- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Ohl
veterán
Egy kis nosztalgia - a blogomban.
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Toby888
senior tag
valami jó tipp hogy hogyan változtassam meg a belsö memoriát ?? mert akárhogy probálom lin2sd vel, akkor is csal a belsöt látja :S
-
tomy86
addikt
válasz Toby888 #10009 üzenetére
Értem mire gondolsz. De oda nem fog alapból települni semmi. A link2sd-vel tudod oda átlinkelni a már telepített programok data partíción levő dolgait és így tudsz helyet felszabadítani a belső tárhelyen. Miután a link2sd-nek megadtad, hogy ext2-re kell linkelnie, újraindítottad a telefont? Jól állítottad be a partíciókat?
Itt van még egy kis segítség a link2sd-hez.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Tomi_Ohl #10011 üzenetére
Ha jól követem az eseményeket, akkor Toby888 a gyári romot rootolta. A gyári kernelben tudtommal nincs init.d támogatás, ami pedig kellene az általad linkelt script futtatásához. Ráadásul ahogy elnéztem, nem jöttem rá, hogy mitől jobb megoldás a link2sd-nél, főleg hogy csak a data/app, data/private-app mappát tudja átlinkelni. De az angolom finoman szólva messze van a perfekttől, úgyhogy a tévedés jogát fenntartom
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz Toby888 #10016 üzenetére
Hiányos angolságom szerint a data/app és data/priv-app mappa tartalmát helyezi át ez sd ext partícióra. A leírás szerint az első indítás előtt kell lefuttatni a recoveryből. Szerintem a link2sd egyszerűbb, több dolgot tud áthelyezni. Nekem az jött le, hogy ez a script annak jó igazán, aki dalvik helyett art környezetet használ (gyorsabb, de több helyet foglalnak az alkalmazások).
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz Toby888 #10012 üzenetére
Kell csinálni ext partíciót az SD-n. Feltenni a ROMot úgy, hogy közben csinálsz format data-t, és még első indítás ELŐTT ezt is fel kell flashelni. Ezután (ahogy a screenshot is mutatja) akkorának fogja látni a telefon a belső tárhelyet, mint amekkora az ext partíció.
-
tomy86
addikt
válasz Toby888 #10019 üzenetére
Mit nem helyez át, amit a másik script igen? Viszont a linkelt script (ha jól értelmezem) csak a data/app és data/priv-app tartalmát helyezi az ext partícióra. Tehát csak a programokat (apk fájlokat), amiket a link2sd is maradéktalanul áthelyez. A link2sd a dalvikot, alkalmazás adatokat is képes átlinkelni, amivel még több helyet nyersz. De nem akarlak meggyőzni, csak annyit írtam, hogy én maradok a link2sd-nél.
[ Szerkesztve ]
-
Toby888
senior tag
válasz tomy86 #10020 üzenetére
joság ez a link2sd, de pl egy 40 megás app-nál, hagy kb 1-2 mega cokmokot a belsö memorián, és ez a baj, hogy pl 20 app vagy játék után, a belsö memoria megtelik, de az sd-n van még pl giga hely :/ nekem az kéne hogy maradéktalanul csak az ext2-re pakolásszon, és a belsöt ne piszkálja, ne szemeteljen oda, class 10-es micro sd-m van, szóval a lasú futtatás kizárva, ezért akarok mindent az sd-re
-
tomy86
addikt
válasz Toby888 #10021 üzenetére
Elképzelni sem tudom, hogy miket telepítesz, amik ennyi helyet foglalnak a lim2sd ellenére (nálam jelenleg is 200MB szabad hely van a belső memóriában). Arra tudok gondolni, hogy a free verziót használod, mert az pl. az alkalmazások adatait és az obb fájlokat nem helyezi át. Ha mégis a pro verziót használod és úgy kevés a hely, akkor inkább a Lollipopot kellene telepítened a telefonra KitKat helyett. Ott az egész data partíció az sd-n van.
(#10022) Tomi_Ohl: azt meg a link2sd is átteszi. Nálam csak azok a programok maradtak a data/pri-app mappában a belső memóriában, amiket nem akartam áthelyezni, mert azokat nem akarom sd-ről futtatni (pl. billentyűzet), a data/app mappám meg teljesen üres a belsőn.
[ Szerkesztve ]
-
Toby888
senior tag
hali, egy jó tipp hogy honnan tudnék rendelni xperia neo tapicskolos üveget ??
-
csasaKKP
senior tag
-
tomy86
addikt
-
w.miki
veterán
Gyári ROMok közül melyiket érdemes feltenni, erre a telóra?
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz w.miki #10031 üzenetére
4.0.2.A.0.62
Ez a legutóbbi 2.3, gyors és jó.
A 4.1.b.0.587 a legutóbbi 4.0, az be lakás után belassul, akad, értesítő LED nem jól működik, cserébe nyújtja az ICS új funkcióit és modernebb a felület.[ Szerkesztve ]
-
Pribi
senior tag
válasz w.miki #10037 üzenetére
Szia!
Pontosan milyen telod van, és milyen romot keresel? Nekem megvan egy jópár féle hivatalos Neo és Neo V rom, de mivel én elég későn csatlakoztam a klubhoz csak az ics-s verziók. Ha kell írj, és kirakom az FTP-mre, és viheted.
Pribi
[ Szerkesztve ]
A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.
-
mgaben
senior tag
-
Matada2.3
veterán
Sziasztok, van egy függő neo v-m, ezt én képes vagyok függetleníteni valahogy egy rommal vagy valami toollal? tudom, hogy tilos ez a topicban, de rommá tört barátom telefonja és nekem adta, érdekelne, hogy megéri-e megjavítani bulitelefonnak
Segítséget előre is köszönöm!
Finn the human
-
mulli86
tag
Sziasztok!
Olyannal találkoztatok már, hogy eltűnik a virtuális billentyűzet? Rámegyek a text felületre és nem jön elő. Sehol. Se appba se az androidos gyári alkalmazásokba... Tegnap újraraktam a custom romot, kb fél óráig jó is volt. Én valami vírnyusra tippelek. De azért megkérdezem, hogy hallott-e már valaki ilyenről és nem-e hardveres a gond.
Köszi!Üdv,
CsabiJobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest