Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balu972
aktív tag
400 ájró, szép pénz, különben stoppolnám.
Azért beszélek a gépekkel emberként, nehogy átszokjak az emberekkel való gépies kommunikációra.
-
Fryskitt
addikt
Már megint kezdhetek gyűjteni.....
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
eclipse006
őstag
Tetszik, hogy a Panasonic odafigyel az objektív kínálatának bővítésére is.
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
titán
Hát... A 42,5/1,7 elől már most két objektív szívja a levegőt: a nagyon népszerű, agyonakciózott, féláron kapható Olympus 45/1,8, és a saját 42,5/1,2, ami pedig jóval fényerősebb. Nehéz menet lesz, egy árva petákot se tennék erre most így hirtelen. Találtam volna olyan látószöget, ahova könnyebb lett volna egy objektívet behozni a rendszerbe.
A makró talán. A bejáratott Olympus 60/2,8 mellett legalább a méretével és a stabival kínál valami jobbat.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
nbg
senior tag
ermm... ezek m4/3 cuccok?
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
Angyom
tag
Hatalmas duma a kiváló 10cm-es közelpont, ezek az obik rendes makrózásra kvázi használhatatlanok. A közelpont a szenzortól mérendő, nos ebből a gép és az obi már több mint felét elveszi, így ha 1:1 nagyítást akar valaki vele, akkor a téma 2 vagy 3cm-re lesz az objektív lencséjéről, ami a legtöbb felhasználási módot kizárja. Már az 50-es makró is erősen korlátolt, nemhogy a 30-asok.
-
-
titán
válasz DemonDani #11 üzenetére
Nos, akkor mi is az hogy alap? Nem is ismerjük a képminőségét, akkor honnan tudod, hogy alap? Ha valakinek olcsó kell, létezik Oly 35/3,5 60-70-ért. Ha meg valakinek hosszabb kell, akkor ott az Oly 60/2,8 130-ért.
Szóval ezt a Panát ráérünk szidni azután, ha esetleg kiderülne (kizártnak tartom), hogy gyenge a képminősége.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
atok666
őstag
..."A kiváló 0,105 m közelpontjának köszönhetően 1:1 leképzéssel bíró és F/2,8 fényerővel rendelkező makró objektív."... Erdekes mondat, de gondolom csak nekem volt elsore fura
Atok
[ Szerkesztve ]
-
k1csi
senior tag
Én pont fordítva látom. A makró a viszonylag nagy látószögével és az ebből következő kis munkatáv miatt elég réteg cucc, szóval aligha fognak sokat eladni belőle.
Viszont a portréobi egy (méltán) nagyon népszerű obi stabis alternatívája, ami persze akiknek van Oly váza vagy kacsingat felé totálisan érdektelen az Oly obi mellett, viszont a a Pana userek egy része még a relatív masszív felár (aminek pl. nálunk nyugatabbra nincs akkora jelentősége ha az abszolút összeget nézzük) mellett is elcsábítható pl. sikeres marketinggel ahol a stabi jelentőségét hangsúlyozzák (sulykolják) pl. videó ill. 4k videó esetén.
Persze lehetne még jobban is belőni az árat (nem fogják) ill. akciózni (nálunk erre se tennék sokat a Panát ismerve), viszont ennek ellenére egy népszerű obi alternatívája, ha relatíve nem is, viszont darabszámra még mindig jelentős eladást produkálhat (azaz megéri üzletileg).
A 42.5/1.2-t kivenném a képből, mert eléggé más kategória és az elől meg stabi ide vagy oda a Fuji rendszere szívta el a levegőt. Tudatos vásárló azért az összegért már alaposan körülnéz és nem eredménytelenül...Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Sylvi82
újonc
Jó objektívek, kedvemre valók, de amúgy ez most valami vicc? Valami koszovói menekültet kezdett foglalkoztatni a Prohardver, aki most tanul magyarul?
-
FEDman
addikt
Nagyon kedves vagy, de nem vagyok koszovói menekült.
Nincs mit ezen szépíteni, tényleg nagyon bénán fogalmaztam. Nem voltam valami nagy formában mikor írtam. Ez persze nem mentség rám nézve. De mielőtt nagyon felhúznád magad, megnyugtatlak ez most kivételes alkalom volt, nem én fogom a híreket írni a jövőben. -
Angyom
tag
A személyeskedést rádhagyom, az téged minősít. Aki kicsit is belemerült már a fotográfiába, 1-2 dologgal tisztában van. Makróból minél nagyobb a gyutáv, annál könyebb vele dolgozni(pláne félősebb rovarok), annál könnyebb körvakut használni, annál szebb lesz a háttérelmosás, annál könnyebb kiegészítőket, közgyűrűt, telekonvertert hasznáni.
-
ROBOTER
addikt
Aki a nagyviágnak kijelenti egy objektívről, hogy használhatatlan, az ne csodálkozzon, ha éles kritikát kap.
Az 50mm-es makróobjektívek minden filmes rendszer alapjai voltak. Ez attól picit több, 60mm eq.
A Zuikok között is volt 35mm (70mm eq.), a régi OM rendszerben pedig 20mm-től voltak makrók, mikroszkópikus fényképezéshez.
Ott a Pentax/Tokina 35mm APS-C-re, ami a filmes 50-es megfelelője, kiváló makró, imádtam, amíg Canont használtam. De Nikonban is ott a 40mm DX macro (60mm eq. azaz pont akkora, mint a tárgyalt obi). A Sony 30mm macroról nem is beszélve, ami csak 45mm eq.
Te a kényelmet választod, én az érdekes perspektívát.
De ne oszd a semmit. Mert érdekes, hogy rajtad kívül sok gyártó és vásárló az ellenkezőjét gondolja.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Nem értem a hozzáállást...a cikkhez.
Szerintem mindenki értette a fő sarokpontokat, örült a hír értékének, ám az ilyen kötélen kívüli bekiabálás (koszovói menekült) nem igazán a prohardver szellemiségét méltatott ellenjegyezni.Örüljünk hogy időt, energiát áldozott a cikk megírására, amennyiben stilisztikai kifogásunk van azt kulturáltabb formában is megtehetjük...
...szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Sylvi82
újonc
Elolvastad ezt a cikket? Tényleg nem zavar hogy úgy néz ki mintha valaki betépve írta volna hajnal 3-kor egy kurvanagy bulizás után?
Ja hogy az hogy ezt szóvá teszem nem a prohardver szellemisége? Miért akkor mi a prohardver szellemisége? hogy igénytelen és magyartalan cikkek jelennek meg? Ezt szerintem a PH is kikérné magának, ennél azért szerintem ők is többre tartják magukat.De amúgy segáz hát mindenkinek lehetnek rossz napjai.
A legdurvább azért mégis csak az hogy azóta sincs javítva a szöveg.
Aki nem tud egy épkézláb mondatot írni az ne vállaljon ilyen munkát. Eljópofizza a bénaságát és ezzel el van intézve.Bocs hogy ezt mondom, de ez nem szellemiség hanem igénytelenség
...szerintem
-
FEDman
addikt
Már ne haragudj, de az első pillanatban elismertem, hogy a fogalmazás finoman szólva nem az erősségem. Sőt, akkor is nyitott kapukat döntögetsz, mikor azt írod, hogy minek vállal ilyet aki nem tud normálisan fogalmazni. Nem véletlenül írtam neked, hogy nem kell aggódnod, ez most csak kivételes alkalom volt, a jövőben nem én fogom írni a híreket. És ha hiszed ha nem már mielőtt kiment a hír közöltem a PH-val, hogy a hírek írása nem az én műfajom, mert nagyon nehezen fogalmazok. Azaz még mielőtt bármit írtatok volna önkritikát gyakoroltam és beláttam, hogy ez nem nekem való.
A fogalmazás, meg nem azért megy nehezen, mert egy retardált barom vagyok, vagy mert iszom, drogozom, hanem mert mindig is nagyon erős diszlexiám volt, van. Szenvedek is emiatt az élet rengeteg területén.Szóval igen, van jó sok hibám. És igen, nem én fogom írni a jövőben a híreket, mert ez nem nekem való. A kritikád tehát jogos volt. Azon viszont lehet te is elgondolkozhatnál, hogy a koszovói menekültezés mennyire volt ízléses a részedről.
A cikket átfogalmaztam remélve, hogy így már mindenki rátalál a lelki békéjére.
Bár amilyen béna vagyok valószínű most se sikerült hibátlanul.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest