-
PROHARDVER!
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
wape1980
csendes tag
De ezt miért nem tudják a kékek megmondani havi sokezerért....amit kb 15 éve fizetek nekik!!!???
" Az a Te bajod, hogy túl sokat éltél vidéken....nem fejlődött ki az agyad!! "
-
Pistakiss
őstag
válasz wape1980 #25351 üzenetére
Meg nem ingyen vakargatják a feneküket
"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős
-
törölt tag
Nemtudtok valami olyan torrent progit, ami korlátlan sebességel szed le? ??
kipróbáltam a torrent-et, de az csak 250kb/s-kel the tölteni, holott 2megás netem van... -
AizawaKouta
tag
Nekem Djuice kártyám van még Pannon-os időből. Utánna volt név váltás és szétválás. Nekem ezek a beállítások: [djuice net]
-
Qbász
aktív tag
válasz defygaben77 #25337 üzenetére
Ráböksz lent a házikó mellett lévõ 4zetre aztán feljön egy menü ott kiválasztod a more legörgetsz ott lesz a settings. Ott már betudod állítani a default zoom-ot
Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'
-
RootRulez
félisten
sziasztok!
mobilinternetem van, olyan PC-nél vok, ahol nincs net. hogy tudnám a gépen használni a netet USB kábellel? van rá mód?
═════════════════════════════════════════
-
törölt tag
válasz AizawaKouta #25357 üzenetére
nem...gépen 2 megával jön le minden...
az a baj, hogy a prgi beállításaiban ott van, hogy "download Limi" és ott 250kB/s a legnagyobb...
talán van belőle pro verzió, amiben már nincs korlátozás -
Pistakiss
őstag
válasz RootRulez #25356 üzenetére
Ezt kellene kipróbálni: https://market.android.com/details?id=com.mstream.easytether_beta&feature=apps_topselling_free
"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Polllen #25335 üzenetére
Másik megoldás, hogy az adott mappába teszel egy ".nomedia" nevű fájlt. Nem kell neki semmiféle kiterjesztés, csak ez legyen a neve ponttal az elején. Ez működik képek, videók, hangfájlok és bármi egyéb esetén, mert elrejti az alkalmazások elől (kivéve a fájlkezelőket) az adott mappában lévő multimédiás anyagokat.
Meg itt egy kis tipp. Múltkor én kérdeztem, hogy miként lehet kigyomlálni rendszer szinten a kamera zárhangját ha zavar, vagy csak nem akarod magadra felhívni a figyelmet fotózás közben.
Kamera zárhang eltüntetése Android rendszeren:
(A leírás haladó felhasználóknak készült mert nem ismerteti az egyes fogalmakat, noha igazából pofon egyszerű az egész. Ha nem tudod mi az a root akkor előbb olvasd át az első posztban a menetét).
1.) Szerezz root jogokat a rendszer felett ha ezt még nem tetted meg.
2.) Tölts le egy olyan fájlkezelőt, mely a telefon belső memóriájában is tud kotorászni (pl: Root Explorer, vagy amit én használok az CM7 alatt rootolható ez pedig az ES File Explorer).
3.) Ha a fájlkezelőd megkapta a superuser (root) jogokat, akkor irány a telefon gyökere, azaz a belső memóriája, mely független az SD kártyától. Itt a következő elérési utat kell megkeresned:
ROOT/system/media/audio/ui/
4.) Az itt található hangfájlok az állapotjelző hangok és ezek között van a "camera_click.ogg", amelyet csak simán át kell nevezned és a rendszer nem fogja lejátszani. Én törlés helyett átneveztem "camera_click_X.ogg"-re. És láss csodát, már ha akarna sem tudna semmiféle hangot kiadni a kamera (kivéve a videó felvétel vagy az Auto Focus visszajelző hangot, de lásd később az 5. pontot). Persze átnevezés helyett tetszőlegesen kicserélhető más hangfájlra (pl: halkabbra, kevésbé idegesítőre), csak ugyan ezen a fájlnéven kell bemásolni ide.
5.) Opcionálisan megkeresheted a "system/media/" mappában a többi hangot is amit csereberélhetsz vagy szintén némíthatsz a fenti módszerrel.
-
Shyciii
veterán
válasz wape1980 #25349 üzenetére
Szívesen. A kérdés inkább az, hogelenoros ügyintéző ezt a beállítást? Ugyanis én is felhívtam őket, és nekem egy ügyintéző csajszi mondta ezt a beállítást. Mondjuk Vip-es vagyok, de akkor is tudhatná minden kollegájuk ezt...Lényeg hogy örülök hogy neked is jó már, jó netezést
-
bexxter
tag
Tudtok valami alternatívát a BlackList helyett?
Olyan megoldás kéne amibe a híváslistából kiválasztott számot megadhatom, és letiltja. Semmi plusz opció nem kell. -
bexxter
tag
válasz Stauffenberg #25361 üzenetére
Hasznos, köszi!
-
gagavectra21
tag
az auto focus hangját nem lehet valahogyan megszüntetni azt sajna nem találom.
Motorola MB525 (Defy) egyéb:SE X10
-
Shyciii
veterán
Thx, ez nagyon jó!
-
defygaben77
tag
válasz CoolBoy323 #25339 üzenetére
Igen, ettől tartottam! A kettős kattintást tudtam, de gondoltam hátha csak beállítási hiba!Azé
rt köszönöm!Iphone15, Apple Watch 7 cellular, Airpods Pro
-
HPAA
őstag
friss defy-tulajként első hsz-t átolvasva kérnék segítséget ha valakinél ugyanaz a "vas" lenne és tudna helyes beállítási tippet adni:
a "vas" : tp-link w8920gb adsl2+ modem + router + wifi eszköz
eddig kényelmes volt kiszolgál 2 éve 1 asztali gépet+1nas-t+2 notit hibátlanul
most a defy -vel vacakol
FW a legfrissebb , sebesség b-n , g-n , n-en is volt próbálva , egyaránt hálózati hiba az üzenet a defy-n ...5let valaki ?
************* censored
-
törölt tag
válasz gagavectra21 #25365 üzenetére
az auto focus-t a kameramodul csinálja ha jól tudom, nem a hangszóró...azt nem lehet kikapcsolni...szerintem...
Pengemetal köszi, tényleg korlátlan a Pro verzió
-
Toto00
tag
válasz AizawaKouta #25307 üzenetére
akksi ügyben nekem is ez a helyzet.
-
Dancorleone
csendes tag
Sziasztok!
Hosszas töprengés után vettem egy defy -t. Nagyjából meg vagyok vele elégedve, csak a fényképkészítése okozott némi csalódást. érdekes módon mikor lenyomom az exponálót szép a kép aztán a fotón már elmosódott. Gondolom ez software gond. Nagy nehezen frissítettem 2.2.2 -re. A gyári update program errorral leállít, mikor a sw t kellett volna telepítenije. Megállt bennem az ütő . Végül sikerült de a fotók még mindíg nem szebbek és laggol is néha, vagy éppen eltöprengve beáll egy kicsit h kb 40 mp múlva folytassa ahol abbahagyta. És a wifi -t is eldobálja, érdekes módon ha a routert újraindítom megint minden funky. Lehet h a tűzfallal van baj?...
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes nekem felrakni a CM7-et? Gyorsabb, stabilabb lesz? Esetleg jobb képeket csinál?
-
zsirfecske
addikt
basszus ez a .nomedia fájl milyen szép megoldás lenne, de sajnos nálam poweramppal sehogy sem működik
(#25335) Polllen:
nekem pont hogy az sd/media alatt vannak azok a könyvtárak amiket belevesz sajna a poweramp.[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz zsirfecske #25374 üzenetére
Vannak alkalmazások melyekben külön beállítható, hogy figyelembe vegye-e a ".nomedia" fájlt. Régebben találkoztam ilyen zenelejátszóval, talán pont a PowerAMP volt, nem is tudom már.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz gagavectra21 #25365 üzenetére
Nálam be van állítva, hogy a gyári kamera alkalmazásnál a keresés gombbal is el lehessen sütni a fényképezőt, ilyenkor meg nem ad AF hangot. Én is kerestem, de még nem találtam meg és most túl sok időm nem is volt ezzel foglalkozni.
Amúgy Camera360, LgCamera és a többiek teljesen elnémultak... és ezek jobbak is, mint a gyári, szóval ez volt a másik ok, hogy nem kerestem az AF hangot (ami vélhetően nem Android rendszerhang, hanem a kamera alkalmazás saját hangja, mert a többi egyedi kamera alkalmazásnak ettől eltérő az AF hangja és ki is kapcsolhatók alapból is).
-
Shyciii
veterán
válasz Dancorleone #25373 üzenetére
Az hogy te a teló kijelzőjénszebbnek látod a képet, az nem csoda. Azon a kis kijelzőn minden szebb, mint egy nagy monitoron Ennél szebb képet nem tud CM7-essel sem, csak annyival tud többet, hogy kevésbé mossa a képet, de részletgazdagabb nem lesz. Ennyit tud. Elvégre ez egy telefon.
-
zsirfecske
addikt
válasz Stauffenberg #25375 üzenetére
nincs ilyen bállítás viszont nem is értem ezt az egészet. szerintem én vagyok a béna, de a sd/media/audio könyvtáramban van egy ringtones, egy notifications és egy recordings könyvtár és sehogy sem tudom rávenni a powerampot hogy ne vegy be őket a zenék közé. a többi zenefájl simán a media könyvtáron belül van alkönyvtárakban.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz zsirfecske #25378 üzenetére
Azt próbáltad, hogy az egyes alkönyvtárakba teszed ezt a nomedia fájlt? A csengőhangokhoz, állapotjelző hangokhoz, stb?
Vagy csinálhatod azt is, hogy a felrakott csengőhangokat nem az SD-n tárolod, hanem a korábbi leírásom alapján (hogyan iktassuk ki a kamera zárhangot) eljutsz a telefon belső memóriájában egy ugyan ilyen média könyvtárba és oda másolod be.
Én még nem próbáltam, de működnie kell. És így az is megelőzhető, hogy lecsatolt SD-vel nem tud megszólalni a kiválasztott csengőhang.
-
nandris
aktív tag
válasz zsirfecske #25374 üzenetére
Szia.
A poweramp a legjobb szerintem, csak azt a mappát kell bejelölni, amelyikben a zenéid vannak. settings/music folders/és csak ami kell. Nekem tökéletesen működik. -
-Zola0808-
tag
Sziasztok!
A Marketten találok olyan programot ami kéméli az aksit?" A hülyeségnek és a Szovjetuniónak nincs határa!" (Hofi)
-
Shyciii
veterán
válasz -Zola0808- #25381 üzenetére
A program te magad vagy
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz -Zola0808- #25381 üzenetére
Persze! Van egy csomó semmit se érő, funkcióval nem rendelkező kamu alkalmazás. Kereken 0%-on pörgetik a procit...
Ennél jobban már nehéz kímélni!
-
zsirfecske
addikt
válasz nandris #25380 üzenetére
persze, csak almappákat nem enged jelölni, így nálam az sd/media amit ki tudtam választani. ugye ez meg semmit sem ér.
Stauffenberg:
természetesen a .nomedia fájlokat az összes alkönyvtárba betettem, különben nem írtam volna hogy nem megy... a lényeg meg pont az lenne hogy ne kelljen mindent átpakolni máshová (főleg nem a ringtones könyvtárat, hiszen akkor újra kéne linkelni minden csengőhangot). még a zenéket sem fogom a media könyvtáron kívülre tenni, hisz ott a helyük, akkor inkább tűröm hogy ott vannak a zenék közt az egyéb audió fájlok[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz zsirfecske #25384 üzenetére
De miért nem? Miért baj az ha a zenék nem az "SD/Media/xxx" könyvtárban vannak?
Nálam az "SD/Doksik" könyvtárban vannak tárolva a különféle dokumentumaim.
pl:
"SD/Doksik/E-Bookok"
"SD/Doksik/Munkahely"
"SD/Doksik/Egyetem"
"SD/Doksik/Zenék/almappák műfaj szerinti csoportosítással"
"SD/Doksik/Képek"És így tovább... a Media/Ringthones és a Media/Notification meg megmarad a rendszerhangoknak és nem gubancolódnak össze.
-
Qbász
aktív tag
válasz defygaben77 #25368 üzenetére
Várj most az kell neked hogy az egész oldal látszódjon ha betöltöd elsőre vagy az hogy bele zoomoljon? Mert ha azt akarod hogy az egész oldal zoomolás nélkül mutassa akkor pipáld ki a Open pages in overwiew-ot.
Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'
-
zsirfecske
addikt
válasz Stauffenberg #25385 üzenetére
köszi, csinálnám én így de a fájlstruktúra nálam már fix: a media-ban tényleg audió, videó, doksi stb. vannak, ezért pl. fájlkezelőben is a media a kezdőkönyvtár és azon belül tárolok minden saját fájlt. ha most eggyel kiljebb rakok mindent akkor kereshetném ki az mp3, doksi stb mappákat az sd gyökerén lévő sok szemét/android mappa közül minden alkalommal. annyi lassulást meg nem ér az egész
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz zsirfecske #25387 üzenetére
Továbbra sem értem mi a probléma azon kívül, hogy meg kéne változtatnod a fájlkezelőben a kezdőkönyvtárad kb 30 másodperc ráfordítással. Ha ennyit sem ér az egész, akkor keress olyat a PowerAMP-ben, hogy bizonyos mappákat rejtsen el vagy hagyja figyelmen kívül. Nem nagyon ismerem ezt az alkalmazást, nem tudom van-e benne ilyen.
-
Shyciii
veterán
PowerAmp-ban (is) van olyan beállítás, hogy mely mappában keresse a zenéket. Pont az ilyen esetek miatt. De ezt a funkciót elég sok más lejátszó is tudja, nem egy nagy újdonság ez már.
-
zsirfecske
addikt
válasz Stauffenberg #25388 üzenetére
áhh nem akartam ezzel tölteni az időt, de akkor: 23 könyvtáram van az sd gyökérben, ha még ide beteszek 8-at ami a médiában van, akkor 31 közül kell keresgélnem azt a 8-at amit használok. ennek semmi értelme. persze csinálhatnék egy külön könyvtárat a saját adatoknak és lehetne az a home, de a mostaniak közül nem csak a csengőhangok, hanem a háttérképek és egyedi kontakt képek is ott vannak (amikből meg ki tudja már mit használ a teló és mit nem). tehát szét kéne válogatnom a saját média fájljaimat két könyvtárba, amit ugye nem akarok (backupnál se jó ha emiatt elfelejtem lementeni stb). tehát mindegy is a miért, a lényeg hogy ami a problémám azt nem tudom megoldani, csak kerülőúton.
ja és nincs a poweramban ilyen különben nem írtam volna (nem vagyok ész nélkül kérdezgetős tag, utánapróbálok a dolgoknak mielőtt kérdezek), de köszi a segítő szándékot. igazából a powerampnak kellene tudni alkönyvtárakat kezelni az sd-n belül a music dir kiválasztásnál és kész.
amúgy olvastam valahol hogy a .nomedia fájl használata veszélyes mert az android media process automatikusan törölheti a mellette lévő médiafájlokat "szinkronizáláskor". nemtom igaz-e, csak gondoltam szólok.
Shyciii:
köszi a segítő hozzászólást, pont ez a lényeg hogy jelen esetben csak a medai könyvtárat engedi beállítani a poweramp, annak alkönyvtárait külön nem.[ Szerkesztve ]
-
zoli669
tag
Sziasztok!
Azt hiszem a Galaxy Ace vs Motorla Defy párharc győztese a Defy lesz, Kérdés a T-mobilnál, már elérhető a Froyo vagy nem, illetve milyen színű a készülék lencséje?
-
RootRulez
félisten
válasz Pistakiss #25359 üzenetére
Ez nagyon jó, köszi! Vajon a telót lehetne WiFi USB adapternek használni?
Másik kérdés:
Valami miatt, most ha hívnak beszélgetés közben, nem jelez nekem, hanem annyi... Az illetőnek foglaltat jelez és én semmi éertsítést sem kapok, hogy kerestek, anno (lehet másik telefonnal) Közbecsipott, volt várakoztatás meg fogadás lehetőség, de e DEFY nem ajánlja fel, mit kéne beállítanom?
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
Shyciii
veterán
válasz zsirfecske #25390 üzenetére
Jaaa, most értem csak igazán hogy wacupp. Szerintem 1 percet szánj rá, hogy a zenéidet külön mappába rakd, ne a media/... alá. Megéri :-)
-
Shyciii
veterán
válasz CoolBoy323 #25392 üzenetére
Ezt így elsőre nem értem. Mi az hogy nem lesz T-s Froyo? Defy-k függetlenek, és nincs olyan hogy T-s, Telenoros szoft, mint mondjuk Symbian-nál, nem? Márpedig ha így van, akkor gond nélkül kell tudni frissíteni Froyo-ra.
-
Edge
veterán
Chainfire 3D-vel sikerült már vkinek beizzítani defy-n a Backstab-ot?
Többékevésbé: éééééééééééé bbb
-
zsirfecske
addikt
bocs hogy itt de nincs valakinek eladó gyári defy autós tartó szettje?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- PlayStation 5
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Külpolitika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- alza vélemények - tapasztalatok
- Android játékok topikja
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest