni. És bocs, ha ezeket már rég tudtad :B

(#110) M!N!MAL


M!N!MAL
(újonc)

Sziasztok! Mitől lehet az, hogy ezzel a routerrel csak 10 Mbitet érek el a 15 Mbites sávszélességből? Router nélkül, ill. más router viszi a 15 megát.

(#111) barack21 válasza kali (#100) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

nekemis 0.1 lett,és furcsálltam is meg minden,am most vettem ezt a routert,és jel továbbítónak szeretném használni :)

valaki avasson már be :)
hát ha tudtok uj dolgot mondani,illetve a legfrisseb förmvert érdemes rá rakni ?
és mennyivel lenne jobb stb stb :)

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#112) p_zsolt


p_zsolt
(kvázi-tag)

Sziasztok,

egy 741ND routert üzemeltem be a szüleimnél pár hete. Eddig ment rendesen, de most nem tud csatlakozni csak akkor, ha a gép a router közvetlen közelében van. Kábellel is tökéletesen működik, meg azonos szobában is 3-4 m-en belül, de amint a jel akár egy osztásnyit is gyengül, a laptop nem tud csatlakozni. A laptop egyébként csak b/g-t tud.

Tapasztalt valaki hasonló jelenséget?

köszi, Zsolt

(#113) Mercutio_ válasza acsjanos (#108) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

Nyilván a router a sz*r nem aki nem ért hozzá és lusta elolvasni a manual-t :DDD

Szakik!
Az alábbi tüneteket produkálja a router, valahol valamit állítsak át, vagy vigyem vissza gariztatni?

Vezetékes porton (UPC Fiber Power 25) ilyen eredményt kapok :C , ellenben wi-fi-n keresztül siralmas értékek jönnek:
1. Androidos mobil 1 méterre a routertől UP: 0,5-1Mbps Down: 1,3-1,5Mbps Ping: 40-200ms :Y
2. Acer noti 5 méterre a routertől egy 12cm-es betonfal de rajta 2m széles üvegajtó: DNS lekérés sikertelen, vagy időtúllépés, stb. Gyakorlatilag a speedtest.net oldalt vagy be se hozza, vagy ha behozza nem tud lefutni a teszt :O Néha megy a net rendesen, de általában dög lassú, épp ezért a másik 2 családban lévő notival már nem is használják a kölykök a saját routert :B
Ugyanitt az andoridos mobil fenti sebességeket hozza.

Firmware a legújabb, wi-fi jelszavazva, MAC-klónozás megvolt, titkosítás WPA-PSK/WPA2-PSK, MAC filterint enabled, továbbá:
Transmit Power: High
Beacon Interval : 100
RTS Threshold: 2346
Fragmentation Threshold: 2346
DTIM Interval: 1
Enable WMM
Enable Short GI

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető cuccok: http://tinyurl.com/o2gwwd5 Streacom ST-F7C mITX Ház, Panasonic 20mm F1.7 II. m4/3 obi, Parnis Pilóta, Bulova Mitilary, Seiko búvár Orient Chrono karóra, + 1000 hasznos holmi, iPhone 5/5S GAMER tok, Siemens C60

(#114) Mercutio_ válasza Mercutio_ (#113) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

Lehet, hogy csak véletlen egybeesés, de azért leírom:
Korábban itt olvastam, hogy érdemes a csatornát "Auto" módból egy fix csatornára állítani, mert nagyobb az esély, hogy "Auto" módban minden környező (TP) router azonos csatornát választ, amivel zavarják egymást. Én így jártam el annó és fixen chanel 1-re raktam.
Tegnap ezt vissza tettem "Auto"-ra, este amikor hazajöttem látom, hogy az acer notin hasít a net :DD

A noti mellett androidos mobillal most mértem ping:58ms UP: 1,5Mbps Down:16,2Mbps :C

Eladó/Cserélhető cuccok: http://tinyurl.com/o2gwwd5 Streacom ST-F7C mITX Ház, Panasonic 20mm F1.7 II. m4/3 obi, Parnis Pilóta, Bulova Mitilary, Seiko búvár Orient Chrono karóra, + 1000 hasznos holmi, iPhone 5/5S GAMER tok, Siemens C60

(#115) kali válasza p_zsolt (#112) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

a csatornát nem próbáltad változtatni?

Mercutio_; érdemes minden csatornát kipróbálni, illetve fel is térképezhető a környezet, hogy az elérhető közelségben üzemelő wifi hálózatok milyen/melyik csatornán dolgoznak, és lehetőleg olyat kell beállítani, ami nincs használatban, de a legjobb az, ha a szomszédos értékei sem foglaltak, legalább is nagyobb erősségű szórással nem!
wifi hálózatok feltérképezésére alkalmas program például; wirelessnetview (nem kell telepíteni, csak futtatni!)

[ Szerkesztve ]

(#116) Mercutio_ válasza kali (#115) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

Hm, ez érdekes, auto-n is az 1-es csatornára állt be a router, mégis jobb a kapcsolat, mint amikor fixen be volt lőve :U

Kösz a programot, majd kísérletezem:R

Eladó/Cserélhető cuccok: http://tinyurl.com/o2gwwd5 Streacom ST-F7C mITX Ház, Panasonic 20mm F1.7 II. m4/3 obi, Parnis Pilóta, Bulova Mitilary, Seiko búvár Orient Chrono karóra, + 1000 hasznos holmi, iPhone 5/5S GAMER tok, Siemens C60

(#117) kali válasza Mercutio_ (#116) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

az auto mód sajnos nem feltétlenül azt jelenti, hogy a környezeti tényezők függvényében adott legjobb csatornára áll be a router, hanem a gyártó által fixen beállított csatornára - ez többségében 6 vagy 11 -, általában jobb manuálisan bekonfigurálni! sajnos az sem garantált, hogy a most jól működő csatorna a későbbiekben mindig megfelelő lesz, mert a környezeti tényezők változhatnak, elég például, ha a szomszéd módosítja a csatornát az ő wifi hálózatában, vagy megjelenik egy új hálózat...stb - ezek magyarázatul szolgálhatnak akár arra is, hogy egyszer jó egy bizonyos csatorna, máskor meg nem...

[ Szerkesztve ]

(#118) Commander82


Commander82
(újonc)

Sziasztok!
Vettem egy tp link wr741nd routert.2 gépre szeretnék netet az elsőt sima lan-nal a másikat wirelessel "kötném" össze.
A gondom hogy amikor a modemet össze kötöm az első géppel a routeren keresztül nem tud csatlakozni és egy 651 es hibát ir.Az első gépen win7 van a másikon xp.
Mi lehet a hiba és hogyan tudnám megoldani?
Köszönöm

(#119) Mercutio_ válasza Commander82 (#118) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

Esetleg ez?

Eladó/Cserélhető cuccok: http://tinyurl.com/o2gwwd5 Streacom ST-F7C mITX Ház, Panasonic 20mm F1.7 II. m4/3 obi, Parnis Pilóta, Bulova Mitilary, Seiko búvár Orient Chrono karóra, + 1000 hasznos holmi, iPhone 5/5S GAMER tok, Siemens C60

(#120) Claude Leon válasza Mercutio_ (#119) üzenetére


Claude Leon
(őstag)

Ne hülyítsed már! :D

Tudod jól, hogy az a baja, hogy a routeren kellene beállítania a csatlakozást, a gépén pedig inaktiválni.

(#121) barack21


barack21
(fanatikus tag)

na de az mitől van hogy eggyáltalán nemtudom megnyitni a routert ?:(
egyszer sikerült,és valami beállításhoz kellet a reboot,és azóta kuss...
kireseteltem,és nemtok belépni sem.1.1-el,sem pedig az.0.1-el :(
valami tipp ???

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#122) Mercutio_ válasza barack21 (#121) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

Khm, egyáltalán jó helyre dugtad a kábeleket?

Ha van hálózati kapcsolatod korábbról azt töröld le, és a Vezérlőpult/Hálózat és Internet//Hálózat és Megosztási központ-ot indítsd el, ott be tudod állítani, hogy te most egy helyi hálózathoz csatlakozol, és a beállításokat a hálózati kiszolgálótól automatikusan vegye át a gép.

Eladó/Cserélhető cuccok: http://tinyurl.com/o2gwwd5 Streacom ST-F7C mITX Ház, Panasonic 20mm F1.7 II. m4/3 obi, Parnis Pilóta, Bulova Mitilary, Seiko búvár Orient Chrono karóra, + 1000 hasznos holmi, iPhone 5/5S GAMER tok, Siemens C60

(#123) barack21 válasza Mercutio_ (#122) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

hehehe :) már többször felhoztam a problémám,azóta vadászom a neten a megoldást...
de nemtom hogy mibaj lehet.... beállítás gond,vagy én lennék retard hozzá,máfingomsincs :(
adott a 1043nd 2*8db-es antenna+1gyári :)
és van a 741 nd,amit szeretnék wds be kötni...
a 741 részéről van neki áram adva az utp kábelt,(ami köbö majdnem 30 méter )lan1be dugtam...
start-futtat-cmd-"ipconfig/all" ottvan a gépnek a mac címe,meg vagy
a win ad egy ip-t ami kriksz kraksz,abszurd xD
vagy 0.0.0.0.....
veszem a kiskönyvét a routernek192.168.1.1 helyet 0.1
2x sikerült komolyabb beállítást végezni rajta,aztán kért egy rebootot,leokéztam,aztán nemtok belépni.... és egy ilyen kis apróság és nembírokvele :S

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#124) lupu500


lupu500
(kvázi-tag)

Vettem egy tp-link tl.wr741nd routert. Sikerült is egyből a beállítása én jelenleg csak kábellel használom(a wifi ki van kapcsolva). Viszont a net sebességem 30Mbps-ről leesett 22-20 Mbps-ra. Ezeket az értékekekt a speedtestel mértem, a router elött illetve utánna. Tud valaki segíteni mit kellene állítani hogy a sebesség ne csökkenjen ennyit?

(#125) kali válasza lupu500 (#124) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

adott router jóval többet tud, tehát elsőre vagy beállítási, vagy kábeles hibára tippelnék...
írd le, hogy milyen net, és ahhoz miként állítottad be a routert!?!?
a router és a munkaállomás közötti kábel okés?

(#126) lupu500 válasza kali (#125) üzenetére


lupu500
(kvázi-tag)

Kedbes Kali! A net upc 30/3 mbits, a kábelek az egyik a régi munkaállomás és modem közti (eddig is azzal ment jól) a másikat a routerrel kaptam cat 5 kábel.Szerintem jó kell legyen mindkettő mert megy a net csak a sebesség kevesebb. A router menüén keresztül frissítettem a szoftot a honlapról a tipusnak megfelelően. A router beállítását a Quik setup menüből végeztem, a hálózatkeresésnél auto-detect funcciót klikkeltem,a MAC Clone meüben a Yes-re klikk és Clone Mac adress, a Wireless-nél mivel nem kell még a wifi Disable az első sorban és a wiereless security-nél a wpa klikk és beírtam egy jelszót.Nagyjából ennyi és újrabootoltattam természetesen. Az angol leírásban ez a sorrend volt. El is indult de nem hozza 30Mbits-t csak 20-22 Mbits között ingadozik pedig többet kellene kábellel.

(#127) kali válasza lupu500 (#126) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

a router firmware verziójának a frissítése után ajánlott a nullázás;
system tools -> factory defaults -> restore!
utána bekonfigurálás; network -> wan -> dynamic ip -> save!
upc esetében a mac clone egy ideje már nem kell, ráadásul fp 30 esetén alapban 3 ip cím adott!
dhcp legyen engedélyezve (enable), és azon belül ajánlott az address lease time maximum értékre (2880) történő állítása!
amennyiben nem kell upnp, úgy tilthatod, mert csak felesleges biztonsági rés!
a bandwidth control nincs engedélyve?
ip & mac binding -> binding settings tiltva?
a tűzfal beállítási miként vannak beállítva? security -> basic security és advanced security?

(#128) lupu500 válasza kali (#127) üzenetére


lupu500
(kvázi-tag)

Az upnp letiltva. Az ipCmsc controlnál a building settings letiltva és a Security - Basic Security részben a Firewall letiltva mer van a gépnek saját szoftveres tűzfala.A többi beállítást úgy végeztem ahogy írtad. A Bandwidth Control engedélyezve van és itt még beállítottam a feltöltési és letöltési sebességet.

(#129) kali válasza lupu500 (#128) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

a bandwidth control és a mac clone kilő, és próbáld meg úgy!

[ Szerkesztve ]

(#130) ubid válasza N95 8Gb (#50) üzenetére


ubid
(őstag)

Helló!

Ma vettem egy ilyen routert !

Valaki le tudná nekem írni részletesen, hogy hogy kéne összeraknom ?

-.-

(#131) kali válasza ubid (#130) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

a router beállítása; fontos előre leírni, hogy biznyos beállítások esetén kéri majd a router, hogy a beállítások véglegesítéséhez szükség van a router újraindítására, olyankor mindig engedélyezd majd, mindig jelzi, hogy hová kattintva tehet meg azt - néha többször is kell engedélyezni/kattintani!
a szolgáltatótól/modemből kijövő net a router wan portjába, router lan(1) portja és munkaállomás lan portja kábelesen összeköt, munkaállomáson böngésző indít, 192.168.1.1 cím megad, a felhasználó és a jelszó is admin, ezek megadásával belépsz a router adminisztrációs felületére! network -> wan -> wan connection type megad (a szolgáltatónak/szolgáltatásnak megfelelően; dynamic ip, pppoe...stb) -> mac clone csak szükség esetén (szolgáltató függvénye) -> wireless -> wireless setting -> ssid; mindegy mit írsz be, csak ékezetes betű ne legyen benne! -> region; hungary -> channel; auto (amennyiben a későbbiekben ütközés van másik wifi hálózattal, úgy csatorna szükség szerint módosít) -> mode; 11bgn mixed (ez az alap, igény szerint lehet 11n only vagy 11g only) -> channel width; automatic (igény szerint módosítható majd- ha tudod, hogy mire és miért, ellenoldali eszközök függvényében) -> max tx rate; a beállított mód maximális értéke -> enable wireless router radio; engedélyez (itt tudod be-, és kikapcsolni a wifi szórást) -> enable ssid broadcast; bekapcsolt állapotban mindenki látja a hálózatod nevét, kikapcsolva nem, de utóbbi esetben te is csak akkor tudsz felcsatlakozni, ha az ssid is megadásra kerül a jelszó előtt, vagy előre létrehozol egy profil az ellenoldali rendszeren, ahol előre megadod a szükséges értékeknél az ssid azonosítót is! -> enable wds; alapban nem kell! -> wireless security -> wpa2-psk/wpa-psk -> version; wpa2-psk vagy wpa-psk (az első a jobb, ha tudja az ellenoldali modul és rendszer, akkor az ajánlottabb) -> encryption; aes (ez a jobb) -> psk password; jó hosszú jelszó, ami nagy-, és kisbetűk valamint számok kombinációja (az ékezetes betűk kerülendők) -> group key update period; 0 -> wireless advanced -> transmit power; high -> az alatta lévő négy érték alapon jó -> enable wmm; pipa -> enable short gi; pipa -> enable ap isolation; pipa -> dhcp -> dhcp settings -> address lease time; 2880 -> a többi (tűzfal, mac adress szűrés..stb) igény szerint!

(#132) lupu500 válasza kali (#131) üzenetére


lupu500
(kvázi-tag)

A bandwidth control panelen Enable és a le és feltöltési sebességeket megadtam neki kbits-ban.Ez eredetileg nagyon kis sebességre volt állítva gyárilag. Minden beállítást elvégeztem amit ezen kívül írtál aztán Reboot. És csodák csodájára a nmem maximális sebességre kapcsolt. Köszi a segítségeket.

A következő lépés lenne a második gép kábeles csatlakoztatása. Itt mi a teendőm hogy ezt is lássa a router. A QSS azt hiszem csak wifire vonatkozik nem?

(#133) barack21 válasza lupu500 (#132) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

a QSS-st azt sosem használtam még ...

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#134) kali válasza lupu500 (#132) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

simán rátolod a router szabad lan portjára a munkaállomást, amin automatikus kell, hogy legyen az ip cím kérése, a többit a router dhcp funkciója elvégzi!
a bandwidht control csak akkor kell, ha korlátozni akarod a sebessége(ke)t, maximumnál felesleges!
qss; csak wifi, és akkor is csak megfelelő ellenoldal esetén!

[ Szerkesztve ]

(#135) ubid válasza kali (#131) üzenetére


ubid
(őstag)

Hálás köszönet a részletes írásodért !

-.-

(#136) kali válasza ubid (#135) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

nincs mit! :)
mellesleg korábban írtam valakinek a wifi témában, most csak másolni kellett - pici módosítással!

(#137) barack21


barack21
(fanatikus tag)

sziasztok még azóta sem jöttem rá hogy mit nem csináltam még :(

status 001
status 002
mivel wdsbe kötve szeretném át lőni a netet,ezért figyelmen kívül hagytam a wan nemlétét...
dhcp server
ha tiltom rebootolás után nemtok belépni :(

WDS

mind2 router látja egymást wdsben de nincs net az istennek sem :W :O :O

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#138) AnTomySm


AnTomySm
(kvázi-tag)

Nekem kezd olyan gyanúm lenni, hogy ez a széria gyárilag hibás.

Most cseréltettem ki a routert, erre ami a címben is szerepel, és ez elött egy rokon szériája volt. A típusra nem emlékszem, de azt mondták ennek csak az antennája más. A típusa is hasonló volt.

A lényeg: Ugyan úgy eldobálja a netet mint ahogy az előző. Annyi különbség van, hogy az előző típus 4 napig bírta, ez most 2 hétig, de ez is megadta magát. Többen is írtatok hasonló problémát.

Fogja magát és kiírja a wifi- jelhez a jobb alsó sarokba a sárga háromszöget és kész.
Újraindítás 1-2 szer aztán vagy jó- vagy nem. Van, hogy működik tovább, csak minden 3. frissítésnél tölti be a weboldalt. Van, hogy mindent behoz, csak olyan lassan mint anno 56K modemmel. Nem értem

Nem tudom, hogy ez idekapcsolódik-e, de a lakótársam iphoneja, már az elejétől kezdve eldobálja a netet. Az én androidos készülékemmel eddig nem volt ilyen baj.

(#139) Claude Leon válasza AnTomySm (#138) üzenetére


Claude Leon
(őstag)

Az új szériában már kicsit más a bele, a firmware nyilván ezért vadiúj, várni kell a bugok kijavítására, aztán jó lesz.
Erre még az openwrt is kissé darabos.

(#140) Zarbon


Zarbon
(újonc)

Üdv
Nemrég vettem egy TPLink WR741ND wifi routert
A számítógép kábellel van összekötve a routerrel
Az a problémám hogy a böngészési sebességem nagyon lassú miközben torrentről 10mbitel jönnek le a cuccok (10mps netem van), ha adsl sebességtesztet csinálok ott is 2mbtől7ig mindig változó eredményt kapok, mi lehet a probléma?
Quick setupnál beállítottam a csatlakozási beállításokat és raktam jelszót a wifire, máshoz nem nyúltam

(#141) barack21


barack21
(fanatikus tag)

senki nemtud akkor segíteni ??? :O

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#142) Claude Leon válasza barack21 (#141) üzenetére


Claude Leon
(őstag)

Nekem probléma nélkül összejött (igaz, hogy ott 741/V1 volt a wan-os, valami levelone pedig a partnere.
Az én megoldásomban kényelmi okokból a 741 felől kezdeményeztem a dolgot, mivel ott ugye a survey gomb, a másik oldalon viszont MAC-ot kellett volna pötyörésznem.
Mindenesetre a belsőn (gondolom, ez a 741-es) a DHCP-t tiltsd le.

Ja, és ha nagyon jó az a 192.168.0.1-es ip annak a 741-nek, de azért, hogy el is érd majd később, a 1043-ban a netmaszkot javítsd 255.255.254.0-ra.

Ha nem felejtem el, holnap reggel még egyszer ellenőrzöm.

(#143) barack21 válasza Claude Leon (#142) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

nagyon örülnék neki,és hálás volnék ha konyha nyelven leírnád,mert ez már tiszta vicc... :(

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#144) Claude Leon válasza barack21 (#143) üzenetére


Claude Leon
(őstag)

Bocsi, hogy nem válaszoltam, tegnap valahogy nem akart összejönni, majd jövő héten lesz időm még játszani vele.

(#145) barack21 válasza Claude Leon (#144) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

és valami tipp ? :(

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#146) barack21


barack21
(fanatikus tag)

ha netán,még idén valahogy össze tudom hozni a wds-t
akkor ha a mac cím szürés bevan lőőve, akkor az első routerben lévők szerint lessznek a beállítások érvénybe léptetve ????
szóval a wds-es routi csak egy eszköz,ami az első rutit ki terjeszt ????

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#147) Dantosz válasza brian173 (#101) üzenetére


Dantosz
(újonc)

Sziasztok!

Nekem is ez a problémám, ugyanezt a hibaüzenetet adta ki. Aztán beírtam a 192.168.01-et, ahogy írtátok, de nem a router, hanem a cisco modem weboldala jött be, ilyenkor mi a helyzet?

Üdv, Dani

(#148) brian173 válasza Dantosz (#147) üzenetére


brian173
(újonc)

Azt nem tudom, miért hozza be a cisco oldalát, de nekem ESET Smart Security-ben kellett állítani, hogy átengedje a 192.168.0.1-es IP-t, onnantól gond nélkül bejött a belépő oldal.

(#149) Dantosz válasza brian173 (#148) üzenetére


Dantosz
(újonc)

Ez a modemem, amire a router csatlakozik. Lehet ez valami ütközés?

Üdv, Dani

(#150) Dantosz válasza brian173 (#148) üzenetére


Dantosz
(újonc)

Megoldódott!

Nálam ez a jó: http://192.168.1.1/
Csak a nod-nál engedélyeztetni kell!

Üdv, Dani

(#151) nemerei


nemerei
(tag)

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne ezzel a routerrel kapcsolatban, hogy WDS titkosítás közül lehet kiválasztani WPA2-t?

üdv: nemerei

(#152) A Tejesember válasza nemerei (#151) üzenetére


A Tejesember
(senior tag)

Erre gondolsz?

"Az ember szava nem szél, ami jön és elmegy. (...) Amit az ember mond, az úgy is kell legyen. Nem csuda ez, hanem becsület." Wass Albert

(#153) nemerei válasza A Tejesember (#152) üzenetére


nemerei
(tag)

Igen, erre. Köszi szépen. Mert ezt sehol nem írják semeik darabnál.

üdv: nemerei

(#154) A Tejesember válasza nemerei (#153) üzenetére


A Tejesember
(senior tag)

Nagyon szívesen.

"Az ember szava nem szél, ami jön és elmegy. (...) Amit az ember mond, az úgy is kell legyen. Nem csuda ez, hanem becsület." Wass Albert

(#155) Rafk


Rafk
(újonc)

Sziasztok.
Van nekem egy ilyen wr741nd router csodám és a következő lenne a kérdésem. Tehát eddig laptopról működtem, de most veszek egy asztali pc-t és nem tudom mi lenne a legmegfelelőbb a wifi számára, hogy fixen menjen max jelerősségen(USB stick antennával - nélküle vagy PCI kártya)? A routertől 2 vasbeton fal választ el (panel).
Mondjuk a TL-WN781ND elég lenne? Vagy nézzek valami erősebbet?

A válaszokat előre köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#156) barack21 válasza Rafk (#155) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

fuu már megint gondolkodós kérdés...
mérlegelj elősször :)
tudsz utp kábelt krimpelni/van ollyan ismerősöd ???
mert kábel lenne a fasza dolog :)
meg a másik pénzileg mennyire vagy elszánt :DDD

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#157) Rafk válasza barack21 (#156) üzenetére


Rafk
(újonc)

Az utp megoldható, bár most nem tudom kb. mennyiért adják méterét. Olyan bő 35-40m kellene, hogy szépen be tudjam húzni. (a router pont a másik végében van a lakásnak)

(#158) barack21 válasza Rafk (#157) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

ezer egynéhány száz Ft 10 m :)
stabilabb is,a jelveszteséged is kevesebb csak macera,mert furni faragni meg stb stb,szal...

ha wifiben gondolkodsz,akkor tudsz ollyat csinálni hogy ha csak 1 gépre kéne a net akkor veszel egy

TL-WN722N

és veszel hozzá egy "kicsit durva megoldás,(de ezt csak akkor ha a gyári antenna csődöt mond)" csak akkor játszd el...

TL-ANT2409A ez egy :DDD irányított antenna xD
ha sok lenne a fal :)

az usbs wifi stick,meg az antenna ha pesten fent megveszed,vagy valami olcsóbb boltban,akkor 6 rugobol kijön a 2 eszköz:) de elősször próbáld ki az "erősebb antenna nélkül is"

bár személyes tapasztalatom azt mondja hogy 1 fal semmi nekem uggyanugy megvolt ezzel az eszközzel gyáriantennával a speedtesten a 25 pingem :)

2 falnál leszel szerintem ollyan 4 kockánál 3 fal ledrasztikusabban is 3 kockád marad a térerőnél :) szerintem :) de oszt majd el vállik...

[ Szerkesztve ]

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#159) Rafk válasza barack21 (#158) üzenetére


Rafk
(újonc)

Köszönöm a gyors választ.

(#160) roly7


roly7
(tag)

Üdv.A napokban vásároltam, egy ilyen routert az a problémám vele hogy ha újraindítom a router (valamilyen változtatás után) akkor nincs internet az asztali gépem ami kábellal csatlakozik win7-et használok és abba van egy ilyen lehetőség hogy hibaelhárítás az megoldja ugyan a problémát de lehet valamit tenni hogy router restart után ne legyen ilyen gond?

[ Szerkesztve ]

(#161) barack21 válasza roly7 (#160) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

szevasz :)
mit állítgatsz rajta,mit szeretnél konfigurálni ???
írd máár le a körülményeket :) mert így bár nem sürün lehet nagyon sok balya a rendszernek,de ez is tündérmesébe illő :DDD
szal ahány gép annyi verzió :)

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#162) roly7 válasza barack21 (#161) üzenetére


roly7
(tag)

Üdv.Kösszi a választ.Hát van ez a PIN azonosítás azt kapcsoltam ki, akkor DHCP servernél a belső ip tartományt csökkentettem le, konfig menühöz tartozó jelszót változtattam meg aztán ennyi és mindegyik esetben ugyan az volt a probléma amit írtam is.Egy 64 bites win 7-em van fent már jó régen nem "gyári " lemezről telepített verzió de eddig nem sok bajom volt vele ja és elöte egy szintén tp link router volt (wr642g) azzal sose volt semi problémám pedig állítgattam.Akkor szerinted a routerrel nincs szemi gond?

(#163) barack21 válasza roly7 (#162) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

háát én ha jól tudom,semmi köze a pc-den lévő oprendszernek a routerhez...
ha csak ennyit álligattál rajta,akkor reseteld ki első lépésnek,ha ezek után is ezt csinálta,esetleg egy win telepítés még megoldhatja a problémád,de ismétlem ezt nem szabadna csinálni,hogy elszál a net,oszt javítattod a winnel,és jó ... xD
(báár kitudja :U )
nálam ha ki írja az xp hogy nincs net örülök neki hogy legalább ki írta hogy nincs xD
és akkor tudom hogy csinálni kell :DDD

szal ez hszem :) de várom a tapasztalatodat hogy megírd,mert érdekelne hogy mi a gáz :)

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#164) roly7 válasza barack21 (#163) üzenetére


roly7
(tag)

rendben kipróbálom resetelem egyszer aztán megírom hogy mi lett az eredmény persze ha lesz net és megtudom :)

(#165) roly7 válasza barack21 (#163) üzenetére


roly7
(tag)

a reset után is minden ugyan az utána kipróbáltam laptoppal is rádugtam a kábelt állítottam valamit és rebootoltam azzal semmi gond nem volt reboot után is volt net akkor kipróbáltam visszadugtam az asztaliba a kábelt a notirol wifin keresztül rebootoltam és érdekes úgy meg az asztalin is volt net a rebootolás után nem igazán értem hogy ilyenkor mi van.lenne egy másik kérdésem is hogy tudom levédeni jelszóval a wifit?A régi routerrel sikerült valahogy de most ezt nem tudtam a wireles security menüben beírtam egy jelszót de nem kéri ha wifin akarok csatlakozni ezen kívül kell valamit állítani?

(#166) barack21 válasza roly7 (#165) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

az automatikot tedd át aes-re

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#167) barack21 válasza roly7 (#165) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

privát ment

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#168) roly7 válasza barack21 (#167) üzenetére


roly7
(tag)

okés kössssz

(#169) barack21 válasza roly7 (#168) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

ne köszönd,mostmár tudod hol lakom,küldjél piát xD :DD :DDD

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#170) roly7 válasza barack21 (#169) üzenetére


roly7
(tag)

Rendben:) milyen piát valami hazai toporgóst? Beállítottam úgy ahogy mondtad de nem sok eredmény született mert nem kérte a jelszót csak egyszerűen nem engedett a routerre csatlakozni próbál másik jelszót megadni próbáltam a wep-et de semmi nem tudom lehet fel kéne frissítsem a firmware-t?

(#171) barack21 válasza roly7 (#170) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

pff hallod nem tom mi lehet akkor a baja :(
amit mutattam privátban hogy hogy állítsd be a jelszó résznél,ugy jo ha hagyod,próbálj más eszközzel csatlakozni,és ha annál sem kér jelszót,akkor xDXD
esetleg ha a jelszó problémád még ezek után is fenn áll kapcsold be a mac cím szürést és csak azokat fog majd wifi re engedni akiknek a mac címüket hozzá adtad a kivételekhez :)
esetleg még azt tudod meg csinálnio hogy kapcsoldbe azt rajta hogy csak lan1 (kábelről)
tudjanak a beállításokhoz férni....
és még a gyári admin/admint is hagyhatod :DDD

de hogy ilyen buziságot hogy beenged jelszónélkül,ilyet még nálam nem csináld :F

apropó,ezt majdnem elfelejtettem :)

részletes leírás magyarul,hogy hogy járj el :)

ui: kerítés szaggató hazai :)
merre laksz,mert akkor rendszert is csinálhatnánk belőlle :DDD :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#172) roly7 válasza barack21 (#171) üzenetére


roly7
(tag)

Kössz ez a mac cím ötlet jó lehet majd kipróbálom.Az az igazság hogy nem nagyon értem ha nem látnám a saját szememmel nem hinném el mert úgy van hogy a notit jelszó nélkül beengedi és van egy régi asztali is ami usb-s wifi kártyával csatlakozik azt meg sehogyan sem engedi be csak akkor ha nincs jelszó beállítva. Ilyet még nem pipáltam. A frimware frissítést megcsináltam annyit elértem vele hogy az asztalin a rebootolás után minden gond nélkül van net és nem kell a hibaelhárítást használnom.Tolna megyében Szekszárdtól 30km-re szagatom a kerítéseket a hazaitól. :) :DD

(#173) Soma01


Soma01
(PH! addikt)

2.4-esre szerintetek felmegy a leg újabb Gargoyle (1.5.4). Mert szerintem felmegy, mert a V2-re felmegy, de a 2.4-re szerintem azért jó, mert a gyári firm is csak azt nézi, hogy v1, v2, v4... A tizedes utáni számot nem. A neten láttam, hogy 1.5.0 felment a 2.1-esre. Ez szerintetek jó lesz? Igaz nekem 2.4-van, de a Gargoyle is már 1.5.4.

(#174) Soma01 válasza Soma01 (#173) üzenetére


Soma01
(PH! addikt)

Bátor voltam, felraktam, összejött simán. :DD

(#175) barack21 válasza Soma01 (#174) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

ohh grat,én nem nyulok annyira mélyre ;)

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#176) Sera26


Sera26
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Tegnap vettem egy ilyen routert. Kizárólag a mellékelt cd-vel tudom beállítani, a böngészős módszer nem működik. Hiába írom a címsorba a 192.168.0.1-es címet, egyből hibaüzenetet dob hogy hibás jelszó vagy felhasználónév. Mi lehet a gond?

[ Szerkesztve ]

(#177) barack21 válasza Sera26 (#176) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

reseteld ki aztán 1.1 el próbáld az admin/admint....
a cdjét felejtsd el,semmi köze hozzá :)

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#178) Sera26 válasza barack21 (#177) üzenetére


Sera26
(fanatikus tag)

Köszi a választ, sajnos ez sem segített.
Viszont a NOD32 buhera igen :)

(#179) barack21 válasza Sera26 (#178) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

grat nálam avg van,már 2 éve köbö...
nálam más gondok jelentkeztek,de ezt nem csinálta még,amit nálad a nod :)

am mit buheráltál a noddal ???

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#180) qxr1


qxr1
(újonc)

Sziasztok.

A következő a problémám. Van egy androidos telefonom amivel nem tudok felcsatlakozni a wifire. Nekem is TP linkem van.
A telefon erzekeli a halozatot viszont az IP cimre azt irja hogy nem elérhető. Számomra már ez nem logikus.
A telefonnak van egy MAC cime. NEM tudom mit kellene ezzel tenni.
A router kezelofeluleten megprobaltam atelo MAC cimet bevinni a DHCP be ill az IP&bindinngeln belul is. DE mindig az az uzi jott h ez a MAC cim multicast.
Na innentöl nem boldogulok. Egyáltalaán van értelme annak ahogy én gondolom? ( h a telo MAC cimet vhogy rogzitenem kellene a router DHCPjeben?:)
Kinek volt hasonlo gondja?
Esetleg vmi megoldas?:((

(#181) barack21 válasza qxr1 (#180) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

na majd ha kijozanodtam megírom mit csinálj...

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#182) qxr1 válasza barack21 (#181) üzenetére


qxr1
(újonc)

MEgkérdezhetem mikor józanodsz ki?:)) Vagy 3 napos deliriumban vagy?:))

(#183) Soma01 válasza qxr1 (#180) üzenetére


Soma01
(PH! addikt)

Szerintem hagyd a DHCP-t. Más lesz a gond.

(#184) barack21 válasza qxr1 (#180) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

:(( ne haragudj el felejtettelek xD :DDD
elősször is mint másoktól azt kérdezném elősször hogy eddig miota álligatod a routered,miket álligattál el ???
aztán tudnék mondani tippeket hogy hol is b*szhattál el valamit...
de a dhcpt hagyd eggyenlőőre :)

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#185) qxr1 válasza barack21 (#184) üzenetére


qxr1
(újonc)

Hello.

A történet ott kezdődik hogy otthon 3 gép van ami simán megy a wifivel. plusz egy nokia telefon amin szintén minden oké. Nekem egy ZTE skate-m van amit viszont nem enged fel.
A dhcpt nem állítgattam mert szerintem ott minden okés.
A WPA WPA2 PSK val játszottam kicsit. de az sem segített. Tulajdonképpen most automatara van állítva mert akármit állítgattam semmi nem tőrtént.

Mivel rohadtul nem értek hozzá innentől kezdve nincsen ötletem.
A teló észleli a WIFIs hálót, fel is csatlakozik, de az IP cím nem elérhető.
Tutti hogy beállítás kérdése de nem tudom hol kellene.

Na kb ennyi:)

(#186) barack21 válasza qxr1 (#185) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

magyarul nem kap ip-t a telo ???
mert nekem a 2 hszedből ez jön le :)

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#187) qxr1 válasza barack21 (#186) üzenetére


qxr1
(újonc)

Pontosan.
De mashol kap. Munkahelyemen is ahol ugyanolyan router van mint nalam. Csak nem zargatnam emiatt a fél IT csapatot:))
A lényeg h nem a teloval van a gond.

(#188) barack21 válasza qxr1 (#187) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

aha értelek,nos próbáld meg ezt otthon magadnál...

elősször is izéé,nézd meg hogy a mac cím szürés nincs-e be kapcsolva... mert lehet nincs berakva a kivételekhez a telod mac címe :)

a telod mac címét varázsold elő,és kötőjelekkel válaszd el csupa nagybetükkel írd be :)

A DHCP menün belül Address Reservation pontban még találunk egy kis érdekességet. Itt tudunk a gépeinkhez fix IP-t rendelni, így bármikor kapcsolódunk, ugyanazt a címet kapjuk. Add New gombra kattintva egy újabb űrlap fogad bennünket, amit értelem szerűen ki kell töltenünk. A MAC címet a fent már leírt (WAN) módokon kérdezhetjük le, Reserved IP Address mezőbe pedig a kívánt IP-t kell beírnunk, ennek a a DHCP szerver címtartományán belül kell lennie.

[ Szerkesztve ]

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#189) qxr1 válasza barack21 (#188) üzenetére


qxr1
(újonc)

Köszi ki fogom probálni.
Illetve már probáltam ilyesmit de mikor beirtam a MAC cimét a telónak azt irta ki hogy MULTICAST a megadott MAC cim. De nem nagybetüvel irtam, lehet itt volt a hiba?:(

[ Szerkesztve ]

(#190) barack21 válasza qxr1 (#189) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

háát ha nem vagy lusta,és van ráá móód reseteld ki...
max félóra mííg mindent vissza raksz, lehet megoldanáá a gondodat,nálam ha valami nem ugy müködött reset aztán megint pecsmecselnikelllet vele,de megérte a megint 1-2 hónap önfelett tökéletes netezést xDXD

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#191) bads1


bads1
(fanatikus tag)

Hello,

Hogyan tudnám beállítani hogy a aktívan tudjak torrentezni? Mióta megvan a router passzív lettem.
utorrent 3.1.3 - port: 36316 Win tűzfalon engedélyezve van kivételnek.
router IP-je: 192.168.0.1

utorrent setup guide-ban kapom a zöld pipát és azt írja hogy nyitva a port, mégis passzív vagyok :F

(#192) Soma01 válasza bads1 (#191) üzenetére


Soma01
(PH! addikt)

Honnan tudod, hogy passzív vagy? Ha kijön a zöld pipa, akkor ok minden.

(#193) bads1 válasza Soma01 (#192) üzenetére


bads1
(fanatikus tag)

Onnan hogy szinte semmit nem töltök vissza, max a torrent harmadát de sokszor még annyit sem. Router előtt stabilan ment vissza minden. Vmint az egyuk tracker oldalon is passzívnak vagyok jelölve.

(#194) brian173 válasza bads1 (#193) üzenetére


brian173
(újonc)

Itt megtalálod, amit keresel. De egyetértek, ha zöld a pipa, akkor minden rendben van.

[ Szerkesztve ]

(#195) bads1 válasza brian173 (#194) üzenetére


bads1
(fanatikus tag)

Ez nekem nem akar müxeni. Leszedtem a static IP progit de fel sem ismeri a hálókártyát, nem tudok benne semmit állítani. Másik hogy az utorrent beállításoknál az UPnP és NAT port mappinget ha kinyomom a teszt hibát jelez.

(#196) barack21 válasza bads1 (#195) üzenetére


barack21
(fanatikus tag)

nekem is problémát okoz erről a routerről torrentezni,de csak wifin :)
kábelen tökéletesen mükszik nekem :)

http://hardverapro.hu/apro/1200-as_lada_alkatreszek_eladok/hsz_1-100.html <-- LADA alkatrészek nálam...!!!

(#197) dr.bubo válasza bads1 (#195) üzenetére


dr.bubo
(őstag)

Port nyitása utorrent részére TP-link routerben. :)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#198) bads1 válasza dr.bubo (#197) üzenetére


bads1
(fanatikus tag)

Az a baj hogy mikor az IP-t állítom be (IPv4, gondolom itt kell), beírom az értékeket és elmegy a net. Nem tudok belépni a routerbe sem. Vmit rosszul csinálok? :D

(#196) barack21: letöltés teljesen jó, wifin is, csak a feltöltéssel van gond.

(#199) dr.bubo válasza bads1 (#198) üzenetére


dr.bubo
(őstag)

Persze, hogy elmegy a net, amíg beállítod a fix ip-t, de ahogy le okézod és bezárod az ablakot, újra lesz net és a routeredet is eléred majd. :)
A routered ip-je 192.168.1.1?

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#200) bads1 válasza dr.bubo (#199) üzenetére


bads1
(fanatikus tag)

192.168.0.1 a router IP-je.
Kapok egy ilyen üzit mikor leokézom az IP-t:

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.