Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petike168

    aktív tag

    Sziasztok,

    8 év után elérkezett a HDD nagyobbra váltása az eszközben (4TB), ami után meglepődve tapasztaltam, hogy a korábban gondosan összeírt "tutorialok" egyike sem működik. Ezen túllépve és újra utána olvasva, nagyjából sikerült mindent visszahegesztenem, azonban két problémám is van:

    1. SMB megosztás valamiért megszakad, ha nincs aktív kapcsolat a NAS-al. Ha történik olvasás/írás semmi gond, de utána kb. perceken belül nem tudom elérni a megosztásokat. Okos tv (Kodi), illetve PC-n is ugyanez.
    Az admin felületet, illetve SSH-n keresztül mindent tudok csinálni továbbra is. Csak újraindítás oldja meg a dolgot, aztán ha nincs aktív kapcsolat pár percen belül szintén vége. Ez egyébként korábban is rosszalkodott, de eddig elég volt "kliens" oldalon újra indítani mondjuk KODI-t, vagy PC-n újra felcsatolni hálózati meghajtót, és mondjuk heti 1-er fordult csak elő. Milyen úton induljak el?

    2. TM újratelepítése megtörtént, de a korábban már írtakat tapasztalom én is. TM elindul, fájlt elkezdi tölteni, 0-as mérettel aztán kiakad. Ha másik csomagot telepítek, akkor ha el is indul letöltés, az egész szétfagy. Sajnos nem tudom korábban melyik repóból volt telepítve, és melyik verzió, de azzal semmi gond nem volt pedig 100+ torrent volt berakva, és simán töltött 10Mb/s-el fagyás nélkül (2.8* csomag rémlik). Itt esetleg tudnátok segíteni, hogy melyiket sikerült végül működésre bírni?

    Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák