Hirdetés

2019. július 22., hétfő

Hozzászólások

(#1) bteebi


bteebi
(PH! addikt)

Na hurrá, nehogy csökkenjen már a memória ára... :(((

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#2) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)

Ok, most rendeljünk RAM-ot. Mondom, most...

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#3) akosf


akosf
(PH! kedvence)

"nem tudják beszerezni azokat az Egyesült Államokból származó anyagokat és eszközöket, amelyek elengedhetetlenek a memóriagyártás folytatásához"

Miféle anyagok, eszközök azok amiket nem tudnak beszerezni? :U
Ez valami fedősztori... vagy terelés. :)

Vegyétek most a RAM-ot!
Aztán indul a gyártás. :)

(#4) fanti


fanti
(őstag)

Köcsög USA....nem csak az olaj kell nekik hanem a memória is...?

Anabolikus szteroidok - szemesnek áll a világ!

(#5) #41095680 válasza Cifu (#2) üzenetére


#41095680
(törölt tag)

Már megrendeltem és megérkezett, 29000-ről 19000-re csökkent 2018. nyara óta (8Gb, 3000Mhz), nem gondolnám, hogy tovább csökkenne.

(#6) Alg válasza bteebi (#1) üzenetére


Alg
(PH! kedvence)

Marginális gyártó problémájának nem lesz hatása a világpiacra. Amíg a Samsung-Hynix-Micron hármas termelésével nincs gond nem kell "félni".

Nyilván a Micron kitiltását próbálják megtorolni, mert a kínai felvevőpiac viszont nagy (ezért is tolná a saját cégei szekerét a kínai kormány, csak ugye a külföldi eszközök/nyersanyagok nélkül nehéz)

Szerk: nem is vagyok biztos benne hogy egyáltalán termel bármit is exportra az jingjung valami... gondolom belső fogyasztásra megy minden.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more"

(#7) kovászos


kovászos
(kvázi-tag)

Egy gazdasági háborúban az fog nyerni aki olcsóbban tudja ugyan azt vagy jobbat.

(#8) Sinesol válasza kovászos (#7) üzenetére


Sinesol
(PH! addikt)

Tökmindegy mit tud, ha nem tudja eladni a terméket a tiltás miatt, vagy mert eleve képtelen gyártani a szükséges licenszek, eszközök megtagadása miatt.

[ Szerkesztve ]

(#9) Sinesol válasza akosf (#3) üzenetére


Sinesol
(PH! addikt)

Ha jól emlékszem pl. proci/vga gyártáshoz hollandok szállítanak a hight tech litográfiai gépeket, vagy pl. autók terén is sok gyár bajban lenne a Bosch vagy Siemens nélkül, még ha az átlagember nem is tud ezekről a dolgokról. Gondolom itt meg valami hasonlóan alapvető berendezés, alkatrész beszállítója amerikai cég, ami nélkül nem tudnak memóriát gyártani.

[ Szerkesztve ]

(#10) osztraksajt


osztraksajt
(őstag)

Lassan írom hogy mindenki megértse, emelkedni fog a RAM ára. ;]

(#11) MSI.Navi


MSI.Navi
(tag)

Kérdés mikor jön még 1 árvíz vagy egy tornádó is.

(#12) Akula


Akula
(senior tag)

Igen, azóta is keresik az iraki tömegpusztító és biológiai fegyvereket. Jah az azóta sincs meg. Nem baj. Olaj volt. Az nem rejt nemzetbiztonsági kockázatot be lehetett pumpálni a tankerbe.
Majd akkor kapnak észbe, ha az a 2,5 millió aktív sorállományú ferdeszemű partra száll Oregonban. Akkor majd könyöröghetnek Putin bácsinak, hogy kűggye az ötvenezer páncélost, mert baj van.

élj a mának, YOLO!

(#13) Synthwave válasza MSI.Navi (#11) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Majd utánam, miután a pesti boltok teljes DDR4 készletét szélsebesen felvásároltam a 2020-as platformváltáshoz. :DDD

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#14) akosf válasza Sinesol (#9) üzenetére


akosf
(PH! kedvence)

Ha mikroprocesszor gyártáshoz van anyaguk, technikájuk, akkor meg tudják oldani a memóriagyártást is. A Zhaoxin révén pedig tudnak (idén már 16nm-en is) mikroprocesszort gyártani. Szvsz. ha kínai állam bácsi úgy gondolja, akkor gyártanak RAM-ot is.

(#15) MSI.Navi válasza akosf (#14) üzenetére


MSI.Navi
(tag)

Elméletileg igen de gyakorlatilag nem ismerjük annyira a technológiai lépéseket hogy ezt 100% meg tudjuk ítélni de szerintem is megoldják ha van akarat, amúgy a CPU gyártást is az AMD -vel oldották meg ha jól emlékszem.

(#16) Chaser


Chaser
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

"A Fujian Jinhua az okoktól függetlenül ...."
Buszon ugy olvastam, h az orkoktol fuggetlenul ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#17) syberia válasza akosf (#14) üzenetére


syberia
(PH! kedvence)

Éledezik a kínai memóriagyártás

A cikkhez írt hozzászólással értek egyet:

"Nem sokat számít az export. Elég ha Kínát ellátja a saját ram-ja. Közel 2 milliárd ember. Ha csak a negyedét-ötödét vesszük és a milliónyi céget akik gépet, gépparkokat tartanak, már ez a kiesés a többi gyártónak fájó pont lesz. A média eszközök és okostelefonok, egyéb szórakoztató eszközöket nem számítva. Jelentős mennyiségű memória szabadulhat fel a többi gyártótól (a nagyoktól), ami meg terítheti azokat a piacokat, ahová nem exportálhatják a termékeiket. Nem is kell sokkal több a piacnak. Ennek kapcsán mentek fel így az árak, és ezért nem került termelés növelésre sor, mert tudták, hogy eljön az idő amikor a Kínai ram kiszorítja őket a legnagyobb piacról. S mint megannyi példa igazolja, Kínának nem kell szabadalom a belső piacra, és nekik ez tökéletes. Ha leszámoljuk azt a pár kiugró márkát amik eljutottak az Amerikai vagy Európai piacra, akkor a legtöbb ram és termék Kínán és a környező országokban landol, ahol többségében szintén tesznek a szabadalmakra.
Egy átlag Kínainak bőven jó ez a memória, és ha sikerül nagy tételben, és eshetőség szerint jobb változatokban is gyártani a jövőben, akkor már célt értek. S ha csak a számítógépeket vesszük azt se szabad elfelejteni, hogy már processzoruk is van, még ha csak belépő szintet képvisel egyenlőre.
Így az elkövetkező időkben 5-10 év, a nagy ma ismert gyártól Intel, AMD, Samsung termékeire ebben a szegmensben erősen visszaesésre lehet számítani, nagy fájóponttal számukra.
Így ha sikerül megpörgetni jobban a tömegtermelést, belátható időn belül, akkor a világpiacon újra memória áresés lesz tapasztalható. A lényeg, hogy Kínának nem kell másra számolnia, elég ha saját magát ellátja, s ezzel kiszorítja az import memóriát magából. Ez a kulcs."

"A hazug embert hamarabb utólérik, mint a sánta robotot."

(#18) Gyula84 válasza fanti (#4) üzenetére


Gyula84
(PH! kedvence)

nekik minden is kell :((

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#19) Zlika


Zlika
(senior tag)

Én meg "rafkósan" kitaláltam, hogy mivel apránként veszem meg az új gépem komponenseit majd a procit (ryzen 3 reményeim szerint csökkenti az első/második gen árát) meg a memóriát a legvégére hagyom olyan tavasz környékére. Erre minden héten van valami hír ami beb@$%t a ram áraknak. :D Ha megint felmegy a csillagos égig hát idegbajos leszek.

(#20) Lacika112


Lacika112
(fanatikus tag)

Megint felkúszik a ram ár nem cserélek gépet, ez marad amíg megdöglik vagy olyan szintre nem kerül mint mai viszonylatban egy pentium mmx

"Szerk: nem is vagyok biztos benne hogy egyáltalán termel bármit is exportra az jingjung valami... gondolom belső fogyasztásra megy minden."

Ahaa :) ha belső fogyasztók nem jutnak belső termékhez? pontosan nem csinál semmit :D ja de külső terméket vesz, hiány alakul ki, ami felbaxa az árat :)

ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?

(#21) Exodius


Exodius
(őstag)

Túl fontos dolog ez, hogy a kínai kormány ezen ne segítsen és hogy csak úgy annyiban hagyja. Az nagyon sok pénz. Nagyon nagyon sok pénz... :U :W

(#22) Duddi


Duddi
(fanatikus tag)

Nem tudom valaki emlékszik e rá, de a Fallout-ban az USA és Kína egy globális válság miatt az olajért folyó nyersanyagháborúba keveredve hozta el az apokalipszist.

Ezek az embargók és miegymás lehet ennek az előszele a valóságban.

(#23) Lacok


Lacok
(őstag)

Gyorsan megoldották nehogy drasztikusan visszaessen a memóriák ára. ;]

(#24) Ed_007


Ed_007
(fanatikus tag)

Ezzel az intézekedéssel átmenetileg lassítják a kínai memóriagyártást, középtávon viszont elérték, hogy még több technológiában önellátó legyen Kína (ezek után bolondok lennének kiszolgáltatottak maradni bármiben is, látva, hogy az USA a gazdasági háborút indított ellenük).

(#25) EVL2 válasza Ed_007 (#24) üzenetére


EVL2
(senior tag)

+1 pontyosan :K

(#26) Landro válasza Ed_007 (#24) üzenetére


Landro
(kvázi-tag)

És ez vice-versa is működik, az USA is rájött, hogy mennyire függ Kínától, és ez a függés mekkora relatív versenyhátrányba hozta. Szerintem Kína már kb 25 éve gazdasági háborút hirdetett a világ ellen, csak ez nincsen kommunikálva, mert a külvilág számára másképpen kommunikálnak.

[ Szerkesztve ]

(#27) zetor2000


zetor2000
(fanatikus tag)

ide nem illő hír...

Ha ez a Fujian megelégszik 200mm waferekkel, akkor akár ez is kapóra jöhet, nem kell feltétlen 300mm es wafer, a chipnek szerintem mindegy. Bár a kihozatal gazdaságosabb 300as waferek használatával. De ha csak 200asokat lehet kapni, és azohoz ~van itt még minden, akkor egynek jó lehet.

[ Szerkesztve ]

Angolórákat adok-veszek...

(#28) Ribi válasza Landro (#26) üzenetére


Ribi
(PH! nagyúr)

Pont annyira folytat gazdasági háborút Kína mint USA vagy németek. Semmi különbség sincs köztük.
Emellett szeretik elfelejteni, hogy kína lakossága több mint eu és észak amerika együtt véve. Csak ők 1 államot képeznek, itt meg egymás ellen megy mindenki. Csoda hogy jönnek fel mint a talajvíz?

[ Szerkesztve ]

(#29) Agyturbina


Agyturbina
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

Azt azért elfelejtik az illetékesek, hogy Amerika környezetvédelmi okokra hivatkozva kénytelen volt bezárni az összes ritkaföldfém, és egyéb a felvezető gyártáshoz szükséges anyag bányáját(kvarchomok az van az biztos de a szennyezéshez ami kell az ami nincs) :C

Kb mindent kinabol importál ami ehhez szükséges mint alapanyag ;]

Majd meglátjuk ki az aki tovább bírja mert alapanyag nélkül lehetetlen, tudás nélkül azért meg lehet max tovább tart :K

[ Szerkesztve ]

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#30) Landro válasza Ribi (#28) üzenetére


Landro
(kvázi-tag)

Természetesen a statisztika mindenképpen Kínának kedvez :)
Ahogyan azt is lehet sejteni, hogy a történelemben eddig elég kevés globális/regionális nagyhatalom húzódott a háttérbe szépen csöndesen. És a történelem ismétli önmagát.

(#31) macilaci78 válasza Landro (#26) üzenetére


macilaci78
(Korrektor)

Ó jaj, szegény USA is kénytelen lesz bevetni a gyerekmunkát éhbérért! ;]
Komolyan, ki fog USA-ban gürizni? Magyar letelepedési kötvény mintájára munkavállalói kötvényt adnak az illegális bevándorlóknak, vagy mi?

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#32) syberia válasza macilaci78 (#31) üzenetére


syberia
(PH! kedvence)

Migránskaraván memóriakaraván indul útnak Trump országa felé. ;]

(#24) Ed_007: Talán már rövid távon is lökést ad ezzel a lépéssel az USA a kínai memóriagyártásnak, mert az ottani vezetés ebből is politikai kérdést csinál, és hamar eredményt akar felmutatni. Megoldják más forrásból a nyersanyag beszerzését, az állami támogatásból sem lesz hiány hozzá.

[ Szerkesztve ]

"A hazug embert hamarabb utólérik, mint a sánta robotot."

(#33) jambiyya


jambiyya
(őstag)

Nemrég még az volt a mondás, hogy mivel Kína termeli ki a ritka földfémek kb. 90%-át (és ezek kellenek minden finomabb elektronikai kütyühöz), pont ők azok, akik földre kényszeríthetnék a többi gyártót.
Irgalmatlanul környezetszennyező a folyamat, ezért nem hajlandó Kínán kívül senki...

szerk: sry, látom írták már

[ Szerkesztve ]

(#34) Landro válasza macilaci78 (#31) üzenetére


Landro
(kvázi-tag)

Tényleg az USA vezettette be a gyerekmunkát-éhbérért Kínában? Nem lehet inkább, hogy Kína ezzel csábította be az olcsóbb termelési lehetőségeket kereső cégeket?

(#35) Freiherr


Freiherr
(őstag)

Most kell Micron részvényt venni, a hiányt pótolni kell Kínának valahonnan, be kell pucsítaniuk. Hiába ülnek a nyersanyagon, ha a technológia hiányzik, az nem 2 hét és 2 cent kifejleszteni.

XXX

(#36) kyle23 válasza Freiherr (#35) üzenetére


kyle23
(kvázi-tag)

Valószínű kína fog bepucsítani. :D Hamarabb döglik bele akármelyik gazdasági harcba a nagy minta demokrácia országa mint a kicsi kínaiak. Jelenleg ott tartunk, hogy azt vesznek meg akit/amit akarnak és arra költenek amire csak szeretnének. Ha nagyon muszály egy év alatt felépítenek egy teljes memória gyártó várost.Majd adnak egy min 4-5X-es fizetést az okosoknak azok meg repülnek is nyaralni Kínába, majd véletlenül ott maradnak. Lehet baszakodni kínával, rövidtávon biztos megnő tőle az ember arca, csak amikor közép és hosszútávú eseményeket nézzük majd akkor lesz pofára esés. Nem tudom mit csinálnának ha mondjuk az összes kütyübe való dolgokat amit ugye a gonosz kínában gyártatnak a nagy cégek, mondjuk 50%-al csökkentenék. A kínai gazdaság lehet egy kicsit megérezné, de hogy amerikai az kb megroppanna az is biztos.

(#37) Freiherr válasza kyle23 (#36) üzenetére


Freiherr
(őstag)

A dolgok nem így működnek, senkinek sem érdeke elmenni a falig. A háttérben majd szépen megegyeznek, a Micron- t visszaengedik, Kina meg megkapja a gépeket, te meg vehetsz olcsó ramokat.

XXX

(#40) Normen1976 válasza hobizoli (#38) üzenetére


Normen1976
(újonc)

... az a véleményem, hogy a szilicium a jövő kőolaja. Az fog diktálni, aki ebből a tortából a legjobbat, legnagyobbat, legkorszerűbbet tudja prezentálni. Tengeren innen, tengeren túl ezért kapkod most mindneki mint béka a légy után. Erről szól az egész, nem másról.

[ Szerkesztve ]

(#49) Dr. Romano


Dr. Romano
(PH! kedvence)

Akkor csak nem várnak meg még egy árvizet vagy raktártüzet. Valahogy ki kell védeni a prognosztizált RAM ár csökkenést. :(

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.