Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aryes

    nagyúr

    válasz DrKapocs #11058 üzenetére

    "azon aggódsz, hogy Szilveszterkor, amikor majd éjfélkor hívnál, akkor a hálózati leterheltség miatt és a telefonod hibája miatt nem fogod tudni, hogy éppen foglalt vagy nem kaptál vonalat? :-))))"
    Hálózati terheltség év közben is bárhol előfordulhat, pl a metróban, vagy kisebb településeken, térerő probléma is ugyanezt a jelenséget okozza, néha nem kapsz vonalat, pedig jelez térerőt a telefon. A 2000Ft-os, legergyább eldobható telefonok tudják a fent említett "extrákat", 17 év alatt, mióta mobilt használok, valahogy hozzászoktam. Ha lesznek egyszer gyerekeid, talán majd felfogod ennek a fontosságát, addig kár ezt a témát tovább feszegetni.

    "Nem vagyok műszaki guru, de ismert egy "csepegtető töltés" (float charging) nevezetű dolog. Nem lehet túltölteni."
    Ismét igazad van! Nem vagy műszaki guru. De mivel tudom, hogy ismered a google használatát (a float charging kifejezést legalábbis ügyesen kigugliztad), ajánlom ásd bele magad egy kissé a lítium alapú akkumulátorok működésébe. Figyelem, spoiler következik! Csepptöltés utoljára a Ni-MH akkumulátoroknál volt, a Li akksik a folyamatos töltéstől tönkremennek.

    "Funkcionális analfabéta": Tudod, hogy mit jelent a szó?
    Tudom. Kb. azt jelenti, hogy tudsz írni-olvasni, de nem érted az elolvasott szöveget.
    Idézem magamat:
    "- híváskor fogalmam sincs, hogy a hívás azért szakadt meg, mert a hívott fél foglalt, lefedetlen területen vagyok, vagy éppen újra kell indítanom a telefont, mert elveszítette a kapcsolatot a simkártyával (igen, ez is elő szokott fordulni)"
    A kiemelt részre úgy reagáltál, hogy "Egyszerűen nem tudom megérteni... az a kedves hölgy bizony bemondja magyarul, érhetően: "A hívott szám pillanatnyilag nem elérhető" Ez azt jelenti ki van kapcsolva a másik fél vagy lefedetlen területen van."
    Felesleges ehhez további magyarázatot fűzni, nyilván nem értetted meg amit leírtam, oda is írtad. ;] De semmi probléma, kérdezd meg a diákjaidat legközelebb, ha valamit nem értesz.

    Szintén a szövegértés témakörébe tartozik, hogy a hozzászólásban, amire az első kiselőadást írtad, nyilvánvalóan leírtam, hogy az összes probléma fölött, amibe belekötöttél, már napirendre tértem, nem érdekel.

    Amúgy meg nem tudok rád haragudni, annyira szórakoztató az inkompetenciád mobil témakörben, már várom a következő hozzászólásod. :)

    (#11066) vornia: SGS3 mini.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák