-
PROHARDVER!
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
-
DJMDJM
tag
Sziasztok,
Olvasgattam összefoglalót, nem találtam választ, lehet figyelmetlen voltam.
Párom S7-e az elmúlt napokban szörnyen belassult, egyre lassabb lett, ma reggel már nem ébresztett, kék led még villogott, de semmire nem reagált, hívni sem lehetett. Próbáltam újraindítani, semmi reakció nem volt. Most már visszajelző led sem villog, semmit nem csinál, töltésre sem reagál. Tégla vagy van vmi trükk esetleg. Halnak meg ezek így? Alaplaposak lesznek vagy más hiba? Nem követtem sosem, csak használtuk.
Köszi. -
DJMDJM
tag
válasz Seraph 16 #42003 üzenetére
Uhh, köszi, ettől féltem.
Törött de működő sajátom is előástam (fél évvel idősebb), hogy odaadom azt addig, kb. fél éve kapcsoltam be utoljára, frissítettem, feltöltöttem, így csináltam már 3 éve folyamatosan kb. félévente. Persze most az is tégla. Ezek tényleg úgy néz ki ennyit bírnak? Lehet ütemezetten?
Mi lenne most jó deal helyette? -
gerner1
nagyúr
válasz DJMDJM #42002 üzenetére
A két topikban, voltak néhányan, akiknek már az első évben ilyen hibával kellett szembenézni.
Többnyire, valóban alaplaphiba állt/ áll a háttérben. Ugyanakkor volt, akinek újrahúzás + akku csere megoldotta
.Végső 'próba' esélye:
Amennyiben teljesen lemerül, akkor utána felrakod töltőre DE NE KAPCSOLD BE !~1.5ó után vedd le töltőről, és bekapcs helyett, próbáld meg ODIN (Download) MODE -ba helyezni.
* Az is megfelelő, ha Recovery -be sikerül elindítanod. Amennyiben ezt választod, akkor onnan a:
"Reboot to bootloader" -t válaszd az ⇒ODIN MODE -hoz.
Amennyiben sikerül, akkor ODIN -nal megpróbálhatod újrahúzni.*Újrahúzás után (javasolt az FR -es!), teljesen normális, ha az első boot ~7-15 percig is eltart...
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz gerner1 #42005 üzenetére
Ejj tegnap ugyanez lett a feleségem által használttal is.
Csak utána kikapcsolt, majd csak a piros led világított folyamatosan. Most kérdeztem a fiam, már az sem világít.
Este hazamegyek, ezt még kipróbálom. Huhh sok sok éve nem Odinoztam - rá kell készülni.
A poén - a feleségemnek vettem egy Iphone-t, és amiatt mentettem dolgokat a Samuról - lehet megharagudott, főleg hogy egy almára lett lecserélve. -
Laslow
senior tag
Sziasztok!
A feleségem Samsung S7 telefonja kezdi megadni magát: teljesítményre még oké, de az akku már látványosan keveset bír: két óra alatt lőtt 200 képet meg 1-2 perc videót, ami szerintem semmi kiugró egy családi kiránduláson gyerekekkel, és ez 60% töltöttséget levitt - régebben sokkal jobban bírta ugyanezt. Szerintetek merre érdemes tovább lépni, ha fontos a minimum S7 szintű fotó képesség, ám nem szeretne nagyobb méretű készüléket, sőt, inkább kisebbet? Felhasználás: click&shoot fotózás, videózás, Facebook. Rászánt összeg: 120 simán, 200 szájhúzósan.Ezek merültek fel lehetőségként:
Samsung S10e
+ ár: 140.000 Ft
+ OLED, AoD
? kamera: gondolom hozza az S7 szintjét?
? akkuban gondolom sokkal jobb a lehasznált sokéves S7-nél
? Android 12 fölé szerintem már nem lehet majd frissíteni, életciklusa vége felé járhat
- méret: pont mint az S7, ami ugyan elfogadható, de jobb lenne kisebb
- 3 év múlva ez már egy 6 éves Andoridos telefon lesz, ami a használhatatlan szinonímájaiPhone SE 2022 (64GB)
+ méret: tökéletes
+ 3 év múlva ez egy 3 éves iPhone lesz, ami abszolút használható (max. akkucserével)
+ OS folyamatosan friss marad majd
- ár: 180-190.000 Ft
- akku: már újként is elég gyenge?
- OLED, AoDiPhone 12 Mini (64GB)
+ méret: tökéletes
+ 3 év múlva ez egy 4,5 éves iPhone lesz, ami még simán használható
+ OLED
- ár: 210-240.000 Ft körül
- akku: átlagos körül
- AoDVáltott esetleg valaki ezek valamelyikére, vagy olyasmire, amit ajánlani lehetne e szempontok alapján?
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Burt1793
veterán
válasz Laslow #42008 üzenetére
Helló,
Sajnos nem tudok másik jó alternatívát. Nekem tavaly összetört az s7, s21et vettem, akkuidőben nem jobb az 5 éves s7nél készenléti időben (mobilneten), fotózva ez is merülne kb ennyit napfényben ilyen sok kép ellövése után és ez nagyobb is.
Én iphone 12 mini-t vennék, van a családban, jó cucc. -
gerner1
nagyúr
Szerintem, a "Melyik okos telefont vegyem ?" topikban, több értékelhető (elfogulatlan, objektív, stb) válaszra van esélyed, relative rövidebb időn belül (nagyobb merítés, több látogató/nap, több aspektus, stb...). Dobd be oda is. 👍
-
- 3 év múlva ez már egy 6 éves Andoridos telefon lesz, ami a használhatatlan szinonímája
Ezt nem tudom honnan vetted. Pont te írtad, hogy az S7 még jó sebességben, szóval akkor miért is rossz egy 6 éves, csúcskategóriás androidos telefon? Az S7 6 éve jelent meg, és a lányomnak is csak azért cseréltük pár hónapja, mert leejtette, és nem volt érdemes javíttatni. Sebességben semmi gond nem volt vele, pedig a lányom nem kímélte. Szóval jó lesz az S10e 3 év múlva is teljesítményben.Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Laslow
senior tag
Egy 6 éves flagship teljesítménye még valóban elfogadható, de tudod miért? Mert a maga korában egy feleslegesen nagy teljesítményű telefon volt (ami pár év múlva még mindig egy középkategóriásnak megfelel, és 6 évesen is hozza a minimumot), és főleg mert évek óta nem kapott friss Androidot, hiszen gyári módon nincs rá lehetőség. Sem biztonsági frissítéseket. Szerintem ezeken múlik egy telefon használhatatlanná válása: az újabb szoftver nagyobb erőforrás igényén. (Meg a szándékos gyártói telefonlassító frissítések botrányain.)
Nekem Pixel 3a van, ami nagyságrendileg az S7-tel azonos teljesítményű. És épp cserélem (iPhone 13 Minire), mert ezen a legújabb Android van, de újabb már nem jön ki rá, és a biztonsági frissítésekből is pont most kapta meg az utolsót. És frissítésről frissítésre egyre lassabb lett, és mára elérte, hogy minél hamarabb meg akarjak szabadulni tőle, mert naponta sokszor, minden használat során bosszant a lassúságával. Miközben 2-3 éve tökéletesen elégedett voltam vele (jó, azóta az akku is érezhetően kevesebbet bír már). Azt tippelem, hogy ha az S7 is kapna friss Androidot, máris nem lenne elégedett a teljesítményével a feleségem.
Persze, lehet régi Androidot használni, nem kötelező a legújabbat. De azért én szeretem az egyre fejlődő rendszerek újabb és jobb képességeit használni, rosszul érezném magam egy fluid, de régi rendszerrel, miután láttam és megszoktam az újdonságokat. Úgyhogy 2-3 évente új telefont veszek, mert a régi lassúvá válik és megutálom...
Az S10e a következő 3 évben nem fog kapni Android 13-at, 14-et és 15-öt, így várhatóan nem fog sokkal lassabbá válni sem mint amilyen ma. Biztonsági frissítéseket nem tudom meddig fog kapni. A feleségemet nem zavarja, hogy nem halad a telefonja a korral, neki nem hiányzik az egygombos vezérlés (az én Pixelemet nem is tudja használni egyáltalán, mert nincs ott az alján a 3 vezérlő gomb), nem érdekli a sötét mód, simán netbankol évek óta nem frissített rendszerről, stb. El lenne egy új akkuval is az S7-ben, de azért egy 6 éves tekefont szerintem már nem foltozgatni kell, hanem lecserélni egy korszerűre. Na, az S10e azért már mégiscsak egy 3 éves telefon, és egy újabb, tényleg sokáig támogatott iPhone-nal szemben azért ez szerintem mindenképpen hátrány. Remélem, sikerült kifejtenem, hogy miért írtam, hogy egy 6 éves Androidos telefon már használhatatlan. Igazad van, nem használhatatlan, de azért talán érthető, mi vezetett ehhez a gondolathoz.
[ Szerkesztve ]
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Erzsébeti
tag
Sziasztok!
Problémám van...
Van egy Samsung S7-es telefonom.
Eddig gond nélkül tudtam navigálni vele, de mostanra képtelen látni a műholdakat. :(
Bekapcsolom a hely dolgokat, látszik is a gyorsmenüben, hogy be van kapcsolva.
De...
Az IGO nem lát semmi holdat, és figyelmeztet, hogy kapcsoljam be a készülék GPS-ét...
Próbáltam a Wazze-val is, de az is csak pampog a műholdak hiánya okán. :(
Hogy tudnám jobb útra térítenem a telefonomat?
Hol kell az ilyet beállítani?
Minden funkciója tökéletesen működik az S7-nek. De ez hiába látszik, hogy megy a progik nem tudják használni...
Eddig (3 éve) mindig működött, ha akartam. -
gerner1
nagyúr
válasz Erzsébeti #42014 üzenetére
Az iGO ~vonal, a warez miatt nem válaszolható semmilyen formában.
"Minden funkciója tökéletesen működik az S7-nek. "
- Akkor, pl egy műholdas 'teszt progival' (egy opció a play -en elérhető lehetőségek közül...) látszanak* a műholdak is.* Amennyiben látszanak, akkor a kérdéses 3rd party navi-app hiba. Talán reinstal -lal & a kapcsolódó engedélyek tételes ellenőrzésével, esetleg előrelépést érhetsz el.
- Amennyiben nincsenek holdak, akkor a GPS rész lehet, hogy kimúlt. Akkor viszont , mégsem működik tökéletesen... -
gerner1
nagyúr
válasz Erzsébeti #42016 üzenetére
Akkor még néhány 'sansz' :
- a kérdéses app(ok) gyorsítótár törlése,
- az OS gyorsítótár törlése a Recovery -ben (wipe cache partition)
- legvégső esetben pedig: egy FR, vagy az aktuális firmware release -ed újra flash -elése ODIN -nal úgy, hogy az együtt járjon egy FR -rel is (értelemszerűen, ez, újrabelakással is együtt jár..).Amennyiben egyik sem hoz(na) eredményt, akkor hardware hiba (és az ehhez köthető "verdikt") ...
-
gerner1
nagyúr
-
borges7
aktív tag
Üdv, hogy tudom a .vcf-fájlból importálni a névjegyeket erre a telefonra?
A kapcsolatok-beállítások-ban nem találok "Import/export contacts" menüt, ahogy itt írja [link] -
raverke
tag
Sziasztok!
Az S7-esem elkezdett folyamatosan rebootolni, kb 2 percenként. Anno ezt egy hard reset megoldotta...mostanáig.
Most azonban odáig jutottam, hogy a hard reset/wipe nem működik, mert lefagy a telefon. Nagy nehezen elindítottam a root menüből, de miután újraindult, egy idő után a reset is kifagyott.
Sehogy nem tudom életre kelteni a telefont, csak a volume down+home+power gombbal. Semmi másra nem reagál. Még Odint se tudnék használni, mert nem tudom csatlakoztatni, firmware frissítés alatt is lefagyna a teló -
gerner1
nagyúr
válasz raverke #42024 üzenetére
Amennyiben el tudod érni, hogy teljesen lemerüljön, akkor egy újratöltést követően, normál bekapcsolás helyett, ha Recovery Mode -ba rakod -töltés utáni első indításként- akkor onnan biztosan ODIN MODE -ba lehet helyezni, és esetleg újra tudod húzni a készüléken utoljára használt firmware release -t.
Amúgy pedig ez: "Sehogy nem tudom életre kelteni a telefont, csak a volume down+home+power gombbal." ⇒eleve az ODIN MODE -ba lépés. Szóval, akkor lehet, helyben is vagy.Amennyiben ez(⇑)sikerülne, de nem hozna eredményt, akkor nem sok minden mard...
Nálunk az egyik készüléket (hasonló jelenséggel) még meg lehetett menteni egy kis befektetéssel, de a jelenlegi árakon, most már az sem érné meg + egyeltalán nem 100%, hogy neked is gyógyír lenne. Így, szerintem, ez GTK. Donornak még alkalmas lehet.
-
raverke
tag
válasz gerner1 #42025 üzenetére
Köszi!
Nagy nehezen lement a wipe, első indításnál települnének az alap progik, de újraindul.
Odinba sikerült belépni, csatlakoztattam is, de a start után azonnal: "Re-Partition operation failed."
Utána hiába nyomok a startra megint, SetupConnection...-al áll..magyarul ismét lefagyott e teló. -
gerner1
nagyúr
válasz raverke #42026 üzenetére
ODIN hibának, a három leggyakoribb oka:
- Nem megfelelő ODIN verzió használata.
- Típusidegen firmware.
- A készüléken jelenleg lévő firmware BL értékénél alacsonyabb BL-értékű firmware release flash kísérlete (ami, ilyen esetben downgrade= nem engedélyezett).Ezek (⇑) közül, mit tudsz biztosan kizárni?
[ Szerkesztve ]
-
raverke
tag
válasz gerner1 #42029 üzenetére
Sajna igen. Eleve fura hogy erase módban indult újra és nem sima reboot volt. Majd egy új odin féle indítás után a recovery módba kerültem, ahol konkrétan semmit nem tudtam kiválasztani....nagy nehezen eljutottam a sima teló reboothoz, de a amint a kezdő képernyőre kerülök, lehal a teló és újraindul.
-
gerner1
nagyúr
válasz raverke #42034 üzenetére
Az a baj, hogy vagy alaplap, vagy akku, de mindegyik GTK.
A miénken akkucsere segített, de nálunk annyiban más volt a szimptóma, hogy 6-7 restartból, 1x biztosan betöltődött az OS, ráadásul ez is csak úgy derült ki, hogy megpróbáltam a boot -ot úgy is, hogy közben kábeles töltésen van, mert ez nélkül sehogyan sem volt betöltött OS.
-
Erzsébeti
tag
Sziasztok!
Van egy S7-em.
Digi-s kártyám van.A napokban be akartam állítani, hogy az adott hívásnál ne küldje a számom.
Ezt a *31# kóddal sikerült úgy elérnem, hogy pont azon a számon amit hívtam nem üzemelt, de azóta minden hívásomkor nem küldi a számomat, így az ismerőseimnél problémát okoz a dolog.
Próbáltam a *31* kóddal feloldani a számküldés tiltását de nem értem el semmit...
Kínomban próbáltam az eredeti *31# is amire kiír egy panelt, hogy " a küldés most már menni fog"... De akkor sem megy.Ezeket a kódokat a Digi oldalán láttam, így bátran használtam..
Azóta képtelen vagyok a számküldést beállítani.
Magában a telefonban is kerestem a menüben ilyen beállításokat de nem találtam semmit sajnos.Van valami értelmes megoldása a dolognak?
-
gerner1
nagyúr
válasz Erzsébeti #42037 üzenetére
Annak a beállítása az OS -ben:
Gyári Samsung 'Telefon app' ⇒⋮ ⇒Beállítások ⇒Kiegészítő szolgáltatások ⇒Hívóazonosító mutatása (és annak sub-menüje..).Amennyiben az ott(⇑) eszközölt beállítással sem változna, akkor az egyéb lehetőségek, fokozati sorrendben:
- Gyári Samsung 'Telefon app' gyorsítótár törlése.
- OS gyorsítótár törlése a Recovery -ben (wipe cache partition).
- FR ("gyári adatok visszaállítása") OS, vagy Recovery (wipe data partition) alól.
- Minden fontos kép-video/adataid lementése, majd a telódon futó jelenlegi firmware release -ed újra húzása ODIN -nal úgy, hogy az egy FR -rel is együtt járjon. -
-
gerner1
nagyúr
válasz Erzsébeti #42041 üzenetére
Kell, hogy legyen, azzal indítasz hívást.
A másik opció, hogy azért nincs, mert azt lecserélted mondjuk a google tárcsázóra, vagy valamilyen 3rd-party -ra...Szerk.:
Én most megnéztem a családon belüli S7e -n (XEH firmware és 'aktív-CSC') a mi DiGi -s kártyánkkal, és azon, működik a hívóazonosító küldés/tiltás: oda-vissza beállítás (és hatásai).[ Szerkesztve ]
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Az éjszakára töltőre tett S7 ma reggel kézbe véve nem reagált semmire. Hiába nyomom akár hosszan a Power gombot, meg se mukkan. Akár vezetéknélküli, akár vezetékes töltőre rakom, semmi életjel. Az utóbbi néhány napban valamiért lassú volt és - bár látszólag nem futott semmilyen alkalmazás a feladatkezelőben - folyamatosan meleg volt a készülékház, ezen a restart sem segített.
Lehet vele még valamit próbálni, vagy kuka?"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
gerner1
nagyúr
válasz Laslow #42044 üzenetére
Esetleg, vastagon becsomagolod ( a környezetből ⇒a
készülékbe történő párakicsapódás megelőzése..) fekete-fehér újságpapírba (tehát, ami nem a ~fényes műnyomópapirral készült), és berakod egy 10-12percre a fagyasztóba (akár kábeles töltéssel) .Ezt követően, ha magához tér... - akkor nagy eséllyel az akku pusztult meg.
[ Szerkesztve ]
-
Laslow
senior tag
válasz gerner1 #42045 üzenetére
Kipróbáltam a fagyasztós módszert, továbbra sem mukkan meg. Egyedüli "életjel", hogy vezeték nélküli töltőre helyezve a töltő led-je világítani kezd, azaz érzékeli, hogy valami tölthetőt raktam rá, de hogy pontosan mit jelez, azt nem tudom.
Mit érdemes vajon venni S7 után, ami
- új és garanciális készülék
- fizikailag nem nagyobb ennél (vagy sokkal kisebb)
- kamerában hozza minimum ennek a szintjét (félhomályban mozgó témát fotózva)
- Árukeresős ára pedig bőven 200k alatt van?"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
gerner1
nagyúr
válasz Laslow #42046 üzenetére
Hamarabb, több, relevánsabb, elfogulatlanabb választ lehet remélni, a : Melyik okostelefont vegyem topikban.
-
ACE-
addikt
válasz Laslow #42046 üzenetére
Nekem egy S9-em volt, asszonynak volt S7, mivel a Samsung eddig megfelelően teljesített, most is Samsung mellett döntöttünk, de sajna abból a kisebb méretűek azok 300ezer körüliek, ezért 180ezerért lett S20FE, bár ez jóval nagyobb, megszokható.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
Új hozzászólás Aktív témák
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik
- Reklámblokkolók topikja
topikok valemelyikének a haszná-
lata javasolt!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás! Amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos a warez, az FRP-lock, és a készülékfüggetlenítés
⇒nem-hivatalos módon témái, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás !
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alcatel 3D dual SIM 4/64Gb új állapotban eladó!
- Apple iPhone 14 Pro, Space Black, független, garanciális, 88% akku, karcmentes
- Apple iPhone 11 Pro, Gold, 64Gb, 86% akku, független , új állapotú
- Apple iPhone Se 3, ( 2022 ), 64Gb, független ,Space Gray, új állapotú, 87% akku
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest