Hirdetés
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy0628
aktív tag
válasz orbano #44986 üzenetére
TV-re kötve a pc-t 60hz-en egy óra 3d-s filmnézés után kilépve a filmből a képernyő villog kisebb lila foltok jelennek meg a képernyőn ha át teszem 59 hz-re megjavul, de volt már fordítva is 59 hz-nél csinálta. Nem pc módban. Ez a tv hibàja vagy esetleg a pc-é? Direkt kártya nincs csak inteles videóvezérlő.
-
Tegla80
addikt
szia
ha ezt tényleg így gondolod,
"Illetve egy amatőr kérdés: filmnézésnél ugye ezeket a sok HZ-es üzemmódokat ki lehet kapcsolni? Ismerősömnek van valami Sharp TV-je és laptopról néz rajta filmet és borzalom, hogy minden úgy néz ki, mint ha szappanoperát, vagy biztonsági kamera felvételeket néznénk mozizás helyett..."
akkor felesleges a 6 os széria számodra(is).
Nézz rá esetleg erre."46"ES5500" ebben alapból nincs is benne ,tehát kikapcsolnod sem kell.
"test", "info"
Input lag ra az 1ik legjobb készülék a maga 16ms ával .
Meg kellene nézned élőben,hátha neked is megfelelne.[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Jovanny2
őstag
Szerintem az UE46ES6100 messzemenőleg megfelel az igényeidnek, WIFI, DLNA, valódi 100Hz a gyors jelenetekhez (másik kérdésedre, igen, kikapcsolható), 36ms input lag, és az ára is vállalható (már ameddig még lehet kapni), az F széria még sokkal-sokkal drágább, ez meg lassan kikopik.
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
Flashget
félisten
válasz orbano #45217 üzenetére
úgyis 99%-ban filmezek
én biztos nem vennék 50"-ban 5xxx tévét...akkor inkább tényleg plazma
arról nem is szólva ki a szolgáltatód? nincs HD adása? nem nézel BD filmeket?faterom ezer éves 42-es philipsén is tök jól elnézegetem az analóg SD adást, csak a PC-ről/konzolról való működés számít.
vaterán jóval olcsóbban vehetsz analóg tévét is és azon is tök jó az SD..
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz orbano #45220 üzenetére
kevered a gúnyt az iróniával..
szerintem világosan leírtam, hogy 99%-ban a PC lesz rákötve a TV-re
nem nem írtad világosan..99% filmnézés..ezt írtad a játék csak utána.
de akkor meg miért tévét akarsz venni ha digit se nézed amin HD adásokat nézhetsz stb nélkül..vegyél IPS paneles monitort.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Batib
őstag
válasz orbano #45223 üzenetére
Szia!
Ha esetleg méretben vissza tudnál menni 46-ra jóva nagyobb választékot találnál.
pl:46 ES6100 210k vagy 46EH5000 150k.
Bocs hogy belekotyogtam.Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Flashget
félisten
válasz orbano #45223 üzenetére
nem 50"-os monitort írtam, viszont amire neked kell (mint most már kiderült játék minden más csak utána jönne) én egy Dell IPS panelt vennék 27"-ban ami olyan 150-160K környékén van.
egyébként játék esetében nem a pr. duma 2 meg 5ms-t kell kajálni, hanem az inputlagot amit tesztek leírásából lehet megtudni. A gyártók ezt szeretik elhallgatni.
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz orbano #45226 üzenetére
inputlagok..30-ig a jó afelett már nem annyira.
Samsung UE-46EH5300 35ms (trustedreviews.com)
Samsung UE-40ES5500 16ms (hdtvtest.co.uk)
Samsung UE-46ES5500 27-30 ms (avforums.com)
Samsung UE-40EH6030 70-100 ms [link] játékra alkalmatlan!
Samsung UE-40ES6100 36ms (hdportal.hr)
Samsung UE-46ES6540 67ms (trustedreviews.com)
Samsung UE-46ES6800 34ms (trustedreviews.com)
Samsung UE-40ES7000 31ms (hdtvtest.co.uk)
Samsung UE-46ES7000 34ms (trustedreviews.com)
Samsung UE-55ES8000 50ms (avforums.com)
Samsung UE-55ES8000 31ms (hdtvtest.co.uk)[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Tegla80
addikt
válasz orbano #45227 üzenetére
Szia
Én a helyedben nem gondolkodnék.
Már a múltkor leírtam,h akkor bőven elég az 5ős széria neked is. (eh5300 v es5500 buksztárcához igazított méretben. A nagyobb a jobb )
Ne vacilálj,menj el és nézd meg élőben!!
(ha eddig sem volt gondod az 50Hz el ,sőt Te mondtad,h zavar a 100Hz haver tv-jén ha filmeztek!! akkor miért is vergődsz a 6100 irányába??!! Plussz annyi pénz és úgyis off olnád a ficsört benne. )
Sokan beleesnek abba a hibába,h bevállalják a 100hz et,mert sokan innen is azt tartják (6os széria tól) a minimumnak, és az irányába terelik az embert, helyesen!! (de sokakat feleslegesen is )
Na meg a "plazmások" a "legjobb TV-k " benyögésével"
( ebben is van igazság,csak ahhoz"gazda" kell mondjuk nem család!,mert hamar "gallyra" lehet vágni. Szóval,réteg tv.)Hallottál sok mindent a napokban,"kapd nyakadba a várost",nézelődj és dönts Te ezek tudatában.
(átlag embereknél,nem kevés pénzről beszélünk és lehet másra is jutna,ha nem esel neked nem is kellő túlzásokba a tv vel kapcsolatban )Kellemes Húsvétot minden fórumtársamnak !
[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Tegla80
addikt
-
Tegla80
addikt
válasz orbano #45245 üzenetére
Mikor Én voltam tv vásárlás előtt,akkor a helyi "Hi-Fi" szalonban lebeszéltem a főnökkel,h bevihessem a PS3 am kipróbálni a Sony EX650 en az Input lag miatt. Szó nélkül belement,azt mondta vihetem nyugodtan a gépem és arra dugjuk rá amire szeretném. Ilyen is van .
Más kérdés,h Samu-t vettem(itt a fórumon megkapott infók után) és nem mentem,de a lehetőség adott volt. Náluk van Samu is,csak 0% mellett döntöttem inkább tacskóban picit drágában. Mert pénz nélkül elhozva,majd ténylegesen 0%ra megvéve 10hó alatt részletekben kifizetve,sztem jobb buli,mint kp-ra picit olcsóbban azonnal kifizetni.
(nekem zsebben többet hoz a kp-m addig,mint amennyivel olcsóbban vehetném webshop-ból)
Na meg ezeken a helyeken tuti hivatalos a gari és érvényesíthető rá neten a plusz gari is.Míg a netes boltoknál ez nem feltétlen mindig igaz.Szóval rá kell kérdezni akár MM, Euronics, tacskó,stb és tuti lesz ahol kipróbálhatod.
(max azt mondod ,köszi és átgondolom akkor még,azt megrendeled net-ről. De a garira kérdez rá előtte:hologram-os Samsung gari papírt adnak e,vagy sajátot. Nagyon nem mind1! )[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
BBéci
legenda
válasz orbano #45217 üzenetére
Ha valóban 99 % a filmnézés és a játék aránya, nyugodtan vehetsz plazmatévét, kizárt, hogy beégjen az 1 % egyéb használat alatt.
Elnézést kérek az 5-ös sorozatú tévék tulajdonosaitól a következő mondatokért! Szubjektív vélemény következik.
Számomra azok képminősége egy büntetéssel felér, inkább semmit nem nézek. Még a 6-os széria is erősen kompromisszumos, akár tévéadás, akár Blu-ray film megy rajtuk.
Ha teheted, valami komolyabbat vegyél, akár LCD-t, akár plazmát.(#45256) maglew
Mit jelent a normál?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz orbano #45262 üzenetére
Akkor nem helytálló a film és játék 99 %-os aránya.
Klasszikus értelemben vett monitornak nem szoktam plazmatévét ajánlani. gazából nem értem, miért nem lehet a két funkciót különválasztani? 22-24 colos LCD monitor, 50 colos plazmatévé és nincs kompromisszum.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Flashget
félisten
válasz orbano #45379 üzenetére
ez új vagy refurbished?
ha valahol kiállított darab volt ne vedd meg nem tudni mennyi időt ment, viszont ha zsír új már csak az ultra clear panel miatt is jobb vétel mint egy ES6100.
mennyi lenne?
itt van beállítás is hozzáviszont azt jó ha tudod ez csak 3D ready
Realme GT Master Edition
-
BBéci
legenda
válasz orbano #45379 üzenetére
Passz, azt nem láttam közelről. Sokak szerint a D sorozathoz képest inkább visszalépés volt az E, mint fejlődés. Természetesen a képminőségre értem.
(#45384) Johnny198612
3 méteres nézési távolsághoz ideális méret: 55-60 colos képátló. Még éppen látszik valamennyi a full HD apró, finom részleteiből, ugyanakkor az SD gyenge minősége sem bántó.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tegla80
addikt
válasz orbano #45388 üzenetére
Szia
Sztem felejtős !
Ilyen készülékekért nem szabad pénzt adni!!
Lehet a tacskóban ment 1 évet,azt az outlet átvette,majd Te meg meg.
"Samsung outlet termékek.Csomagolás sérült 72 orás visszáruk nagyon olcsón,vagy használt készülékek amiket árulok.
A tv-k egy év garanciával vásárolhatók meg."
amit gondolom,majd maguk szervizelnek akárhol.
Ha elfogadsz még 1 tanácsot,keress mást ,de nagyon gyorsan
(hivatalos samsung gari:2év +1 a regelés miatt a samu honlapon )[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
dodopek
addikt
-
kodoboy
tag
válasz orbano #45519 üzenetére
Köszönöm a tájékoztatást, de ebből a cikkből pont az általam keresett kérdésre nem kaptam választ, hiszen
a típus nincsen az említett készülékek között! Amúgy meg ezt már régen olvastam és hasznosnak is tartom!Intel Core2Quad 6600, Asus P5Q-EM, Asus V60 Cooler, Geil Black Dragon 4*1Gb DDR2 1066Mhz, Asus DV-215D, FSP BlueStorm II 500W, Thermaltake DH202 HTPC Case(iMON+VFD), Logitech MX5500
-
blakey
titán
válasz orbano #45741 üzenetére
Csakhogy az nem IPS panellel szerelt.
(#45736) tothl42
Kép nélkül nehéz megmondani de az lcd-k "rákfenéje" a bevilágítás a széleken ill. a felhősödés, van olyan amelyiken mindez elenyésző és olyan is előfordul amelyiken nagyon zavaró, ártól függetlenül. Ha zavaró és most vetted akkor vidd vissza és mutasd meg nekik ill. cseréltesd ha lehetséges, hátha egy jobbat fogsz ki.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
greeny1899
csendes tag
válasz orbano #45801 üzenetére
Igen, köszi, ez eddig nekem ok. Szerencsés a helyzetem, a tvm most vettem, viszont az egymásnak ellentmondó információkat akarom tisztázni.
A webshop leírta hogy 2+1 év gari, amit a samunál kell érvényesíteni. A kérdés az az, hogy ezt mivel a webshop írásban megerősítette nekem, valamint adtak is Samsung garijegyet amikor átvettem a tv-t (a kitöltését nem vitték túlzásba, de ez jogszabály szerint számomra nem okozhat hátrányt), ha tényleg gariztatni kellene, akkor valóban mennyi a gari idő, és kihez kell fordulnom?Hülyeséget írtak, nagyon úgy tűnik, lehet hogy még ez alapján el is állok a vásárlástól, visszaviszem nekik, ha bebizonyosodik hogy "rosszul tudják".
Nem mindegy hogy ki a termék forgalmazója... És mint kiderült, ők a forgalmazók, nem a Samsung, mivel nem annak a hivatalos viszonteladói, így pirospassz hogy most mi van... :S
-
Axel100
tag
válasz orbano #45801 üzenetére
Kötelessége igen, de elfog küldeni a samsunghoz, vagy kiküldi a címedre a helyi samsung szervizes képviselőt és ő fogja vinni és hozni is.Sok Samsung termékkel így jártam!
ELŐREUTALNI CSAK ABBAN AZ ESETBEN FOGOK HA TÖBB POZITÍVOD VAN MINT NEKEM!Ha valaki venni akar valamit tőlem,előbb írja oda mire gondolt ,mert ált. több termékem is van 1xerre!!!PRIVIT HAMARABB ÉSZREVESZEM!!!
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz orbano #45765 üzenetére
Tudja, csak állítólag a Samu TV-k nem szeretik "ezt a fajtát". Picit bővebb infó erről: [link]
Én küzdöttem a wrt-kkel 2-3 hónapig napi szinten a 1043nd routeremmel, de a 2 fő problémámból 1 mindig előjött, vagy a sebesség, vagy a stabilitás volt kritikán aluli. Már a vége felé rászántam magam egy 32-ről 64MB ram ic cserére is, semmit sem változott a helyzet, de ezt követően még a gyári FW is meghalt, amivel egyébként soha nem volt problémám, talán túl sok meleget kapott az ram ic hőlégfúvózáskor, a gyárit visszatéve már újra nem volt semmi gond a gyári FW-vel mindig stabil volt és gyors (13MB/sec a laptop és router között). Most töröm a fejem, van-e értelme még próbálkoznom a TV miatt...
-
dodopek
addikt
válasz orbano #45865 üzenetére
Igaz, csak 1,5Gb DviX megy, de mellette teljes sávszélen megy fel a torrent, megy a skype(üresjáratban), hd sentinel, serviio, sajátgép, avast, skydrive, Aida 64, meg persze a háttér folyamatok, és a 330Gb 7200rpm Hdd össz teljesítménye pillanatnyilag kb 5-8% körül mozog.
Mindjárt elindítok egy játékot FHD-ban, és megnézem úgy mit csinál lejátszás közben...
-
Jovanny2
őstag
válasz orbano #45897 üzenetére
Ajánlanám szíves figyelmedbe az urat. Csak, hogy ne kelljen Kínába vinni a pénzed.
szerk.: Sorry, most nézem, hogy nem HDMI anya a vége, hanem DVI, a másiknak meg normál DP anya. Szerintem azért egy PÜ-t megér...mondjuk még akkor is csak 4k, ha DPmini apa -> DP anya -> DP apa -> HDMI anya.[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
*Ropi*
félisten
-
krx21
nagyúr
válasz orbano #45982 üzenetére
Semmilyen marketinges dolgot nem ettem meg... Saját szememnek hiszek! A marketing pedig pont azt sugallja, amiben te hiszel! "Ha IPS akkor az biztos jobb!"
Nagyon szívesen mellé teszem mozgás közben a 120Hz-es TN paneles monitoromat bármelyik IPS mellé... Ja, hogy 120Hz-es IPS nem is nagyon van, meg 3D-s se nagyon... Vajon miért??? Hát persze hogy a válaszidő miatt...
Nekem a mozgásmegjelenítés volt a szempont, mert ha már nagy teljesítményű gépet vettem, nem állóképet szeretnék rajta nézni... Persze pl: fotó szerkesztéshez az IPS a jobb... De mindenek előtt mind a kettő típusnál számít az árkategória...
Remélem nem az nem volt újdonság, az "érdekes" reakciódat következtetve, hogy a TN panel gyorsabb, mert az köztudott...[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz orbano #46007 üzenetére
KáCsáék is a HDMI szabványnak megfelelő minősítéseket, megnevezéseket használják, például High Speed With Ethernet.
Az AudioQuest kábeleknél még ott hagyták zárójelben a v1.4 jelzést, de csak a kevésbé tájékozott és a többi bolt által félrevezetett vásárlók miatt.Ez hasonló a LED TV elnevezéshez, ami miatt a többi gyártó perelte a Samsungot, aztán inkább átvették és használják mindannyian. A HDMI-vel más a helyzet, mert van egy hivatalos szervezet, amely meghatározta, milyen elnevezéseket szabad használni.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz orbano #46101 üzenetére
Hogy ezt miért kell hetente többször megkérdezni?
Pedig annyira egyértelmű, csak picit gondolkozni kellene. Ha lenne olyan beállítás csomag, amelyik mindegyik tévére passzoló "legjobb értékekkel", akkor a gyárból azzal jönnének ki.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest