Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
válasz luciferike #4249 üzenetére
Gondolom 2,5"-os IDE csatolós kell bele. De ha felrakod pl. az EVEREST nevű programot, akkor az minden infót megad a benne lévő vinyóról is.
-
luciferike
csendes tag
sziasztok kéne egy kis segitség az én notimba a tipusszám:MK4309MAT találtam egy jobbat és annak a tipusszáma pedig::MK8037GSX szerintetek ez jó lenne az én notimba? köszi
Üdv Laca
-
uhu20
tag
Üdv, Abe,
Újabb kérdés merült fel.
A Toshiba P200 1l8-as gépemet a most vett hdmi kábel segítségével összekötöttem az lcd tévémmel. A kép egyből megjelenik, de hang nem! Igyekeztem állítgatni, de nem jutottam semmire.
A múlt héten mindezt megcsináltam sima monitorkábellel + jackdugós audiokábellel és úgy megy a kép és a hang is. Próbáltam olyat is, hogy hdmi és jack, de úgy nem ment.
Most lehetséges, hogy valamelyik gép (a laptop vagy a tévé) nem engedi hdmi-n keresztül a hangot? Vagy mit kell beállítani?
-
heaven
tag
Satellite A60 notit szeretnék bővíteni, hogy gyorsabb legyen. Van már benne 768Mb RAM, mit lehetne még rajta gyorsítani? A proci Celeron 2800 128Mb L2 Cache. Mit lenne érdemes bővíteni/cserélni hogy gyorsabb legyen? Valami grafikus gyorsítás létezik a Mobility Radeon 7000 IGP chiphez?
-
morrison82
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba Satellite laptopom Vistával...
XP-t szeretnék feltenni rá és nemtudom hogy XP felrakása után hogyan tovább, mi a helyes driver, vírusírtó szervízpakkok felrakásának a sorrendja...Van egy XP EE codenameluto-m, meg van egy XP EE codenameaytona-m...
Melyikkel próbálkozzak inkább?Segítsetek légysz..!!
Előre is köszönöm szépen!
-
morrison82
csendes tag
Ilyen a gép nagyjából:
http://ce.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/SUPPORTSECTION/discontinuedProductPage.do?LNG=23&service=CE&BV_UseBVCookie=yes&PRODUCT_ID=125287
Köszi segítséget!
-
ABE
őstag
A link nem jó, inkább add meg a gép nevét.
Windows-ból eredeti, SP3-mal integrált darabot javaslok, a gányolt verziókat én hanyagolnám.
Driver sorrend általában: chipset, vga, hang, és utána a többi. A Toshiba honlapján lévő cuccokat kell leszedni.
Ha ezekkel végeztél, akkor jöhet a szoftveres oldal, pl. a vírusírtó is.
-
ABE
őstag
válasz luciferike #4252 üzenetére
-
morrison82
csendes tag
Namost nemteljesen ez ami nekem van, ilyet nem találtam Toshiba honlapon. Amikor regeltem, rgisztrácionál kérték szériaszámot, amit beírtam és ezt dobta ki:
Satellite L30-113
Eredeti windows-on azt érted hogy teljesen jogtiszta vásárolt, vagy elég az olyan amibe nincsen mindenféle cucc belepakolva...
Én laptopom már járt szervízben ahol leszedték Vista-t és pakoltak XP-t.
Nemtom hogy van de egyik ism. laptopjára a sima mezei XP nem ment fel mert a driverek miatt nem látta a HDD-t...
Ő felrakot egy Win Extended Edition codename Pluto-t és azzal müködik a gépeEzeket az Extended verziókat nem tanácsolod?
-
ABE
őstag
válasz morrison82 #4260 üzenetére
Igen, a Windows olyan legyen, amibe nincsen belebuherálva, így értettem. Azt vedd figyelembe, hogy ehhez a géphez kell a SATA driver telepítésnél, mert máskülönben nem ismeri fel az XP a vinyót (mint írtad is). Ezt a drivert ugyanúgy bele lehet integrálni a telepítőlemezbe, mint pl. a service pack-et. A buherált verziók szoktak SATA drivert tartalmazni, ennyi előnyük van.
Létezik olyan "beszerezhető" Windows XP verzió például, ami SP3-at plusz SATA drivereket tartalmazza, de egyébként más buhera nincs benne. Extended verziókat én nem raknék fel a gépemre, de mindenki maga dönti el, hogy mivel szemeteli tele a gépét.
A topicban már korábban le lett írva, hogy az L30-as szériához milyen sorrendben mennek fel a driverek, mit kell leszedni, mit kell integrálni telepítőbe, stb.. Ha használod a topic keresőjét, sok hasznos infót megtudsz a gépről!
Egyébként drivereket itt tudsz letölteni: [link] A te géped modellszáma PSL33E az L30 szérián belül.
Ebben a topicban van leírás arról, hogyan kell drivert integrálni: [link]
Itt található egy SATA driver gyűjtemény: [link]
Ezt le kell tölteni, kicsomagolni, és lehet is integrálni. Elvileg valamilyen Silicon Image SATA vezérlő van az L30-ban, tehát elég csak azt a mappát integrálni, ha saját magadnak készítesz lemezt.
[ Szerkesztve ]
-
morrison82
csendes tag
Lehet hülye kérdés...
De eza SATA-driver beletelepítése azt jelenti hogy:
-fogom az XP cd-met...
-Felmegyek a Toshiba honlapjára és leszedem a XP kompatibilis Display, hangkártya stb... drivereket...
-..ééééés egybegyúrom őket.és akkor amikor fennvan az XP akkor nem kell drivereket telepítenem..?
--------------------vagy?-----------------------------
Ja, és hogyan és mivel tudom beleintegrálni az XP-be a cuccokat/cuccot?
---Köszi---
-
ABE
őstag
válasz morrison82 #4264 üzenetére
A SATA drivert csak azért kell integrálni, hogy az XP telepítje felismerje a vinyót. Ugyan bele lehet integrálni elvileg minden (vga, hang, stb.) drivert a Windows CD-be, de felesleges azzal szenvedni, tökéletesen megteszi, ha telepítés után teszed fel a leszedett drivereket. Egyébként adtam linket, hogyan kell integrálni a cuccost, ott le van írva a folyamat.
[ Szerkesztve ]
-
morfgonc
csendes tag
válasz athalas #4050 üzenetére
hello!
Egy toshiba a200-23W- notebookról van szó.
Windows xp sp2-t szeretnék rá telepíteni. De elakadok és azt a feliratot hozza elő, hogy a setup nem talált a gépen merevlemezt.
A toshibánál ezt talátam:"1) Download the latest XP (Intel Matrix) Storage Manager Package from the Toshiba driver download web page.
2) Unpack the Zip-file and copy the files from the appropriate Chipset sub-folder of the F6flpy directory to a floppy disk as Windows XP only supports adding mass storage drivers from floppy disk.
3) Connect a USB FDD to the notebook and insert this floppy disk.
4) Start the XP installation and press F6 when queried.
5) When prompted "S = Specify Additional Device". Press 'S' and specify select the Matrix driver on the mass storage driver selection screen.
6) Press 'Enter' to continue with the installation."No nekem nincs floppim és nem is szeretnék venni.
Meg lehet ezt valahogy kerülni?
Estleg egy pendriveot "floppiszerűre" formázni? Ha ilyet lehet....
Esetleg xp sp3-ban van ilyen sata vezérlő driver? -
Sutty66
tag
Sziasztok illetve szia ABU! Kellene egy kis help a Toshiba Satellite L30-113 notihozEz az! Memoria bővítés lenne a feladat de az X200 chipsetről nem találok technikai információkat csak ezt. Shoppingos oldalakról azt tudtam kiböngészni hogy max 2 Gigát kezel. Most 512/533 as DDRII van benne, ezt kivágnám helyette 2X 1G/800 DDRII vagy egybe 2G. (Mivel igazán ezt kapni mindenütt) A kérdésem a következő: Tudtok-e valami memoria inkompatibilitási problémáról, egyáltalán tényleg lekezeli.e a 2Gigát, esetleg valami "titkos " oldalt tudsz-e ahol többet irnak a chipről? Nemszívesen vennék feleslegesen memoriát nehogy jégre fussak vele. Utánna meg kap egy vistát remélem azzal már elboldogulok de ha nem majd azért is nyavajgok. Addig is várom valaki válaszát a memoriával kapcsolatban. Üdv Laci
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz Sutty66 #4269 üzenetére
Maximum 2x1 Gb-ot kezel le a chipset, a támogatott sebesség hivatalosan 533Mhz. 667-es és 800-as memóriával vigyázni kell, mert előfordulhatnak kompatibilitási gondok. Ha biztosra akarsz menni, akkor inkább 533-as memóriákat ajánlanék, könnyen beszerezhető, és nem lesz lassabb. Pl. Kingmax jó márka, nekem is az volt a gépben, kedvező árú és jó minőségű.
-
Sutty66
tag
Elösször is . Probálok keresni 533Mhz-est de egy nagykerben sem láttam ahol eddig megfordultam. Ma kiprobáltam 2X1GB Hynix 667-el (kölcsön) Beindult vele a gép csak a vista nem hajlandó a hardverváltozás miatt elindulni, de szerintem ha igy telepítek rá egy másikat utánna már kellene müködni. A vistát nem vágom . mégegyszer köszi a segítséget.
-
ABE
őstag
válasz Sutty66 #4273 üzenetére
Kiskerben lehet kapni, az biztos (például itt is). Az igen fura, hogy a Vista hardverváltozásra hivatkozva nem akart beindulni...
-
badika
tag
Sziasztok!
Az alábbi két konfig közül melyiket ajánlanátok inkább?
[link]
illetve
[L:http://ce.computers.toshiba-europe.com/innovation/hu/product/Satellite-A300-1JH/1055598/toshibaShop/false/][/L]
Az első 204 eFt lenne, a második kb. 170 eFt viszont sokkal gyengébb és nincs hozzá op. rendszer. Tudom, hogy a második új széria viszont szerintem az első jobb vétel jelenleg.
Játékra is lenne és néha hordoznám, de nem sokat.
Illetve Én XP-vel szeretném használni. Ez menni fog? Az A200-hoz vistát adnak.Előre is Köszönöm!
Esetleg más alternatíva kb. 200 eFt-ig?
-
x-calibur
csendes tag
Sziasztok.
Itt is folytatom az ámokfutásomat egy noti után, és hogy a jóból a Toshiba fanok se maradjanak ki, eljöttem ide is. A lényeg a lényeg, h notit szeretnék venni kb 2 héten belül, és még ötletem sincs, hogy mi az, ami nekem a legjobb lehet, ezért szeretném kérni a ti segítségeteket is. Amit elvárnék a géptől: a kijelző 12"-14" között legyen, súlya lehetőleg múlja alul a 2kg-ot, minél kevesebb, annál jobb. Az akksija bírja legalább 5-6 órán keresztül közepes intenzitású használat mellett, és lehetőleg ne csak pasziánszt tudjak futtatni rajta, de egy kis tömörítés se fektesse két vállra a masinát. Méretben nem mennék a két értéken túl, mert a alatta nekem már túl kicsi a billentyűzet, fölötte meg már a méretéből meg a súlyából adódóan kicsit veszít a hordozhatóság kritériumából. Bámilyen ötletet szívesen fogadok. Akinek esetleg van ötlete ezekre a kritériumokra, de más márkában (Asus, MSI, esetleg HP, FuSi), az se kíméljen Köszi előre is.
Jah, az egyik legfontosabb paraméter kimaradt: ha lehet, maradjunk 150-170k tartományban az árat illetően. 350-ét láttam a kritériumoknak megfelelő gépet, de az vhogy nem az én pénztárcámhoz van igazítva sajnos...[ Szerkesztve ]
HP 6730s noti eladó. Érdeklődni privátban.
-
Sutty66
tag
Hát nem csak a hardverváltozás miatti vista a gond hanem hogy a 667-est ugylátszik nem komálja mert az xp is össze vissza lefagyogat meg a vista is. visszakerült bele a "gyári " 512/533 azt minden a régi, tehát marad az 533-as ddr. Nem kisérletezgetem . Amit linkeltél meg is felel tökéletesen . Valszeg hétfőn beugrom érte ugyis lessz arra dolgom. Írom hogy mi lett a végeredmény, addig meg jó hétvégét mindenkinek.
Most nézem csak a Moszkván van .[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz x-calibur #4276 üzenetére
Ez Xp-vel? (sajna nincs 2 kiló alatt) - de az ára miatt vehetsz még hozzá garit.
Egyébként valóban ez a kategória, amit keresel annyinál indul (250->)
OFF Ha lemondasz a játékról, akkor egy Asus 1000H vagy MSI Wind tökéletes neked (bár inkább az Asus, mer az MSI sem bírja 3 óránál tovább). ON[ Szerkesztve ]
-
x-calibur
csendes tag
igen, néztem ezeket az eee-ket, és társait, de nem igazán győztek meg. tapicskoltam élőben is őket, és hát nekem a 10,2", meg az 1024x600 elég használhatatlannak tűnt a gyakorlatban. Olyat csak harmadik gépként használnék, de inkább még úgy se, csak ha nagyon muszáj lenne. Inkább használható notit keresek, ami nem nagy, nem drága, és mégse fogja kékhalállal jutalmazni, ha elindítok rajta egy autoCAD-et pl. Egyébként a gépajánlót köszi, vmi hasonlóra gondoltam, egy alternatívának jó lesz mindenképpen.
Üdv.HP 6730s noti eladó. Érdeklődni privátban.
-
ABE
őstag
válasz morrison82 #4284 üzenetére
A Toshiba oldaláról letölthető Display Driver nevű cucc egyben chipset driver is.
Ha minden igaz, akkor ehhez a chipsethez tartozó SATA vezérlő neve Si3112 vagy Si3132 (már nem emlékszem pontosan, de szerintem a 3112-es). A "D" mappán belül mondjuk az "S4" és "SB" nevű mappákat elvileg elég beintegrálni nLite-tal. Én egyébként úgy csináltam, hogy az egész "D" mappát beleintegráltam, olyankor csak annyit kell kijelölni a programban, hogy összetett driver mappa integrálása, és rámutatsz a "D" mappára.
[ Szerkesztve ]
-
wandor0930
aktív tag
sziasztok!
ezzel a géppel szemezek és kíváncsi lennék a véleményetekre.
Az ár nem mérvadó mert 170 000 körül is láttam már.
Ill ha tudtok jobbat 180-190 000 környékén akkor azt is megnézném.
szempontok
2mgos 2Ghz-es proci(intel vagy AMD az mindegy)
videokari amiveladot esetben azért játszani is lehet
a ram nem olyan fontos mert viszonylag olcsón lehet böviteni
és min 120-as vinyófontos hogy XP-vel szeretném használni szóval drivereket lehet letölteni valahonnan?
és egy kis OFF
az igaz hogy a vista-n nem futnak ugy a játékok mint XP-n?[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz x-calibur #4281 üzenetére
Én első gépként használok egy 1000H-t (meg 6 másik kollégám) - nem használhatatlan. Persze rajzoláshoz, prezi készítéshez használunk külső monitort, azt meg elég nagy felbontásig meg lehet hajtani. Persze autoCAD gépigényét nem ismerem.
Esetleg Tecra sorozatból az M5 az 14-es, de nagyon drága és csak angol bill-el láttam.[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz wandor0930 #4287 üzenetére
AZTAK%RVA de felmentek a toshiba árak(a többit nem figyeltem ), én iponnál vettem 1 hónapja egy A300-15A-t 216-ért és most 247 ezer, usanotebooknál meg 256, gondolom a forint ingadozása lehet a fő ludas, de akkor is nagyon durva ez... tehát jókor vettem meg asszem
Szóval wandor0930, sztem jó kis gép az A300, én meg vagyok vele elégedve. Most raktam rá xp-t, és jól megy rajta, bár először nem buherált sp3-at raktam rá és valami hálózati vezérlős gondja volt, ami elvileg azóta már kiderült, hogy hogy lehetett volna orvosolni, de nem bítam magammal és felraktam az xp daytonát. AZ összes driver, ami kell fent van a toshiba magyar honlapján! Amúgy nekem nem nagyon tetszett a vista, folyamat dolgoztatta a procit is meg sztem az xp jobb
Én nem éreztem eddig különbséget a játékok között, most raktam fel a witchert és hát nem nagyon bírja a gép. lehet, hogy kéne még állítgatnom, inkább hagyom, gears of war viszont vistán szépen ment, csak a mentése szarakodott nekem HD 3650-es kártya van benne. Amúgy UT2004-gyel szoktam néha játszani, meg most raktam fel szintén a MAFIÁt és valami sz@r mert az elején mindjárt az autósüldözésnél gond van, az auzó irányításával, beakad a kormány... és mindig nekimegyek a falnak, aki esetleg pont tudja, hogy ez mitől lehet, az segíthetne...
ha valami kérdésed van a géppel kapcsolatban, akár általánosságban az A300-ról, eddigi tapasztalataim alaján megpróbálok válaszolni,
üdv"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz wandor0930 #4290 üzenetére
[Innen tudod leszedni a drivereket]
és ezen az oldalon van[link]
Hát jah... az mondjuk nem árt, ha van helyben szervíz. De egész biztos, hogy nincs? A pécsi toshiba márkaszervízre neten elég nehezen találtam el, amikor még laptopvásárlás előtt voltam. + van még egy nagy laptopszervíz sok márkával amiben a toshiba is benne van, szal elvileg oda is elvihetném, de reméljük nem lesz semmi gubanc
szerk: ja és nincs mit , nyugodtan kérdezz, ha van valami.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz wandor0930 #4292 üzenetére
nm
33 driver? nem baj, van sok még lemezmeghajtó csendesítő is van
ja, reméljük találsz hozzá boltot."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Kbali
nagyúr
válasz wandor0930 #4290 üzenetére
Toshiba vidéki szervizek - is. Van Kanizsa és Sopron.
[ Szerkesztve ]
-
heaven
tag
Toshiba Satellite A60 notiban szeretnék procit bővíteni:
Eddig Celeron 2400 volt benne, de szeretném egy Mobile Pentium 4 1800-ra cserélni.
Beszereltem, elindítottam és 2 mp. után kikapcsol a gép, csak egy pillanatra megjelenik a boot képernyő és kikapcs
Arra figyeltem, hogy mindkettő proci 400-as FSB
Itt nincs clear CMOS mint az asztali gépeknél vagy ilyesmi? Mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
-
heaven
tag
Bocsi Celeron 2800 volt benne.
-
Melack
veterán
Sziasztok! Lakótársam vett egy Tochiba Satellite (pontos megnevezését nem tudom) gépet, és szeretné kiírni róla a Vistát. Tudnátok ebben nekem segíteni, hogy miként kell csinálni? Előre is köszönöm!
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
FerNandor
őstag
Hali, nekem volt egy olyan ikonom az asztalon alapból, hogy toshiba helyreállító lemez készítő vagy valami ilyesmi, elindítod/ja, kér egy üres dvd-t és kiírja, ennyi.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest