- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bigdady
nagyúr
Itt jó vagyok a 6-os csatornán?
[kép][ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
bigdady
nagyúr
válasz Gubek-Einste #38355 üzenetére
Az a durva hogy netes felületen ki van. Most írták voda topikban connectbox hiba hogy így is szór, állítólag csak csatlakozni nem enged...
[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Van két routerem, mindketőt switch-ként használom.
A két eszköz:
- Asus RT-AC57U Ver. A
-TP-Link Archer C5 ver1.20Az 5ghz-es wifit használom a vr szemüveghez. A tplink wifijével nincs gondom, alvr-ben jól működik a vr szemüveg. Az asus wifijére csatlakozva viszont észrevettem hogy időnkét "beszaggat"/szétesik a kép, alvr-ben sok a packet loss. Gondolom valamilyen beállítás gond lehet, van tippetek mivel próbálkozzak?
A gyári szoftver van rajta.
Üdv:Viktor
-
bigdady
nagyúr
Köszi sikerült az is, üszolg tudta csak kikapcsolni rendesen...
Abban tudnál segíteni hol a legutolsó openwrt a c5 v1-re? Köszi[ Szerkesztve ]
-
bszotak
tag
Sziasztok!
Mesh kapcsán szeretnék kérni egy kis segítséget, bízom benne, hogy jó helyen járok.
Nemrég ruháztam be két Tp-link ac1200 deco m4-be, még tanuló vagyok a témában :)
Viszont eddig sajnos nem vagyok túl elégedett. A kisebbik gond, hogy bizonyos esetekben 1-1 eszköz a távolabbihoz kapcsolódik, amit nem tudtam felülírni, a nagyobbik, hogy ha valamiért elmegy a net (sajnos nem ritka), akkor lehetetlenség életre kelteni a Deco-kat. Pirosan világít/villog a led és újra kell konfigurálni az egész hálózatot.
Ez normális lenne, vagy valamit nagyon rosszul állítottam be?Köszi előre is a tanácsokat, tippeket!
-
bigdady
nagyúr
sikerült felrakni openwrt-t de hogy csinálok belőle jelerősítőt?
-
Topikgazda
válasz Viktoár #38357 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Viktoár
addikt
válasz Gubek-Einste #38362 üzenetére
Egy Edimax EW-7811UTC wifi stickkel tudom nézni a wifit.
A két router ugyanott van, nem egyszerre hanem felváltva használom, próbálgatom melyik milyen.
A Netti a szolgáltató által adott modem jele. A Netti 5Ghz az asus-é, és kellene lenni egy Netti2.4ghz-nek is amit nem lát a stick. Pedig a szolgáltató wifije is 2.4ghz-en megy és azt látja.Ha kihúzom az asus-t és a helyére beteszem a tplinket akkor minden okés, van 5ghz és látja a tplink 2.4ghz-es jelét is a modemén kívül.
Csináljak arról is képet?
-
Viktoár
addikt
Kicseréltem a tplinkre hogy mindenki nyugodtan tudjon netezni, én elvonultam az asust mókolni. Felraktam egy padavan-t rá és a stickkel kipróbáltam. Most látja mindkét hálózatot, (2.4/5Ghz) és erősebb lett a jel is.
Eddig bíztató de már nem akarok kitolni a családdal hogy ilyenkor is cserélgetem a routert, majd holnap. Leginkább az alvr-ben tapaszhaltó pocket loss-ra vagyok kíváncsi, változott-e. Mindenesetre átírom a neveket ahogy javasoltad.
-
huan
őstag
Az AccessPoint funkcióját elmagyaráznátok kérlek?
Valahol ezt olvastam:
"Az Access Point -al nem tudsz netet megosztani. Csak a meglévő vezetékes hálózatodat tudod vele Wi-Fi -sé alakítani, illetve fordítva is: Wi-Fi -st vezetékessé. Valamin van jelismétlő funkciója is."
És a megosztott wifi-s net neve, titkosítása...stb különbözhet a router wifi-jétől?
Mi a jelismétlő pontosan? -
matec7
tag
Sziasztok!
Új lakásba költöztünk és sajnos a 74nm-es lakás egyik végén van a router, a másik végén pedig a "men cave", playstationnel és dolgozni is innen szeretnék. Olvasgatva a fórumot ASUS AC57U routert vettem, bízva abban, hogy elég lesz.
A dolgozószobában macbookon ezt mérem (de a PS ennél sokkal gyengébb wifit fog):
Tudtok segíteni, hogy milyen megoldással lehetne élvezhető, használható internetet varázsolni - nyilván a befektetett költséggel leghatékonyabb módon. (A routert még vissza tudom vinni)
Amik nekem eszembe jutottak opciók:
1.) Digitől tudok ingyen SIM-et kérni korlátlan mobilnettel. Azt megosztani?2.) EOC adapterrel? az van ott is, ahol az internet bejön és a dolgozószobában is.
3.) Van egy régi router, gondoltam azt befogni és továbbítani vele a jelet, de nem igazán volt hasznos, multiplayer nem működött vele igazán...
4.) Router beállítás? Csere? Azért ennek ki kellene szolgálnia egy ekkora lakást, nem?
(BTW az normális, hogy a router mellett gépen és telefonon is 2.4 Ghz-n csak 60Mb/s-t és 20 as pinget mérek, míg 5Ghz-n 300 és 2?)
Nagyon köszönöm előre is, ha tud valaki segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz matec7 #38371 üzenetére
Üdv.!
- Úgy látszik, hogy nem vagy egyedül az éterben. Sokan osztozhattok a 2,4GHz-es sáv mindössze 13 csatornáján, amiből meg csupán az 1,6,11-es csatornákon nem lenne "áthallás".- 5Hz-es sáv, külön AP minden helyiségbe, ahol szükség van WiFi-re, lehetőleg UTP kábellel csatlakozva a routerhez.
- A WiFi routerednek bizonyára semmi baja, annyit szolgál ki a lakásból, amennyit az elhelyezése a falak és a SZOMSZÉDOK "engednek".
mezis
-
huan
őstag
Egy meglévő wifi-jel erősítésére, hatótávnövelésére repeater, bridge, vagy accesspoint kell?
-
SupaCow
aktív tag
Napot! Segítséget kérni jöttem. 2 napja küzdök egy féltégla működésű TP-Link TL-WR841N routerrel.
A hiba jelenség:
A router elindul ha nyomok a wan portra netet akkor tovább is osztja de ennyi. Ha belépnék a az admin menübe akkor lefagy az oldal betöltése és nem érem el a funkciókat.Próbáltam TFTP módszerrel.
1. gép ip-t fixáltam 66-os ip-re
2.http://tftpd32.jounin.net/ - tftp64 letölt és elindít a gépen
3. új firmware letölt
4. el kéne indítani a routert emergency módba ahol folyamatosan keresi az új firmware-t, hogy visszatöltse azt. Ezt a power + reset gomb hosszas nyomásával lehetne bekapcsolni de a TFTP nem mutat log-otÍGy nem tudom, hogy milyen fájlnévre nevezzem a firmware-t hogy visszatöltse magába. Igazából azt se tudom hogy a TFTP jól van e beállítva mert semmi reakciót nem látok a router felöl.
A következő megoldásnak azt látnám ha forrasztok a nyákra TTL UART konvertert, hogy lássam a rendszerüzeneteket a routertől. De ezt előbb be kéne szereznem.
Játszott már valaki TFTP frimware visszatöltést Tp-link routernél? Hátha valamit rosszul csinálok.
Köszönöm előre is.
f: @geboleather
-
SupaCow
aktív tag
válasz matec7 #38374 üzenetére
Mi van az áramhálózatos megoldásokkal? Gondoltál rá?
https://www.alza.hu/tp-link-tl-pa4010-starter-kit-d389665.htm?kampan=adw_sitove-prvky-a-nas_pla_all_sitove-prvky-a-nas_produkty-top-deals_c_1007661_TP761v4&gclid=CjwKCAjw8df2BRA3EiwAvfZWaGc_Xs-GZbQUUq4wQXakK8gSeM5C2bFZHhBuXJZ347jYbTo2FXEDehoCtXQQAvD_BwEf: @geboleather
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
SupaCow
aktív tag
-
bigdady
nagyúr
Hali
Beállítottam a UPC Voda connect boxot ahol a wi-fi jelszó min 10 karakter... A midea légkondimnak meg sok a 10 karakter... Ötlet?
Probaltam bekapcsolni vendég hálózatot ott csak 8 az elvárt de az meg 5ghz-est csinál is nincs alternatíva 2.4-re... -
Elims
veterán
válasz Gubek-Einste #37611 üzenetére
Sziasztok!
Szerintetek [EZ] is megfelelő lehetne másodlagos eszköznek?
Az elsődlegesnek kevés a wifi jele egy -a házon belüli- pontra.Kellene egy másik is,amit felvinnék a padlázsra azon helyiségek fölé ahol kevés a wifi jel. -
Topikgazda
-
mezis
félisten
"....amit felvinnék a padlázsra...."
Előbb egy hőmérőt vigyél a padlásra. Általában 40C-Fok amit még ezek a beltéri elektronikus eszközök.
Én mértem már 43C-Fok-ot padláson, nyitott szellőző mellett és hoztam már le egy másik padlásról kipurcant modem-WiFi routert....[ Szerkesztve ]
mezis
-
Elims
veterán
Mindkettőtöknek Köszönöm!!
[ Szerkesztve ]
-
féldekás
senior tag
Sziasztok!
Pár hete írtam, hogy néha elmegy a net és már 7 éves az alsókategóriás tp-link routerem.
Az utóbbi időben a net nem megy el, viszont többször tölt akár egy youtube videónál, vagy más videóanyagoknál is a böngésző. Speedtest-en mérve azért 50megás netnél nem kellene akadnia a videóknak. Telefonon mérem le ilyenkor a sebességet, amikor tapasztalom az akadásokat.
Ez a router hibája lehet?
Már alapból is csereérett lehet, azért 7 év nem kevés idő. -
Túzok22
senior tag
válasz féldekás #38388 üzenetére
Szia. Az biztos hogy cserére szorul. Amiket itt leírsz az egyértelműen router meghibásodásra utal. Szerintem cseréld.
Melyik szolgáltatónál vagy?
Szerintem kérdezz rá egy routeres topikban hogy milyen router ajánlott. Vehetsz gigabites, dual band wifis (2,4 és 5Ghz wifivel rendelkező router), hátha lesz majd valamikor felétek hálózatfejlesztés gigabites vezetékes netre. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Ismeri itt valaki a Huawei E5186 routert? Ezt még telenortól kaptam mikor mobilinternetet használtam itthon(sim kártyát tud kezelni) és mikor lejárt a hűség nem kellett visszaadni . Most gondoltam másodlagos routertként használnám de egyszerűen lan-lan kötve nem tudom beállítani hogy jó legyen. Nem értek annyira hozzá de más routerrel azért bírok . Tegnap 4 órát szarakodtam vele de ehhez már béna vagyok vagy nem is lehet megoldani. A router amúgy jól működik és gigabites lanja van és kétsávos stabil wifivel ami tetszik úgyhogy jó lenne megoldani valahogy.
Ez a menüje [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] . Ez már az általam megadott ip címe 192.168.1.2 (a gyári 192.168.8.1 volt ) a fő router (szolgáltatói) Ip címe 192.168.1.1 . Hogy kéne beállítsam? Köszönöm előre is a segítséget!UI . Mikor a fő router lan-ból a Huawei lan/wan csatlakozójába dugom akkor van internet rendesen de a fő routerről nem érem el a Huawei-re kötött eszközt így nem jó .
-
Topikgazda
-
Imi1981
veterán
válasz Gubek-Einste #38392 üzenetére
Ja azt nem írtam 🙂 . Acces pointként használni. A szolgáltatói router ossza ki az Ip címeket ahhoz az eszközhöz is amit a Huawei routerre kötök . De szerintem ennél a Huawei routernél ez nem megoldható . Ez mobilinternethez van kitalálva és nagyon korlátozott a beállítási lehetőségei. Itt link van róla teszt is . Van egy tp-link routerem is openwrt-vel azt simán beállítottam régebben (mikor a gyári szoftver volt rajta akkor még egyszerűbben beállítottam) . Ezzel a Huawei e5186-al egyszerűen nem bírok .
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Gubek-Einste #38394 üzenetére
Pont ez szerint próbáltam (valakinek linkekték vagy linkekted a másik fórumban) de nem megy . Mindegy feladtam , ez nem normál router . Vissza raktam a régit és egyből minden patent . Majd veszek egy újat az ajánlottak közül. Azért köszi
-
féldekás
senior tag
Üdv!
Ma vásároltam új routert: Asus AC1200GU.
A konfigurálásnál beállítottam, hogy nem kell jelszó a csatlakozáshoz, illetve dhcp a kapcsolat.
Utána pedig folyamatosan tölt: "A kapcsolat típusának észlelése..."
Tarr KFT. Kábelnet.
Először vezeték nélkül próbáltam, most ethernet kapcsolat van, de ígyis csak tölt.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
féldekás
senior tag
Közben sikerült megoldani, egy reset megoldotta a dolgot, most simán ment a konfigurálást.
Ezt előtte is megpróbálhattam volna, akkor nem spammelek.
Bocsi!
A csatlakozási jelszót arra értettem, ha pl. nem dynamic ip, hanem PPPoe, akkor ott kellenek a szolgáltatótól kapott csatlakozási adatok. -
féldekás
senior tag
válasz Intruder2k5 #38398 üzenetére
Igen, automatic ip volt.
A varázslóból kilépve, bejutottam a rendes menübe, aztán csináltam a resetet, és már nem is jött fel a varázsló, így sikerült a csatlakozás.
Mégegyszer köszönöm srácok!
Éppen frissítem a firmware-t.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest