Hirdetés
- Mini-ITX
- Azonnali hatállyal lemondott Pat Gelsinger, az Intel vezetője
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Házimozi belépő szinten
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Az MSI bemutatta az első UHBR20-as DisplayPort 2.1-gyel szerelt, 4K-s monitorát
- RAM topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yany
addikt
Ez azért elég korrekt ár. Nem tudom hogy szólhat, de a Samson Meteor (ami egyébként az egyik legállatabb minőségű budget miki) mindenféle kiegészítő nélkül is 20e Ft fölött megy, de mostanában inkább 30 fölött.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
TigerCat
nagyúr
Volt olyanom, de vissza kellett küldenem, mert Mac-en minden indítás után meghalt. Kihúztam, újra bedugtam működött, de így azért elég béna volt. Azonban a hangja tényleg klassz. Helyette azóta is keresek valami kicsi USB-s mikrofont. (Minin nincs jack a mikrofonnak, csak USB-vel lehet megoldani sajnos)
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Yany
addikt
A Blue Yeti párban van vele, de asszem az picit drágább, otrombább és a közepet jobban kiemeli, de nem kardioid, hanem mixelt, vagyis kevésbé kényes arra, hogy hol a szád és milyen irányba tátog.
szerk.:
Ezt a noti bemutatót 100%-ban a Samson mikijével csináltam hol a telóra kötve, ami kameraként funkcionált nekem (youtuber light ), hol a PC-re, amikor narráltam: [link]Ha csak fele ilyen jól szól a cikk tárgya, akkor már jó vételnek gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Igen, zajban pl. az USB-s, kondissal nem veheti fel a versenyt.
#6 Graphics: Lol, rádiózol? Akkor nézd meg ezt, nem fogod ennél alább adni: [link]
Mutatom, hogy én hogy raktam össze, csak még nem csináltam videót mostanában, legalábbis nem a hangommal.
Az állvány egy Alctron MA614B.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Ez ennyiért elég jónak tűnik.
Agyalok, hogy a rádiós melót home officeban valahogy megoldom, lehet ilyesmi lesz belőle.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
mad823
őstag
Mikrofont nem a Shure-tól kell venni?
-
ROBOTER
addikt
Egy dinamikus mikrofon jele 1..2 nagyságrenddel magasabb egy kondenzátormikrofonétól.
A félmilliós kondenzátor stúdiómikrofonok (belső előerősítő után mért) jel/zaj viszonya a gyártók szerint is 70dB környékén, leginkább alatt marad a névleges hangnyomás-szinten. Egyszerűen azért, mert a betét nx10 mikrovolt nagyságrendű jelet szolgáltat. Nyilván az egyéb paraméterek az más tészta.
Az árnyékolt kábelt, a szimmetrikus jelvezetést és a jó minőségű előerősítőt (mV nagyságrendű jelhez, amit a dinamikus szolgáltat) pedig nem most találták fel.
Nem beszélve arról, hogy milyen preampot és ADC-t fogsz találni egy párszor 10 ezres USB mikrofonban. Szóval az, hogy zajban jobb lesz az USB-s kondenzátor... hát finoman fogalmazva érdekes felvetés.
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
A kondit említenem sem kellett volna, pusztán arra céloztam, hogy digitális jel kúszik a gépig, ami ebben az árkategóriában jellemzően zajmentesebb végeredménnyel jár, mint az analóg jelet szállító megoldásokkal, mea culpa. Elnézést kérek a félreérthető fogalmazásért, de szerintem ezt most picit túlreagáltad.
-
McSico
senior tag
Ez így nem kerek: ,,30 és 16 000 Hz közötti dinamikatartománnyal"
Ez nem a dinamikatartomány, hanem a frekvencia tartomány, amit képes rögzíteni.A mikrofon érzékenysége pedig -38dB. Ez fontos infó és a cikkből kimaradt.
"Ha bármi rossz dolog ér az életben, gondolj arra, hogy egy elkényeztetett kurvának mindig rosszabb!"
-
törölt tag
Ahhoz képest lesz jobb, mint ha egy ugyan ilyen képességű kondenzátor-mikrofont jelét, a saját kis "erősítőjével" a beépített hangkártya mikrofon bejáratába csatlakoztatod. Mert 2,5V helyett min. 5x nagyobb feszültségen fog üzemelni a kondenzátor, illetve a kapszula 2cm-re mögött az illesztést erősítés (Gain) beállítását már egy kiszámolt valami végzi, amit ha akar akkor sem tud annyira rosszul beállítani a user hogy túlságosan teres vagy zajos legyen. Persze ez még ahhoz kevés hogy a mikrofon ne úgy szóljon mint a random szoba sarkából a user háta mögött lévő üreg, és itt még hardveres kompresszor-limiter sincs benne, esetleg majd az adásszoftverben.
Amúgy egy vicc az XLR mini jack átalakító, azzal tényleg csak úgy néz ki mintha.. professzionális lenne.
-
zetor2000
őstag
Dede. Vagy Rode, Sennheiser, Audio-Technica. Tegnap nézegettem valami hangkártyát, Focusrirte, amellé is van olyan verzió, amihez jár mikrofon. Meg egy cikket, hogy Shure MV7 hamarosan piacra kerül, és az is USB-s is tud lenni. Sokkal drágábban sokkal jobbabb lesz, mint ez. De minden téren. Ez ilyen belépőszint alatti (Bocsánat, de néha látok Pro AV termékeket, és ez ilyen "bóvli" azokhoz képest.) Talán Tímszpíkhez, meg Szkájphoz jó lehet...odahaza bohóckodni, ilyesmire jó lehet.
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini-ITX
- Asztalos klub
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- Azonnali hatállyal lemondott Pat Gelsinger, az Intel vezetője
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Motorola Razr 40 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15Pro Max 512Gb, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, +3tok, üvegfólia
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A7 Lite 32GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 7700 XT 12Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest