Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Golota

    aktív tag

    Sziasztok!

    Pár napja vagyok Pixel 7 pro tulajdonos. Megosztanék pár tapasztalatot, nem tudom, ti hogy vagytok vele, érdekelne a véleményetek.Igyekszem objektív lenni.

    Először jöjjenek a negatívumok:

    1) Stock Android mint UI. Ajjajj. Emlékeztem, hogy egyszerű, de sz sokkal gyengébb, mint vártam. Az igaz, hogy nincs bloatware, de tele van elképesztően átgondolatlan dolgokkal. A teljesség igénye nélkül, csak a legirritálóbb baromságok:

    - Nem lehet eltüntetni a search bart. Sehonnan. MINDEN képernyőn ott van.
    - Memória ürítés "Clear All" gomb a LEGVÉGÉN, hogy MINDEN appot végig kelljen pörgetni, hozzá. Pratktikus...
    - Navigációs ikonok. Van. 1, azaz EGY layout. Nem lehet változtatni.
    - Színek, értesítések az app ikonokon. Fehér kereten rózsaszín pötty, nincs rajta szám. Zseniális. Nagyító alatt mindpssze pár perc alatt észre is lehet venni,ha nagyon koncentrálsz.
    - Ez a legnagyobb gáz: A betűméretet nem lehet növelni csak appokon belül, egyben az app nevét is növeli. Sajnos közelre rosszabbul látok, ezértjó lenne a font size nagyobban, de ez azzal jár, hogy döbbenetesen kókány 72-es betűméretet kapnak az app nevek. Elképesztően gagyi, igazi lengyelpiacos cucc. :W

    2) Ujjlenyomat olvasó. Ez mi??? 2024 és 10 alkalomból 4x működik. Próbáltam újra rakni. Ez majdnem ugyanolyan rossz, mint minden idők legszarabb ujjlenyomat olvasója a Samsung A sorozaton. Óriási szerencse, hogy a face recognition viszont meglepően jó. Nem IOS szint, de a legjobb, amit Androidon láttam.

    Ami számomra semleges:

    - Akku idő és töltési sebesség: OK."Not great, not terrible." Szerintem amai világban,ahol kb mindenen lehet telefont tölteni, ez erősen túl van dimenzionálva.
    - CPU sebesség és melegedés: szerintem a Tensor tökéletesen megfelel a userek 99%-nak, így nerkem is. A melegedéssel nincs probléma, de tény, hogy az elején volt pár alkalom, mikor meglepően meleg volt a hátlap.

    Jöjjenek a pozitívumok.

    1) Kamera. Nekem fontos szempont, hogy ne kelljen mindenhová rendes fényképezőt és objektíveket vinni. Egyértelműen a legjobb fotzós képességek, amiket telefonban láttam. Valszeg a Sony Xperia manuálban jobb, de szerintem mobilon az ember point and shoot módban fotóz, különben vihetne kamerát is. A color science egészen remek. Szerencsére nem követi a Samsung és a kínai brigád agyon szaturált vonalát, ahol minden kép olyan, mint ha egy Barbie rajzfilm díszlete lenne.

    2) "Okos featurök". Lehet nevetséges, de nekem a hátlapi kopogáshoz rendelt funkciók nagyon praktikusak.

    3) Műküdési sebesség.Valszeg nem egyedi a kategóriában, de eléggé fluid az élmény, remélem így is marad.

    Összefoglalva: van itt mit csiszolgatni. A hardver szerintem remek, de maga a stock Android mérföldekkel marad el a többiektől. Mindig azt hallom, hogy az "IOS azért nem jó, mert korlátoz". Nos, szerintem a stock Android sokkal jobban korlátoz.

    Ha a felsorolt problémák az én bénázásom, nyugodtan javítsatok ki, szívesen venném.

    A végére egy kérdés: A Google Photo app alapból rátesz egy kis optimalizálást aképekre, pár másodperc alatt. Szerintem kifejezetten jó munkát végez, viszont a képet nem tudom így elmenteni, Ha editálni kezdek, visszaáll az eredeti képhez. Ha megosztom, marad az eredeti kép. Hogy lehet az optimalizált verziót menteni?

Új hozzászólás Aktív témák