Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
válasz PRO-peller #30 üzenetére
A d5100 egy remek kis gép,tavasszal vettem az asszonynak 18-105-ős obival,szereti nagyon.
-
Throme
veterán
válasz PRO-peller #66 üzenetére
ezt most nem értem. De nem hiszem hogy átkozza, csak mosolyog a "batár" és nehéz cuccok láttán, majd benyúl az övtatyóba és kivesz egy palacsintát aztán már kattintgat is
-
fattyu
veterán
válasz PRO-peller #74 üzenetére
ez meg már megint egy nagyon messzire vezetős kérdés... Nem a váz csinálja a jó képet haem a fotós... Amitől én spec oltári messze vagyok, de nem ez a lényeg.
Pl az extrém makró fotóim egy 350d-vel készülnek... És ha csak a képet nézed meg exif nélkül akkor nem jut eszedbe hogy egy olyan váz csinálta amit már használtként sem lehet eladni se kb... Ugyanakkor ezeket dedikált makróvakuval és üveggel készíem amik mellett a váz és a szenzor másodlagos, mert nem kell iso teljesítmény, illetve a krop miatti picivel jobb dof segít nem hátrány. Na mindegy.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Kleroo
veterán
válasz PRO-peller #83 üzenetére
Teljesen jó a D40 is ha nem A2-re nyomatsz sportfotókat pénzért.
Ha a funkciókban nem korlátozza az igényeid akkor minek is váltani?Ebben pl egyet is értek kenbrokival. Ő egészen a D3100-ig csak a D40-et ajánlotta olcsó gépként.
A témához: Én mindkét álláspontot megértem. Egyrészt igen,ha valaki erre szeret költeni,és ez tesszi boldoggá,akkor miért ne tegye? Rengeteget tanul vele,és szuer képeket csinál vele. Aztán vagy elindul a pénzkeresés irányába ,vagy nem. Én örülök ha valakinek jó cucca van ÉS tudja hogy ez mit jelent,s hogyan kell használni.
De szerintem sokan az alábbi miatt utálják a drága szett tulajait:
Sok olyannal találkozni,amikor egy a fotózáshoz marhára rohadtul nem értő,és nem érdeklődő ember vesz mondjuk egy D800-at egy 24-70-el. (a boltba is úgy besétálva,hogy adjanak neki egy jó gépet 1,5misiért,és ott legózzák össze,hogy egyáltalán mi kellhet neki) Ezután beállítják neki full automatára,és elmegy egy sport/akármilyen eseményre,és fotózik. Játssza az eszét,és megjátssza,hogy ő a profi. A kisebb vázakkal rendelkezőket pedig lenézi,és kioktatja,hogy így meg úgy.... Na az ilyenek miatt van szerintem ez a hozzáállás sokunkban... Bár én alapvetően nagyon örülök akár annak is ha egy tök idegennek jó cucca van(és ugyebár pár mondatból le lehet vágni valakiről,hogy ért-e a dolgokhoz,vagy csak keresett egy drága hobbit...)
ui: ÉN mostanság D700+MB-D10 +Sigma 70-200-al járkálok,"dolgozok",és sokan jönnek oda kérdezni ezt-azt, vagy árajánlatot kérni. Ilyenkor igyekszem minél szerényebb lenni,hisz attól még marhára nem leszek ügyesebb,hogy drágább cuccom van. Sőt,sokszor komolyabb kihívás is. Ezzel a mai díjugratás fotózáson szembesültem. (És lehet,hogy a mellettem álló idősebb úr a 30D-vel 1000x jobb képeket lőtt )
Hodor. Hodor? Hodooor!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest