Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nesto

    csendes tag

    Sziasztok! (Matada2.3 neked külön köszönés és köszönet:) )

    Gondoltam járhat más is úgy, ahogyan én, ezért leírom a storymat:

    Vettem egy Atrix-ot, hibásat (modem). A hibajelenség, hogy a telefon a piros Motorola logónál megáll és "modem nem indul el" hibát dob ki. Vagy: Elindul, de nincs hálózat (vagy csak rövid ideig, majd állandóan újraindul). Nézelődtem, kerestem a megoldást, nem találtam. Matada2.3-nak írtam PÜ-t, hátha tud valamit, mégiscsak jobban otthon van ebben a témában (nálam biztosan). Sajnos mindenkitől azt a választ kaptam, hogy alaplap csere. Ekkor gondoltam eladom alkatrésznek, mert így csak a pénz áll benne. Tegnap volt egy kis szabadidőm, gondoltam mégis megnézem. Megkerestem benne a baseband IC-t (micro sd foglalat melletti árnyékoló lemez alatt van, a nagyobb ic [a kisebbik Toshiba, talán memória(?)]). Gondoltam, hátha a forrasztásoknál van egy hajszálrepedés (akár az IC-n belül, akár a környező alkatrészeknél). Leszedtem az árnyékoló lemezt, felhevítettem az IC-t és a környékét, tettem rá forrasztó gyantát (bőven), melegítettem olyan 10 percig, amíg minden alkatrész "mozdítható" lett. Megvártam míg lehűl, Izopropil alkohollal jól átmostam az egészet (főleg a gyanta miatt, alaposan), majd összeraktam. Árnyékoló lemezt nem tettem vissza, nem láttam értelmét. A telefon modem hiba nélkül bekapcsolt (először SIM nélkül indítottam el), majd SIM-mel is felállt hálózatra, hívni lehetett oda-vissza, wifi, bt működött (bár ez talán másik ic-ben is van...), szóval minden ok volt. Az első 1 óra volt a kritikus (korábban 10-50 perc között legalább egyszer újraindult),ezen túl voltam, még mindig minden rendben.

    Néhány ki-be kapcsolgatás után most 17 órája, hogy üzemel (kikapcsolás, újraindulás nélkül), szándékosan aktívan használom, nyúzom.

    Lehet, hogy ez csak nekem "új megoldás", de gondoltam megosztom veletek, hátha valaki hasonló cipőben jár. Érdemes megpróbálni, mert ha bejön, nem kell új alaplapot venni!

    Köszönöm a figyelmet! :DD

    https://www.telefon-szerviz.hu - alkatrész, tartozék, szerviz

Új hozzászólás Aktív témák