Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gh0sT

    addikt

    válasz attiati #6721 üzenetére

    25 fős fix csoportok vannak, hogy akár mindenkivel személyesen is el tudjunk beszélgetni, illetve fel lehessen tenni a kérdéseket. Mivel maximalizáltuk a létszámot, ezért havonta többször is oktatunk a kezdeti elképzelésekkel ellentétben.

    Lesz robot, ez biztos. Tavasz végén, nyár elején, de azzal már kimegyünk nemzetközi piacra is, amit elő kell készítenünk.

    Számlamérettel kapcsolatban több ügyfélnek is a következőt javasoltam:
    Ismerjük a rendszer határait, tudjuk a maximális historikus DD-t, ami valahol 500-600 pip körül van. Akkor fogjuk azt mondani, hogy nagy baj van, ha a jövőben elérjük az 1000 pipes DD-t. A rendszer átlagos éves teljesítménye valahol 1500 pip körül mozog, de legyünk pesszimisták és számoljunk 1000 pippel.

    Minden ügyfélnek azt mondom, hogy felejtse el a százalékokat és gondolkodjon pipekben és dollárban. A Forex nem kockázatmentes befektetés, el kell felejteni azt a megközelítést, hogy beteszem az összes pénzem és azt majd hoz éves szinten 20-40%-ot, 15-20% DD mellett.

    1. lépés: meghatározzuk az egyéni kockázatvállalási hajlandóságot.
    Épp tegnap beszélgettem az egyik ügyfelünkkel, akinek van 10.000 dollárja, amivel éppen nem tud mit kezdeni. Megkérdeztem, hogy ebből az összegből mennyi az, amit 100%-ban kockáztatni mer. Mi az, ami nem fáj, ha elveszíti. Végül megállapodtunk abban, hogy csak 2.500 dolllárral fog kereskedni, a maradék 7.500 dollárt befekteti máshova.

    2. lépés: kockázat beállítása
    A 2.500 dolláros számlán úgy fog kereskedni, hogy egy 1.000 pipes DD nullázza a számlát. Ez a határ, itt szállnánk ki amúgy is. A várt éves pesszimista 1000 pipes hozam növekvő lotméret mellett jó eséllyel hozni fog 3.000-3-500 dollárt, ami azért nem rossz. Bőven fedezi a havidíjakat.

    Szóval nem kell ide 5.000 dolláros számla, mert felesleges. Csak azt a pénzt dolgoztatjuk meg, amit tényleg kockáztatni merünk, de azt maximálisan.

    Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

Új hozzászólás Aktív témák