- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doner
aktív tag
válasz miaoumaoi #23800 üzenetére
A se oldala angol, gyerekek egy hete! Próbálom kinyitni, mindent a leírások szerint csinálok és nem történik semmi.
Megnéztem service menüben "boot unlock allowed:yes"Szóval biztos hogy nyitható, de akkor mértnem tudom...hogy lehetek ilyen béna, nincsen valaki aki győri és átmehetnék hozzá? viszek sört, csokit...Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
miaoumaoi
tag
Én TotalCommander-ben szoktam, pl odanavigálsz abba a mappába ahol nyitni akarod a parancssort és beírod hogy cmd és enter, vagy a menüben megkeresed a DOS parancssor opciót, de bárhol eliníthatod a start menü futtatással is, beírod, hogy cmd, utána oda navigálsz a fastboot-hoz ha pl. a C:\unlock-ban van akkor beírod, hogy cd C:\unlock, enter utána fastboot.exe és ami a honlapon van. Kb. fél perc.
-
kmisi99
addikt
Honnan tudom, hogy nekem nyitott e vagy zárt BL van a telefonon és miért jó vagy épp miért rossz ha zárt vagy nyitott?
-
Doner
aktív tag
válasz miaoumaoi #23800 üzenetére
Hallod
Megpróbáltam amit te mondasz a hetes pontig megvan a dolog a sony oldalán, de utána?
Olyan dolgokról ír amit azt sem tudom mi az Töltse le a legújabb sdk nem tudom mit, ott a link erre behoz valami vidós oldalt, semmit nem lehet letölteni.
Aztán letöltet velem valami "android_winusb.inf-fájl" rákattintok de csak bejön egy sok szöveg nem lehet ezen semmit telepíteni...
A többet meg még ennyire sem értem, google fordítóba berakom elég értelmetlen magyar lesz és ezt próbáltam kihámozni, de mondom a 7-es pontig értem nálam van a fühhetlenítő kód de utána??
Eszméletlenül zavar a dolog hogy nekem mértnem megy... egy kereket előbb kicserélek.
Mégegyszer megpróbáltam a sebootloaderunlockerrel is de most fastboot módban csatlakoztattam a telefont és ezt írja ki. ha rámegyek az unlockra.http://kepfeltoltes.hu/view/140211/N_vtelen3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
Doner
aktív tag
Oké, és azt most meg hogy a ménkübe álljak neki? Van flashtoolom.
Tudtok linkelni egy konkrét kernelt ami bizonyos hogy működni fog és nem vágja galyra a telót?
Meg egy leírást mert ehhez is fingom nincs, de ha tényleg olyan egyszerű mint mondjátok akkor valaki segítsen és mondom az eredményt.Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
miaoumaoi
tag
Szerintem az sdk-ra gondolsz, de az alap, hogy fennt legyen, amúgy android sdk for windows vagy mi a neve, le kell tölteni, elindítani és ott van olyan, hogy usb driver vagy valami ilyesmi azt kell telepíteni meg a tools-t, de az szerintem alapból van. Utána már látnia kéne a fastboot-nak. Én nem tudom, Te mit csinálsz én nem telepítettem semmi driver packot meg programot, csak az sdk-t, abban van a fastboot.exe is meg adb.exe ilyesmi alapprogramok, utána parancssorból unlockoltam.
-
Doner
aktív tag
Csatlakoztatom fastboot módban eddig oké és utána hova másoljak?
Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
miaoumaoi
tag
-
Doner
aktív tag
Na most nyitottam ki egy xperia active- bootloaderjét ugyanazzal a módszerrel amire a mininél azt írja hogy already unlocked... Csak itt az active nél ha megnézem a service menüben ott lett hogy bootloader unlock yes..tehát nyitva.
akkor működik a fastboot nem?
Akkor hogyan tudom a minin még ellenőrizni hogy nyitva van e a bootloader?Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
MrSealRD
veterán
Ismét ROM-ot keresek. Eddig a Viper8 volt fent krsh kernellel.
Az a gond, hogy nagyon hamar elfogy a szabad tárterület és ilyenkor semmit nem lehet frissíteni, meg egyfolytában jön a hibaüzenet...Nincs fent kimondottan sok program, kb 20-30 talán ha van...De a használhatatlan szintre süllyedt a dolog.Van benne egy 8GB-os class6-os kártya. Próbáltam a link2sd, dslink2sd programokat, de nem hajlandóak átpakolni az SD kártyára a programokat ha rányomok, hogy tegye át. Viszont önállósítják magukat és 1-2 alkalmazást valahogy átpakoltak, viszont az ikon helyett egy szürke négyzetet látok...Ráadásul továbbra sem oldotta meg a tárhely problémát.
Olvastam az Xperia SP topikban nem, hogy tárcserével a memóriakártyát lehet belső memóriaként láttatni a rendszer számára, nem itt van-e ilyen lehetősége?!
Milyen lehetőségeim vannak ennek a problémának a megoldására?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
aero.
veterán
válasz MrSealRD #23821 üzenetére
App Mgr II-t használj áthelyezésre. A gyári appokat amik nem kellenek meg töröld le LInk2SD-vel (live hátterek, gyári email, stb.)
A memóriakártyát úgy tudod belsőként, hogy ext2/3/4-re formázol egy particiót az SD kártyádon PC alatt, pl. MiniTool Partition Wizard, majd Link2SD-vel felcsatolod.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
App Mgr III-at találtam. Ki is próbáltam. Ez már tényleg átteszi a programokat és működnek is. Bár kicsit lassúnak érzem. Igaz az egész ROM belassult...és az ikonok továbbra is eltűnnek, de ezt egyelőre az összeborult ROM számlájára írom.
Ha a memória kártyából felcsatolok mondjuk 2GB-ot. Akkor ez hogyan lesz: Hozzácsapja az eddigi belsőhöz, vagy egy második belső memóriaként fogja kezelni?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Köszi.
Amint feltöltődik, elkezdek kipróbálgatni pár ROM-ot, meg ezt a kernelt is: [link]
-
Hurkafej
aktív tag
Helló. Kezd kiidegelni a teló, olyan lassú.
Tudtok ajánlani valami romot, amit cwm-ből fel tudok tenni, és jó a gyári kernelhez? zárt bootloader
Vagy inkább megéri kinyitni a bootloadert, és akkor kernel cserével lehet egy gyors telefonom?
-
MrSealRD
veterán
Hát küzdöttem ma vele rendesen.
Végül ez lett az összeállítás:
Kernel: 2.6.32.60-nAa-jb-01 [1/4/2013] - Unified kernel + CWM Recovery
ROM: Super Jelly Bean™ 8.0Próbáltam az UltraSlim CM 10-et is de egyfolytában froce close-olt a billentyűzet....inkább hagytam....
Szóval gyors és stabilnak tűnik egy délutánnyi nyomkodás után...majd kiderül hosszú távon milyen...
Az SD particionálással viszont voltak gondok...
A MiniTool Partition Wizard, megcsinálta ugyan a szétosztást, de ha szabályos eltávolításra mentem akkor visszaállt minden... Ráadásul úgy mutatta, hogy nem csinálta meg. Végül sikerült.
Link2SD egyből kérdezte is, hogy milyen fájlrendszer és már csatolja is be kiválasztottam...DE /data helyett /data/sdext2
útvonalra csatolja fel. Így gyakorlatilag nem is tudom kihasználni a leválasztott területet.
Ezt hogyan tudom áthidalni?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Pont fordítva. Az SD-n most van egy 2GB-os ext3-ra formázott rész ezt nem tudom használni.
A maradék 5.xx GB-os terület Fat32 maradt, ez használható jelenleg...Mert a rendes CM-et is próbálgattam, de bugosak voltak. Amit próbáltam, mindnél volt valami bezáródás...
De majd megnézem mégegyszer...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz bala6120 #23832 üzenetére
Lehet valamelyik wipe-ot kifelejtettem...
Igazából az lenne a fontos, hogy végre egy jó gyors kernelt és hozzá passzoló ROM-ot találjak ami hosszú távon is használható. A 720p-t be tudom áldozni mert nem fontos, de a BT, WIFI, GPS...stb egyéb hardverek stabilan és jól működjenek úgy, hogy ne zabálják le az akku-t...
Ha jól láttam ezt csak 2.x-es kernellel tudom elérni..Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz bala6120 #23832 üzenetére
Melyik 10.2-est érdemes próbálni? Van a cyanogenmod oldalán, de az tavaly októberi, az XDA-n van legacyXperia...meg találtam egy alig 1 hetes nightly-t...
Egyiket sem ismerem részletesen. Changelog-ot néztem meg amit elsőre lehetett, de azért mégis jobb konkrét tapasztalatot hallani...Szerk.:
Ütemezés? i/o és cpu esetében mi az ajánlott a gördülékeny de takarékos rendszerhez?
[ Szerkesztve ]
-
bala6120
senior tag
válasz MrSealRD #23834 üzenetére
CM10.1, CM10.2, CM11. Válogass. Az utolsó CM11 kicsit bugos, azt nem ajánlom.
-
MrSealRD
veterán
válasz bala6120 #23835 üzenetére
Nem tudom mit nézek be. CWM-ből próbáltam telepíteni 10.2-r és 10.1-et is...Wipe minden aztán install. Bootnál megjelenik az nAa logo, majd feketeképernyő mindkét esetben és nem megy tovább...
Kernelnél azt írják CM 9, CM10, CM10.1. Szóval a 10.2 még értem, hogy miért nem megy, na de a 10.1?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz fatal` #23838 üzenetére
Igen, ez a helyzet...
De most akkor én nem értek valamit: Itt még pirossal ki is van emelve, hogy működik ezekkel...
-
MrSealRD
veterán
válasz fatal` #23840 üzenetére
Nekem kicsit mumus ez a 3-as kernel. Oké a sebesség az tök jó és szeretném is, de nem tetszik a wifi és az energiaprobléma...amiket írnak itt ott. Bár most felraktam a 10.2-t a saját kernelével. Így már rendben megy...(3.4.70-es kernel van alatta most.)
Most nézem viszont, hogy ebbe nincs gyárilag CPU és ütemező állíthatóság...Na de ez a legkevesebb.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Kösz.
Na és akkor az SD kártyás problémám lényege.:
A belső területet szeretném bővíteni ami a /data útvonalon van.
Erre a célra készült az SD kártya 2. partíció 2GB-os mérettel. Link2SD felcsatolta a /data/sdext2 útvonalra.
Eddig remek...lenne. De hogy tudom ezt használni, mert ezen a képernyőn kívül sehol semmilyen program nem látja, hogy ide át tudjam pakolni...Bocs, hogy ennyire körülményes vagyok...
-
MrSealRD
veterán
válasz fatal` #23844 üzenetére
Megcsináltam. Bár most annyit látok, hogy -2343423 ból 445MB szabad, amikor az Alkalmazásokba bemegyek...
Ráadásul érezhetően lassult a telefon indulása is...percekig tart...kb.
Mivel itt elég sok hely van alapból és az SD-re áthelyezés is működik rendesen ezért lehet, hogy inkább hagyom a /data növelgetését az SD-ről mert eddig inkább csak hátránya volt...(+ most néztem, hogy csak class4-es a kártya nem is class6-os)A tegnap este óta eddig ezt látom:
+:
- nagyon simán és gyorsan fut a rendszer pedig nem is emeltem órajelet...(a fentitől eltekintve)
- rengeteg funkció és beállítási lehetőség...
- Tiszta és sallangoktól mentes az eddigiekhez képest.
- sok hely-:
Nagyon merül az akku. Wifi-re csatlakozva ha leteszem a telefont és nem nyúlok hozzá, akkor 0-1%-ot merül pár óra alatt, de amint elkezdem nyomogatni látványosan esnek lefelé a %-ok...Pedig semmi extra nem történik, menüben mászkálás beállítgatás van...kb 30 perc alatt 2-3%.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz fatal` #23846 üzenetére
Akkor kicsit megnyugodtam...
Kösz a segítséget mindenkinek!
Úgy tűnik minden részletet kipróbáltam...már csak ki kell találnom mi felel meg...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
RaZroX
addikt
Na betelt a cérna, elszakadt a pohár... kinyitom a bootloadert és felteszek valami értelmes romot.
Ezek a zárt bootloader alatt lévőek bugosak, de gyors(abb)ak, a gyári meg kegyetlenül lassú... amikor fél percet várok a vibernél, hogy megnyissak az egyik beszélgetést, na az olyankor kiakaszt...Szóval. Van-e valami amit tudnom kéne a nyitásról, ami nincs benne az 1. HSZ-ben ? Nyitott bootloader-re melyig Gyors és Szép romot tudjátok ajánlani ? (Ne linkeljétek be légyszi az összeset, azt szeretném tudni, hogy szerintetek melyik a legjobb.)
Amúgy azt elismerem, hogy iszonyatosan stabil a gyári rom. Nem fagy ki, semmi hibaüzenet, tökéletesen teszi a dolgát, csak baromi lassan
[ Szerkesztve ]
This is the way
-
BandiHUN
veterán
válasz RaZroX #23848 üzenetére
El kell fogadni,hogy ez a teló ENNYIT tud.Sokkal jobbra ne számíts,mindenféle app felduzzadt,legyen az facebook,Viber,Google+,de akár csak ottvan a Shazam,ami 1 éve még indult 2mp alatt,most 15-be telik betöltődni és akad,mint a fene,mert tele lett mindenféle szocial sz@rral meg saját zenehallgatóval,toplistával,stb...Arról meg ne is beszéljünk,hogy a kis felbontású lcd milyen már,azon kívül,hogy szép...én is csak szívok már a telóval,mert egyszerűen hiába csinálok bármit,hiába tűnik jónak a teló formázva,egyszerűen így alakultak az appok,ráadásul kábé 1 fér el a memóban,amiből 170mega hely marad...a tárhelyről ne is beszéljünk.Eljárt felette az idő és kész.Én is gyűjtögetek már egy SP-re...pedig szeretem.25 éves lesz,az akksija lassan csereérett,a kameravédő plexi dettó,mert 1 évesen hámlik a réteg róla,annyi ideje cseréltem...már nem költök rá egy képernyővédő fóliányit sem.
Lassan ez a teló is olyan lesz,mint aki az XP-t tolja a régi jóöreg P4-en,120gigás winyóval,aztán játszani akar hirtelen+Win8 fullon...és nem megy,meg nem fér?Mondjuk a CM11(KitKat) nem tudom,milyen lenne ezen,de igazából...a Gingerbreadet nem próbáltam,de azzal meg úgy vagyok,hogy tök mindegy,milyen.XP-t se tennék vissza a 7es helyett,mert az csak 1 giga,üres a ram és gyorsabb a gép...mellé fapados,DX9,stbstb..
Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
joker91
tag
válasz RaZroX #23848 üzenetére
Romnak valószínűleg többen a CM-et fogják ajánlani. Többször feltettem én is, de nem tudom, valahogy mindig visszatértem a gyári .587-re. Utóbbit eléggé gyomlálva, kicserélve pár gyári alkalmazást másikra, s a Mesa v4.8-as kernellel használom, tökéletesnek tartom. Gyors, memóriát is jól kezeli. CM nálam mindig 1 napot bírt aztán tettem vissza a jól megszokottat.(10.2-es CM-et próbáltam)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Lexus, Toyota topik
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest