Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • blakey

    titán

    válasz general #1766 üzenetére

    a DTS-t ez sem játsza le/kódolja át, de legalább átengedi... :F ez igaz? - téves megfogalmazás. Van DTS liszensze ezért tudja LPCM-é alakítani. Minden hangformátumot átalakít LPCM-é, tehát nem az erősítő teszi mindezt. A Samsung meg néma marad DTS esetén, tehát nem tudja semmilyen módon. Az Apple TV csak a továbbítást (passtrough, RAW) nem tudja.

    ha jól olvastam, akkor az Infuse és a MrMc kódolja ilyenkor a DTS-t, az ATV4K meg átengedi tovább. - az ATV tudja mindezt, a MrMC még az eac3 Dolby Atmost is tudja ahogy a Netflix is, tehát összeségében az ATV mindent tud csak hangok esetébe átalakítja LPCM-é és ezzel az erősítőnek már nem kell foglalkozni, ha veszel egy többcsatornás LPCM képes erősítőt akkor természetesen minden hang a helyén lesz és megfelelő minőségben fogod hallani.

    másrészről felmerül a kérdés, hogy akkor a videojelet sem az ATV dekódolja, hanem pl az Infuse/MrMc - a harmadik féltől származó app-ok sokmindenben eltérhetnek, van amelyik az Apple "motorját" használja van amelyik többet kihoz belőle, ezért is lehetnek eltérések a kép minőségében. Plex pl. a gyári Apple megjelenítést használja, MrMC, Infuse egy picit többet ad hozzá.

    "Eladó: X96 Max+ Amlogic box (https://tinyurl.com/mrxabmtf)" - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Új hozzászólás Aktív témák