Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stefi_dzsi
tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy 40" 3D Smart Tv vásárlásán 160-200 ezres árkategóriában, szeretném a hozzáértők segítségét kérni, hogy az alábbi TV-k miben különböznek egymástól.
Ahogy le tudtam szűrni a képfrissítésben van egy ugrás 200 Hz CMR vs. 400 Hz CMR illetve hogy megjelenik a műhold tuner (meg a forgatható talp). Ezen kívül milyen pro és kontra van, mitől, miben jobb az egyik a másiknál?- UE-40ES 6100
- UE-40ES 6300
- UE-40ES 6500
- UE-40ES 6540
- UE-40ES 6560
- UE-40ES 6570
- UE-40ES 6800Továbbá azt szeretném még tudni, hogy a fenti TV-k kezelik-e a 3D filmek 3D feliratait (.idx, .sub, .xml)? Gondolom a "normál" .srt feliratok nem okoznak gondot.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Stefi_dzsi
tag
Azt látom, hogy most pörög kicsit a világítós távirányító témakör, de nekem nem világos, hogy most akkor melyik távkapcsoló melyik TV-vel kompatibilis. Egy D6100-hoz és egy ES6100 keresek 1-1 távkapcsot. Ezeket melyik távirányító típusokkal tudom (teljes körűen) kapcsolgatni?
-
Stefi_dzsi
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az ES6100 készülék wifije kezeli-e az 5Ghz-es wifi hálózatot is?
Lecserélném a régi 54Mbps routeremet egy USB-s 300 Mbps (TP-Link WR1043ND) vagy 450 Mbps (TP-Link TL-WR2543ND) routerre, de ha a TV nem kezeli az 5Ghz-t, akkor nem biztos, hogy megvenném a 450Mbps routert.
A 300 Mbps már elég a fullHD és 3D filmek közvetítésére a TV felé nem? (A router és a TV egy szobában lenne.)Esetleg használja valaki a fent megjelölt routerek valamelyikét? Ha igen mi a tapasztalat velük? Megy zökkenőmentesen az adattovábbítás? Az USB-s merevlemez megosztás melyik beállítással működik? Local Storage Sharing vagy Media Server?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Stefi_dzsi
tag
Köszi. Tehát, ha közel van a TV a routerhez (mint az esetemben), akkor érdemes 5Ghz-es n-es routerbe beruházni, mert jobb az adatkapcsolat és kevésbé interferál, mert (most még?) kevés kommunikáció zajlik ezen a frekvencián.
És ha már 5Ghz, akkor érdemesebb szimultán dual-band routerben gondolkodni, mert így egyszerre lóghat a hálózaton 2,4Ghz-es és 5Ghz-es készülék. Az alábbi USB-s routereken kívül még melyek jöhetnek szóba?
TP-Link TL-WDR3500
TP-Link TL-WDR3600
TP-Link TL-WDR4300Más:
Nem tudom elhangzott-e már az infó az SSG-3100 szemüveg frankón együttműködik az ES6100 készülékkel is. -
Stefi_dzsi
tag
A dolog onnan indult ki, hogy szeretnék zökkenőmentes fullHD és 3D filmmegosztást elérni a TV felé wifin keresztül, mert a jelenlegi 54Mps b/g routerem ezt nem képes teljesíteni.
A visszajelzések szerint az ES6100 wifi modulja kezeli az 5Ghz hálózatot, így adódott a szimultán dual bandes (2,4Ghz és 5Ghz elérés egyszerre) router beszerzése. Az 5Ghz-n mehet a filmmegosztás, a 2,4 Ghz-n pedig ki lehet szolgálni az összes meglévő készüléket.(Mellesleg, ha a router USB bemenettel is rendelkezik, mint ahogy a felsoroltak igen, akkor tudok filmeket nézni anélkül is, hogy a PC-t be kelljen kapcsolni.)
-
Stefi_dzsi
tag
A Tomori köz 14. alatt a muszakishop.hu található, én náluk vettem kb. egy hónapja a TV-m. Lehet, hogy összenőttek álomékkal.
Egyébként egy hónapja kb. ugyanazon az áron kínálták a 40ES6100-t, addig a pillanatig, amíg álomék rá nem dobtak egy húszast. Így vásároltam végül a muszakishop-ban.
-
Stefi_dzsi
tag
válasz kodoboy #45427 üzenetére
Én bő egy hónapja vettem egy ES6100-t a muszakishop.hu Tomori köz 14. szám alatti üzletében személyes átvétellel. (Vigyázat! Fizetős a parkolás!)
Nekem szimpatikusnak tűntek. Ott helyben kibontották a dobozt, megnézték, hogy minden megvan-e, bekapcsolták a TV-t és USB-ről elindítottak egy filmet, hogy rendben van-e a kijelző. Aztán szépen visszacsomagolták az egészet.Eddig (kop-kop-kop) nincs gond a TV-vel.
Hologramos matricás garijegyet kaptam, és a samsung oldalon is regisztráltam.
-
Stefi_dzsi
tag
válasz Hornguy103 #45580 üzenetére
Nagy valószínűséggel kamu a dolog.
Ad 1. Fizetési lehetőség csak előre, kiszállításnál nem lehetséges.
"Ezen felül pedig történhet rózsaszín póstai csekkes fizetési formában is."Ad 2. Lemondási feltételek sem teljesítik a távollévők között kötött szerződésekre vonatkozó szabályokat. (8 munkanapon belüli indoklás néküli elállás joga)
Ad 3. A cég bejegyzett főtevékenysége sem éppen arról árulkodik, hogy ilyennel foglalkoznak...
-
Stefi_dzsi
tag
Kedves Nagyérdemű!
Az eddigi Samsung TV-s tapasztaltaimat szeretném megosztani:
Február vége óta van egy 40”-os ES6100 készülékem a Műszaki shopból. Simán tudtam regisztrálni a Samsung oldalán a plusz garanciáért.Diginél fizettem elő TV-re és 40/20-as internetre. Csak digitális adásokat nézek, nulla vagy aközeli bithiba aránnyal, mert csak 1 csatlakozás van a TV és a Digisek főkábele között. Eddig minden frankó, ami kicsit zavar, hogy az EPG-be az infók néha nem töltődnek be, csak azután, ha kiválaszottam a kérdéses csatornát.
PC-ről való tartalom megosztásra először egy régebbi 54Mbps wifi routert használtam. (A router egy szobában van a TV-vel.) Elsőként a Samsung AllShare programon keresztül aztán felraktam mellé a Serviio 1.1-t is. A Serviio jobban bejött, így az maradt a gépen. Viszont a wifin keresztüli megosztás 3D filmek esetén élvezhetetlen volt, mert folyamatosan akadt az átvitel. (A fullHD filmek is elég neccesen mentek.)
Kábelt nem akartam keresztülhúzni a szobán, így inkább beszereztem egy Tp-Link 3600 routert. Ez egyidejűleg ki tudja szolgálni a 2,4GHz-es és 5GHz-es wifi csatornákat. A TV szintén kezeli az 5GHz-es csatornát, így most már megvan a megfelelő vezetéknélküli kapcsolat. Most szépen mennek a fullHD és halfSBS/halfOU 3D filmek is wifin keresztül. Persze ehhez „okosítani” kellett a routert: a gyári firmware helyett, a Vargalex-féle van rajta, ami sok hasznos cuccal felruházza a routert. Ilyen pl. a miniDLNA szolgáltatás, amivel a routerbe dugott vincseszterről megoszthatók a tartalmak a PC bekacsolása nélkül. (A vincsim egyébként 2,5”-os 250GB-os laptop merevlemez USB 3.0-ás külső házban.)
A TV műsorrögzítési módját az otthon levő pen drive-ok egyikével sem tudtam kipróbálni, mert hiába írt ki PC-n a teszt legalább 5 MB/s írási sebességet a TV mégis csak lassabban tudta írni (A-data C008 – 8GB), amivel ugye nem működik együtt. Hirtelen felindulásból egyszer kipróbáltam a 4GB-os Class 4-es Kingston SD kártyámat egy noname „All-in-one” kártyaolvasómban, és meglepő módon simán ment a rögzítés. (viszont csak 40 perc fért rá.) Így most gondolkodom vagy egy 32GB-os SD kártya vagy egy pen-drive beszerzésén.
További fejlesztés egy hangrendszer beszerzése lesz, ha ehhez van valakinek jó tippje, szívesen fogadom.
Plusz ami hátravan a tapasztalatszerzésből az a garanciás ügyintézés, ugyanis az egyik szemüveg elemtartója eldobta magát, nem marad bepattanva, pedig nem lett meggyötörve és nem is nagyon használtuk (csak 1-2 film során).
Remélem hasznosak a leírtak.
-
Stefi_dzsi
tag
válasz Flashget #46334 üzenetére
Lehet, hogy PC-n keresztüli átjátszáshoz jó a gyári fw, de nekem az kellett, hogy a routerbe dugott vincsiről a PC bekapcsolása nélkül tudjak filmet nézni. A gyári fw-ben levő megosztási lehetőséget sajnos a TV nem ismeri fel, ezért cseréltem le a fw-t.
24p filmet még nem próbáltam. Ha hozzájutok egy ilyenhez és lesz tapasztalatom, meg fogom osztani veletek.
-
Stefi_dzsi
tag
Na ezzel a 24p bakival befürödtem.
Lehet, hogy ez egy szegénységi bizonyítvány, de őszintén szólva eddig soha nem néztem meg, hogy 1-1 filmnek mi a képkocka rátája. Most csekkoltam azt a néhányat, amit nemrégen néztem (3D-t és fullHD-t is). Persze mindegyik 24p azaz "Frame rate........: 23.976 fps".
Konklúzió: ezek is babán mennek wifin megosztva.
[ Szerkesztve ]
-
Stefi_dzsi
tag
Oké, akkor ezek szerint még mindig van mit tanulnom a házi mozi témában.
A kérdés egyébként arra vonatkozott, hogy megy-e wifin a 24p-s film. A válaszom igen, ha kiválasztom a forrást és elindítom, akkor a 24 képkocka/másodperc képrátájú film lejátszása akadás nélkül megy.
De akkor ezek szerint a TV saját lejátszója nem 24p-vel nyomja, hanem konvertál, ami ha jól értem a mozis képélmény visszaadásához kellene. Ez az élmény néhány(?) fetisisztának fontos. (És it a fetisisztát ne tessék pejoratívan érteni.) -
Stefi_dzsi
tag
válasz Flashget #46343 üzenetére
Most már aztán tényleg összezavarodtam. Induljunk ki a kályhától. Mi az a 24p-s film?
Ha a "megszokott" matroska konténerbe (.mkv) dobott 23.976 fps-es 1080p-s film nem az, akkor valóban nincs tapasztalatom.Képfájlt tudtommal a TV nem kezel le, de akkor egyszer megpróbálok egy m2ts-es verziót.
-
Stefi_dzsi
tag
Köszönöm a válaszokat.
Tehát tök mindegy, hogy .mkv vagy .m2ts kontérebe van-e bedobva a 23.976 fps-es 1080p forrás, nem lesz kadencia helyes, mert a (TVbe épített) lejátszó ezt nem képes közvetíteni a megjelenítő felé, így a szemem elé táruló eredmény mindig 1080p60 lesz. (Feltételezve, hogy a megjelenítő képes a 24p kezelésére.)
Ezek alapján Flashget eredeti kérdése és az egész 24p kérdéskör számomra értelmét veszti, mert nincs 24p képes lejátszóm.
Eléggé megcsavartam a témát?
-
Stefi_dzsi
tag
válasz Flashget #46357 üzenetére
Mert: "nekem az kellett, hogy a routerbe dugott vincsiről a PC bekapcsolása nélkül tudjak filmet nézni"
Egyébként valószínű, hogy a jelenlegi PC konfigom (small form factoros ház, low profile GT220-as vidkari - Integrated support for HDMI 1.3a with Native HDMI ) nehezen tudna megbírkózni a fullHD és 3D tartalmak streamelésével. Mint ahogy mondtam kábelt nem akarok keresztülhúzni a szobán, így a HDMI eleve kiesik.
Gondolom az Allshare és a Serviio nem 24p-vel osztja a tartalmat.
Azért nem tudtál wifin/lanon ilyen filmet nézni, mert nem jött létre a kapcsolat, vagy mert élvezhetetlen volt az eredmény?
-
Stefi_dzsi
tag
válasz Flashget #46648 üzenetére
Én ígértem egy tesztet. Tehát sikerült szerválnom egy BD50 filmet .m2ts kiterjesztésben (a streamek). Az egész pakk 41,5 Gb. Maga a film stream 36,41 Gb. Ha ezt elindítom, akkor az Info gomb megnyomása után ezt látom: 00:01:xx/16:09:35 1/138
Tools gombra a tételkeresés működik tehát a 138 stream között tudok váltogatni, és az adott stream szinkron nyelvét is tudom változtatni.
Ami nem megy:
- tekerés, időkeresés
- feliratot nem tudok előcsalni (pedig van benne elvileg 21 féle)Kb. 15 percet néztem a filmet, azidő alatt nem tapasztaltam akadást a lejátszásban. (De persze ez nem 24p lejátszás, mert a TV belső lejátszója azt nem tudja.)
Eszközök:
- TV: 40ES6100
- router: Tplink WDR3600, Vargalex firmware, routerbe dugott merevlemezről miniDLNA szolgáltatássall osztva a tartalmat
- wifi kapcsolat 5Ghz sávon
- hálózat: Digi Basenet (40/20)
- router és a TV ugyanabban a szobában kb. 3,5-4m-re egymástól[ Szerkesztve ]
-
Stefi_dzsi
tag
Sziasztok!
Az alábbi problémakörben várom a nagyérdemű segítségét: van egy UE40ES6100WXXH típusú készülékem, amit 2013 év február óta probléma nélkül használtam. Most a wifi kapcsolattal van valami gubanc, amit sehogysem tudok megoldani.
Hiába adom meg az SSID-t és a jelszót nem jön létre a kapcsolat. Látja a szomszédos hálózatokat is, ha a sajátomat is láthatóvá teszem, azt is látja, de nem képes csatlakozni. A hálózati beállításaim nem változtak a TV beüzemelése óta, és pl. a mobilom simán csatlakozik a hálózathoz, így a router hibáját kizárnám. (Lan kábelem meg sajnos nincs, hogy a kábeles kapcsolatot teszteljem.)
A firmware-t most frissítettem USB keresztül (Verzió : 2007.0 2016.05.24), de nem segített. Gyári visszaállítást nem csináltam, hisz az elvileg a hálózati beállításokhoz pont nem nyúl)
(Előzmények: wifi hálózaton keresztül néztem a router DLNA-ján osztott tartalmakat, de idén áprilistól nem használtam ezt a funkciót, igazából a TV is alig volt bekapcsolva. Aztán, hogy újra elkezdtem használni csak az tűnt fel, hogy nem látja a DLNA-t.)Szerintetek mi lehet gond és hogyan tudnám megoldani? Netán tönkrement a wifi modul? (de akkor hogyan látja a szomszédok wifijét?)
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Stefi_dzsi
tag
válasz Flashget #100959 üzenetére
Köszi srácok, de sajna nem segít. Az exit gomb fél percig való nyomvatartására sem reagált semmit, míg a menüből indított visszaállítás békénhagyta a hálózati beállításokat...
Most kirpóbáltam, hogy csatlakozik-e esetleg a Wi-Free-hez, de sikertelen a kapcsolat létrehozása. Próbáltam még a saját hálózatomat jelszótlanítani, de arra sem csatlakozik... -
Stefi_dzsi
tag
válasz Flashget #100983 üzenetére
Sajna nincs kábelem, de egy próbára lehet szerzek, csak jó hosszú kell... Emiatt nekem nem is opció a kábelezés. Anno tökre örültem, hogy még az 5GHz-es wifi hálózatot is lekezeli a TV, így gyorsan, egyszerűen, stabilan tudtam filmeket, sorozatokat nézni.
Most meg ez, hogy lát hálózatokat, de nem bír csatlakozni. Még egy statikus ip-s megoldást még megnézek, de korábban nem igényelte, simán ment minden az automatikus beállításokkal.Ha tényleg a wifi modul kaki, akkor azt megéri otthon cserélni (pl. ebayezett modul) vagy jobban járok ha beviszem szervizbe? Az utóbbihoz tudtok ajánlani megbízható helyet?
-
Stefi_dzsi
tag
válasz Flashget #100991 üzenetére
Elvileg egy kis dobozkáról van szó és elvileg csak a hátlapot kell lecsavarozni hozzá...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest