- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
TripleB
senior tag
Sziasztok!
Sikerült meghülyíteni a Defy-t. Annyi történt , hogy felmásoltam a nordic rom-hoz
goapkrev/backup/2011-04-16.16.17.33 és az updating.zip.-et , de az usb debugging bejelölve maradt a titanium backup-os mentés után. Ezután már csak az android felirat jeleni meg újra és újra. Egy recovery boot menüt meg tudok nyitni a hangerő le és bekapcs gombbal. Ha egy megfelelő updating.zip-et rámásolok a memóriakártyára az segíthet a dolgon?[ Szerkesztve ]
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
premete
veterán
válasz polcsa #18846 üzenetére
A gyári, beépítettet. Sajnos, hiába akartam CM7 alá betolni, nem engedte telepíteni ott, és feleannyi ideig bírta az akku. 22-05 között nem szinkronizál, így nem is fogyaszt szinte, nappal is 1%/óra alatt fogy, minimális használatnál Nordic rommal. Közben lemértem, mennyit fogyaszt telefonálásnál, 15 perc beszélgetés 3%-ot vesz le az akkuból.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
polcsa
aktív tag
-
Speed limit
tag
válasz TripleB #18851 üzenetére
Próbáltad az aksit kivenni és utána bekacsolni? Akkor fel áll a rendszer? Ha igen kapcsold ki az usb debugging-ot. Nekem is volt ilyen probléma hogy csak az android hullámzót ide-oda. de utána kikapcsoltam az usb debugging-ot és szuperül belépet a CWM recoverybe,
[ Szerkesztve ]
-
TripleB
senior tag
válasz Speed limit #18855 üzenetére
Természetesen, de semmi nem történik sajnos, marad az állandó újraindulás. Bootloader mód működik, de az rds lite nem ismeri fel(telepítve van a handset driver + win 7). Megróbáltam a 2.51 sbf-et feltenni, de sikertelen. Nekem szerintem nem a cmw recovery jelentkezik be, hanem a 2init vagymi....
-
vazzz
őstag
válasz TripleB #18856 üzenetére
Te a gyári recovery-ban vagy, amikor megnyomod a hangerő le+ bekapcs gombot.
Jó lenne tudni, hogy milyen lépéseket tettél eddig, miről frissítettél, és melyik módszerrel szeretnéd felrakni a nordicot. Gondolok itt arra, hogy szeretnél-e visszalépni 2.1-re, vagy nem fontos a visszalépés lehetősége, ugyanis tök máshogy kell eljárni mindkét esetben.
Egyelőre annyit tudnék javasolni, hogy a gyári recovery alatt nyomj egy wipe data/wipe cache-t, és próbáld ki, indul-e. Ha nem, akkor jelentkezz itt a fórumban, és írd le azokat az infokat, amiket kérdeztem az imént. Biztosan tudunk segíteni. -
TripleB
senior tag
Nagyon köszönöm!
Egyelőre egy működő 2.51 is jó lenne . De nem érdekel a visszalépés különösen...
wipe data és cache már a kezdéskor megvolt.
Leírom lépésenként mit és hogy csináltam.
a gépre letöltöttem a nordic.rar-t, a pc-re kitömörítettem az sbf-et, a kártyára felmásoltam az update.zip-et és a backup fájlokat, aztán a titanium backup-al mentettem és bent maradt az usb debugging, csináltam egy újraindítást és a hullámzó android felirat fogadott. Boot közben felvillan a kék led.
A recovery-ben ez a hibaüzenet fogad: E:can't open / cache/recovery/command[ Szerkesztve ]
-
Pistakiss
őstag
válasz defyke #18840 üzenetére
Háát!
Miért nem akarod használni a mobil netet? A Vodánál az 1 giga elhasználása után sincs túlszámlázás, csak legfeljebb sebesség csökkentés, amiről még senki nem hallott, hogy csökkent volna. A lányomnak netbook mobilja van, és csak 500 megás, de még nem panaszkodott, hogy lassúlt volna."Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős
-
vazzz
őstag
válasz TripleB #18858 üzenetére
Akkor, ha jól sejtem, fenn van a 2ndinit.
Így be tudsz lépni a custom recovery-ba, ha megnyomod a hangerő le gombot, amikor a led kéken világít. Itt kiválasztod a Custom recovery start opciót. Itt nyomsz egy wipe data/factory reset és egy wipe cache partition-t.
Kiválasztod a backup and restore-t, azon belül a restore-t. Itt megadod neki a kártyádra felmásolt nandroid backup-ot, telepíted.
Utána rámégy az install zip from sd card-ra, majd a choose zip from sdcard, és megadod neki a zip-et, amit felmásoltál az sd-re. Restart, és működnie kell.Ha nem megy így, de nem zavar, hogy utána nem tudsz visszalépni, akkor simán rsd lite-al rakd fel a full nordic sbf-et, amit itt megtalálsz: [link]
[ Szerkesztve ]
-
ajca
tag
Sziasztok!
Azon gondolkodtam, ha az akku hőmérsékletét tudja mérni a teló akkor talán a külső hőmérsékletet is, csak úgy érdekel a dolog hátha van rá valami okosság -
Halo
senior tag
válasz Pistakiss #18860 üzenetére
hm... nekem is bent maradt még régebbről egy wapos előfizetésem - abban tizenvalahány megabájt(!) van, s utána nem kicsit, sőőőőt(!!!) lecsökkentik a sávszélességet, mert előfizus vagyok.
a csökkentés: 9 kbps / 9 kbps... vagyis kilobit per sec.... aminél néha már-már gyorsabban lehet gépelni... de ez van, ennyit a vodkáról és ennyit a sávszélességcsökkentésről...
szóval vagy nem használja el az 500 mb-ot a csemete, vagy dolgozik a gép cache-ből rendesenMotorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
Halo
senior tag
jaham - én is szenvedtem tegnap vele - nem keveset, meg akku is low volt rendesen... az akksi feltöltöttségére figyelj mindenképpen!
egyébként olyan nagy gond nem lehet, mert a flash menübe eddig mindig be tudtam lépni (bekapcs+fel gomb) - onnan meg már egyszerű a mese, csak fel kell rakni egy működő verziót, amit utána kedvedre módosíthatsz, szedhetsz szét, miegymás.akksiszint, még egyszer!
(vazzz: amikor világított a fehér fény, próbáltam belépni a flash menübe, de ki is írta, hogy nem működik a dolog, mert kevés a kraft az aksiban...)
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
Pistakiss
őstag
Ezt a sávszélesség csökkentést nem csak a lányomtól hallottam, mások is mondták, hogy nem nagyon foglalkoznak vele, inkább azzal, hogy ne használják a letöltő programokat, akkor tényleg lefogják a letöltést
"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős
-
vazzz
őstag
-
yazid
csendes tag
hatha ilyen nehez banni ezzel a defyvel akkor ha sikerul hogy vegyek nagyon megkell majd kuzdenem vele progamok instalalassal kapcsollatban.
Amugy jo telo erdemes venni?? nekem a strapabirosagert lenne szuksegem ra.
erdely -
CoolBoy323
nagyúr
miből gondolod, h nehéz bánni vele?? a rootolás, vagyis a főzött rom feltétele okoz nehézséget egyeseknek!
persze h érdemes venni, mit vártál, majd azt mondjuk, h szar telefonunk van, és nehogy vegyél ilyet?
strapaságára igazolást találsz jutubon bőven...
[ Szerkesztve ]
-
yazid
csendes tag
alcatel ot800 van mar masfel eve de le a kalappal elotte es ezt komolyan mondom, csak vagyom mar egy strapabiro erintos telora csak azert cserelem le amugy az alcatelemen nagyon jol megy a net az opera minivel is ugyhogy a defy ha ennyire megy legalabb mar ugy is ok.
-
yazid
csendes tag
nemvagyok nagy asz ezekben a dolgokban csak azert mondtam hogy nehez
-
TripleB
senior tag
Tisztában vagyok vele, hidd el, be tudok lépni a bootloader módba. automatikus módban nem ismerte fel. Viszont! Átállítottam a módozatot és egy omap 3650 eszköz talált és most már zajlik a telepítés egy ideje.
-
vazzz
őstag
A programok installálásával semmi gond nincs. A buherálással van baj, ha valaki nem olvas eleget Elég összetett dolog, olyasmi, mint a matek... nem lehet bemagolni, ezt megérteni kell. Ha nem okoz gondot, hogy nincs benne magyar nyelv, akkor nem lesz vele problémád, a strapabíróságáról nem tudok nyilatkozni, mert nálam az extrém használat kimerül annyiban, hogy kijelzővédő fólia nélkül használom. Amúgy tokban hordom, vigyázok rá, mint minden eddigi telefonomra. Lassan fél éve megvan, de még makulátlan az állapota.
TripleB Milyen módozatot állítottál át?
[ Szerkesztve ]
-
TripleB
senior tag
Vazzz, köszönöm a linkelt nordic rom-ot és a segítséget.
-
-
canniball
nagyúr
válasz defyke #18840 üzenetére
Ha tudott csatlakozni a wifihez, akkor a térerő mellett megjelenik a wifi jel is. Ha nem látsz ilyet akkor nem csatlakozott, azért nem megy a böngészés sem.
CoolBoy323!
"a rootolás, vagyis a főzött rom feltétele..."
Az két különböző dolog.yazid!
Ezzel a telefonal az egyetlen gond az lehet ha egyáltalán nem beszélsz angolul. Ahogy vazzz kolléga is írta a használata nem okozhat problémát, a programok telepítése kb. úgy megy mint egy PC-n: kiválasztod a Marketen amit szeretnél, ráböksz hogy letöltés, aztán telepítés után használod. Semmi nehézség nincs benne.
Használd légy szíves a Szerkesztés "gombot".[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Pistakiss
őstag
Háát!
Az a helyzet, hogy normális használatra, netezésre, és egyáltalán mindenre, amire "okos telefont" szoktak használni, nagyon jó!!
Nem azért hívják strapa telefonnak, mert minden olyan helyzetet kibír, mintha egy háborúban lennél, hanem a hétköznapi helyzetekben előforduló bakira nem kell félve gondolni, kibírja ha elázol esőben vele, ha leejted az asztalról, ha véletlen a zsebedben felejtes pár fém pénzt a telefonnal együtt."Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős
-
yazid
csendes tag
persze en is ezekre a dolgokragondolok por ellen nekem ez a fontos szerencsere az angollal nincs gondom csak egyszeruen buta vagyok az ilyen dolgokhoz de majd megoldom remelem azert koszi
-
Pistakiss
őstag
De azért nem árt az sem, továbbra sem, ha vigyázol a készülékre, nem azért kell megvenni, hogy aztalláb kiegyenlítő legyen, meg nehezék a vízbe merítendő tárgyakhoz, meg az sem mindegy, hogy milyen por ellen szeretnéd védeni, mert asztalos műhelyben még jóó, de homok, meg egyéb kristályos anyagok ellen elkel a fólía, mert az mindent összekarcolm, mármint a quarz kristály, meg a társai
"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős
-
Adamul
tag
Végül az hozta meg a megoldást, hogy az időzónát automatikus (szolgáltató által frissítettre) állítottam. Szóval most úgy néz ki jól mutatja (már csak az zavar hogy amint pár ékezetet írok pillanatok alatt felkúszik 4re is akár az elküldendő sms ára (ellentétben a régebbi Nokiámmal, ahol akár 160ékezetes betű is lehetett...)
@tzl: Thx (ezzel a progival kapcsolatban csak annyi észrevételem lenne, hogy excelben az ékezetes betűk helyett csak kriksz-kraksz jelenik meg Nálad is?)
[ Szerkesztve ]
-
Adamul
tag
válasz CoolBoy323 #18886 üzenetére
Gondoltam, de mégis meg lehet oldani egyfélével, hogy minden ékezet rendesen 1karakterként menjen át, ebben példát vehetnének a Nokiáról, ha jelen állás szerint másban nem is...
Apropó itt is úgy lesz az smsből mms ha csatolok valami multimédiás tartalmat? -
CoolBoy323
nagyúr
-
Vhunter
tag
válasz Adamul #18885 üzenetére
Ha a másik irányba dőlő ékezeteket írsz, akkor nincs gond. Meg amúgy is asszem csak az á, ű, ő, í okoz gondot, a többiből mehet a sima ékezet is (é,ó).
Plusz az eredeti billentyűzetnél már nem tudom hogy van, de az AnySoftKeyboardnál ha duplán kattintasz egy magánhangzóra, akkor előhozza az ékezetesét, 3x-ra pedig a másik irányba dől (alapból ékezetesnél, pl á, 2.ra már a másik irányt adja...)Billentyűzethez: Az elég zavaró (AnySoftKeyboard), hogy egyes alkalmazásokban máshogy jeleníti meg a billentyűzetet. Nem lehet valahogy megmondani neki, hogy egységes legyen? Nekem mind1 melyik állapot, csak ugyan az legyen mindenhol. (főleg az zavar, hogy a pont néha az egyik néha a másik oldalon van, néha van smile, néha nincs)
-
Adamul
tag
válasz CoolBoy323 #18888 üzenetére
Fu pedig az érdekelne, ez eléggé kiakasztott mikor 200 karakter se volt és 4 smsként küldte, nézegettem is a beállításokat, de nem túl bőségesek
Ja és tervezek majd a közeljövőben nagyobb memókarit is venni, mert ez a 2giga ha sok zenét pakolnék fel, elég sovány Akkor elég ha 1:1ben átmásolom a jelenlegi tartalmát arra? -
canniball
nagyúr
válasz CoolBoy323 #18883 üzenetére
Excusez-moi, a te szavaidból az jön le, hogy egy és ugyanaz.
Mod.
Most ugrik be: nem azt akartad írni, hogy "a rootolás, vagy a főzött rom feltétele okoz nehézséget egyeseknek"? Vagy azt, hogy a rootolás, vagyis inkább a főzött rom feltétele okoz nehézséget egyeseknek?Adamul!
Ahogy CoolBoy323 kolléga mondja: Handcent. Az megoldja a problémádat.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-Zola0808-
tag
Sziasztok!
Tudnátok valami szép és jó ingyenes widgets-t ajánlani?
Köszönöm!
" A hülyeségnek és a Szovjetuniónak nincs határa!" (Hofi)
-
Zsom!
tag
válasz CoolBoy323 #18894 üzenetére
Szép és jó.
-
canniball
nagyúr
válasz CoolBoy323 #18894 üzenetére
Akkor elnézzük.
Zsom!!
Tessék!https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
tzl
senior tag
-
Mr.Rain
senior tag
Hi!
Olvasgattam itt a fórumot,de nem találtam választ a kérdésemre.
Szóval tettem a telóra 720P-s videót. Van moboplayer rajta,ami elvileg le is játsza. Namármsot amikor elindítom softveres dekódolással,a hang tökéletes,a kép viszont lassított felvételben megy.... Próbáltam a RockPlayert is,ott is ez a helyzet. Hardweres dekódolásnál pedig nincs kép,csak hang.
Hogyan tudnám lejátszani a 720p videókat? Amúgy mintha úgy rémlene,hogy csak 2.2-től tudja ezt a Defy.... Jól rémlik?
"Nincs megállás"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest