- Új működési profilozást kapott a DLSS 3.8.10
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPad topik
- Fujifilm X
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
Kíváncsi vagyok, hogy a SAMSUNG mikor kezdi el alkalmazni a monitorain az állítható talpat!?
Én nem is értem, hogyan készíthet bármelyik gyártó úgy monitort, hogy annak fix talpa van???
Én évek óta egy Samsung SyncMaster P2070 típusú LCD monitort használok, és ez a funkció mindig nagyon, nagyon hiányzott róla.
Ami a cikk tesztalanyát illeti... szerintem egy igazi "torzszülött". A dizájn csapnivaló (és nem a fényes káva miatt, amivel nekem semmi problémám nincsen), a funkciógomb elhelyezése, kivitelezése rossz, és bár dícséretes, hogy "olcsó" UHD monitort szeretnének piacra dobni, jelen esetben a panel tényleg nem meggyőző.
A tesztképeket elnézve az én fentebb említett monitoromon is kb. tízszer jobb a betekintési szög, pedig egy ~5 éves modellről van szó, ami az "ECO" sorozat belépő modellje volt anno.
Persze mindenkinek más-más elvárásai vannak, és ahogyan az itteni hozzászólások is mutatják többen megtalálták benne a számításokat, engem viszont nem győzött meg. Különösen az árát figyelembe véve.
Én is inkább egy minőségi(bb), IPS panellel szerelt, nagyobb méretű, nem UHD monitort (valószínűleg a DELL kínálatából) választok majd a jelenlegi utódjául.
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
"Az egyetlen fájó pont a magasságállítás hiánya,[..]"
Hát erről beszélek.
"[..] kellett egy kis idő amíg hozzászoktam, hogy magasabban van a monitor mint a korábbim, de 1-2 hét múlva már nem zavart egyáltalán."
Hmmm... amennyiben ez a monitor számodra "magasan" van, akkor szinte egészen biztos, hogy nem az ergonómiai szempontból egészséges módon használod a monitorodat.
(A monitor magassága ugyanis akkor megfelelő, ha a monitor közepét 0 és mínusz ~15°-os betekintési szögben nézed. Annál jobban lehajtott fej esetén igen gyorsan elkezdődik a nyaki meszesedés, és sérv kialakulása is várható rendszeres monitorhasználat mellett.)
Én pl. a korábban említett monitoromat egy kb. 30 cm magas "emelvényre" téve használom. Így van egészséges magasságban.
-
Piftuka
veterán
Nem "elemeztem" és nem "álmodtam meg semmit. Való igaz, az asztal magasságát nem kérdeztem, de feltételeztem, hogy az megfelelő, és azt is, hogy nem felfelé nézel a monitorodra.
Ha pedig egyenesen, vagy lefelé, és az egyiket "magasnak" találod, akkor abból az következik, hogy a másikat még lejjebb állítod be.Egyébként visszaolvastam... jogos az észrevételed, mert "tetejével"-t kellett volna írnom. Egyébként az egészséges maximum, ha a szem vonala a monitor tetejével van egy vonalban. A szakorvosok az enyhén döntött fejtartást tartják egészségesnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest