- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Új hozzászólás Aktív témák
-
lumiás
csendes tag
Lényegében semmi.
De a régió kiválasztása miatt, szerintem muszáj hogy benne legyen a nyelv. Gondolom én. A többi lényegében csak saját tapasztalat. Persze neked is igazad van. Mert előfordulhat az is, hogy nem tartalmazza másik kontinens nyelvét. Az is lehet hogy az ázsiai telefonok már nem is fogja tartalmazni az Európai nyelveket wp9-en (remélem hogy nem lesz ilyen).
Mivel téma volt a nyelv. Ezért gondoltam leírom. Valakinek lehet segítség lesz.Nokia Lumia 1520, Acer Iconia B1 & Sony Vaio Fit 15E
-
Vegitaa
senior tag
Nem tudom elképzelni, hogy ha egy böngészőben csatolsz egy képet az emailhoz, akkor ne azt, s úgy küldené el... De biztosan ez a kicsinyítési téma akkor jön fel, amikor a Nokia gmailos appját használjuk...
(#1402) lumiás
Én csak abból indulok ki, hogy egy asztali PC-ben a windowsban be lehet állítani, hogy tudjak mondjuk wordben japán nyelvkiosztást használni. Csak a tálcán át kell váltani a nyelvet.
Hát gondoltam, valami hasonló módon működik a WP-ken is.[ Szerkesztve ]
-
lumiás
csendes tag
válasz Vegitaa #1386 üzenetére
Szerintem vedd meg márkaboltból. A Nokia boltokban most 185-ért megkapod (ennél olcsóbb helyet nem találtam gyári független árral). Főleg mivel erről a telefonról van szó, azért is mondom hogy itt vedd meg, vagy olyan helyen ahol 100% hogy van érvényes normális gyári garancia a telefonra. Akik olcsón jutottak hozzá, azoknak nagy többségében mindegyiküknek volt valami gondja. Angol fórumokon is vannak panaszok, főleg a kijelzőre.
Az enyém is 140-be került. De mivel a kijelző az rossz volt. Így is úgy is rá kellett költenem az 55-öt. Így meg akár tudtam volna venni egy magyar garisat is.
A nyelv az wp8-nál szerintem nem lehet gond (bár szerintem a későbbi rendszereknél se lesz az).
Frissítéseket is biztosan meg fogod kapni, akkor is ha ázsiai, akkor is ha európai.
De a problémák miatt inkább utólag én is azt tudom ajánlani, hogy szánj rá többet, de az biztosan jó lesz. Ha gond is lesz vele, akkor ingyen megjavítják.(#1389) Cooley18
Számomra is érthetetlen, de úgy látszik hogy a "Nokia by Microsoftnál" így működik az értékesítés. De mi vagyunk rá a példa. Tiedben is rendellenes a kijelző, meg az enyémben is az volt.
Amúgy ezek nekem is jelentkeztek amiket írtál a kijelzővel kapcsolatban. Majd egyik percről a másikra nem ment a kijelző alsó 2cm-e. Egyszerűen nem érzékelt.
Nem mondom hogy nálad is ez lesz (főleg mivel már jó ideje használod ha jól tudom, nekem meg 1 hét után). De előfordulhat. Gondoltam leírom ezt. Nehogy meglepetés érjen amikor egy applikációból ki akarsz lépni a home gombbal.Nokia Lumia 1520, Acer Iconia B1 & Sony Vaio Fit 15E
-
Vegitaa
senior tag
Hát ha megnézzük az árukeresőt, akkor már van 120ezerért is, bár nekem gyanúsan olcsó. Mondom, nem szeretnék úgy járni, mint pár éve az X7-esemmel (lásd alább).
Ha jól láttam a T-mobilnál még nincs, meg a MediMarktban sem találtam...
Te hol vetted a tiédet? -
Vegitaa
senior tag
Neee.
Hát amikor megnyitod mondjuk a gmailnál a csatolást, akkor mutatja a sajátgépet, az összes meghajtóval, s katalógussal együtt. Csak ki kell választanod a csatolandó fájlok közül a megfelelőt.
Lehetetlen, hogy ha egy wp-n futó bármilyen böngészőből csinálod, ne ez legyen...Ja, s mi van, ha a kisebbiket törlöm...?
[ Szerkesztve ]
-
Vegitaa
senior tag
-
Cooley18
aktív tag
válasz Vegitaa #1398 üzenetére
Hol? Én eddig csak jót hallottam róluk. HardverAprón is csak pozitív értékelésük van. Elég korrektek voltak, írtam nekik, hogy érdekelne a 1520, még aznap hívott a srác, de akkor nem volt sárga színben, én meg azt szerettem volna, aztán mondta, hogy felhív, ha lesz sárga. Rá pár napra hívott, hogy érkezett, mondtam, hogy jöhet, és a futár már aznap hozta is. Sőt, még mielőtt kifizettem a futárnak, ki is próbálhattam, hogy minden rendben van-e a telóval.
-
bhippi
újonc
Sziasztok,
Tegnap vettem egy 1520-ast, és arra lettem figyelmes, hogy elég rövid idő alatt elkezd melegedni a felső része a készüléknek, nem csak hátul, de elől is eléggé érezhetően - telefonálás közben is már kezdett zavarni, hogy melegíti a fülem. De egyszerű menüben mászkálásnál, böngészésnél is melegszik. Ez normális, vagy ballagjak vissza a boltba vele? Köszi előre is!
-
lumiás
csendes tag
válasz Vegitaa #1406 üzenetére
MobilWebshop. De most már ott is olcsóbb mint amennyiért én vettem. Egy ismerősöm ott vett egy 1320-ast. Az övé Malaysiai. Az tökéletesen megy azóta is.
Bár én még mindig azt mondom, hogy hivatalos Nokia bolt, akár hogy is nézed, ott a legolcsóbb. 185 ért még a mediamarktban és az extremedigitálnál se kapod meg gyári nokia garanciával, max drágábban. Ahol olcsóbb mint ott, arra nem biztos hogy van gyári garancia.
Saját tapasztalatból mondom, így utólag. Hogy megéri többet kifizetni.
Nekem is az eddigi telefonjaim is külföldről jöttek, bolti garival. Egyikkel se volt gond, de ezzel megszívtam.
De viszont te tudod. Te pénzed, te fogod használni.
Nekem az is járt a fejembe. Mi van ha nem javítható gonddal vettem volna. 140 ezrem a kukába került volna. Utazgathattam volna pestre az üzletbe. Viszont ha gyári garanciával veszed, akkor valószínűleg kapsz egy újat. Mondta nekem a szerelő is, hogy nem biztos hogy javítható, mert lehet gond az alaplappal, akkor viszont kuka. De szerencsére nem ez lett.Nokia Lumia 1520, Acer Iconia B1 & Sony Vaio Fit 15E
-
lumiás
csendes tag
Hard reset. Nekem csak akkor melegszik ennyire ha asphalt 8-al játszok. Vagy valami már 3d-s játékkal. Csinálj egy gyári beállítások visszaállítását. A menü- beállítások- névjegy menün belül.
Ha ekkor is nagyon melegszik akkor passz.Nokia Lumia 1520, Acer Iconia B1 & Sony Vaio Fit 15E
-
lumiás
csendes tag
válasz Vegitaa #1403 üzenetére
Igen, lényegében valami ilyesmi lehet.
Ezért is írtam le ezt.
"Igazad van.
De amikor kiválasztom a magyar nyelvet az indításkor, visszaállítás után. Akkor újraindul. És amikor elkezdek valamit gépelni a billentyűzettel alaphelyzetbe állítás után. Akkor kiírja hogy elérhető egy frissítés. Ami a billentyűzet nyelvi csomagját tartalmazza az aktuálisan kiválasztott ország szótár javaslataival együtt.
Ez ugyan úgy települ mint amikor rendszerfrissítés érkezik.
Ha ez meg van, már van is egy magyar rendszerű és billentyűzetű telefonod.
Lényegében a telefon rendszere alapértelmezetten tartalmazza a magyar nyelvet. Csak a magyar billentyűzet nincsen rajta."Nokia Lumia 1520, Acer Iconia B1 & Sony Vaio Fit 15E
-
Cooley18
aktív tag
Hát csessze meg, sikerült berepeszteni az érintőpanelt. Szerencsére maga a kijelző nem sérült. Mennyibe fájhat vajon egy ilyen csere? Nem nagyon találtam 1520-hoz külön csak üveget.
-
hroberto
veterán
válasz Cooley18 #1423 üzenetére
Valószínűleg itt is egybe van ragasztva a kijelző és az érintő. Tehát egyben cserélik. Nekem anno a 920-nál 45 körül volt. Ez sem lesz olcsóbb. Esetleg az ebay-en kereshetsz utángyártott digitizert, és megpróbálod magadnak cserélni, de az nem az igazi, és a garancia is ugrik.
Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
Cooley18
aktív tag
Szerencsére csak a teteje repedt meg, a kijelző fölé csak 2 vékonyabb repedés lóg be, szóval nem történt komoly gond. Inkább csak esztétikai jellegű a dolog. Ha nem lehet külön cserélni, akkor szerintem megleszek vele így is.
-
Vegitaa
senior tag
Mondjuk én egy új telóra azonnal szoktan rakni képernyővédő fóliát, leginkább az apró karcok miatt. Nézegettem valamelyik nap a 3 éves X7-esem kijelzőjét, s a fólián látszanak nagyítóval ( ) apró karcok. De szerencsére ezek csak a fólián vannak, alatta sértetlen...
(#1429) Cooley18: Mekkora ütést kapott?
-
kekkola
senior tag
Sziasztok!
Elkezdtem szemezni ezzel a telefonnal. G2-esem van, nagyon meg vagyok vele elégedve, csak szeretnék egy nagyobb kijelzőt... A 1520 meg amúgy is nagyon tetszik. Lenne egy pár kérdésem, remélem tudtok majd 1-2 dologra válaszolni. (lehet inkább wp jellegűek)
1. Üzemidő hogyan alakul? Kb hány óra kijelzőidő van meg általános használattal (folyamatos adatkapcs.)?
2. Az alábbi appok működése megfelelő? Box, Dropbox, facebook, fb messenger, viber, otp smatbank, bp menetrend, gmail, youtube
3. Fájlkezelés frankón meg van oldva?
4. Vezetékmentes töltést használ valaki? melegszik nagyon közben a telefon? ajánlat esetleg valami alternatívára a gyári töltő helyett, mert nagyon borsos az ára.
5. Beépített hívásidő, sms, adat számláló van benne? esetleg ingyenes appok?
6. a fizetős applikációk jól működnek, megérik az árukat?A válaszokat köszi előre is!
ÜdvO+8T
-
Vegitaa
senior tag
Hopp tényleg, az engem is érdekelne, hogy a fájlkezelés hogyan megy!
Symbianos nokiákon van tapasztalatom, s ott (annó a szintnek megfelelően) nagyon jó kis appok vannak, ill. voltak. De a 1520-on, mivel WP, már legalább egy Total Commander-féleség illene hogy legyen.
-
Воланд
titán
válasz kekkola #1435 üzenetére
kepek a kepek mappaban, videok a videok mappaban dokumentumok a dokumentum mappaban. masolashoz meg nem kell fajlkezelo. ettol fuggetlenul van az ms-nek fajlkezeloje, a store-bol letoltheto.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
-
Vegitaa
senior tag
Ahogy kekkola kolléga is mondja, rendezni a fájlokat. Látni a képeket, mp3-okat stb...
De nem a mappákban, hanem úgy mint mondjuk a Total Commanderben, s látni szeretnék mindent, tehát a rejtett/system fájlokat is.Arról nem is beszélve, hogy sokszor pendrive-ként is használnám a telefont, tehát valami X adatállományt (amit nem feltétlenül rajta futatnék) kényelmesen tudnék kezelni...
[ Szerkesztve ]
-
lumiás
csendes tag
válasz kekkola #1431 üzenetére
#1423) Cooley18
55 ezer kijelző cserével mindennel együtt. Lehet kapni olcsóbban, de nem biztos hogy működni fog a nem gyárival.
(#1431) kekkola
"1. Üzemidő hogyan alakul? Kb hány óra kijelzőidő van meg általános használattal (folyamatos adatkapcs.)?"
Ha nem nyomkodod mint az őrült akkor 3 napot el megy (nekem legalábbis, kinek mi az általános használat).
De amikor megvettem, akkor feszt nyomkodtam, zene, 3D-s játékok. Ezzel a használattal este töltőre kellett tennem. Wifi mindig be van kapcsolva, 3G-is."2. Az alábbi appok működése megfelelő? Box, Dropbox, facebook, fb messenger, viber, otp smatbank, bp menetrend, gmail, youtube"
Box=találtam, nem haszbálom. Dropbox= én nem találtam, Face az van özön, én a hivatalos microsoftosat használom, nekem okésan megy. Fb mesenger is van, de szerintem felesleges ha van face alkalmazásod, én nem használom. Viber is van, használom is, működik is. OTP Smartbank is van, használom is, működik is. BP menetrend is van, én nem használom. Gmail is van, alapból a "e-mail + fiók" alatt a beállításokban, de nem használom, egyszerűen összefűzöm a többi e-mail fiókomat a liveos címemmel, így csak egyet kell használnom. YouTube is van, De én nem használom."3. Fájlkezelés frankón meg van oldva?"
Van, de felesleges. Nem droid, zárt rendszer.
Ahogy woland_y2k is írta. "kepek a kepek mappaban, videok a videok mappaban dokumentumok a dokumentum mappaban. masolashoz meg nem kell fajlkezelo. ettol fuggetlenul van az ms-nek fajlkezeloje, a store-bol letoltheto."
Vannak lehetőségek, bár én nem használom. Új mappa, kijelölés, rendezés, keresés."4. Vezetékmentes töltést használ valaki? melegszik nagyon közben a telefon? ajánlat esetleg valami alternatívára a gyári töltő helyett, mert nagyon borsos az ára.+
Nem használok. Nem szabadna melegednie, legalábbis nem jobban mint usb-n töltve. Nem tudok alternatívát, mindenből csak gyárit szoktam venni. De csak annyi a lényeg hogy "QI" szabványú legyen."5. Beépített hívásidő, sms, adat számláló van benne? esetleg ingyenes appok?"
Van hívásidő számláló, Nincs sms számláló, legalábbis én nem találtam. Van adatforgalmi segéd. Sose kerestem ilyen appokat."6. a fizetős applikációk jól működnek, megérik az árukat?"
Amiket én töltöttem le azok nagyon okésak. De olvasd el a hozzászólásokat az appok letöltése előtt, sokat segítenek. A 1520-as telefonhoz az ms ad 8 ezer forintot ajándékba az Áruházban való vásárláshoz.Nincs mit, remélem tudtunk segíteni.
[ Szerkesztve ]
Nokia Lumia 1520, Acer Iconia B1 & Sony Vaio Fit 15E
-
Yoretto
tag
Uzemidohoz csak annyit rengeteget telefonalok, telefonjaim kozul a Nokia birja legjobban, olyan 2 nap, ezutan a G2, aztan a tobbi... Nagyon feleslegesen nem nyomkoraszom oket
BlackBerry Passport silver, Iphone 6S 128Gb, Surface pro 3 i7, Apple MacBook Pro, Sony Alpha SLT-A77VQ
-
-
lumiás
csendes tag
Jó kérdés.
Van skypeom, de nem nagyon szoktam videobeszélgetésre használni, inkább írkálok. Eddig 3x használtam erre a skypeot. Akkor is olyan 15-20 percre. kb annyira eszi ilyenkor a skype az akkut, mint a viber amikor nagyon nyomja az ember (valami miatt a viber nagyon szívja az akksit, nekem legalábbis).
De ez a skype állítólag nem jól kezeli az a erőforrásokat (ms szeint). Bár én úgy tapasztaltam, hogy ha csak szövegváltásnál használja az ember akkor eléggé jó. Ha egész nap skypeozok, és olyan 8-9 között leveszem töltőről a telefont, akkor estére olyan 65-70% körül mocorog ha egész nap írkálok, gondolom videóval sokkal kevesebb. Fut a háttérben, jelez ha írnak. Majd jön valamikor, egyszer talán wp-re a Skype 5.0. Rá azt igére az ms hogy lényegesen jobb lesz sok mindenben. Nekem ha úgy vesszük most is oké.
Engem többnyire csak az üzemidő szokott érdekelni, arra is írta hogy jobban fogja majd bírni az akku. Jobban lesz optimailzálva.Nokia Lumia 1520, Acer Iconia B1 & Sony Vaio Fit 15E
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest