- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Apple notebookok
- Androidos fejegységek
- Apple asztali gépek
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S6 Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kekedi
senior tag
Sziasztok!
Most frissítettem a telefont. Kész lett aztán újraindítottam a telefont, hogy a recoveryből töröljem a sallangokat.
De egy tök új képernyő fogadott ezzel a szöveggel:
do not turn off targetIlyenkor mi van?
Köszönöm!
-
kekedi
senior tag
válasz kekedi #38336 üzenetére
Neten, vagy is youtubon is azt írják, hogy nyomni kell egy hard resetet, szerintetek meg merjem tenni?
Már egy fél órája megy a kijelző. Tölteni nem hiszem hogy tudom, mert a LED nem jelez vissza, hogy tölt a telefon, szóval lehet az is beragadt. Így meg hamar le fogok merülni... -
kekedi
senior tag
Sziasztok.
kb. Másfél éves az S6-om. Mostanában kezdtem el azt tapasztalni, hogy gyengül az aksi, de elég rohamosan.
18%-kon áll az aksim és 1óra 20 perces a kilelző üzemideje.
18 órája megy a telefon, a készenlét 12%-kot nyom a kijelző 10 %-kot (az 1óra 20perccel). A többi elenyésző.
Érdemes próbálkozni egy gyári visszaállítással?Köszönöm!
-
kekedi
senior tag
válasz balinlin #38946 üzenetére
Hát őőő igen.
Nekem most lesz 2 éves az S6-om januárban.
Az aksit már cseréltetni fogom, mert annyit nagyon is ér a telefon. Ellenben már az aksi nagyon gyenguszka.Én is szemezgetek az S8-al, meg most a Huawei p10 pro-val (az aksi és a kamera miatt főleg), de.... általában egyből le is beszélem magamat, hogy minek? mivel lesz jobb?
Így eddig még sikerült lebeszélnem magam.Szívesen várok erre érveket, ellenérveket.
[ Szerkesztve ]
-
kekedi
senior tag
Meggyőztetek (remélem így is marad ). Egy darabig még maradni fog az S6.
Igen ez tény, hogy az igényemet kielégíti. Annak idején mikor kijött az edge, elgondolkoztam rajta, de aztán még is a sima S6-on maradt a választás. Jó persze az ár miatt is. És nem bántam meg.Köszönöm!
-
kekedi
senior tag
Sziasztok, Boldog Új Évet!
Na végre kapott az S6-om egy új aksit. (Most lesz 2 éves a telefon)
Meguntam már a 1,5 órás SOT-okat. Valamint volt kétszer is a két ünnep közt, hogy fogta magát és kikapcsolt a telefon (30 pár %-on hagytam ott az este, reggelre csutkára lemerült és nem tudtam bekapcsolni).Csak hogy én is dicsérjem a debreceni szervizt:
Debreceni Samsung szervizben (Csapó utca, Fórum) csináltattam. Elmondtam a problémám, ők is egyből az aksira gyanakodtak. Mondták hogy 15ezer a csere, de mivel még garis (Január végéig) így 12-ért kicserélik.
Ohh, mondom szuper. Ott is hagytam, 1 óra múlva kész is volt. Szép, észrevehetetlen cserét végeztek.A második töltésnél járok és ma már tudtam 3 órás SOT-ot is produkálni. Ez már sokkal jobb, de ha lesz jobb is ennél, az még jobb lenne.
Így nyúzom tovább a drágát. Ez az első telefonom amit nem cserélek le 2 év hűség után.
(persze itt hozzáteszem, hogy sose vettem ez előtt bármely márkának a "csúcs" szériáját, hanem valamelyik "butítottabb" verzióját. De ha egyszer is csere lesz akkor biztosan Samsung lesz és vagy S vagy Note széria. )Ennyit szerettem volna megosztani.
-
kekedi
senior tag
válasz Márton #39086 üzenetére
Amúgy igen. Én úgy tudom akkor nullázódnak az értékek, ha teljesen feltöltöd a telefont.
Nem tudom más hogy nézi meg de.
Én: Feltöltöm a telefont, használom, amikor már töltőt kér (kb. 20%-nál) Megnézem mennyi ideg volt a kijelző bekapcsolva. Eszköz karbantartása->Akkumulátor-> Akkumulátorhasználat->Közelmúltbeli Akku. Haszn. ->Kijelző (Bekapcsolt idő)[ Szerkesztve ]
-
kekedi
senior tag
válasz Primabrava #39130 üzenetére
Így van ahogy mondják. Nekem is telekomos. És nekem is kifutó termék volt mikor megvettem. Most lesz kétéves a telefonom ebben a hónapban (1 hete volt szervízbe, élt a garancia.)
Amit nem tudok, hogy kellett e regisztrálni a samu oldalán a plusz 1 év gariért (nem rémlik, hogy ennél kellett vagy más készüléknél)
Ellenben, a samsung szervízben a telekom oldalra belépve (a fiókomba) töltöttük le a garanciapapírt (bár lehet csak a dátumra volt kíváncsi nem tudom)Közben megnéztem a telekom szerződést. Nekem is 1 év van ráírva, de tudtam hogy 2 év van rajta.
1 szó mint 100. Szerintem is vidd be a Samuhoz, pofán nem vágnak és megmondják mizu.
Közben megtaláltam a z emaliek között: Regisztráltam a telefonom +12 hó garanciára. Ezt a samsung honlapján tettem meg. Ami érdekes, hogy a Samsung szerviz oda nem lépett fel tudtommal. (lehet hogy csak humbuk ez a regisztráció és amúgy is megadják )
[ Szerkesztve ]
-
kekedi
senior tag
válasz balinlin #39200 üzenetére
Na, hát ki mit szeret Én imádom a home gomb indítást. Teljesen arra szoktam rá. Nekem meg parancsikon nincsen, mert csak foglalja a helyet. A simitásos elindítást viszont nem szeretem.
Valamint amit mondtak is... sokszor számít, hogy mennyi idő alatt kapcsolom be a kamerát. Nekem legalább is.[ Szerkesztve ]
-
kekedi
senior tag
válasz motofi #39248 üzenetére
Szia.
Én a debreceni Samu szervízben cseréltetem. 15 ezer forint.
Annyi hogy nekem még volt 1 hónap hátra a gariből, így 12-ból megusztam. Valamint észrevehetetlen volt a csere. (Ez volt most januárban)Az akku idő jobb lett, de nem vagyok elájulva tőle. Jó tudjuk, hogy ez a telefon, pont nem ezzel ékeskedik. De valahogy nem tudok 2,5 óránál nagyobb SOT-ot produkálni, ami számomra elkeserítő (talán kétszer sikerül 3 órásat csinálni). És hiába húzom le reggel a töltőről, délután már megint tölthetem.
FR nem segített.
Amúgy úgy voltam vele, hogy megéri, mert nem akarok váltani, valamint szeretem ezt a telót. Persze most is szeretem, de lehet csere lesz nyáron, ősszel. (és még ebben az esetben sem fogom megbánni az aksi cserét)
-
kekedi
senior tag
válasz tom120514 #39319 üzenetére
Szia,
Én nem igazán tudok következtetést levonni.
Már csak azért sem, mert úgy látom, hogy nem volt feltöltve 100%-ig, mert ugye azt írja, hogy 11%-ot használtál el a töltés megszakítás óta. Valamint 1 óra használat amit most mutatsz, ami idő alatt ment végig a wifi-d (ami 27%-kot fogyasztott) valamint ment 16 percet a kijelző ami 41%-kot fogyasztott. Nyilván az utóbbi fogyasztott többet egyértelműen.
De csatolom az enyémet is. Az enyém 100%-ról indult és 16 óra telt el azóta és 46%-kot használtam el.
Nekem se kevés a wifi. -
kekedi
senior tag
válasz tom120514 #39321 üzenetére
Én 2 év után cseréltem. 15 volt a samung szervizben.
Nekem néha kikapcsolt már valamint másfél órás SOT-okat tudtam csak produkálni. extrém esetben 2 óra.
Csere után jobb lett, de nem vagyok elájulva tőle. Valószínűleg nem a legjobb aksit kaptam, vagy nem tudom.Bár azt valljuk be, ennek a telefonnak ez a gyenge pontja. De attól még szeretem.
Ha esetleg nem vagy még túl egy gyári visszaállításon, akkor azt még meglehet tenni. Hátha.
-
kekedi
senior tag
válasz tom120514 #39331 üzenetére
Én akkor találkozok ezzel a "problémával" amikor legalább 24 órás az üzemidőm (kb. 2 órás a képernyőidőm, de a wifi meg mindig megy nálam (ergo min. 24 órás wifi készenlét). Én arra jutottam hogy ez normális. Legalább is ebben az esetben.
Kérdés még az is, hogy mennyit frissítget as háttérben.
Én igyekszem tiltani a háttérbenfutást, valamint főleg a az adathasználat háttérben futását. Kivéve az üzenetváltó alkalmazásoknál. -
kekedi
senior tag
válasz tom120514 #39333 üzenetére
Persze
Beállítások->Kapcsolatok->Adathasználat->Wifiadat használat (vagy Mobil adat használat, párhuzamosan kezeli ha jól tudom)-> ha ott kiválasztod bármely programot, ki tudod választani a "Háttérbeli adathaszálat engedélyezés" pontot. Azt inaktívba (szürkébe) kell tenni.
Valamint meg tudod így nézni is programonként, hogy melyik mennyi adatot használt az elmúlt hónapban elő- és háttérben.
Én a mobilnet takarékosságból állítgatom ezeket. De a wifit is visszalehet ezzel szorítani szerintem.Valamint nem tudom érdemes e esetleg a wifit alvó állapotba tenni. (Wifi-> Wifi készenléti módban). Esetleg erre valaki tud hasznos infóval szolgálni?
-
kekedi
senior tag
válasz Márton #39346 üzenetére
Akkor ott a bibi.
S6-ban nem lehet felbontást állítani tudtommal.
Így sajnos ezt nem tudod bejátszani.
Bár szerintem pont nem segítene, már azért sem, mert nem egy hatalmas grafikáról beszélünk. Valamint, azt mondják, hogy pont nem változtat a dolgon.Amit megtehetsz:
- egy 2A-es szivargyújtó aljzat, de minimum az hogy vezetékesen töltőd.
Nekem is van vezeték nélküli töltő, egy böngészéssel se tudja felvenni a versenyt. Vagy a kínai töltőm a szar, vagy ez a telefon képtelen vezeték mentes töltésnél több energiát termelni, mint amennyit elfogyaszt működő képernyő mellett.Waze:
-Szerintem érdemes bekapcsolni az éjszakai módot. Kisebb fény, kisebb energia.
-Van egy olyan, hogy akkumulátorkímélő mód. azzal csak az a baj, hogy minden indulásnál be kell kapcsolni.
Mert automatikusan, csak alacsony töltöttségű szintnél kapcsol be.
Vagy a fényerőt lentebb venniValamint:
-Én úgy tudom, hogy az Android frissítés javít az üzemidőben. Vagy nem tudom mi miatt nincs fent a legfrissebb neked. -
kekedi
senior tag
Sziasztok,
A fejlesztői beállításoknál van értelme a háttérfolyamatokat tiltani vagy korlátozni 1-4 folyamatig?
-
kekedi
senior tag
Köszönöm a tanácsokat.
Az akku csere januárban történt. Talán az első héten éreztem hogy jobb volt. azóta ugyan olyan rossz mint korábban (csak a kikapcsolós, hirtelen merülős anomáliák szűntek meg, bár már ez is valami).
Akku csere után FR-et csináltam. biztos ami biztos. De volt azóta Wipe Cash is.
amikre mindig is odafigyeltem:
-Rengeteg app letíltva, ill alig van olyan app aminél engedélyezve van a háttérbeli adatkapcsolat.
-fényerő kb 65%-kon, automata
-a képernyő 15mp inaktivitás után kikapcsol (ez a legkisebb időtartam)
-google search widget eltávolítva,
-Hetente egyszer automatikusan újraindul a telefon, de igyekszem néha én is újraindítani.Amiket az elmúlt hetekben állítottam be, javulás reményében, de nem hatott semmit sem:
-Sötét téma
-Sötét messenger (sima, a lite nem jön be)
-Facebok lite-ra áttérés
-Chrome-ot operára cseréltem
-gmail appot, a gyári levelezésre cseréltem, valamint a naptárat is. (mindkettőből van widget, de fekete)
-google helyelőzmény kikapcsolva.
-közeli eszközök keresése kikapcsolvaA wifi és adatkapcsolat mindig megy nappal, estére kapcsolom ki csak. BT soha sem megy. GPS mikor hogy (bár azt mondják az nem fogyaszt ha éppen nem aktív)
A mobilos használatom tipikus: facebook, messenger, böngészés (most már opera), insta, időkép (app), aliexpress (app), levelezés. Nagy ritkán waze, google maps, fényképezés, youtube, viberMost hirtelen ezek jutottak eszembe.
Ma töltöttem le egy GSM jelerősség monitorozót. Kíváncsi vagyok, hogy sűrűn kapcsolgat e 4G,3G, 2G között. Bár nem hinném, hogy Debrecenben ekkora gáz lenne, de kitudja.
Más:
Amúgy S9 re akarom cserélni. De igyekszem magam rábeszélni az S9+-ra. Utóbbival lehet jobban járok az akku miatt is.
Ha valamely úton módon a pénztárcám engedné akkor S10e, esetleg S10. De jelen esetben az S9 lenne a legjobb ár/érték arány. Nekem legalább is. -
kekedi
senior tag
válasz laszlolczka #39389 üzenetére
Nem csináltam még, de úgy gondolom, nem fogna ki rajtam.
Majd utána olvasok, hogyan is kell. -
kekedi
senior tag
válasz laszlolczka #39396 üzenetére
Köszönöm!
Ez MM rom?
-
kekedi
senior tag
Elkeztem olvasgatni ezt a ROOT-olás dolgot. Mivel pár hsz-el fentebb laszlocka ajánlotta az akku problémámra egy costum romot.
Mivel cserélni még később fogom a telom, de jó lenne ha jobban bírná az akku, így megpróbálnám más rommal.Kérdés:
-Valóban segíthet a problémámon?
-Ha igen, lenne olyan lelkes jelentekő aki ebben tudna nekem segíteni?
Sajnos az alapfoku angol nyelvtudásommal, nem akarom kockáztatni, hogy téglát csináljak a teloból. (mivel ahonnan ajánlották a romot, angolul van leírva a telepítés menete)
Vagy ha tudtok ajánlani egy oldalt, ahol részletesen le van írva magyarul, azt is megköszönöm!Ui:
Fent leírtam, hogy mennyi mindennel próbálkoztam ez előtt, de nem hozott javulást. -
kekedi
senior tag
Köszönöm a válaszokat. Hagyom is a francba.
Imádom a telót, csak nem tudok a 2 órás SOT-al együtt élni, (beltérben wifivel és böngészéssel) 6-8 órás készenléti idővel.
Egyszer használok egy telót több mint 2 évig (2.5 éves), de úgy látom a "csúcsmodellek" se képesek tovább élni úgy ahogy az elején. (A 4 órás SOT-al nem volt különösen bajom)De a végén felbaszom magam és veszek egy Huawei-t.
-
kekedi
senior tag
válasz csorbajeno #39409 üzenetére
Na igen. Én is attól tartok amúgy. Kicsit nyomkodtam már, de az kevés volt.
De mindenképpen próbálom megismerni mielőtt olyat vennék.
De egyenlőre a Samsung rendszere a nyerő.🙂 -
kekedi
senior tag
válasz csorbajeno #39412 üzenetére
A rendszertől én is félek amúgy. Mivel megosztó a vélemények. Biztos meglehet szokni, kérdés, hogy megszeretném e. Majd még ismerkedek vele ha tudok. Már csak kíváncsiságból is.
Időm még van. Majd elvállik.
Amúgy én is kibékülnék egy 1 napos üzemidővel. "Nem kell" több de azt azért bírja már.
Ez a kis S6 meg megmarad Navigálásra, strand mobilnak, korocsolyázó mobilnak, stb. És még akkor se leszek gagyi mobillal. -
kekedi
senior tag
válasz csorbajeno #39417 üzenetére
Nem veszek nyugi!
Figyelemmel kísérem a mostani híreket itt, na meg a fórumokat is.
Ha megegyezés is lenne se vennék már (ki tudja mi lesz később alapon).
Más meg nem tetszik.
Így mindenképpen Samu marad. S9+ vagy S10-S10+
Bár utóbbiakért még sajnálok annyit kiadni. Meglátjuk. -
kekedi
senior tag
válasz agy73p #39436 üzenetére
Szia,
Nekem is vannak hasonló problémáim.
De nekem nem csak a messenger, hanem a levelezés is .
a jelenség:
- Megy a wifi, használom, minden jó...
-leteszem a telefont, majd kis idő után (fél óra, óra) felébresztem. Azt látom, hogy éppen kapcsolódik a wifire, és hirtelen kapok egy emailt, meg egy messenger üzit, amit már több 10 perce küldtek nekem, de még most kaptam meg.
A telefonon mindig be van kapcsolva a wifi (nincs rakva készenléti módra), valamint a mobilnet is (ha elmenne a wifi akkor csatlakozzon arra.)Na már most:
-miért kapcsol ki a wifi? Valamint miért akkor kapcsol vissza amikor felélesztem a telefont?
-bár kikapcsolt a wifi, de a mobilnet megy, még sem kapok értesítéseket (tudom használni a mobil netet de ha olyanja van akkor nem kapok értesítést)Hogy mi lehet a hiba? Senki sem tudja. Már futottam vele pár kört. Már állítgattam a wifi készenlétet is. Az alkalmazások korlátlan hozzáférést kaptak az internethez. Nincsenek alvó módban.
(mondanom se kell, hogy nem egyszer lett már újrahúzva a rendszer)Viszont. Nekem csinál még olyat is, hogy amikor elküldöm az üzenetet (messengeren), akkor wifin nem akarja elküldeni (üres kört látok akár percekig is), de ha átváltok mobilnetre, akkor hirtelen elküldi). Szóval tiszta gáz, hogy ilyenkor meg a wifivel van a gond.
Augusztusban cserélem is a telót. Nagyon szeretem, de vannak idegesítő dolgai. (bár érdekes, mert egy korábbi Sony-m is csinált hasonló jelenségeket)
-
kekedi
senior tag
válasz Márton #39465 üzenetére
Most lehet én nem értem, vagy én vagyok a láma.
De ugye most azt akarod, hogy a Digis netet megosztod wifin, amit majd az S6-al fogod.Amit nem értek, hogy nem teljesen mindegy melyik telefonban van a digi kártya, ha rossz a lefedettsége? Vagy mitől működik jól a másik telóban, mert ugye megosztod a mobilnetet és ahhoz is kell jó lefedettség.
Vagy én értettem félre valamit?
Tényleg nem kötekedés, sőt lehet én vagyok az értetlen...vagy én nem tudok valamit jól. -
kekedi
senior tag
Uhh gyerekek. Megörültem, hogy beindult a fórum....majdnem.
Az én tapasztalatom az aksicseréről:
2 éves korában vittem el samsung szervizbe mert: max 2 órát bírt, de inkább csak 1.5 óra SOT-ot, valamint random kikapcsolt (aztán nem tudtam egy ideig bekapcsolni)
Ja a csodás akku program azt írta, hogy 98%-kos az aksi. Hát persze.
Cserélték az akkut. Jobb lett (már nem kapcsol ki), de nem vagyok elájulva tőle. Nem lett olyan mint újkorában. Valószínűleg nem tegnap gyártották az akkut.
A progi ugyan azt a százalékot írta az új akkura is. No komment.
Amúgy kb. 2.5 óra SOT-om van 12 óra alatt (semmi extrém progit nem használok, ellenben minden sz*arság ki van kapcsolva, sötét minden (semmit nem ér))Nem akarok nagyon belemenni, mert nem fogok/és nem is akarok elektronikát tanítani:
Valamit tud saccolni a progi amúgy, de tényleg csak saccolni. Szerintem csak a töltések számát meg egyebekből kalkulál és ennyi.
De nincs benne multiméter vagy oszcilloszkóp vagy bármi egyéb, ami pontos értékeket mutatna. Ez nem az a ketyere , ez egy telefon. Pont. -
kekedi
senior tag
válasz csorbajeno #39515 üzenetére
Nem hallottam még ezt a fajta összeesküvés elméletet, miszerint a szoftver tönkreteszi a hardvert. De akkor már van ilyen is.
De kinek a pap....
Minden esetre a két telefonból lehet 1-et csinálni szerintem is.
Bár ha ennyire utálja Samut (meg a google-t is), nem értem miért ilyen fontos neki ezek a mobilok. -
kekedi
senior tag
válasz tzsolesz #39535 üzenetére
Szia, ha rájössz, mi okozza kérlek szólj. Nekem mindig ezt csinálja. Nappal is.
Ha bizonyos ideig nem nyúlok hozzá (de ez lehet fél óra is már), akkor csak a telefon ébresztésnél kapok értesítéseket. Marhára idegesít.
Amit észre vettem, ha felébresztem a telefont, pont akkor csatlakozik a wifihez. Ja, de a mobilnet megy.1. miért nyomja ki a wifit?
2. Bár nem volt wifim, de.....Mobilneten miért nem jön az értesítés? Ha használom, jól működik mindkettőn.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest