- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
buvartacsko
addikt
válasz maximilian4 #350 üzenetére
Értem. Szoval szerinted a Windows mindenre jó, kész. Ha valaki nem úgy látja ahogy Te az pedig hülye. Nagy szerencsénk van, hogy itt vagy nekünk Te aki megmondja hogy mit kellene használnunk, és nyílvanvaloan itt mindenki egy hülye agyatlan elvakult seggfej mert Applet választott.
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
válasz buvartacsko #351 üzenetére
Még valami? Jót szórakozom azon ahogy felhúztad magad, és emeled tovább a színvonalat.
Légyszi írj még valamit.Maxi
-
válasz buvartacsko #351 üzenetére
Szerintem a kollega arra probal utalni, hogy ket fele ember letezik:
- Az egyiknek nincs szuksege a core i9 erejere. Na, ha ez az ember core i9-el szerelt (barmilyen) laptopot vesz, akkor hulye.
- A masiknak szuksege van a core i9 erejere. Na, ha ez az ember core i9-el szerelt macbook pro-t vesz, akkor hulye."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
Reggie0
félisten
válasz #54625216 #330 üzenetére
Hat nem tudom, nekem 5 evig szoktak huzni a gepeim kulonosebb gond nelkul, alkatresz pedig mindig van hozza, mert ahogy leselejtezik a nagycegek mennek alkatresznek, vagy egyben eladjak. Persze ez csak a felkapottabb business szeriakra igaz. A legoregebb gepem 13 eves es meg mindig tudok hozza alkatreszt.
En a 2015 late mbp-vel szivtam mint allat, konkretan az egy evvel oregebb hp 2570p-men is gyorsabban fut a vm-ben a win linux alol. Ment is vissza az mbp fel ev utan. Mondjuk en mar helybol ket gepet veszek ugyan abbol a szeriabol, egy eroset es egy gyengebbet, igy ha barmi gond van, akkor mem, proc, ssd atpattint es megy tovabb az elet es helybol ket akkuval gazdalkodhatok. Egy hulyere forrasztott MBP-vel ezt nem lehet megtenni. Mellesleg ezen legalabb meg delidotajt a sivatagban is latni a kepernyot, igaz el kell viselni, hogy fostalicska TN panel.
A DTR kozeli gepekre azert nem igaz, hogy csak 1.5 orat mennek akksirol, anno a 18.4" core2quad acerem(soha tobbet) is elkapirgalt 2.5-3 ora korul.
-
wm2
őstag
válasz Tikakukac #341 üzenetére
Nekem ebben a történetben a következő dolog tetszik igazán. Próbálom rövidre fogni ok?
- Uram! Íme egy szuper cupertinói sportautó hathengeres motorral. Sajnos nem hozza a kívánt teljesítményt, de nagyszerűen érezheti benne magát! Gondoljon bele hányan fognak irígykedni Önre ha meglátják vele az utcán! Kéri?
- Természetesen elviszem!
- Jah és Uram! Ne lépjen a gázra ha meglát egy hasonló japán sportautót!
- Miért?
- Nehogy kiröhögjék.
- Ó ne aggódjon! 50-el a városban nem fognak. Végülis ez egy sportautó! Ki merészelne nevetni?
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
azbest
félisten
Na nem azért mutatom, mert a macbook pro a laptopok Lamborghinije lenne. Szerintem csupán arról van szó, hogy sokakban beindul a reflex, amikor meglát egy drága cuccot, hogy fikázni kezdje. Önigazolás arra, hogy neki miért nincs, pedig valahol irigykedik azokra akiknek van, meg kell győzni azokat, hogy érezzék rosszul magukat. A státuszszimbólumozást is általában azok szokták előhozni, akik nem vennének adott terméket, mivel sajnos messze nem a magyar átlagfizetéshez valók ezek. Ahogy sok más gyártó ilyen szintre pozicionált terméke sem.
Ahol simán futja rájuk, ott az emberek olyat vesznek, ami nekik a legmegfelelőbb, legkényelmesebb, vagy csak éppen kinézetre tetszik. Nem csinálnak belőle hitkérdést. Csak azok feszülnek be a márkaválasztáson, akiknek nem futja rá (és más gyártók hasonló gépeire sem). Persze, ha valaki ezt kimondja, akkor besértődés van. Közben meg, egy olyan városban ülve, ahol az a csoda, ha suzuki-t lát az ember, s porsche minden sarkon akad, szinte mindenki kezében valamilyen macbookot látni. Ugyanúgy szindják, ha valami nem jól működik, mint otthon a 100 ezres low-end laptopokat az emberek.
Nincs semmi ájtatosság, meg bűvölet, itt ez csupán egy használati eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
wm2
őstag
Tényleg nem menőzésből (ami azt illeti igyekszem pártatlan lenni) de csak úgy mellékesen, a Powerbook G4 laptomon még ott csücsül a szekrényben. Működik. Akkoriban az árából lehetett volna venni vagy 5 fujitsusiemens szart. Nem a gyorsaság miatt került hozzám. Aztán voltak még ilyen sikerszériák, amiket nagyon szerettem. Itt már azért számított a gyorsaság. Asztaliban szerelhető iMac GTX-el. Négymagos könnyen bővíthető Mini. A non_retina 2012-es Macbook és Mac Pro (nemrég rendelt egyik ismerősöm egy ilyet még innen). Szóval van mihez viszonyítanom. Volt soldered Minim és soldered 2016-os rMBP-m is. Ezzel párhuzamosan meg rakat szar kínai laptop is. Most is besétálhatnék a boltba és vehetnék egyet, de itt jönne a MM-os szöveg. Ám ha az árakat is nézem és mindenképpen Mac kellene, hmm ha nem túl combos teljesítménnyel is beérném, és kihagyom a HEVC/VP9 dolgokat, meg nem érdekel a vkari, akkor 2015 15" portokkal. Ha kicsit több nafta kell, akkor 2017 mid 15". Ám ha azt nézem, hogy jó pár éve nem érdekel az ökoszisztémájuk, akkor megépítem én magam azt az "autót" (ha értesz).
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
Raymond
félisten
Apple Addresses MacBook Pro Throttling Controversy After Working With YouTuber Dave Lee
Apple today responded to the throttling controversy surrounding the latest MacBook Pro models, noting that excessive performance degradation under extended workloads is the result of a software bug, with a fix rolling out now in the form of a Supplemental Update for macOS High Sierra 10.13.6.
Apple says it contacted Lee within 48 hours after he published his video, working with him to replicate his workflow. Apple eventually set up a system with a similar workflow, applied the fix, and saw up to 35 percent faster performance with the Core i9 model, versus the fastest equivalent 2017 MacBook Pro, with up to 70 percent faster performance on 13-inch models.
"Following extensive performance testing under numerous workloads, we've identified that there is a missing digital key in the firmware that impacts the thermal management system and could drive clock speeds down under heavy thermal loads on the new MacBook Pro.
A bug fix is included in today's macOS High Sierra 10.13.6 Supplemental Update and is recommended. We apologize to any customer who has experienced less than optimal performance on their new systems.
Customers can expect the new 15-inch MacBook Pro to be up to 70% faster, and the 13-inch MacBook Pro with Touch Bar to be up to 2X faster, as shown in the performance results on our website."
Szerk: a forumbol:
"So, after the update...its clear the limit power draw is changed, and now, the fans kicking around 70C and not around 80C
Very pleased for now...still testing "Tehat a ket problemat amit masik fuggetlenul is felhzotak (nincs TDP limit es keson indulnak a ventik) javitottak.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
azbest
félisten
Ám ha azt nézem, hogy jó pár éve nem érdekel az ökoszisztémájuk, akkor megépítem én magam azt az "autót" (ha értesz).
Értelek, én használt üzleti gépeket szoktam magamnak kimaxolni munkához. 2008as (már nyugdjazva ) és 2012es thinkpadjeim vannak. Dokkolók minden asztalon, egy-egy alap kiépítésű példány tartaléknak, alkatrésznek. Ha valami kényelemi vagy munka hatékonyságot javító, akkor megveszem. Főleg, ha nagy előrelépés az aktuális felszereléshez képest. Persze a megér e nekem annyit kérdés eredménye alapján. Ha meg valami túl drága, akkor nem pörgök rajta
Csak minél többet vagyok normális emberek közt, annál inkább látom, hogy nagyon egésszégtelen az otthoni, befeszülős, stresszes, frusztrált közhangulat, ami a fórumon is visszaköszön. Ezért kívánkozott ki.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
na lehozták itt is: [link]
-
nyogo83
senior tag
Igazabol ez meg mindig az eroteljes bullshit magyarazkodas kategoria, az a szokasos Apple fele amivel csak meg szanalmasabb a helyzet.
"working with him to replicate his workflow."
"Following extensive performance testing under numerous workloads, we've identified that there is a missing digital key in the firmware"Szoval megint csak kerdezem. Mi a joistent teszteltek? Bekapcsol, kepet ad, bongeszot, facebookot betolt, akkor mehet a boltba?
Ha a VRM-es dolog igaz (marpedig ugy nez ki), akkor a jelenlegi patch csak tuzoltas a kipattant flame-re es nem lesz hosszueletu igy az a gep.
-
nyunyu
félisten
Nem értem, miért dugjátok be a konnektorba.
Ha nem dugod be, akkor nem megy tönkre.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
bmakszim
senior tag
Csak érdekesség képpen: Az Apple ezt nem a notebookcheck és a redit-en posztoló által is alkalmazott módon oldotta meg. Tehát a power limit 1-2 maradt -a korábbi gépein is alkalmazott- 100 és 125 W-os értéken a patch után is.
Úgy tűnik, más gyártóval ellentétben, ezt valamilyen magasabb szinten kezelik. -
törölt tag
https://www.youtube.com/watch?v=9-NU7yOSElE
https://www.youtube.com/watch?v=LwEInwvFbwk
és a vásárlók még mindig nem veszik észre magukat.
-
wm2
őstag
Le is írták, hogy persze ez+az, de amúgy nem arra való. Nem izzasztó feladatokra. Nos nézzük mennyiért ÉS MI "nem arra való", amit a konkurencia (ugyan erősebb 1050Ti-vel) de professzionális, multimédiás célokra szán:
iMádom az iM-int. A honi Apple marketing csúcsa. Közben Handrás megint lefuttatta a tesztjeit. Semmi változást nem tapasztalt.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
Frawly
veterán
Nem indul be a fikázás. A Mac-ek sose voltak jó ár/érték arányúak. Persze nagy átlagban mindig is prémium termékek voltak. De lassan már kezdenek az árral is túlzásba esni, régen is többszázezerbe került, aztán lett egymillió, másfél millió, most már két és fél milliónál tartunk, ez már egy olcsóbb autó ára. Hová szállnak még el? Lassan már ott fogunk tartani, hogy előbb városi panellakás, majd családi ház ára lesz, és a felső 10 ezer még akkor is venni fogja, mint a cukrot. Közben meg annyival nem jobb, mutatja ezt az is, hogy problémák épp úgy vannak vele, mint egy akármelyik másik felső kategóriás konzumer géppel, ami csak töredékébe kerül. A korlátai is épp úgy megvannak (nem bővíthető, beleforrasztott alkatrészek, csak spéci szervizben javíttatható lehúzós áron, be vagy korlátozva egy proprietary OS ökoszisztémájába, és bár tehetsz rá Windowst, de gondok lehetnek akkor a géppel).
-
Dr. Romano
veterán
"Neztem en is premier pro tesztet ahol a 2018 prot, 2017 prot meg a nagy iMac-et hasonlitottak ossze, es nem volt throttling es minden esetben verte a 2017-est... ez valami egyedi dolog lesz.."
Lehet valami délisarki kutatóállomáson zajlott a teszt. Egyébként jah, tényleg egyedi dolog lett a témából (lol)
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
maximilian4
addikt
Annak aki Dave-et szidta és lemondta mindennek: [link]
Korrekt videó ismét. Tényleg sokkal jobb lett a teljesítménye az i9-es MBP-nak. Mostmár patch-el gyorsabb mint patch előtt a fagyasztóban. Végre tudja tartani szobahőmérséklet mellett az alap órajelet...és ne feldjétek hogy az ő videójának és yt közösségének köszönhetően lépett ilyen gyorsan az Apple.
Peace!
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
laposonly11
senior tag
Problem solved, please move along, nothing to see here!
[ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
-
7Heads Drago
veterán
válasz buvartacsko #287 üzenetére
Most ha valaki venni akar egy iMac-et te fogod szabályozni mit vegyen? Pont hogy a drágábbnak kéne jobbnak lennie. Még a végén bemagyarázod itt mindenkinek, hogy ez így korrekt. A gyártókat pont hogy arra kellene ösztönözni, hogy ne hulladékot gyártsanak. Így is teli vagyunk már szeméttel.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
buvartacsko
addikt
válasz 7Heads Drago #376 üzenetére
Sajnálom, hogy nem erted, de nem csodálkozom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest