Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • lemusz

  addikt

  2019-ben 144-es TN-ért ez az ár rablás.

  https://steamcommunity.com/id/lemusz/

 • Dilikutya

  nagyúr

  Ahogyan 27 colra az 1920x1080 pedig kókányság. De legalább a hátoldala tükröződésmentes. :)

  Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

 • Piftuka

  addikt

  Alapvetően nincsen probléma a Full HD felbontással abban a méretben. A gyakorlatban, a jellemző nézési távolságból az teljesen jól használható, és a képpontok mérete sem zavaró.

  Azzal viszont inkább van probléma, hogy a "Mars korszak" idején még ott tartunk, hogy folyamatos(abb) mozgásmegjelenítést, viszonylag "anomáliáktól mentes" képfrissítést - különös tekintettel a játékosok igényeinek megfelelő módon megvalósított mozgást - még mindig a borzalmas, gyalázatos, és minden egyéb tekintetben elavult TN panelek tudnak biztosítani.

  Ráadásul ha az azzal a panellel szerelt monitorok képesek a magas képfrissítési frekvenciára, akkor azzal együtt kifejezetten drágán.

  És ez nincsen jól így...

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • GoldhandRent

  senior tag

  Komolyan mondom, nincs semmi baj a TN-nel.... Mindig csak azok fikázzák, akik még annó 1784-ben próbáltak ki egy éppen még kísérleti példányt. Hidd el, ezek már nem azok a TN-ek. Egy jobb, minőségibb TN seggberúgja az olcsóbb IPS-eket, és csak egy kicsit marad el a hasonló árú megfelelőjéhez képest: enyhén (tényleg enyhén) fakóbb színek, meg extrém szögből nézve a színtorzulás. De ki az, aki egy MONITORT (nem televíziót) nem szemből néz ? Az átlagos asztal előtti mozgás (kicsit jobbról, kicsit balról, kicsit elfekve, kicsit felállva) még simán belefér. Ellenben sötét játékoknál a feketéket (sötét szürke) sokkal több árnyalatban jeleníti meg, mint a legtöbb IPS.
  Az, meg hogy minden ami nem TN nem tud minimális késleltetéssel és válaszidővel dolgozni, azzal egyszerűen nem lehet mit kezdeni. Akinek fontos a gyorsaság, és a reszponzivitás, az TN-t fog venni. :K

  Én is pár hónapja még azt írtam, hogy "TN ? eddig olvastam" "TN ? kár érte...", de nagyon megváltozott a véleményem. Nekem van mindkettő, drága IPS és ésszerű árú TN (mindkettő kalibrált, az IPS ráadásul grafikai monitor) és a TN a színeket leszámítva mindenben sokkal-sokkal jobb. (és a színekkel is már úgy vagyok, hogy az IPS inkább túlszaturált, mint valós.. Hiába a kalibráció...Valahogy a fakó jobban reprezentálja a valóságot 😂😂

  i7 6700K @ 4.2GHz ; Gigabyte GTX 1070 Xtreme Gaming | Play Station 4 PRO 500M Limited

 • Piftuka

  addikt

  Miből gondolod, hogy én nem láttam új TN paneles monitort? :)

  (Egyébként az én régi TN paneles monitorom pedig éppen egészen korrekt a betekintési szögeket illetően.)

  Attól függetlenül tény, hogy messze vagyunk a fejlődéstől. A "jobb" nem jelenti azt feltétlenül, hogy "jó", pláne nem azt, hogy "a legjobb".

  A cél az kellene legyen... korrekt, gyors mozgásmegjelenítésű, kontrasztos, színhű monitor.

  Ám - ahogyan fentebb is írtam - még mindig a TN technológiát "hegesztgetik", ha a mozgásmegjelenítés is fontos. (Persze, mert a többi paneltechnológia elmarad ezen a téren. Bár az IPS éppen erősen felzárkózóban van... csak hát ott is... nem volna a kontraszt hiánya... és a glow jelenség...)

  Megjegyzem, abszolút megértelek, és örülök, hogy megtaláltad azt a (két) monitort, amely jó szolgálatot tesz nálad, és elégedett felhasználójuk vagy. :K

  Én viszont - még házimozi rajongóként is - a hideg színpalettát, az élénk (nevezhetjük "túlszaturáltnak") színvilágot kedvelem bármilyen megjelenítő esetében. ;)

  Ez a része a dolognak erősen egyéni preferencia függvénye már....

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • GoldhandRent

  senior tag

  Filmezésre valóban nem a legjobb megoldás a TN, pláne, hogy ki sincs használva (ugye jobb esetben akkor veszel TN moncsit, ha kell a 120+ Hz és a gyors válaszidő), arra ott az IPS, vagy OLED, vagyis.. a kifejezetten erre szánt TV készülékek (abból is vennék inkább csak panelt pár bemenettel, kell a fenének koax, meg audio csatlakozó.. mind rajta van a gépen, vagy a médialejátszón)
  Ha pedig láttál már jobb minőségű TN moncsit, akkor tudod, hogy pariban van a középkategóriás (de esetenként még akár a felsőbbkategóriás) IPS-ekkel. (Oázisban pl IPS Asus monitor inkább tűnik TN-nek, mint a TN-es Dell...)
  Most jött a hír a világmegváltó 144Hz 1ms LG IPS-ről, és a mai nap már ott tartunk, hogy ez se jó, mert suhintásnál eltűnik a figura kezéből a kard a túlhajtás miatt.
  kábé mindenhol elértük a technológia csúcsát, a pixelek többre már nem képesek, az elektronikával való játékkal meg mindenféle anomáliák jönnek elő.
  Új technológiáról meg nemigen van hír.. Talán az OLED lehet még gyorsabb, de ott meg a pixelek élettartamát kéne valahogy megoldani végre.

  A témára visszakanyarodva: értem a preferenciáid, érthető is, ellenben sokan fikázzák a TN-t, hogy minek van még jelen... Azért, mert ez egy gamer monitor, és itt a gamer az nem casual gamer (lehetne eSport monitor is), emiatt a kamu 1ms válaszidő, és rusnya 144+ Hz megjelenítés nem jöhet szóba, és nem is fontos annyira a színmegjelenítés és a betekintési szögek sem.
  Jelenleg, és valszeg még a jövőben is ez az egyetlen technológia, ami eSport szinten szinte kompromisszummentesen képes magas frissítési frekvenciát alacsony válaszidő mellett nyújtani.
  Szóval ebből a perspektívából a TN-nek igenis van maradása..

  ((és nem feltétlen rád gondolok, de nagyon uncsi minden hír alatt a "TN ? eddig olvastam.." hsz.-eket látni.. Ezeket azok rakják ki, akik telhetetlenek, kell nekik a 4x 2080ti teljesítmény 20$-ért, ingyen CPU, 2000 (kétezer) Hz monitor tökéletes színvisszaadással és input lag nélkül, persze ezt is max 200$-ért, és 24fps mozifilm nézésére, néha egy kis story-based játék játszására - kifejezetten nem kompetetív, de még csak nem is casual feletti szinten játszva :K ))

  [ Szerkesztve ]

  i7 6700K @ 4.2GHz ; Gigabyte GTX 1070 Xtreme Gaming | Play Station 4 PRO 500M Limited

Hozzászólok Aktív témák