Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Presztízs asztali gép - laptop hardware-el...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
törölt tag
Az a láb komoly? A képeken eléggé aszimmetrikus kialakításúnak tűnik és nem valami masszívnak.
-
félisten
Hát leginkább az olcsóbbakba. De azért a drágábbakban akad elég, ahol pl. i3-6100T, i3-6400T, stb. asztali proci kerül, egészen i7-6700T-ig elő szokott fordulni a T széria.
Ezért nem értem a presztízs dolgot.
Oké, tudom, a laikusokat csodásan képes megvezetni az Intel hírhedt marketing blöffje, hogy az asztali és a mobil procikat szinte csak egy betű különbözteti meg az asztali prociktól. Aztán a T. vásárló büszkén virít az "asztali" gépébel, amiben egy i5-6200U ücsörög, hogy hát ez ugyan arra képes, mint egy asztali i5-ös. Közben meg nagyon nem...
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Marha sok helyre elég ám az a mobil i5. Én pl. videót renderelek egy ilyennel szerelt tableten (dokklva, külső monitor, bill-egér) egyáltalán nem hiányzik a hardver ereje. A Full HD-s forrásból 720p-s H.264@24p-et valamivel gyorsabban csinálja mint a lejátszási idő. Képszerkesztésnél (10-20 MP jpe-ek) sem hiányzik a lóerő, sőt az Illustratirban mahinálásuk sem csap át türelemjátékba.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
félisten
Nem ezt írtam. Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy átlag halandónak a böngészés / youtube / videólejátszás illetve a Word / Excell / Powerpoint hétköznapi szinten való használatára elegendő akár az U-s Intel proci is (azért az Y-okat és az Atom-os procikat kerülném). Csakhogy AIO-k esetében egy T-s Pentium vagy i3 is megcsinálja ugyanezt. Olcsóbban.
Az viszont a másik, hogy a munkahelyen is rákérdezve az a kép él a felhasználókban, hogy egy Sandy Bridge Pentium proci az sokkal gyengébb, mint az Ivy Bridge i5-ös laptop. Tehát ha a Penyán a nagyságrendileg százezer soros táblázat táblázatból kell törölni pár ezer sort, és ez a Pentiumon hosszú percekig tart, attól a laposon az instant menni fog, mert hát az i5...
-
kormoskandur
tag
szép
-
rudi
nagyúr
Jogos, ilyen irányból nézve eléggé pofátlan az Intel stratégiája. Persze azért a G-s Pentiumok alapesetben háromszor annyit fogyasztanak és melegítenek mint a "kamu Core i7". És persze ugyanazon a gyártósoron készülnek.
Viszont szerintem nagyon szűk (különösen vállalati szinten) azoknak a vásárlókna a rétege, akik hallottak már Pentiumról meg Core i-ről, meg az erőviszonyaikról, de emellett nincsenek képben a trükkösen elnevezett mobil termékvonallal. Vagy abszolút nem tudják és nem is érdekli őket, hogy mi van a gépben vagy tudják azt is, hogy a Pentium GxxxxT közelébe tud menni a mobil i5-i7-nek.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
chris 1997
csendes tag
Furcsa kinézet valahol biztos jó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- Lenovo M720q tiny - i5 - 8th gen, 500GB HDD, 8GB DDR4 RAM
- FOXCONN A47ML-K (AM2+) + AMD Sempron 140 + 4GB DDR2-800
- Eladó Gamer PC szettben LG oled monitorral bill + egér
- ASRock B365M Phantom Gaming 4 + Intel i5 9400f + Cooler Master hűtő + 2x8GB Kingston HyperX Fury RAM
- Iceriver KS2 Lite 2TH, 500W Kaspa bányászgép eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest