Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rt06

veterán

válasz paljani #71 üzenetére

"Azért vagyok profi, mert nekem mindegy, hogy mivel dolgozok."
    ez az egyik, a masik meg az, hogy ha van ra lehetoseg (marmint valasztani), feladatonkent valtozhat, hogy eppen windoze, vagy linux a jobb

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

• spammer

veterán

A frissítéseket is kifizetted az OSX-nél (meg mindent, és még azt is duplán ;] ). Nem érdemes ferdíteni a "semmibe sem kerül" témával.

Abban viszont egyetértek, hogy a Windows felé irányuló odaszólogatások kimaradhattak volna a cikkből. Az előnyöket másképpen is lehetett volna hangsúlyozni.

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

• ubyegon2

nagyúr

valami mást leszarozunk, vagy eleve értelmetlen dolgokat állítunk ("meguntam a win7 lassúságát").

Félreértettél itt valamit, azzal, hogy meguntam a Win7 lassúságát, én csak egy tényt közöltem. Nem a Win7- et fikázom. Sokáig használtam a kb. 8 éves konfigomon 2 GB rammal a Win7- et és telepítés után fél évvel már piszok lassú volt az addigi telepített programok meg az egyre komolyabb rendszerigényt támasztó védelmi programok miatt. Ha van aki nem tapasztalt még ilyen régebbi konfigon... :U Mindegy. Állandóan lefagyott a rendszerem, az én hibámból, nem a Win7 volt az oka, home user állandóan telepít rá valamit, ha kell, ha nem. :) Lényegében kampó lett a Win a gépen, ekkor jutott eszembe, hogy pár éve valaki mutatott a laptopján egy Linux oprendszert compizzal, hogy mikre képes belassulás nélkül. Kicsit elámultam, mert nyitogatta a videókat folyamatosan és a kisebb ablakokban játszódó filmet megfogta és lengette, mint a zászlót képpel együtt itt van ilyen 1:45- től, utána áthúzta másik ablakba, stb. Aki ismeri a compizt, az tudja miről beszélek, én akkor a Winemmel közel hasonlót sem tudtam csinálni. :)
    Lényegében az akkori emlékeim alapján kezdtem el gondolkodni, hogy valami ilyesmit kéne kipróbálni az öreg gépen és megtaláltam a Linux Mint Maya Cinnamont 32 bittel. Rengeteget szívtam, mert a még újratelepített Win7 alatt wubival telepítettem először, mert a dvd író is gyengélkedett, de a végén sikerült kiírnom egy iso- t. Nekem akkor érzésre nagyságrendekkel gyorsabbnak tűnt a Mint, pedig nem is tudtam compizt használni, ami pedig vonzott az egészben.
    Akkor még nem tudtam, hogy igazából XFCE DE- vel kellett volna kezdenem, azon ment volna a compiz is. :)
    Ugyanolyan könnyű megtanulni a kezelését, mint anno a Winét, de ha megismered, sokkal könnyebb és gyorsabb ugyanazon a konfigon. Már fődarabokat cseréltem azóta a gépben és jó pár tucat Linux disztrót kipróbáltam, sokkal szívtam is rendesen.

Felraktam kíváncsiságból a Win7- et is nemrég egy WD1003FZEX- re, mellé a Manjaro XFCE- t. Winen 1:20 perc múlva tudtam biztonságosan :F netbankolni, Manjaron 10 perc múlva.
    A Winen minden egyes hardverelemhez össze kellett vadászni drivereket, amúgy viszonylag gyorsan települt, kb 25 perc volt. Manjaro 6 perc alatt települt és minden hardverelem működött driver vadászatra nem volt szükség.
    SSD- n is kipróbáltam már a Win7/Linux Mint XFCE párost, Asus boot képernyő után 25-30 sec/5 sec az arány teljes rendszer elérésig.
    Ha már SSD, Win7 optimalizálása 20 perc, Mint Xfce optimalizálása 1 perc beállítást igényelt.

Ez van, gyorsaság terén így néz ki a két oprendszer összehasonlítása.
    Bárki kipróbálhatja, ha nem hiszi. Igaz, már jó egy éves Linuxos gyakorlatom van, nem abszolút kezdő vagyok, de a Win7- et is használtam 5 évig.

Nincs bajom a Win7- tel sem, egyszerűen nekem, mint mezei usernak, jobb egy ingyenesen használható gyorsabb, biztonságosabb oprendszer. :P
    Win újabb verzióit nem ismerem, de ha ingyenesen letölthetem és használhatom, ki fogom próbálni! A 10- es érdekel amúgy, mert jó pár Linuxos DE megoldást beletettek, ami csak előnyére válik! :D

[ Szerkesztve ]

mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki

Új hozzászólás Aktív témák