Hirdetés

2017. október 20., péntek

Hozzászólások

(#1) GegeWarrior


GegeWarrior
(senior tag)

Kérdésem a következő:
Mit óhajt tenni az SE, hogy "kiűzze" a tücsköket a Xperia mini pro telefonjából?

A kérdésem tehát arra vonatkozik, hogy hallotak-e már a problémáról, miszerint apró statikus zajt hallat a telefon a jack bemenetnél.Lehet-e javítani a problémát?
(Csak mert ez tart vissza egyedül a vásárlástól)

[ Szerkesztve ]

REKVIESZKÁT IN PÁCSE!

(#2) Calyd


Calyd
(újonc)

Mikor várható hazánkban az Xperia Ray?

Hallani pletykákat, hogy az Xperia Ray-nek lesz fizikai QWERTY billentyűs változata. Van-e alapja ezeknek a híreknek, és ha igen, akkor lehet-e tudni valamilyen megjelenési dátumot?

[ Szerkesztve ]

(#3) Zozicsek


Zozicsek
(kvázi-tag)

Tudom, hogy kismillióan kérdezték, és a válasz állandó maradt, de az x10-nél is változott a helyzet, így mégiscsak álljon itt: lesz-e újabb android az x10 minire és a próra? Ha jelenleg még mindig úgy áll, hogy nem, akkor tolmácsoljátok könyörgésemet (amivel szerintem nem vagyok egyedül), hogy legyen!

[ Szerkesztve ]

"Nice to meet you, Rose. Run for your life!" - Doctor Who

(#4) Segal


Segal
(őstag)

Miért nem jelentettek még be 2 magos procis telefont?

www.nokiaprogramok.hu

(#5) Narxis


Narxis
(PH! nagyúr)

Változtatnak-e az Androidos modellek frissítési rendszerén? Leginkább az új modellekre gondolok, több frissítést kapnak és hamarabb mint eddig?

(#6) dokee78 válasza GegeWarrior (#1) üzenetére


dokee78
(PH! félisten)

+1
Ugyanis Mini Pro a kiszemeltem.

WoWs: D3m3nt0r_HUN // WoT: D3m3nt0r_HUN *** GTA Online: dokee78_2

(#7) sxxorp


sxxorp
(fanatikus tag)

Csatlakoznék az 1. hozzászólóhoz, de egy kicsit komolyabb helyzetből ,ezért nem tudok most a jövőbeli fejlesztésekre koncentrálni a kérdésemmel (pedig az 'Active' irányába tett lépések nagyon szimpatikusak!)
Egy kis múltidézés: 2007-től a legendás K750i tulajdonosa voltam, máig nagyon jó érzéssel gondolok a készülékre. Pont idén, mikor eléggé csereérett kezdett lenni, körbenéztem a piacon, és mit látok: a SE zseniális meglátásának megfelelően remek készülékeket fejlesztett a nem 'tepsi'-orientált, kompaktabb gépek kedvelőinek! Vettem is egyet, az X10 Mini Pro-t, kicsi de billentyűzetes, minden OK, teljesen elégedett voltam, elfogadtam a kisebb, abszolút érthető kompromisszumokat. A készülékem sajna eltűnt, de láttam, h pont piacra kerül a kis csöppség utódja, remek specifikációkkal - pont ez, pont így kellett volna már 2010-ben is ;)
Gondosan vizsgáltam a fórumokat, mik a visszajelzések, és 2 dologról számoltak be először: gyenge akkuidő (gondoltam, h számukra biztos 1. okostelefon - és tényleg semmi extra), és egy bizarr statikus zaj a videofelvételeken, ami viszont aggasztott...:
[link]
Nézegettem 1-2 hétig... de múlt pénteken belevágtam, bízva, a SE-ban, h majd javítják, meg annyit úgysem video-zok, és vásároltam egy SK17i-t, 2 év gyári garanciával... de hétvégén kiderült számomra, hogy a dolog sokkal súlyosabb, ez az elektrosztatikus zaj szinte állandóan ott sistereg a készülékben, ha aktívabb a telefon, képernyőt levéve is teszteltem, ugyanez az eset híváskor is. Ez nehezen tolerálható, akárcsak a több hete elhangzott mondat ismételgetése a SE részéről a maximum, ameddig eljutottunk (a magyar SE-képviselet ki merte jelenteni, hogy még nem is hallottak erről... a fenti video egyik kommentjének, és több hivatalos fórumbejegyzésnek teljesen ellentmondva): tudunk a problémáról, vizsgáljuk... Ennél többre van szükség, és gyorsan.
Kapcsolódó fórumok, ahol látható, hogy az eset nem egyedi, és ott van minden amit megtudtunk az ügy kapcsán:
[link]
[link]
Rengetegen nem is kommentelnek szokás szerint csak várják a megoldást, vagy azért mert van ilyen készülékük, vagy vásárolnának... de lassan addig húzza az időt a cég, hogy nagyon rossz ízű eset lesz, a potenciális vásárlók pedig elpártolnak....
Személyesen itt ülök egy megvásárolt Xperia Mini Pro-val, amit visszaadtam a boltnak letétbe, cserére vár, mert baromi rendesek voltak, és a k750i-t használom... de sürgősen kellene a hivatalos SE-reakció, nem húzhatom a végtelenségig. Nem szeretnék egyelőre bill. nélküli Minit sem, emiatt, mindannyian egy jól működő Mini Pro-t szeretnénk. De legalább korrekt, valós információt a döntésemhez a továbbiakról, a legtöbben attól félnek, h a SE agyonhallgatja az ügyet, és marad egy senki nem tudja hosszabb távon a készülékben milyen károkat okozó elektrostatikus jelenség, ami alaphangon is legalább nagyon zavaró. Egy hivatalos bejelentés a megoldásról (csere, javítás, stb.), megkönnyítené a problémás telefonok tulajdonosainak helyzetét, eloszlatná a kétségeket, és visszahozná a némileg megingott több éves bizalmat.
Bármiben tudok segíteni, szívesen teszem.
Köszönöm annak, aki elolvasta! Ha még érdemi választ is kapunk, az nagyon jó lenne!

(#8) sxxorp válasza Zozicsek (#3) üzenetére


sxxorp
(fanatikus tag)

Bocs ez Narxis-nak ment!
A cég okulva a korábbi kritikákból 2011-ben a frissítés mellett tett ígéretet: már bejelentették az új Xperiákra a 2.3.4-es frissítést októberre, íme: [link]

[ Szerkesztve ]

(#9) Kobor válasza sxxorp (#7) üzenetére


Kobor
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Csatlakoznék 1. , ill. 7. hozzászóláshoz, nálam is jelentkezik a zaj, de én ma telefonálásnál 2 kicsengési idő alatt is hallottam. 11W30

Még egy probléma SK17i fehér, a billentyűzet háttér világítás halovány megvilágításban is aktív, ilyenkor a fehér fénnyel megvilágított, szintén fehér billentyűzeten, alig kivehetőek a karakterek, esetleg a szoftverben lehet javítani, hogy sokkal sötétebb környezetben aktiválódjon, vagy manuálisan állítható legyen?

Köszönöm :R

(#10) Lajdzsi


Lajdzsi
(tag)

+1 a tücsökraj ellen - vennék egy mini pro-t és titokban abban reménykedek, hogy 2-3 héten belül eltűnik a probléma.

(#11) DrJános


DrJános
(senior tag)

Több kérdésem is lenne.

Az első, hogy a Live with Walkman megjelenése ugyebár az utolsó negyedév. Hogy tudnának-e ennél pontosabb időpontot adni és jó lenne ha meg tudhatnánk az induló árat is.

Cyber-shot telefonok gyártása van-e a tervek között?

Régi kialakítású billentyűs mobilok várhatóak-e akár zárt rendszerrel akár doriddal? (használható kijelző, jó üzemidő, nem akadós, bővíthető megoldásra gondolok.)

Az utolsó kérdésem az lenne, hogy nagyon sok telefonon nincs külön gomb a zenelejátszó használatához (szerintem ez sajnálatos) tudnának-e valamiféle headset-et csinálni amivel a zenelejátszó szabályozható lenne? (elindítás /megállítás, hangosítás és halkítás, az előző és következő zeneszám lejátszása) Bár igazából az lenne a legjobb, ha erre is lenne valami szabványos megoldás, de egyenlőre cégen belüli megoldás is jó lenne ami bármelyik telefonon működne.

Remélem ezek közül valamelyikre tudnak majd válaszolni. :D

Nektek külön köszönöm, hogy foglalkoztok a témával. :C :R

Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S7

(#12) sxxorp válasza Calyd (#2) üzenetére


sxxorp
(fanatikus tag)

Tényleg: a SE-válaszainak megjelenésére mikor is számíthatunk?
A közeljövőre is legyen kérdés:
- miért álltak el a fizikai bill-es Ray (SK19i) piacra dobásától?
- az Active mikor jön és kb. milyen áron?
- blog korábbi bejegyzéseinek alapján a profitabilitást tekintve az idén nem hibázhat a cég - erről valami megjegyzés (hogy értékelik a jelenlegi helyzetet, profitkilátások, megmarad-e az önálló SE)?
- piaci helyzet: a Google Motorola-felvásárlása nem ingatta meg a bizalmat az Android-ökoszisztéma jövőbeli nyíltsága szempontjából? (van gyártó ,aki újra erősít saját platformján), és érdekelne, milyen meglátásuk van a Nokia-Microsoft páros közeli, és távoli esélyeiről

(azért az Xperia Mini Pro zajproblémája élvez prioritást :) - egyáltalán hol tudjuk leghatékonyabban jelezni a cégnek az ilyen problémákat, és miben tudunk segíteni?)

[ Szerkesztve ]

(#13) e-newsee válasza GegeWarrior (#1) üzenetére


e-newsee
(senior tag)

Csatlakozom a tücsök problémához kötődő kérdésekhez. Én szintén emiatt nem vettem meg eddig.

És egy másik kérdés. Kevésbé szakmai, és zavaró, de sok embert érdekel, hogy a magyarországi piacon mikor érhető el a valóban QWERTZ billentyűzetes fekete mini pro? Több bolt is így hirdeti (köztük a T-Mobile), de valójában nem ilyeneket kapnak a vásárlók.

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo."

(#14) zuzu000


zuzu000
(őstag)

Kérdésem:
Miért nem adnak 2.3-at a 2010-es Xperiákra ?(x10-en kívűl)
Folytatás :Ha azt válaszolják,"mert a hardver nem elég erős hozzá",akkor a főzött romokon hogy mehetnek rendesen ?

Ne csalj! Ne lopj! Ne hazudj! - A Kormány nem szereti a konkurenciát BF3: AmOkk000 BF4: AmOkkSC2

(#15) TheStigKrisz


TheStigKrisz
(kvázi-tag)

Várható-e a Sony Ericsson Xperia Arc Qwerty-s kialakítással, illetve ha az nem akkor lesz-e high-end qwerty-s telefon a termékpalettában?

"Being second is to be the first of the ones who lose."- /Senna/

(#16) adrianv


adrianv
(kvázi-tag)

Terveztek egy galaxy ace árú telefont piacra dobni érintőképernyővel? (Valamit ami a mini prónál nagyobb, de neónál butább.)

Sorry for party rocking!!!

(#17) Zozicsek válasza sxxorp (#8) üzenetére


Zozicsek
(kvázi-tag)

Ez rendben is van, de ez a 2011-es xperia modellekre vonatkozik. Én a tavalyiakról beszélek, amikről ez a cikk nem tesz említést.

"Nice to meet you, Rose. Run for your life!" - Doctor Who

(#18) sxxorp válasza Zozicsek (#17) üzenetére


sxxorp
(fanatikus tag)

Írtam, h nem Neked akartam, hanem Narxisnak [link] :)

(#19) paatrick


paatrick
(kvázi-tag)

1. Az Xperia Pro készülék piacra kerülése mikorra várható? (a hírekben a cunami okozta károkat jelölték meg a csúszás okaként, ezek a gyáregységek már helyreálltak azóta?)

2. Az SE tervez-e gyári nagyobb kapacitású (2000mAh) akkumulátorokat kiadni a meglévő telefonjaihoz?

6 évig "lelkes újonc"... most már "kvázi-tag"... gyorsan lépkedek előre

(#20) Picco válasza TheStigKrisz (#15) üzenetére


Picco
(PH! addikt)

+1 kivancsiskodo high-end qwerty megoldasos telefonra.

mennyi ideig tervezik androidos telefonok frissitessel torteno ellatasat piaci megjelenesuk datumatol szamitva? miert jonnek ki ilyen lassan ezek a frissitesek?

miert nem probalkoznak akkumlator kapacitas novelessel? eleg nyilvanvalo hogy manapsag ez a legszukebb keresztmetszet az okostelefonoknal. sok uj hivet szereznenek ha 2 napig "normal" hasznalattal(3g, widget-facebook frissites, 1 ora net, 1 ora zene, 1 ora telefonalas) elmennenek.

Love doesn't show up on X-Ray...but it's there!

(#21) Timer


Timer
(őstag)

Tervezi-e a gyártó a "klasszikus" bluetooth karóráinak fejlesztését, vagy inkább a LiveView vonalra koncentrálnak?

[ Szerkesztve ]

Nokia 3210 >> Sony J7 >> SE T230 >> SE K700i >> Nokia E50 >> Nokia E52 >> SE XPERIA Mini Pro SK17i >> SE XPERIA Arc S >> Nokia Lumia 920 >> Nokia Lumia 930 >> OnePlus 3

(#22) Schuey válasza adrianv (#16) üzenetére


Schuey
(kvázi-tag)

Ez engem is érdekelne, mivel az SE egyenlőre ezt a kategóriát teljesen kihagyta. Tényleg jó lenne egy Ace méretű normálisan használható kompakt SE telefon.

(#23) Örni76


Örni76
(kvázi-tag)

Kérdésem az lenne, hogy lesz-e az Xperia készülékekben video felvétel közbeni zoomolási lehetőség? Akár smart zoom, akár sima? Egyelőe nagyon hiányolom ezt a funkciót...

Horgolt android figura kapható: http://kepfeltoltes.hu/view/110208/Resize_of_IMG_9321_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

(#24) luciferc


luciferc
(őstag)

1. Csatlakozom a Galaxy Ace-es kérdéshez. Valóban jó lenne egy ilyen kategóriájú, árú telefon.
2. Mi az oka annak, hogy a Ray csak 9,4mm vastag, míg a Neo 13mm? Ez nagyon nagy különbség, nem 1-1,5mm. Szívesen venném a Neot, mert többi mérete, a képernyője, a tudása pont megfelelő lenne, de egyszerűen vastag. A Ray meg jelentősen kisebb kijelzővel van ellátva, miközben a szélessége/magassága nem számottevően kisebb, bár a vastagsága gyakorlatilag tökéletes.
3. Az előzőhöz kapcsolódva. Számolnak azzal tervezéskor, hogy egy vastag modell hátrányt jelent, főleg a magasabb árkategóriában? Mi az oka, hogy még mindig nem a 9-11 mm az átlagos vastagság a Neo kategóriájában.
4. Hasonlóan a tömeg. 100-110 g felett nehéz egy telefon. Mikorra várható, hogy 100 g alatt lesz egy átlagos telefon?
5. Aksi. Mikorra várható, hogy vagy a telefonok fogyasztása csökken úgy, hogy ne kelljen naponta etetni, vagy mikor kerülnek nagyobb kapacitású aksik a telefonokhoz, persze tömegnövekedés nélkül. Szóval várható a következő években valami értékelhető változás aksi téren? Mert itt sok-sok-sok éve semmi de semmi fejlődés nincs.

[ Szerkesztve ]

Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

(#25) doncortio


doncortio
(senior tag)

Egy kérdésem lenne: Magyarország mennyire fontos EU-s viszonylatban a SE számára?

Isten veled Steve, nyugodj békében!

(#26) Narxis válasza sxxorp (#8) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

Kösz de ezt láttam már, ez egy kicsi frissítés, pl. én arra lennék kíváncsi, hogy az ice cream sandwich szintű nagy frissítéseket minden új modell megkapja-e, ha igen akkor milyen időtávlatban stb.

Most sok gyártó megígérte, hogy 18 hónapig adnak ki majd frissítést az újabb modellekre, de sajnos sokszor a gyakorlat mást mutat.

(#27) Isti2


Isti2
(fanatikus tag)

1. Mikor és milyen áron lesz elérhető az Xperia Active Magyarországon?
2. Mikor lesz végre dual simes telefonja(akár csak zárt rendszerű, nem érintős) a Sony Ericsson-nak pl. k850 tudásszint kategóriában, vagy akár okostelefonban is?

(#28) tjb007 válasza Calyd (#2) üzenetére


tjb007
(PH! félisten)

Nem lesz.
Valóban lett volna ilyen de törölték. Mellesleg az AT&T számára készült volna így Európába nem is jött volna.

(#29) Ricardo


Ricardo
(PH! félisten)

A kétmagos telefon érkezésének várható ideje engem is érdekel.
Ezen felül határozottan tetszik az a stratégia, miszerint nem csak a tepsikbe kerül normális hardver.
Még egy két kérdés:
1. Tervben van e a 3,7-4 ig terjedő kijelzőméretű készülékek listájának bővítése? Sokaknak ez az ideális méret. Nekem pl a ray tetszik, csak kijelző kicsi.
2. Jön még hagyományos (nem érintős) készülék? Nem tervezik a T650 -T700 utódját?
Lapos fém ház 2,4-2,6-s kijelző hagyományos SE menü...stb (E52 SonyEricsson módra).

(#30) Dunbar


Dunbar
(senior tag)

Mikor lesz WP7-es készülékük?

(#31) dz1989


dz1989
(fanatikus tag)

Miért szüntek meg a márkaszervizek? Mert nagyon jó dologvolt.

A Cybe-shop hogyhogy nincsen, mi az oka a megszünésének a mobil világban?

A nagybelsőmemória (8 vagy 16 vagy 32 vagy 64 gigabayt) miért nincs, a bővitőmemória kártya mellé?

Légy bátor mint az oroszlán, de jámbor mint a dúká. 2006: Nokia N80 358x416p+2,1"=259ppi ! . Aprod.hu -> Megunt.hu . Siemens mobilokat megveszek.(főként ritkákat) Ha van eladó írj privátott.

(#32) ManUnited


ManUnited
(fanatikus tag)

Lesz-e WP7-es SE? (nem, több rövidítést nem tudtam írni :D)

(#33) chapo


chapo
(kvázi-tag)

off:Véletlenül nem így fog kinézni az Arc utódja? :P (gyönyörű grafika :Y ):

[ Szerkesztve ]

(#34) Dunbar válasza chapo (#33) üzenetére


Dunbar
(senior tag)

:Y Bár kár lenne a rendes gombokért.

(#35) chapo válasza Dunbar (#34) üzenetére


chapo
(kvázi-tag)

Lehet, viszont cserébe tényleg gyönyörű :)

(#36) Ricardo


Ricardo
(PH! félisten)

Mik a tervek?Milyen készülékek várhatóak a jövőben? persze csak azokra gondolok amiről szabad már beszélni :U

(#37) Gameghost


Gameghost
(lelkes újonc)

1.Azt kérdezném,hogy az Xperia Pro mikor fog piacra kerülni.
2.Lessz az Xperia Active-nek nagyobb kijelzővel(3,75 inchesnél nagyobb)szerelt rokona,amelynek a képernyője szintén karcálló lesz?
3.melyik lessz az első Ice Cream Sandwich-el szerelt gép?

Battlefield P4F 4ever

(#38) Tsaby-ka


Tsaby-ka
(újonc)

Én azt szeretném megkérdezni, hogy ugyebár jön az Xperia arc-nak a frissített verziója, de az akumlátor kapacitás ugyanaz marad, s hát a sima arc sem volt fényes üzemidő terén, a frissített verzió képes lesz legalább az 1 napos aktív használat melletti üzemidőre?????
Valamint, engem is érdekelne az Xperia pro piacra kerülésének ideje.
A válaszokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Samsung R210--->SE T300--->T630--->K700--->D750--->P990--->P1--->X1--->Nokia E52--->Xperia X8?????? ki tudja melyik lesz a következő.....

(#39) Calyd


Calyd
(újonc)

Bár sosem volt még SE-om, de magamat ismerve zavarnának a menükben használt rövidítések. Biztos megszokható, de akkor is...
Nincs tervben, hogy nem rövidítéseket használnak, hanem teljesen kiírják a menüpont nevét, ami bizonyos sebességgel oda-vissza csúszna?
Szerintem jobb megoldás. Vagy legalább legyen beállítható.

[ Szerkesztve ]

(#40) DrJános válasza Timer (#21) üzenetére


DrJános
(senior tag)

Ez érdekelne engem is. Főleg a bluetooth karórák esetleges fejlesztése. Szerintem rengeteg potenciál van (/lenne) még ebben a szegmensben.

Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S7

(#41) HEKIT99


HEKIT99
(újonc)

Mikor kapunk válaszokat?

(#42) sztamos válasza HEKIT99 (#41) üzenetére


sztamos
(újonc)

Miért? -Lesznek válaszok is?

(#43) bence1204


bence1204
(kvázi-tag)

Lesz WP7-es Sony Ericsson telefon?

Z10

(#44) kofy


kofy
(kvázi-tag)

Általánosságban már megkérdezték, kérdezem konkrétabban is: várható még X8-ra frissítés?

(#45) Bog válasza sztamos (#42) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezért regisztráltál? Gratulálok!

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#46) sztamos válasza Bog (#45) üzenetére


sztamos
(újonc)

Hogyis persze! -De kérdésed kissé ironikus, mint ahogy az enyém is, (mely egy burkolt sürgetés)!
Akkor most konkrétan és tisztelettel többek nevében: -Lesznek a Sony Ericsson részéről válaszok?

(#47) Bog válasza sztamos (#46) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Természetesen.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#48) sergibrian


sergibrian
(újonc)

Hello!

Az lenne a mezei, egyszerű kérdésem, hogy a se márkabolt, se szervíz állapot megváltozhat a jövőben? Az is érdekes, hogy a honlapon a "megveszem" gombra kattintva egyrészt tavalyelőtti akciókat mutatnak, továbbá a Westendben lévő márkaboltba irányítanak. Ami ugye megszűnt.

Én nagyon szeretnék hivatalos forrásból telefont venni, mert a bolti/EU garanciás csodáktól kissé fázom...

Amúgy plusz egy kérdés: Vodás belső infó szerint a Neo-t nem fogja forgalmazni a Voda, mert nem tudtak megállapodni a gyártóval. Ez igaz, vagy várható fordulat az ügyben?

Köszönettel:

Knőbl Péter

In God We Trust. Others pay cash...

(#49) .nox


.nox
(PH! kedvence)

Kérdésem az lenne, hogy a Sony Ericsson az vallja, hogy ők akarnak lenni az első számú Androidos telefont gyártó cég. Ehhez az kell ugye hogy naprakész legyen a szoftver. Az Android ICS megjelenését követően, minden készülék megkapja majd a legújabb Android szoftververziót?

Do not fear the power. Fear those, who wield it.

(#50) Sonyericsson


Sonyericsson
(újonc)

Sziasztok,

Köszönjük szépen a kérdéseiteket. Igyekszünk Nektek jövő hétre összeszedni a válaszokat.

Üdvözlettel,
Sony Ericsson

Hivatalos Sony Ericsson jelenlét a Mobilarena fórumain

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.