- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
rt06
veterán
"Azért vagyok profi, mert nekem mindegy, hogy mivel dolgozok."
ez az egyik, a masik meg az, hogy ha van ra lehetoseg (marmint valasztani), feladatonkent valtozhat, hogy eppen windoze, vagy linux a jobbPolitikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
spammer
veterán
A frissítéseket is kifizetted az OSX-nél (meg mindent, és még azt is duplán ). Nem érdemes ferdíteni a "semmibe sem kerül" témával.
Abban viszont egyetértek, hogy a Windows felé irányuló odaszólogatások kimaradhattak volna a cikkből. Az előnyöket másképpen is lehetett volna hangsúlyozni.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
nagyúr
valami mást leszarozunk, vagy eleve értelmetlen dolgokat állítunk ("meguntam a win7 lassúságát").
Félreértettél itt valamit, azzal, hogy meguntam a Win7 lassúságát, én csak egy tényt közöltem. Nem a Win7- et fikázom. Sokáig használtam a kb. 8 éves konfigomon 2 GB rammal a Win7- et és telepítés után fél évvel már piszok lassú volt az addigi telepített programok meg az egyre komolyabb rendszerigényt támasztó védelmi programok miatt. Ha van aki nem tapasztalt még ilyen régebbi konfigon... Mindegy. Állandóan lefagyott a rendszerem, az én hibámból, nem a Win7 volt az oka, home user állandóan telepít rá valamit, ha kell, ha nem. Lényegében kampó lett a Win a gépen, ekkor jutott eszembe, hogy pár éve valaki mutatott a laptopján egy Linux oprendszert compizzal, hogy mikre képes belassulás nélkül. Kicsit elámultam, mert nyitogatta a videókat folyamatosan és a kisebb ablakokban játszódó filmet megfogta és lengette, mint a zászlót képpel együtt itt van ilyen 1:45- től, utána áthúzta másik ablakba, stb. Aki ismeri a compizt, az tudja miről beszélek, én akkor a Winemmel közel hasonlót sem tudtam csinálni.
Lényegében az akkori emlékeim alapján kezdtem el gondolkodni, hogy valami ilyesmit kéne kipróbálni az öreg gépen és megtaláltam a Linux Mint Maya Cinnamont 32 bittel. Rengeteget szívtam, mert a még újratelepített Win7 alatt wubival telepítettem először, mert a dvd író is gyengélkedett, de a végén sikerült kiírnom egy iso- t. Nekem akkor érzésre nagyságrendekkel gyorsabbnak tűnt a Mint, pedig nem is tudtam compizt használni, ami pedig vonzott az egészben.
Akkor még nem tudtam, hogy igazából XFCE DE- vel kellett volna kezdenem, azon ment volna a compiz is.
Ugyanolyan könnyű megtanulni a kezelését, mint anno a Winét, de ha megismered, sokkal könnyebb és gyorsabb ugyanazon a konfigon. Már fődarabokat cseréltem azóta a gépben és jó pár tucat Linux disztrót kipróbáltam, sokkal szívtam is rendesen.Felraktam kíváncsiságból a Win7- et is nemrég egy WD1003FZEX- re, mellé a Manjaro XFCE- t. Winen 1:20 perc múlva tudtam biztonságosan netbankolni, Manjaron 10 perc múlva.
A Winen minden egyes hardverelemhez össze kellett vadászni drivereket, amúgy viszonylag gyorsan települt, kb 25 perc volt. Manjaro 6 perc alatt települt és minden hardverelem működött driver vadászatra nem volt szükség.
SSD- n is kipróbáltam már a Win7/Linux Mint XFCE párost, Asus boot képernyő után 25-30 sec/5 sec az arány teljes rendszer elérésig.
Ha már SSD, Win7 optimalizálása 20 perc, Mint Xfce optimalizálása 1 perc beállítást igényelt.Ez van, gyorsaság terén így néz ki a két oprendszer összehasonlítása.
Bárki kipróbálhatja, ha nem hiszi. Igaz, már jó egy éves Linuxos gyakorlatom van, nem abszolút kezdő vagyok, de a Win7- et is használtam 5 évig.Nincs bajom a Win7- tel sem, egyszerűen nekem, mint mezei usernak, jobb egy ingyenesen használható gyorsabb, biztonságosabb oprendszer.
Win újabb verzióit nem ismerem, de ha ingyenesen letölthetem és használhatom, ki fogom próbálni! A 10- es érdekel amúgy, mert jó pár Linuxos DE megoldást beletettek, ami csak előnyére válik![ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest