Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • twofatcat

  addikt

  válasz Tapsi #369 üzenetére

  Olvasnod kellene a témában, legalább az itteni válaszokban és nem mindig újból kezdeni százszor megcáfolt állításaid. (közgazdasági fogalmi zavaraidról nem is beszélve)

  "Viszont az alkalmazásbolt és a telefon oprendszere egymástól teljesen független entitás, az Apple mégis összekapcsolja, és lezárja őket."

  Te közelítesz rossz irányból, mert pont az a lényege, hogy egy rendszer, a hardver gyártója csinálja a szoftvert is és az áruházat is. 20 millió fejlesztő és 1 milliárd user eddig úgy döntött ez így jó. Nem a levegőből jött a piaci helyzet, hanem felépítették. Versenyben. Szerinted a Nokia és a Blackberry miért tűnt el, miért maradt le a Microsoft? Mert az Apple és Google csináltak jobbat.
  Ahogy egy autógyár is eldönti hogyan milyen alkatrészekből milyen autót csinál, az nem monopólium!
  Ahogy az Apple eldönti milyen processzorral futhat, ugyanúgy eldöntheti milyen áruház lehet rajta.

  Az nem verseny bíróságon akarsz piaci korlátozást bevezetni. Van az okostelefonok piaca, USA kb. fele-fele iOS-Android, globálisan 25-75 nem az iOS javára, szerinted erre milyen bíró mondja ki, hogy monopólium? :U A 30% iparági standard, szerinted milyen bíró mondja ki, hogy visszaélés? :U
  Ha neked nem tetszik az Apple által kínált iPhone-iOS-App Store termék, akkor szabadon választhatsz tucatnyi más gyártó készüléke közül és még Androidon belül is valamelyik stock, valamelyik OEM által mókolt.

  "Sőt, ha kiszervezed a fizetést az App Store-ból, akkor kiraknak. Így járt az EPIC is."

  Micsoda meglepetés, elfogadott szerződés megszegésének következménye van? Nem lehet operabálba rövidgatyában bemenni? Az Epic szándékosan felrúgta az elfogadott szerződést, a bíró javaslatára se csinálták vissza, ennek lett következménye, ez csak rajtuk múlt. Érdekes, a Spotify-t úgy használom az iPhone-omon, hogy semmit nem fizettem érte az App Store-ban, hanem külön a Spotify-nál fizetek a szolgáltatásért, mert ők App Store szabályoknak megfelelően csinálták, nem tettek az appba saját payment módszert. Userként nem veszítek, amíg perelik az Apple-t. Ott van, működik.

  "Ha az App Store mellett lenne még 5 alkalmazásbolt, akkor garantálom, hogy nem 30% lenne ez a juti, hanem létrejönne egy olyan egyensúlyi ár, amely ennél jóval alacsonyabb."

  PC-n van rakás bolt: Steam 30%, GOG 30%, Microsoft 30%

  https://www.ign.com/articles/2019/10/07/report-steams-30-cut-is-actually-the-industry-standard

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák