Új hozzászólás Aktív témák
-
ABal
őstag
Elnézést, hogy ennyire elszaporodtam itt, de lenne egy kérdésem: ha USB-n rácsatlakoztatjátok a masinát egy PC-re, nálatok is vesz fel töltést, ugye? Csak mert a használati útmutató szerint az ilyenkor látható áthúzott akksi jel azt jelenti, hogy a töltés nem lehetséges, ennek ellenére nyilvánvalóan nem ez történik.
[ Szerkesztve ]
"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
becenevem
aktív tag
Sziasztok!
Csatlakozom a 7.7-esek táborához. Első bekapcsolás után azzal kezdte, hogy van firmware frissítés. Azt most tölti. (FOTA)Kérdésem: vettem egy mobilnet sim kártyát. AZt nem szereti. Azt mondja, hogy nincs berakva sim. Csak a rendes telefonos simet lehet belerakni, a direkt mobilnet-simet nem?
Ha bele lehet, akkor hol találok valamit, ahol be lehet állítani, hogy csatlakozzon a hálózatra?Köszönöm.
Ne gyere be meg ne gyere erre, he...
-
ABal
őstag
Akkor minden Ok
-
becenevem
aktív tag
Méeg egy kérdés. Mass storage mód? (Kerestem visszafele, de nem találtam.)
-
becenevem
aktív tag
E-mail Pust be lehet állítani? Valamiért az exchange nem akar menni.
-
ABal
őstag
A világ legnyugisabb fóruma.:-)
-
őstag
válasz madstunt #415 üzenetére
Szerintem elég pici a közösség. Ugye hivatalosan soha nem árulták itthon ha jól tudom, és árban sem volt olcsó.
Én speciel teljesen elégedett vagyok vele, szerintem a tökéletes méretű tablet.
A vicces az hogy eddig befeketetésnek sem rossz, pláne más technikai eszközökhöz képest. Ahol vettem márciusban 140 ezerért ott most 147[ Szerkesztve ]
-
ABal
őstag
Èn a magam részéről teljesen elégedett vagyok. Biztosan kevesen is vagyunk, szóval a felsorolt tényezők mindegyike belejátszik a fórum csendességébe. A mostani Apple győzelem, meg a már érvényben lévő eu-s betiltás sem igen fogja növelni a létszámot itt. Viszont tipikusan azok a fórumok pörögnek jobban, ahol sok a gond, kérdés. Tudom, mert egy ilyenről jöttem. Ennek igazi összekovácsoló ereje van, igazi kis segítő közösség alakult ott ki. Olyan mértékben mint ott, szerintem itt nem fog kialakulni. Persze, nem panaszkodom. Sosem voltam buherálós, nem hiányzik a kényszerű pörgés. Elvagyok a masinával, ahogy van. Egy JB-frissítésben azért még reménykedem, de amúgy nem hiányzik semmi, amiért elkezdjem letolni a gyárit valami jobbra. A JB meg lehet, hogy nem lesz hivatalos, de ennyi buhera belefér majd, ha eljön az ideje.
-
őstag
Azért remélem majd lesz utódja is ha 2-3 év múlva kell majd. Ez a méret/tömeg szerintem tökéletes. Legfeljebb beleraknak egy 7,9-8-as kijelzőt még nagyobb akkuval
-
Luser2000
addikt
válasz madstunt #419 üzenetére
Szerintem a 4.1-es frissítésben nyugodtan bízhatunk. Csak az nem tiszta, hogy miért nem terjed a készülék? Olyan érzésem van, hogy a Samsung csak tesznek szánta és nem veszi valami komolyan. Azt gondolom, hogy a folytatás 7"-os lesz,sok szempontból racionálisabb döntés lehet.
Lehet a következő modell már a Note kategóriába fog esni valami opcionális ceruzával felvértezve.Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
Luser2000
addikt
a méretkülönbséggel tisztában vagyok én is, vásárlás előtt kipróbáltam együtt egy P5100 és a P6800 masinákat. ettől még racionálisabb 5.3 (note1), 7.0 és 8.9 meg 10.1 méretekkel (sőt, talán 11.6) kiszolgálni az igényeket és nem beszorítani még egy 7.7 méretet. a piac azt mutatja, hogy a 7.0 és a 10.1 elegendő, igaz a 8.9 méretre is szükség van (kétség kívül az sem terjedt el). de ne legyen igazam ...
szerk: főleg akkor, amikor hatalmas bírságokat kell fizessen a Samu szabadalmi perek után. így nem biztos, hogy "telik" majd ennyi fejlesztésre.
igaz az is, hogy a samsung mindig is jó volt abban, hogy az igényeket iszonyat választékkal igyekezett kiszolgálni (vagy éppen felkelteni).[ Szerkesztve ]
Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
őstag
válasz Luser2000 #422 üzenetére
A note 1-en nagyon gondolkoztam. De nem akartam okostelefont... A telefon bírja legalább 2 hétig töltés nélkül és ne kelljen minden nap rettegni hogy lemerül.
Én is végignéztem minden méretet és a 7.7 lett az ideális. Nagyon sajnálnám ha eltűnne a süllyesztőbe. De ettől még lehet. Akkor valószínűleg 8.9 lenne a jövőben. De ez még odébb van, remélem ez kiszolgál 2-3 évig.
Azért a tesztek nagy része azt mondja ez a legjobb android tablet. Csak tisztában vannak vele és elbaltázták az árát. Ami nagy hiba.
-
madstunt
addikt
válasz Luser2000 #420 üzenetére
na ne hülyéskedjünk a 7-es az egy önálló budget vonal.
Azért nem terjed, mert alapvetően ez a hétcolosok high endje. nem találsz ekkora akksiidővel rendelkező, 3g-s, ugyanilyen feature körítéssel megáldott masinát, másrészt az elébb említett idióta ár miatt sem lehet belőle milliókat eladni. Itthoni terjedését ezenkívűl a szürkeimportra szorulás se könnyíti (mert hát nagyon meglepő de se a mobilok, se a tabletek döntő többségét nem sarkigéesemben hanem hivatalos úton adják el) a terjedést. Európában kevés ország van ahol hivatalosan forgalmazzák(németország,portugália,anglia...)
A Samsung komolyan veszi, de jól tudják a P1000 utódjai kannibalizálnák az eladásait az árérzékeny piacokon. 4.1-es frissítés szinte biztosan lesz, de mivel a samsungról van szó, azért nem tenném rá az összes pénzem. És mondom az utód csak azért kéne, hogy lenyomja az irreálisan magas árat. 150 ezer forint? Azért már Note 10.1-et kapni majd akár -
őstag
Most már nem nagyon tesztelik mert nem "új". De én eddig, arra amire használom jobbat nem láttam. Persze a nexus 7 ár/érték arányban jobb, de direktbe meg van csonkítva (3g és sd ami nálam kizáró). Tehát ami lehúzza az továbbra is az ára. Bár most láttam valahol 127 ezerért 3g változatot (gsm bolt).
-
kiszu
senior tag
Nekem volt iPad 1-2 és huawei mediapad. Nekem a 7 col kicsinek tünt,de ez ideális. Ez a tablet ami ilyen méretben hozza nekem a prémium minöséget. Példás összeszerelés,jó anyagokból ,brutális kijelző,nulla fényerőnél is. És az akkuidő eszméletlen. Először wifis verziót vettem,de külföldön kezdtem dolgozni és váltottam 3g re.
7-8col méretben még 200ezerért se tudok jobbat. Nexus 7 meg nem szép.
-
őstag
Teljesen egyet értünk.
Nekünk jelenleg is van ipad 1 és 2.
Ezért engem egyszer szét is szedtek az apple fanok, mert kijelentettem hogy jobb mint az ipad (főleg hogy az ipad3 kicsit nehezebb is lett, és bizonyos körülmények között kevesebb ideig bírja akkuval mint a 2-es). Rögtön jött a csóró vagy hozzá... Nem? Akkor csak sajnálod hogy tab 7.7-et vettél és ócsárolsz... Nem? Neked is van ipadod? Akkor meg mit trollkodsz!!! Nagyon vicces volt -
ABal
őstag
A vásárlás előtt én is megfontoltam az iPad-et, de egyszerűen nem tetszett. Tudom, hogy vannak, akik szerint ilyesmi nem lehetséges, mégis így volt. Aztán nézegettem a hét colos Samsungokat, meg a Mediapad-et is (majdnem azt vettem) de ez a 7.7 tényleg ideális. Hiába volt drágább, nem bánom, nagyon bevált.
Arra kíváncsi vagyok, hogy lesz-e közvetlen utódja.
-
becenevem
aktív tag
-
ABal
őstag
válasz becenevem #433 üzenetére
Majdnem ráhibáztál, de csak majdnem. Most adtam el a PC-met, már nem játszottam rajta, holott arra raktam össze. Most egy Z580-at nézegetek éppen, szerintem az lesz a következő. Úgyhogy, ha nem is ThinkPad, de egy tesó IdeaPad.
Ó, a Wave! Ma is gyönyörű teló, amit érdemtelenül veszni hagyott a Samu.
A GT7.7-nek jobb sorsot vízionálok.
-
madstunt
addikt
Nemhiába csak ezt a típust támadta az Apple. És sajnos sikerült is kitiltania sok országból
1. nem ezt hanem a 7.0-t és a 10.1-et támadta, 2: ausztráliában meg németországban kapott bármiféle tiltást. utóbbit az N változatokkal áthidalta a samsung, utóbbit meg feloldották[ Szerkesztve ]
-
ABal
őstag
Ez a Note cucc jó lenne a 7.7-be is. Ha ezt valaki belevarázsolná valami cfw-be lehet, hogy elcsábulnék...
[ Szerkesztve ]
-
madstunt
addikt
cfw ?
nem vagyok jogi kerdesekben szazas, de ugy, hogy europaban nem precedens alapu jogrendszer van, illetve azok utan, hogy a samsungot egy kis nemet birosagon, es nem unios birosagon, v versenyugyi hivatalanal tamadta meg, miert lenne ez eu korben hatassal ?
hozzatennem maig lehet az UK-ban meg nemetorszagban is kapni uj unlocked tab 7.7-et[ Szerkesztve ]
-
madstunt
addikt
válasz madstunt #438 üzenetére
kozben a computerworldos cikket atolvasva kisse vilagosabb lett, na mindegy annyira nem is ez erdekes mar hanem ha lesz akkor az utodja. magyarorszagon meg mikor lehetett volna, akkor sem volt hivatalosan forgalmazva, ez a 150-es szurkeimport ar, meg mar megbeszeltuk, hogy marhara idiota
-
zsoltti
senior tag
Már lassa 5hónapja nyomom egyszerüen imádom ezt a ketyerét !
Ezerszer jobb mint egy okos telefon.
♥ -
madstunt
addikt
Nincs esetleg szegedi vagy szegeden gyakrabban járó a közösségből? valószínűleg veszek egy p6800-at, viszont előtte szeretném azért kipbróbálni egy fél órát
-
becenevem
aktív tag
Frissített a tab. A push service modul, ami azóta nem jelzi az új emailt. Van ötleteket? Eddig minden rendben volt. Beállításokban sem találom, hogy mi lehet.
-
becenevem
aktív tag
Újabb kérdésem van. Vettem egy OTG csatlakozót. Ha NTFS formázott dolgot akarok olvasni, akkor az csak roottal mehet? Köszönöm.
-
ABal
őstag
válasz becenevem #448 üzenetére
Én speciel pont nem tudom a választ, de ha ide bebököd, akkor szerintem hamar megoldják neked. Itt nagyon pörögnek az emberek. Nem baj, hogy 7.7-ed van, mert ide minden méretű Tab tulaj írni szokott.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 12.9
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Apple Pencil USB C & Apple Pencil 1 - Újszerű, csomagolás bontott
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3806
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest