- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
sőt még a WM6.5 Titanium home screen-je is ilyesmi volt, nagyon régóta így használom a HD2-t is.
-
nbukta77
addikt
Nem ertem mit lazongtok. Semmivel nem tud kevesebbet egy atlag usernak,mint egy droid vagy bada. En hasznaltam mind a kettot sot wave most is van,de messze menoleg ez a legjobb rendszer.
„ Az a penz amit nem koltesz el az olyan, mintha nem is lenne “
-
válasz nbukta77 #3604 üzenetére
Mert te átlagjúzernek tartod magad? Én nem.
Elég határozott igényeim vannak, amit vagy teljesít egy eszköz, vagy nem. És nincs benne semmilyen fekete mágia, alap dolgok, amiket egy kommunikációs/konvergens eszköztől definíció szerint el lehet várni.
Egyébként ha az iOS-sel hasonlítanád össze, amit szorgalmasan másolnak (csak sajnos lassan ), elég nagy a szakadék. Igazából az Androidhoz képest is. A felhasználói szokásainkban lehet az eltérés.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
Lall
veterán
Kérlek definiáld a nem átlagos júzert! Mit csinál, mit tesz a telefonnal amit egy átlagjúzer nem? Ki kell ábrándítsalak. Az okostelefon gyártó cégek - amiből egyre több lesz - szarnak az átlag feletti júzerekre, mert az kb. a felhasználók 5%-a és nem azok hozzák a profitot. Ha pedig átlagfelettinek mondjuk azt, hogy megpróbálok egész nap msn-en lógni (és ez ugye wp7-en neked nem sikerült), akkor sok átlegfeletti 14-16 éves van az országunkban, világban. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy az MS-nek már a wp7 béta bétájában ne kellett volna beleraknia egy megfelelő live klienst. Nagyonsok hiányossága van még, de ne felejtsük el, hogy 2010 novemberében debütált.
[ Szerkesztve ]
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
A szerkesztésed után már végképp nem értem, hogy most nekem adsz igazat (a WP7 kevés) vagy ellenem szólsz (az igényeim túl magasak).
Nem tudom mi az átlagjúzer definíciója. Az MS anno bemutatta azt a két use-case-t, ahol elképzelik a WP7-et (soccer mom meg valami lightos üzletember karakter, ha jól emlékszem), én valahogy egyiknek se érzem magam. Mint ahogy azt se tudom kategorikusan kijelenteni, hogy ki elégedett a WP7-tel - különösen mióta az anti-iOS gárdisták is a WP7 mellé álltak
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
neki szerintem az a baja, hogy van egy megszokott felhasználási szokása, hogy milyen programokat, szolgáltatásokat vesz igénybe, és úgy esett, hogy ezekből WP7-en pont csomó nem érhető még el és ezzel neki borult is az egész.
én pl. vállalom, hogy átlaguser vagyok, nem skype-olok, még csak messenger-en sem beszélek sokat (egyébként tényleg néha sokat késik), nem használom modemnek, nem videotelefonálok, nem akarok fájlokat bt-n küldözgetni. telefonálok, sms-ezek, internetböngészek, emailezek, RSS-t és YouTube-ot nézek, ilyesmik. nekem ezért felel meg már most. ennyi a történet.
-
Lall
veterán
válasz moonman #3608 üzenetére
De mindezektől még, hogy használod a Skype-ot vagy olyan alkalmazásokat amik nincsenek vagy egyelőre szarul vannak wp7-en, mitől átlag feletti júzer valaki? Ma már ezek normális dolgok, ezek nem emelnek az átlag fölé. Annyit kell írni, hogy az én felhasználási szokásaimnak egyelőre ez a telefon nem felel meg. Tény, hogy a WP7 a többi rendszerhez képest kb. fél évvel le van maradva kiegészítő szolgáltatásokba, de maga a rendszer már most is előremutatóbb mint pl. az android (amit volt szerencsém kb. 1 évig használni).
[ Szerkesztve ]
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
válasz moonman #3610 üzenetére
Én meg szoftvermérnök vagyok, de én is felhasználó akarok lenni. És ha a cucc már azt tudná, ami a "dobozra van írva" (illetve a NoDo changelogba), nem lenne akkora vész.
Remélem a májusi frissítéssel most már tényleg megcsinálják a bugokat.
A #3608-ban egyébként fején találtad a szöget
Nem is tudtam volna ilyen jól megfogalmazni.nbukta77: Én nagyon sokat használtam az Android 1.5-öt a G1-en, mondhatni a fórumon az elsők között. Nem tudom mire akarsz utalni, nagyon jó volt az az időszak.
[ Szerkesztve ]
-
nbukta77
addikt
Gyerekek fel eves rendszerrol beszelunk. Gondoljatok csak a droid 1.5-re vagy az ios 1.1-re. Mit akartok fel ev alatt. En ezt hasznalom mar mindenre. Gephez mar csak egy heten 1x ulok. Nalam ez nagy szo.
-
moonman
titán
-
Lall
veterán
Abban neked adok igazat, hogy még egy rakás alkalmazás nincs wp7-re és van ami szerintem az MS lelkén is szárad (lásd MSN), de az, hogy ezeket szeretnéd használni és ma vagy holnap még nem tudod, nem jelenti azt, hogy nem is lesznek és a rendszer ettől használhatatlan lenne (legfeljebb neked).
-
Lall
veterán
Primitív? Mostmár tényleg nem értelek. Fejtsd már ki mitől? Szerintem a Wp7-nek, mint rendszernek semmi baja. Gyors, megbízható stb. Az, hogy nem készültek el az általad várt appok, annak a WP7 primitívségéhez mi köze? Én tényleg nem a rendszer mellett kardoskodom, de szerintem pont a rendszer az ami jó és az appok terén vannak hiányosságok (egyelőre nem is kevés).
-
v.tom
őstag
válasz manchester85 #3593 üzenetére
Egy ilyen hardverrel rendelkező x10 is már olcsó. Már nem csúcshardver, és nem is olyan egyedi a piacon, mint mikor megjelent. Egyszerűen ennyit ér. Biztos lesznek majd drágábbak is.
-
v.tom
őstag
válasz nbukta77 #3624 üzenetére
Wp7-ben az, de a hardver már nem mai csirke. Az ilyen hardverrel rendelkező telefonok kb. ennyit érnek, reális szerintem a jelenlegi ára.
szerk.: itt vannak a jelenlegi snapdragon-ok. Az omnia a 8250-et kapta (ami egyébként megegyezik a 8650-el, csak az támogatja a cdma hálózatot is).
[ Szerkesztve ]
-
Miért primitív? Mert vannak elvi és strukturális hiányosságok a jelenlegi változatban. A legszánalmasabb példa a TCP API teljes hiánya (egy kolléga szavaival élve: "hová kurvult a világ?"), de a fájlkezelésről is pont ma reggel vitatkoztunk, hogy mennyire hiányos. De persze, küldözgesd magadnak az emaileket, ha az jól esik, a DropBox-szal is körbe lehet táncolni, de a (szintén Microsoft szolgáltatás) SkyDrive-nak a -1. naptól benne kéne lennie a rendszerben. Legalább az Office-ban. Az alkalmazásmodell is a Mangótól lesz kerek.
Meg igazából minden, ha elolvasod hogy mi fog jönni, láthatod hogy ólajtó méretű lyukakat foltoz. Egyébként szvsz. az appok terén fellépő hiányosság a lehetőségek hiánya miatt is van.
v.tom: Konvergens eszköz - buzzword arra, hogy egy kütyüben egyesül a telefon, PDA, fényképezőgép, MP3 lejátszó, játékgép, egyéb kommunikációs megoldások, mosdókagyló, stb.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
A jelenlegi iPhone 3G-mnek hadd ne részletezzem a hardveres specifikációját. Jelen állás szerint úgy látom, a használt piaci értékük hasonló áron mozoghat, ami igencsak durva szerintem.
Hogy az iPhone-nál maradjak, a 4-es CPU-ja és RAM-ja is ugyanennyi, és árban 100 ezer Ft különbség van közöttük, ráadásul egyik se friss modell. De amúgy meg hardveres téren melyik WP7 tér el jelentősen az omnia 7-től? Mert azért a Mozart 30k-val drágább, androidból meg említhetném a házon belüli galaxy S-t (ott is 1ghz, és 512 RAM). Oké, jönnek a 2 magos gépek, de tudunk még egy pár, hardveresen hasonló telefonról, amihez nem lehet függetlenül 70k alatt hozzájutni. Szóval szerintem igen is furcsa, hogy miért kerül szinte bagóba az omnia7. De ha ennek nincs hátulütője (már ami konkrétan ezt a modellt érinti) akkor az nekem csak jó. iOS használóként, előremutató rendszert keresve, meglep, hogy még a Bada is drágább, mint a WP7, és bár nem hobbiból költekezek és adok ki valamiért sok pénzt, azt mindenképp nehezen emészti meg a tudatom, hogy pont egy előremutatóbb rendszert keresek a jelenleginél, amit használok és egyúttal nem csupán az iOS-nél olcsóbbat, de a legolcsóbb felsőkategóriás készüléket kell hozzá választanom.
i6 Silver
-
-
nbukta77
addikt
válasz manchester85 #3628 üzenetére
Nekem van wave-m is es egy arban van.89900 dominoval mind a ketto. Es igen az iphone 4 hardver hasonlo es joval dragabb. Ez nem a kozep es also kategoria. En ket honapja hasznalok omniat es elegedett user vagyok. Semmivel sem hasznalhatatlanabb,mint a wave a badaval.
-
manchester85
veterán
válasz nbukta77 #3630 üzenetére
Nem vagy elég up to date, az omnia 7 már csak 76 ezer dominóval, webshopból. Na mondjuk badát semmiképp se szeretnék, nálam az nem üti meg a mércét UI-ben, úgyhogy remélem, hogy a rendszer folyamatossága között azért hatalmas különbség van az omnia javára. De mind1, most már mindenképp megveszem, remélem nem bánom majd meg.
i6 Silver
-
nbukta77
addikt
válasz manchester85 #3631 üzenetére
Nem webes arakrol beszeltem. En is az omniara szavazok. A wavet az asszonynak adtam.
-
v.tom
őstag
válasz manchester85 #3628 üzenetére
Az iphone-okban soha nem az überbrutál hardvert kell kifizetni. Ha szolgáltatónál veszed, az iphone 4 ~4x annyi, mint az omnia (nem néztem pontos értéket, pár hónapja még ennyi volt).
A wave 2-vel van kb 1 áron az omnia 7, és abban 1 ghz-es arm proci van, super amoled, stb. Majdnem ugyanaz, kivéve, hogy az bővíthető, de csak 256 mb ram.
A galaxy s-ben is egy arm van, mint a wave-ben, megdobva egy powervr grafikus chip-pel. Lehet, hogy ezért drága, de nem tenném miatta a kezem tűzbe.
A htc árai is magasabbak szoktak lenni, de pl az optimus 7 kb ugyanannyi, mint az omnia 7.
-
nbukta77
addikt
válasz manchester85 #3633 üzenetére
Igazad van esett az ara. Engem nem zavar nem akarom eladni es igy talan tobb user lesz
-
moonman
titán
válasz nbukta77 #3638 üzenetére
úgy. az a NoDo, ami semmiféle net-leszakítós, vpn-ezős trükkel nem akart az istennek sem felbukkanni, egyik délután csak úgy hopp, a semmiből ráugrott. szóval csak azt akartam mondani, hogy nincs itt semmiféle turpisság, egyszerűen ütemezve van a frissítés, előbb-utóbb mindenkire sor kerül.
-
válasz nbukta77 #3638 üzenetére
Főleg, hogy a szolgáltatót/származást se ismerjük, így nem nagy csoda
Majd ha a T-sek frissülnek központilag, akkor lehet felvágni. Én úgy hallottam most szombaton, hogy az anyacégnek köszönhető a késlekedés, csak a következővel együtt akarták volna kiadni. Most nem tudom mi az állás.Egyébként miért vennétek szolgáltatónál Omniát?
[ Szerkesztve ]
-
v.tom
őstag
válasz nbukta77 #3637 üzenetére
Akkor valószínűleg a wave a bada és a kisebb kijelző miatt olcsóbb, mint a galaxy s, mást ne, tudok elképzelni. Na meg persze az említett kicsit gyengébb hadware-t (memória).
Én most is snapdragon miatt tippelek az árra. Ott ugye a grafikus alrendszer megegyezik, nincs különbség (adreno 200). Megnéztem pár ezzel a procival szerelt készüléket. Nagyjából 15ft-os a legnagyobb eltérés a telefonok árai között. Amit néztem: omnia 7, optimus 7, xperia x10, acer liquid.
Egyedül, ami nagyon kilóg, az a dell venue pro (querty-s), és a mozart. Hogy ezek mitől ennyire drágák, azt nem tudom. A dell-nél még érthető talán, mert dell, meg querty, meg dell, de a htc mozart-nál mi, passz.
Valószínűűleg az az oka a hirtelen árcsökkenéseknek, hogy jönnek be az új modellek minden gyártónak lassan, az új snapdragonokkal, és ürítik ki a készletet, nehogy beragadjon.
-
v.tom
őstag
válasz nbukta77 #3644 üzenetére
Ne essék félreértés, én is örülök neki, így legalább többen veszik - többet fejlődik a rendszer.
Csak próbáltam rájönni, hogy mi okozhatja ezt a hirtelen áresést, de mint kiderült, nem csak ennek esett az ára, hanem pár kivételtől eltekintve minden régebbi snapdragon-os gépnek. -
legiaap
félisten
Itt is megkérdem, mivel ez a topik jobban pörög.
Létezik már rendes Google Maps windows phone 7-re?
Elkezdett érdekelni ez a telefon is.[ Szerkesztve ]
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
v.tom
őstag
válasz legiaap #3646 üzenetére
A microsoft érthető okokból húzódozik a google maps használatától, de ha emlékezetem nem csal, egy interjúban olvastam valahol, hogy valószínűleg engedik majd a hivatalos google maps app-ot.
Hasonló dolgot érzek, mint amit a microsoft a third party böngészők esetében is nyilatkozott. Nem zárkóznak el tőle. Ha a piaci igények úgy kívánják, engedni fogják.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Ford topik
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest