Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Narxis

    nagyúr

    válasz UnA #24 üzenetére

    Inkább az a baj, hogy más az anyagcsere genetikai okok miatt, ehhez nem alkalmazkodott az élelmiszeripar. Nem véletlen vannak olyan emberek akik bármennyit ehetnek mégis soványak.

    Thanos was right.

  • updog

    senior tag

    válasz UnA #36 üzenetére

    "általában ott is a hihetetlen rossz minőségű cuccokat vásárolják, tömegével."

    :K

    Én tökre meglepődtem hogy a párizsi az nem valami kelet-európai sajátos húskészítmény, USA nyugati parton tetszőleges élelmiszerboltban ugyanúgy lehetett kapni. Ott sem volt jobb :D De ugyanúgy megvoltak a max. 60% körüli kérdéses eredetű hústartalmú szalámik is (vicces volt mikor rájöttünk hogy többnyire pepperoninak hívják, a pepperonis pizza náluk a szalámis). Nyilván nem viccből árulják ezeket ugyanúgy, valószínűleg ott is jócskán megvan az a réteg aki ezeket (v)eszi.

    Meg persze hiába a hamburger őshazája, mégis mindig tele volt minden meki, bk, wendy's stb. amikből amúgy minden sarkon van kettő.

    Miközben a legutolsó eldugott pakisztáni burgeresnél is mérföldekkel finomabb igazi hambit lehetett kapni (kipróbáltunk egy legutolsó eldugott pakisztáni burgerest, angolul is alig tudtak, de olyan finom burgert rittyentettek, amilyet addig még sose ettem).

    A műhús témához: én kipróbálnám. Nem hiszem hogy a növényi eredetű ételek fogyasztása a hús helyett sokat segítene. Szerintem a jövő az ételek mesterséges előállítása.

    Ma már mi az, amire azt mondhatjuk, hogy nem káros valamilyen szinten, és hogy nem tartalmaz mesterséges anyagokat? Mitől rosszabb ha az egész mesterséges?

    Persze egyetértek (#29) bambano hozzászólásával, mondják azt hogy tessék, válassz hogy húsos burgert vagy műhúsos zsömlét kérsz, ha nem azt mondják, hogy tessék, itt a burger, amiben amúgy kicseréltük a lényeget valami másra, akkor OK. Meg azzal is egyetértek, hogy bitpork és bbq pit boys FTW ;]

    [ Szerkesztve ]

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

  • Apollyon

    Korrektor

    válasz UnA #36 üzenetére

    "Lehet itt játszani, hogy ez milyen szegény hely, de Magyarország így is a világ 40 leggazdagabb országa között van."

    Nem állítottam hogy usában senki sem szegény, azonban sokkal jobb helyzetük van, mint az itt élő szegényeknek.

    "Persze ez nem azt jelenti, hogy nem kellene javítani a legszegényebbek helyzetén, de még így is kevésbé riasztó a társadalmi különbség, mint az Egyesült Államokban."
    Az, hogy ott vannak dollármilliárdosok, itt meg csak forintmilliárdosok vannak, még nem változtat a lényegen. Egy szegénynek tök mindegy, hogy mennyivel gazdagabbak nála, ha erőfeszítései árán is a komplett fizetése létszükségletre megy el.

    Kajára visszatérve:
    Ugyanannyi pénzből jobb minőségű élelmiszert tudsz vásárolni usában, mint Magyarországon. Persze nyilván ott is van egy rakás szemét, azonban lehet kapni KÉSZ minőségi élelmiszert is elég sok boltban, ahogy láttam a kínálatot (bár személyesen nem voltam ott). Míg itthon maximum a bio cuccokat tudsz venni egészség gyanánt, és ott se mindig van kínálat, még sok pénzért sem. Az itthoni kínálatban nem találtam olyan kész élelmiszert, amely bontás után azonnal fogyasztható, megfelelő minőségű állati eredetű fehérjét tartalmaz szénhidráttal és akár minőségi zsírral mindezt a megfelelő arányban.

    Egyébként a lényeg az volt, hogy ott megvan a lehetőség, ami itt nincs. Itthon pl. két sajt közül az olcsóbbikat fogják megvenni, azt nem nézik, mennyi a zsírtartalma. Az átlagboltban nem hogy a light sajtot alig találni, de még félzsírosat se, csak zsíros van, ami 50% zsírtartalmat jelent. Ez is azért van, mert árérzékeny a piac, és mint már mondtam, az ár sokkal fontosabb, mint a minőség.

    Ma kenyér nélkül sok magyar nem tud létezni, a pékeknél is elég nagy sor áll reggel, de úgy az egész nemzeti konyhánk is elég zsíros a sok kenyér mellé, és nem hiszem, hogy annyira kritizálni kellene az usákiai táplálkozási minőséget, ahol legalább az elegendő, minőségi állati eredetű fehérje megvan. :)

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

  • Narxis

    nagyúr

    válasz UnA #30 üzenetére

    Ezt szétválasztanám mert 2 különböző dolog. Egy egészséges embernek lehet lassú az anyagcseréje, ezen nehéz változtatni de lehet valamennyire javítani mozgással vagy más természetes dologgal pl. zöldkávé, teák stb. Akik viszont kényszeresen esznek azok beteg emberek ugyanúgy mint az anorexiások. Sajnos ritkán kapják meg a megfelelő orvosi segítséget. Erre tesz rá egy nagy lapáttal az élelmiszeripar, az USA-ban iszonyú olcsón lehet kajálni különböző sarki gyorséttermekben viszont ezek nem véletlen olcsók mert sajnos egészségtelenek. Azért van ott több elhízott ember.

    Itthon szerencsére még nem ez a helyzet de haladunk arra. Emlékszem hogy ledöbbentem a CBA saját márkás kókuszgolyós rúdján ami kb. akkora mint egy snickers de kalória tartalma annyi mint egy hamburgeré és a cukor tartalma is nagyon magas volt. Nekem eszembe jut megnézni a csomagoláson az adatokat de gondolom a többség nem nézi és miközben azt hiszi, hogy evett egy kis csokit annál sokkal több cukor és kalória jut a szervezetébe miközben jól se lakik. Akkor már tényleg jobban járt volna egy sima hamburgerrel is.

    Ezt ha nem szabályozzák jobban akkor mindig lesznek túlsúlyos emberek illetve nyilván aki sokat eszik azt kezelni kellene, pl. ha elmegy a háziorvosához. Csak erre nincs felkészülve az egészségügy miközben a chipsadóból meg beszedik a pénzt.

    Thanos was right.

  • Polllen

    nagyúr

    válasz UnA #88 üzenetére

    A tudomány alapja a kritikus gondolkodás.
    Az egészségünkkel kapcsolatban pedig rengeteg a fehér folt, meg a szürke zóna. Szóval ez itt előny. Lehet akar években mérhető majd a végén.

    "Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

  • bambano

    titán

    válasz UnA #88 üzenetére

    én nem mondtam, hogy ne lehetne érdemi kifogásokat felhozni a kajával szemben. ezek a kifogások viszont nem ilyenek.

    például az antibiotikum: a penicilin úgy működik, hogy gátolja annak a fehérjének a működését, aminek segítségével a baktérium osztódáskor felépíti az új sejthártyáját. vagyis annyi történik, hogy amikor a penicilinre érzékeny baktérium szaporodik, nem tud "felöltözni". ezt az anyagot teljesen értelmetlen olyankor adni, amikor nincs jelen a baktérium. tehát azt feltételezni, hogy a tenyésztő bead egy gyógyszert, aminek nincs értelme, de legalább drága, ostobaság. vakcinázni szoktak vírusok és baktériumok ellen ugyanúgy, ahogy védőoltásokat kap a gyereked is. ezért kérdeztem rá, hogy a gyerekét azért beoltatja?

    ugyanígy el tudom fogadni, ha valaki azt mondja, hogy csepelnél a duna tele van mikroműanyagokkal. de az a víz, ami a nagyvárosokból kimegy, nem kerül a legelőkre, mert nálunk úgy alakult, hogy a nagy folyókból jellemzően kevés öntözővizet veszünk ki, azokat kisebb folyókból vesszük, ha egyáltalán van. ráadásul legelőt nem szokás öntözni, mert kevés helyen tudunk öntözni, ezért igényesebb növényeket termesztünk azokon a helyeken, ahol mégis lehetséges. például csemegekukoricát vagy vetőmagokat.

    ráadásul a cikkek szerzői közül több is erősen érdekelt, elfogult, így nem hiszem, hogy hiteles forrásként lehet rájuk tekinteni.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák