Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Nem látok semmi ilyesmit ebben a Samukában. Igen, össze van rakva, de érdemes megvárni a teszteket, mert a Samsung azért szeret nagyot mondani.
daa-raa: kinek hogy sikerül megugrani ezt a tisztítás-feladatot. Öt éven át soha nem kellett belenyúlnom a Micro 4/3 vázaimba, előtte a Canonéba időnként igen, most a Fujinál is úgy vettem észre, hogy messze nem olyan hatékony a szenzortisztítás, mint amit megszoktam.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
"... és mind arccal hárította az esést."
mazsi: Én egy év alatt szerencsére 1× kellett hogy takarítsak egy porszem miatt(E2-őt még tán sosem, épp hétvégén néztem rá megint); a 'légforgató' 5000 és 5100nál ez havi-kéthavi művelet volt. Milcek szerencsésebbek ilyen szempontból, bár obin is múlhat.
Teszem hozzá emiatt (ritkán koszolódik) az összes vázban kikapcsolom a tisztítást (nikonba eleinte kikapcsra állítottam, de semmi különbséget nem vettem észre, amikor láttam port sose vitte le).[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
fairi
addikt
Fixek jók. ideális párosok kis olcsó vázhoz,de Nx1-hez kb így nézném
10 vagy 12 f/2.8
16 f/2.4 na ez oké
24 f/1.4vagy 1.8
35 f/1.4 vagy 1.8
50 f/1.2
80 f/1.4 na ez ok
makró lehetne hosszabb 100 f/2.8zoom
uwa nem szimpatikus 10mm kellene indulnia
fényerős alap ez oké
túrazoom nevű borzalom egy Nx1-re, jajjj
50-200 sima tele lehetne f/4-gyel végig
most bemutatták a fényerős telét: 50-150, na ez okéehhez a szetthez legközelebb a fuji áll
sony is közelebb áll ehhez,mondjuk ő f/4 zoomokra utazik a FF szenzor miatt,és a normál e-mount hanyagolva vanhosszú tele mindenhol bajos, fuji fog zoomban kiadni egyet, igaz samu is tervez egy 300 f/2.8 de ez még picit kevés egy profi szetthez
[ Szerkesztve ]
-
fairi
addikt
Samyang-ban nincs AF! Ennyi erőből lehetne felsorolni az m42-es obikat,canon fd,régi nikkorokat vagy k-bajonettet,mert azokat is fel lehet tenni a vázra megfelelő adapterezés után. Ám a felsoroltak felmegy bármely gyártó vázára is.
20 f/1.8 se rossz lehetőség,de valahogy az még nincs.
16mm meg kezdhetnék pro minőségbe tervezni,mert nagyon csúnya field curvature problémával küzd. Amatőr szintre elmegy,középen éles, legyen oké,de Nx1-et ezzel elrontani... -
Studi
veterán
Azt szinte biztosra veszem, hogy jpeg-ben egyelőre nem lesz erős a rendszer. Főleg, hogy ismerve a Samut túlszaturált, túlélesített, erősen zajszűrt eyecandy képeket fogunk kapni. A szolgáltatások terén viszont top a gép, ha jók lesznek az üvegek, akkor megérheti a RAW-val való bíbelődést.
Tegnap kicsit bíbelődtem az NX30-al a Media Marktban (300-ért adják a kitet, amikor a T-től házhozszállítással 200 ), teljesen egyben van az a váz. A szolgáltatásai jók, a konfigurálhatósága is jónak tűnik. Ami elsőre viszont rettenetesen zavaró volt, hogy teljesen más színeket dobott az EVF és az LCD. Tíz percet bíbelődtem azzal, hogy ezeket nagyjából összelőjem.
-
Stauffenberg
nagyúr
Technológiai értelemben az NX1 egy atombombának felel meg és pont azért, mert szokatlanul nagyot lépett előre, nem ehhez vagyunk szocializálva. De azért egy Samsung esetén mindig van egy "de".
Viszont ezek a fejlesztések... hát mikor hétfői sajtónapon először olvastam az NX1-ről azt hittem a padlón kell megkeresnem az államat, annyi minden zsúfoltak bele. Ha még egy global shuttert sikerült volna megcsípni, akkor meg aztán kész, vége, onnantól kicsinálta volna az összes jellemzően videós márkát (Canon, Panasonic meg Sony, bár utóbbinak már van global shutter kamerája, csak éppen 60 ezer dollár).
Mondjuk ha sikeres lesz az NX1 és jön majd NX2, az egészen biztosan nem szól majd ekkorát. Most csak a kezdetekhez kellett ennyi puskapor, hogy végre a Samsungot is vegyék már komolyan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon 580EX II, ez az újabb generáció, Canon EOS rendszerhez.
- Tamron 70-300 mm AF objektív Nikon vázakra
- Nikon AF-S Nikkor 35 mm 1.8G DX objektív
- Nikon Nikorr Z 24-70mm f2.8 Objektív 24-70 Magyar 2024-es vásárlás Több mint 2 év garanciával
- Nikon D3400 DSLR fényképezőgép váz + Nikkor AF-P 18-55 mm VR objektívvel + hordtáska
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest