- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
Hirdetés
-
Agyi chipes gyártóba fektetett a kriptocég
it A Tether 200 millió dollárt fektet a Blackrock Neurotech agyi chipes vállalatba.
-
Lenovo Essential Wireless Combo
lo Lehet-e egy billentyűzet karcsú, elegáns és különleges? A Lenovo bebizonyította, hogy igen, de bosszantó is :)
-
Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
ph A cég megoldása centralizált vezérelhetőséggel, masszív radiátorral és robusztus ventilátorokkal igyekszik vásárlásra csábítani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Én is vettem kenyérsütőt kb 2 hónapja. Már nagyon régen szerettem volna, most itt volt az apropó rá.
Azóta meg porélesztőt nem kapok sehol de még simát is csak nagyon ritkán egy keveset. Úgyhogy alig 10-szer használtuk talán. Az enyémhez adott receptkönyv elég sós kenyeret csinál, ha meg kihagyok belőle, nem kel meg rendesen. Ehelyett használod az ételízesítőt (vegetát)? -
senior tag
Egy Guzzanti GZ 620-at sikerült vennem. Semmit nem tudtam róla előtte, épp ebből elkaptam az utolsót, mert akkoriban mindenhol elfogyott minden fajta kenyérsütőgép.
Alapvetően jó gép, de 1kg-os kenyeret még nem tudtam csinálni, mert a hozzá való receptből csak 825g körüli kenyér jön ki.
Azóta asszony ezzel gyúrat és keleszt minden tésztát, nagyon megkönnyíti a munkát.
Az élesztő mennyiségén még nem variáltam, de az már feltűnt, hogy nagyon függ a liszttől. Két különböző gyártó, elvileg ugyanolyan bl55-ös lisztjéből, nem ugyanolyan lesz az eredmény állaga. -
senior tag
válasz t72killer #43 üzenetére
Igen, de előtte fel kell futtatni külön tálban, az alap vízzel és cukorral, amit a receptbe tennél. Por élesztőt már rég nem láttam, így sima élesztővel operálunk egy ideje. Ugyanolyan jó, csak pár perccel több macera. Felfut kb 3 perc alatt, aztán ugyanúgy összeöntöd a gépbe a hozzávalókat, csak így alulra kerül az élesztő a vízzel.
Szerk: Annyi a lényeg, hogy melegítsétek meg a vizet akár mikróban előtte és meleg vízbe tegyétek az élesztőt, mert csaphideg vízben sosem fut fel.
[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
Igen, csak alátámasztani tudom, teljesen átsüti a kenyeret, függetlenül a héj barnaság beállítástól.
Viszont egy kérdés mindenkitől: ti miben/hogyan tároljátok a kész/megmaradt kenyeret?
Ha kihűlés után...
- kint hagyom, vagy letakarom konyharuhával, akkor pár órán belül betonkemény.
- műanyag kenyértartó dobozba teszem, akkor akkor max 1-1,5 nap és beposhad/bebüdösödik.
- nejlonbélelt kenyérzsákba teszem, akkor a sütés estéjén ég jó, de 2 nap múlva penész szagú, 2,5 nap múlva látszik is rajta. Sima alap recept, a leírás szerint.
Vagy a recept hibás és mindegy a tárolás? Nem tudom hol hibázok, de a bolti szutyok kenyerek is tovább bírják és nagyanyám házi kenyere is tovább bírta. Hol a hiba? Ha aznap nem fogy el teljesen, akkor kb kuka a maradék. Ez így pazarlás. -
senior tag
válasz mephi666 #103 üzenetére
Igen, de én margarint nem teszek bele, (bár lehet kéne, csak nem írja ez a recept). Margarinnal csak megkenem a kanalakat, hogy könnyebben kivehető legyen.
De egyébként annyi amit írsz, nedves hozzávalók alulra, bele a cukor, só, rá a liszt, rá az élesztő.
Itt a feladat az lesz, hogy találj olyan receptet, ami neked ízlik.
Mi végül egy olyannál kötöttünk ki, amibe olaj és ecet is kell, a szokásos hozzávalókon kívül.#104: nem próbáltam még gluténmentesen sütni, nincs vele tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]