Hirdetés

Aktív témák

  • sede7

    tag

    válasz Varszegig #8000 üzenetére

    Böngésző:
    Na, tegnapelőtt este nekem is előjött. Megnyitottam a fórumot (200 hozzászólás/oldal), majd egy új tabon a fantasy.premierleague.com oldalt, ahol a csapatnézet flash alapú, ha jól tudom. Igazából az idegesített csak, hogy nem lehetett a böngészőből az egyik lapot kilőni, mindenáron más alkalmazást vagy widgetet akart. Ez szerintem baromság.
    (Előtte egész nap ment, reggel egy másik wifi, mint este - szerintem ez egyébként lehet, hogy közrejátszik - ez csak érzés, egyáltalán nem biztos -, mintha a friss kapcsolódási adatok terhelték volna a memóriát.)

    Opera Mini vs. link widgetek:
    Ha felteszem az Opera minit, be tudom azt állítani alapértelmezett böngészőnek? Értsd: ha rábökök egy link widgetre, akkor tudja azt default a minivel megnyitni? Nem minden honlapnál zavar az újratördelés hiánya, de van olyan oldal, ahol kifejezetten bosszantó.

    Videólejátszás:
    Bár nem tervezek gyakran telefonos videónézegetést, tegnap kíváncsiságból kipróbáltam. Az eheti Entourage-ba néztem bele Xvid és 720p mkv változatokban. Nekem az Xvid minősége csalódás volt - nem is annyira az enyhén érezhető kockakimaradás, hanem a felkonvertálás elmaradottsága miatt. Szebb teljes képernyőt vártam volna. Az mkv elég szép volt, el tudom képzelni, hogy valaki BKV-zás vagy kardiózás közben sorozatnézésre használja. Nem házimozi, de tényleg élvezhető.

    Gyári füles:
    Kedvelem a bedugósokat, alapvetően azokat használtam eddig. Régen BKV-s zenehallgatáshoz, utóbbi időben vezetéshez head-setes telefonáláshoz. Na most ezzel a gyárival három elég nagy bajom van.
    1) ez a mini hangszóró nagy gumiharanggal viszonylag hosszú, nem fekszik fel a fül oldalára ezért nem stabil, ráadásul amúgy is kényelmetlen. Ha azt akarod, hogy ne mozogjon, akkor kb. úgy érzed, hogy az agyadba dugtad.
    2) a hangzása sem tetszik. Eddig csak telefonálás közben próbáltam, de nagyon távolinak hallatszik a hang. Nem arról van szó, hogy halk lenne, csak mintha nem közvetlenül a fülembe szólna a hang, hanem vagy 20 centiről egy doboz mélyéről. Idegesítő.
    3) egy head-setnek szerintem az a lényege, hogy tudd hordani, ha nem használod. Kvázi készenlétben legyen a nyakadban. Ezért - és hogy ne a füleddel tartsd a súlyát, hanem tehermentesítsen a nyakad - van minden értelmes fülesnek egy rövidebb és egy hosszabb, hátul keresztbe vetendő szára. Na ennek nincs, elöl lóg, csak úgy. Nagyon zsenge.
    Szóval nálam a gyári füles 2/10 pontot kap. Persze ez sok tekintetben szubjektív vélemény :)

    ui: zack, szoftver az aláírásomban

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák