Új hozzászólás Aktív témák
-
vardill
csendes tag
Nagyjából végigfutottam a fórumot, viszont tapasztaltabb kollégáktól kérnék tanácsot (lécci ne azt, hogy olvassam el még egyszer a fórumot , hogy mennyire is lenne jó egy WP8-as telefon, illetve abból is melyik.
Androidos telefont nem akarok venni, nekem az túlságosan "szabad", sok elérhető és felesleges programmal, számomra nincsen hozzáadott értéke a végtelen mennyiségű alkalmazásnak, és emiatt sebezhetőbbnek érzem kicsit a telefont.
iOS-en még sokat gondolkoztam, viszont amiben számomra hozzáadott értéke lett volna az a Cloud, ami lényegében már most Windows platformon is elérhető SkyDrive formájában, és nem akarnám lecserélni minden gépemet Apple termékre csak ez miatt.
Egyelőre a Nokia Lumia 920-at néztem ki, viszont a HTC 8X is tetszik.
Amire használnám:
1) navigáció (gyalogos és autós is). A tesztben ugyan azt írják, hogy olcsón lehet venni GPS-t és ezért nem éri meg a drága Nokiát megvenni, viszont nincs kedvem mindenhova cipelni GPS-t...
2) zenehallgatás. Nem kell, hogy olyan minősége legyen, mintha egy zenestúdióban ülnék, viszont legyen jobb mint egy Szokol rádió.
3) szokásos net, levelezés stb.Összegezve: a fenti használatra a két WP8-as telefon közül melyik érné meg jobban? Nem mondom, hogy nem számít az ár, viszont jelenleg nem érzek akkora különbséget a kettő között, hogy csak ár alapján döntsek.
Köszi előre is a hozzászólásokat/tanácsokat.
[ Szerkesztve ]
-
vardill
csendes tag
Igen, nekem is az tetszik úgymond, hogy nem kell külön letöltenem pénzért navigációs programot, illetve nem kell várnom arra, hogy talán majd jön HTC-re is térkép.
Most egy Nokia e52-t használok egyébként, amiben elég sokat használtam a GPS-t és abszolút meg voltam elégedve vele. Mondjuk azt csak feltételezem, hogy ennél jobb lehet a térkép egy új generációs okostelefonban...
-
vardill
csendes tag
nekem is az tetszik jobban egyébként még a mérete ami kicsit elbizonytalanított egy pillanatra (nem a tömege, mert az szubjektív, hogy kinek mi a "tűréshatára", ezért nem értettem a tesztben miért lett erre kihegyezve és lehúzva a telefon), viszont utána rájöttem, hogy a mostani telefonom is két kézben használom, mert úgy gyorsabban gépelek. Ergo tök mindegy, hogy ez mekkora, két kézben tuti elfér
-
vardill
csendes tag
820 és 920 között csak méret, kamera és kijelző a különbség?
Mert igazából mindkettő tetszik, és T-nél 820-at 80ért tudnék venni, 920-at meg 115-ért...és ha csak a fentiek a különbség akkor nem biztos, hogy a 920 megéri a plusz 35 ezret.
Bár tény, hogy iszonyat masszívnak néz ki... -
vardill
csendes tag
Szerdán hoztam el a T-től, és ma reggel még az ébresztő előtt felébredtem, ki akartam kapcsolni a riasztást és olyan volt, mintha ki lenne kapcsolva, viszont nem reagált semmire, csak a soft resetre. Most délután leraktam az asztalra és ugyanezt csinálta. Tuti nem volt lemerülve, tehát valami szoftveres probléma lehet.
Valaki tapasztalt már ilyet vagy vigyem vissza?
Webshopból rendeltem szóval alapból 8 napon belül elállhatok a vásárlástól...de gondolom ha nem jó a készülék akkor a gari ideje alatt bármikor.
-
vardill
csendes tag
Tapasztalt valaki olyat, hogy zenehallgatás közben ha egy számot ismétlésre állít, akkor a második lejátszásnál cirepelő hangot ad ki 2 másodpercenként a telefon és a füles is, olyat, mintha "akadna"...viszont ha számot váltok akkor abbahagyja...
a fagyások meg ez miatt kezdek csalódni és nagyon erősen gondolkozom azon hogy elállok a vásárlástól és visszaküldöm a T-hez. Most úgysem tudnak másik készüléket adni, mert kifogytak szóval inkább nem várok heteket, hogy küldjenek újat... -
vardill
csendes tag
Azt hogy lehet megoldani, végleg bezárjam a zenelejátszót? mert most azt csinálja, hogyha nem megy végig egy szám, akkor ott marad Pause állapotban, és ha feloldás után mondjuk le akarom némítani akkor fentről lejön a zenelejátszó csíkja is...
nem tudom, hogy ezt most sikerült-e értelmesen leírnom, de kicsit zavaró hogy nem tudom teljesen leállítani a zenelejátszást, vagy csak én vagyok bénaegyébként most már napi rendszerességgel fagy le/indul újra, de most egyelőre még várok a visszavitellel, hátha majd egy szoftverfrissítés segít rajta, másrészt nem akarom megkockáztatni hogy recsegőset kapjak helyette, mert lekopogom de az enyém egyáltalán nem ad hangot, olyan mint a beton
-
vardill
csendes tag
na meghoztam a nagy döntést, visszavittem és elálltam a vásárlástól...
a T-nél a csaj kedves volt (Duna Plaza), mondtam hogy tetszik de szerintem hibás és nincs kedvem szarakodni azzal, hogy szervizelgessék. Erre csak annyit mondott hogy teljesen igazam van és intéztük is a visszaküldést
Remélem pár hónap múlva már nem lesznek az akkori darabokkal fagyási és recsegési gondok. Ha meg lesz, akkor marad a jó öreg Nokia E52 -
vardill
csendes tag
nekem ezek voltak a rendszeradatok, mikor visszaküldtem a telefont a webshopba. esetleg valaki beírná az övét, hogy lássuk van-e különbség? a magentánál voltam, és fagyási gondjai voltak. csak azért pörgök most ezen, hogy hátha kiderül hogy szoftveres vagy hardveres hibája volt mert rohadtul tetszett amúgy a telefon és szinte biztos hogy később újra rendelek majd...
Manufacturer model name: RM-821_eu_hungary_421
Configuration ID: 101476
Operációs rendszer verzió: 8.0.9903.10
Belső vezérlőprogram: 1232.2109.1242.1001
Hardver verziószám: 1.0.0.0
Rádiókapcsolati szoftver verziószáma: 1.0.202041.3
Rendszerchip verziószáma: 8960köszi
-
vardill
csendes tag
Azt tapasztalta valaki a 920-nál, ami a 820-nál jött elő, hogy megtelik a memória az egyes programok szemeteivel és csak hard resettel lehet kiüríteni azt? Vagy ez már megoldódott azóta?
Nekem 1 hétig volt ilyen telefonom, de őszintén szólva nem nagyon tűnt fel ez a probléma a 32gb memória mellett..
Ha ez a probléma még mindig fennáll és nem terveznek csinálni vele semmit, akkor az elég cumi a WP8-nak, nem? Mármint ez szerintem olyan baki, amit jó lenne minél előbb orvosolni. -
vardill
csendes tag
akkor úgy veszem ki a szavaidból, hogy a 920-nál is előfordulhat az, mint ami a 820-nál is, csak gondolom teleszemetelni a nagyobb tárhelyet tovább is tart, de végül kell a hard reset.
Xbox tulajdonosokat kérdezek: milyen előnyei vannak, ha össze lehet kötni a telefont az Xbox accountommal? Még nincsen Xboxom, de a jövőre megjelenő Xbox720 (ha ez lesz a neve) felkeltette az érdeklődésem, és kíváncsi vagyok, hogy mire jó ha Xbox fiókhoz hozzáférek telefonról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest