Hirdetés
- Plazma TV topic
- Házimozi belépő szinten
- A HBM helyére HBF-et kínálna a SanDisk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
nájsz, nekem kifejezetten tetszik. ügyesen megoldották a szellőzést és azt, hogy ez esztétikusan is nézzen ki, a funkció pedig megmaradjon.
-
Ste
addikt
nekem tetszik ez a szellős design
igaz biztos jól koszolódik ha valaki zsebben hordja (mármint ami benne van) -
McJames
senior tag
Aha. És olyan nem volt még soha, hogy a gyártók 'színesebb' adatot tüntettek fel bármilyen terméken...
Komolyra fordítva: minden bizonnyal igazatok lehet, ezt már csak azért is elismerem, mert lusta voltam az adatok alapján számolgatni.Ellenben eddig a nálam előfordult öt 2.5"-os, noname-től a márkásig skálázható házak közül -- vegyes hdd-k: IBM, Toshiba, WD és Samsung, 15-80 GiB -- mindegyik ment 'egyszálon', kivéve egyes gépek egyes csatlakozóin. Tegyük hozzá, a 'hiba' egyre kevésbé fordul elő az újabb gépeknél.
A lényeg: a 'puding evése' erőteljesen eltérő 'ízeket' generál a téma alapján, mint azt az adatok alapján a számítások láttatni vélnek. Én persze így, ebben a formában nem bánom...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ez nem hiba. en is igy vagyok, mar osidok ota van 2.5-es usb-s keretem, de tobb vinyonal/gepnel elofordult h itt-ott nem ment. volt olyan gep is, ahol pl az alaplapra integralt usb csatival ment, a kivezetettel meg nem, ennyit szamithat az a pici feszultseg-eses meg a plusz csatlakozok.
-
xedos
addikt
Lehet bennem van a hiba, de...
Kb 4éve ilyet használok, 3keretem van-volt...
Kb 6-8 winyót használtam bennük, 20G-30-40G 4200rpm
60-80-120G 5400rpm... egyikkel sem volt gond... (WD, SAMSUNG, FUJITSU,SEAGATE)
Ja igen... notebookom van!
Amúgy tényleg a legtöbb winyó közel 1A-t kér induláskor... -
törölt tag
pontosan.
kicsit szelsoseges eset, de a hitachi e7k60-ja pl:
Power Requirement +5VDC(±5%)
Dissipation (typical)
Startup (max.peak) 5.5 W
Seek (average) 2.6 W
Read (average) 2.5 W
Write (average) 2.5 W
Idle (average) 2.0 W
Standby (average) 0.25 W
Sleep 0.1Wszoval nem csak indulaskor, de gyakorlatilag normal uzemben is megeszik 0.5A-t. igaz, ez 7200-s.
az uj 120-as samu hybrid(HM12HII) is felporgeskor (ami mindig a legnagyobb aramfelvetel) zordul eszik:
Power Requirenents Voltage +5V±5%
Spin-up Current 900 mA
Seek 2.1 W
Read/Write 2.0 W
Idle 0.60 W
Standy 0.25 W
Sleep 0.20 Wtehat manapsag mar nehez olyan vinyot talalni, ami megelegszik minden korulmeny kozott azzal a 0.5A-rel. talan sose nem is volt
talan a 4200-esek kozott, de ott sem hiszem.
-
Dr. Akula
félisten
Ebben én nem lennék ilyen biztos. Noname házban már 2 vinyóm is elfüstölt (a világitó chip az elektronikában pedig nem épp a kevés áramra utal, hanem inkább forditva), mig a Thermaltake házamban még sose volt elhalálozás, pedig az a legrégebbi. Egy normális usb ház 10k-nál kezdődik, az ilyen 3-4k-sak annak valók, aki tönkre akarja vágni a vinyóját.
-
McJames
senior tag
Nem (az eseten nagy többségében nem) a hdd vagy az enclosure gyártóban van a hiba, ha nem megy a 2.5"-os meghajtó az USB-ről, az az alaplap gyártójának a sara, mert elspórolta a feszt., de inkább az áramerősséget valahol. Már lassan 5 éve használok ilyen cuccokat, és volt néhány kalandom már. Ennek ellenére sokkal jobban szeretem, mint a fél szatyornyi 3.5"-os dobozokat; bár a 2.5"-os hdd-k csak 4500/5400 rpm-mel forognak, ez számottevő gondot az alkalmazások 99%-ánál nem okoz, és ugyan a hdd-k drágábbak, a dobozok azonban pont fordítva (pont a táp hiánya miatt), így nagyjából kiegyenlítettebb a 'háziverseny'.
-
frankie!
őstag
Baromi jól néznek ki, és a név is király-a kedvenc zenei stílusom.
-
xedos
addikt
Már megint feltalálták a spanyol viaszt...
Több mint egy hónapja vettem ilyet DTK márkától...Ráadásul nem ilyet akartam, de a kép alapján nem derült ki...
[link] -
Rover623
félisten
A 2,5 colos adattárat szokás szerint az USB buszon keresztül maga a számítógép látja el árammal.
Vagy nem...
Leszokhatnának már erről a gyártók...szerk: visszaszívtam...ők legalább támogatják a két kábeles megoldást...
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
mert miért is lehetne egyetlen változatot csinálni az összes csatolóval... áááááááááá.......
-
MrCsiT
addikt
Jól néz ki és sokat is tud, de vajon mennyibe fog kerülni
(..tényleg: eSata eszköz honnan kap tápot
)
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Jazz család tagjai kétféle méretben és többféle csatolóval érhetők el.
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Plazma TV topic
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Macrodroid
- Házimozi belépő szinten
- Háztartási gépek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...